2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Puset içine ince polar gibi düşündüm ben ama aramızda 3-4 hafta var ben mart sonu bekliyorum fikirlere açığım 🥰
Ben de bilemedim kalın peluş battaniyemiz var bir de bu tulumlar oluyor yine peluş ama çok kullanilicak bir şey değil yenidoğan dönemi o kadar para vermeye değer mi bilemedim 🥲 zaten araba ile hastane kapısı arası bi soğuk olacak maksimum 2 dk dışarda kalacak😅

Kızlar hastaneden çıkarken bebeği battaniyeye mi saracaksiniz özel bişey aldınız mı?
Canim hastane cikisi 10 parca onu giydiriyorsun kat kat, onun battakiyesi var ona da sariyorsun. Kis oldugu icin, bildigin kislik battaniye var ya ona da sarman lazim. Yuzunu de kapali goturuyorsun. Yurume mesefan var mi ona gore ektra onlem gerekebilir. Ben arabadan iniyorum hemen sitemizin girisinde dairemiz o yuzden dogrudan asonsor, ev. Bu kadar yeterli benimki icin. Ama disarida fazla kalacaksan havaya gore cift battaniye bile olabilir. Bildigin usuyorlar dogunca. Yazin bile ilk hafta sardik 🤷🏻‍♀️ bir hafta sonra o kadar olmuyor ama, alismis oluyor belli duzey....

Gunaydin herkese,
Ve korktugum bir sey basima geldi :KK43: genital bolge agrilari spora ragmen gecmeyince inceledim kizlar :KK43: ve maalesef varisler var. Kizimda bir tane idi doguma engel olmamisti ama simdi baya olmus, agri yapan da o :KK43: yarin doktora diyecegim insallah normal doguma engel olmaz. Normal dogumun ertesi gunu her sey bitiyor yani o konfordan olmak istemiyorum hic :KK43: sezeryan daha zor bence ...

Erkek. Şeker yüklemesi yaptırmış miydiniz benim 50 ml 171 çıktı diyet verdiler
Evet yaptırdım, 75grlık şeker yüklemesi yapıldı ama neyse ki bir şey çıkmadı. Ben çok dikkat ediyordum yalnız öncesinde de glisemik indeksi yüksek gıdalar tüketmemeye. Bakalım Martta verilen tarihte mi doğacak bebişlerimiz. Bana niyeyse şubat sonu gibi geliyor :-)

Kızlar iyi akşamlar, biraz önce kontrolden geldim, sat a göre 27+6 ama ultrasonda 27+4 çıktı, bebeğim 1120 gr - 36 cm olmuş🥰 rahim ağzı uzunluğum 4 cm üzeri çıktı.
Herşey yolunda gidiyor çok şükür, inşallah hiçbir problem çıkmadan hepimiz sağlıcakla doğururuz🙏
Video çekmiştim ondan kareler aldım😍
Her dururuşu bebeği değiştiriyor.
Eki Görüntüle 3186715 Eki Görüntüle 3186714 Eki Görüntüle 3186716
Ya ne güzel gözleri açık yakalamışsınız, biz ne zaman gitsek gözler kapalı. El hep yüzde :KK43: Hatta hareket ederken bir anda uykuya geçiyor. Umarım karnımdaki sakinliğini doğunca da korur :KK70:

Gunaydin herkese,
Ve korktugum bir sey basima geldi :KK43: genital bolge agrilari spora ragmen gecmeyince inceledim kizlar :KK43: ve maalesef varisler var. Kizimda bir tane idi doguma engel olmamisti ama simdi baya olmus, agri yapan da o :KK43: yarin doktora diyecegim insallah normal doguma engel olmaz. Normal dogumun ertesi gunu her sey bitiyor yani o konfordan olmak istemiyorum hic :KK43: sezeryan daha zor bence ...
Günaydın canım, nasıl yani genital bölgede varis mi oluşmuş? Çok geçmiş olsun, diğer türlüsüne varis çorabı veriyorlar ama bu bölgeye nasıl bir tedavi uygulayabilirler hiç fikrim yok. Bizi de bilgilendir doktordan sonra :KK43:

Herkese günaydın kızlar.
Doktor kontrolüm yarındı ama doktorun ameliyatları çıkmış uzayabilir dediler. Cumartesi 2 ye aldılar. 17 gün görmedim bebişi.
Bel ağrım çok oluyor yemek yaptım sadece ayakta da çok durmuyorum ev işi yapmıyorum. O bel ağrısı kuyruk sokumuma kalçalarıma vuruyor yürürken kalkalkarken çok zorlanıyorum kızlar. Topallıyorum resmen.
Siz de aynı sıkıntıyı yaşıyor musunuz?
Bir de 32+3 oldum. Zaman da daralıyor artık şurda 6/7 hafta sonra Allah izin verirse kavuşacağız :)))
Bu ay emzik biberon bez alt değiştirme bezi vs alacağım. Kıyafetler yıkanıp ütülendi zaten çantamı hazırlayacağımda. Eksiklerim var onları tamamlamam lazım bu ay sonuna kadar. Bakalım kısmet artık. Bel ağrısından yürüyüp oturtamıyorum ki doğru düzgün.

Canim hastane cikisi 10 parca onu giydiriyorsun kat kat, onun battakiyesi var ona da sariyorsun. Kis oldugu icin, bildigin kislik battaniye var ya ona da sarman lazim. Yuzunu de kapali goturuyorsun. Yurume mesefan var mi ona gore ektra onlem gerekebilir. Ben arabadan iniyorum hemen sitemizin girisinde dairemiz o yuzden dogrudan asonsor, ev. Bu kadar yeterli benimki icin. Ama disarida fazla kalacaksan havaya gore cift battaniye bile olabilir. Bildigin usuyorlar dogunca. Yazin bile ilk hafta sardik 🤷🏻‍♀️ bir hafta sonra o kadar olmuyor ama, alismis oluyor belli duzey....
Yok canım mesafemiz yok iste arabadan inip direk apartmana gircez zaten o zaman battaniye yeterli olur 🤍

Günaydın canım, nasıl yani genital bölgede varis mi oluşmuş? Çok geçmiş olsun, diğer türlüsüne varis çorabı veriyorlar ama bu bölgeye nasıl bir tedavi uygulayabilirler hiç fikrim yok. Bizi de bilgilendir doktordan sonra :KK43:
Tesekkur ederim 🙏 daha once de yasadim. Tedavisi yok. Kilo almamak gerekiyor ve agirlik vermemek :KK43: 65 kg deyim hani kilom da yok ama iste ... Dogumdan sonra olmuyor. En azindan kizimda oyle olmustu ...

Gunaydin herkese,
Aaa bunu ilk kez duydum nasil oluyor nasıl anladın canım bi de genital ağrı dediğin nasıl benim de o bölgede ağrım oluyor geceleri ama ben çatı ağrısı diye yorumluyordum

Herkese günaydın kızlar.
Doktor kontrolüm yarındı ama doktorun ameliyatları çıkmış uzayabilir dediler. Cumartesi 2 ye aldılar. 17 gün görmedim bebişi.
Bel ağrım çok oluyor yemek yaptım sadece ayakta da çok durmuyorum ev işi yapmıyorum. O bel ağrısı kuyruk sokumuma kalçalarıma vuruyor yürürken kalkalkarken çok zorlanıyorum kızlar. Topallıyorum resmen.
Bir de 32+3 oldum. Zaman da daralıyor artık şurda 6/7 hafta sonra Allah izin verirse kavuşacağız :)))
Bu ay emzik biberon bez alt değiştirme bezi vs alacağım. Kıyafetler yıkanıp ütülendi zaten çantamı hazırlayacağımda. Eksiklerim var onları tamamlamam lazım bu ay sonuna kadar. Bakalım kısmet artık. Bel ağrısından yürüyüp oturtamıyorum ki doğru düzgün.
Canım o ağrılar malesef sabit hareket kaynaklı sürekli oturmak, sürekli yatmak hareketsizlikten yani. Bende de var işte oturarak çalıştığım için. Doğuma kadar sabretmekten başka çare yok.🤷‍♀️

Canım o ağrılar malesef sabit hareket kaynaklı sürekli oturmak, sürekli yatmak hareketsizlikten yani. Bende de var işte oturarak çalıştığım için. Doğuma kadar sabretmekten başka çare yok.🤷‍♀️
Sürekli oturunca oluyor sürekli ayakta durunca oluyor yürüyünce oluyor uzanıyorum öyle geçiyor sağıma soluma doğru ama sırt üstü uzanamıyorım resmen belim tutuluyor gibi ağrıyor hareket edemiyorum.gün içinde uyuyamadığım için akşamları gözlerim kapanıyor resmen hem de 21:30/22 gibi erken saatlerde. Stres var üzerimde. Doğum stresi değil çocuk stresi. Nasıl yapacağım nasıl bakacağım sankş ilk defa anne oluyormuşum gibi o kadar zaman geçti ki unuttum resmen. Bunalıyorum gerçekten çok agresifleştim bu son zamanlarda. Mutsuz hissediyorum kendimi. Bebeğin doğumu yaklaştı ama bende ne heyecan var ne de bişi. Sanki doğum yapacak olan ben değilim. Belki de evde durduğum için böyle oldum çalışmayı da bıraktım. Onun boşluğuna da düşmüş olabilirim. Hiç bu kadar uzun süre evde kalmadım çünkü. Resmen hayattan koptum. Hep üzgünüm hep bi mutsuz. İnşallah hormonlarla alakalıdır.

Buda benden olsun kızlar 28. Haftamdan yılbası gunu🙈🙈 Birde siyah elbiseyle duvar pozu vercem ama 33leri bekliyorum🤣
ayy maşallah canım çok güzelsiniz :KK200: :nazar:
Kızlar ben bugün 32+0’da çalışır iznimi aldım çok şükür. 8 Şubat’a kadar çalışır durumdayım Allah nasip ederse

Bebeğimizi de gördük; 2050 gr 43 cm olmuş. Başı aşağıda ama henüz doğum pozisyonunda değil, yan gibi dedi. İnşallah ilerleyen dönemde tam istediğimiz pozisyonu alır. Yüzünü net göremedik, koluyla yüzünü kapatmıştı minik ☺️
darısı bize canım bende pazartesi alacağım inşallah sonrasında kalıyor 5 hafta :halay:
Kızlar iyi akşamlar, biraz önce kontrolden geldim, sat a göre 27+6 ama ultrasonda 27+4 çıktı, bebeğim 1120 gr - 36 cm olmuş🥰 rahim ağzı uzunluğum 4 cm üzeri çıktı.
Herşey yolunda gidiyor çok şükür, inşallah hiçbir problem çıkmadan hepimiz sağlıcakla doğururuz🙏
Video çekmiştim ondan kareler aldım😍
Her dururuşu bebeği değiştiriyor.
Eki Görüntüle 3186715 Eki Görüntüle 3186714 Eki Görüntüle 3186716
ayy nasıl tatlış bir şeysin sen maşallah sana sağlıcakla gelsin canım :nazar::emir_bebek:
Hadi hayırlısı olsunnn…Nerden aldın çalışır raporu??? Devlet hastanesi veriyor mu??
canım devlet hastanesi de veriyor ben ilk doğumumda yine özelle devlete aynı anda gidiyordum randevum oraya denk gelince oradan aldım problem olmaz.
Kızlar şimdi çalışır raporu 32. Hafta alıyoruz ya 31+0 32. Hafta olarak geçiyor ya o zaman mı alınması gerekiyor yoksa 32+0 da mı
32+0 da canım sonra en fazla 37+0 a kadar çalışabiliyorsun istersen erken de ayrılabilirsin.
Kızlar hastaneden çıkarken bebeği battaniyeye mi saracaksiniz özel bişey aldınız mı?
canım ben kızımdan kalma var onu kullanacağım aşağıda paylaştığıma benzer birşey ama mart başı olacağı ve ankara soğuk olacağı için yine kalın battaniye de alırım pusetin altına üstüne kullanmak için illaki birşey almaya gerek yok tedbirli olmak yeterli kalın battaniyeler iş görür anne karnında sıcağa alışkın oldukları için
Herkese günaydın kızlar.
canım çok oturmak çok ayakta kalmak hepsi de aynı etkiyi yapıyor bende oturarak çalışıyorum her fırsatta kalkıp yürümeye gayret ediyorum yoksa bu ağrı dayanılmaz bir hal alıyor zaman az kaldı gerçekten heyecanla bekliyoruz minikleri :emir_bebek::dua:

Eklentiler

• indir.jpg
    indir.jpg
    4,3 KB · Görüntüleme: 37
Sürekli oturunca oluyor sürekli ayakta durunca oluyor yürüyünce oluyor uzanıyorum öyle geçiyor sağıma soluma doğru ama sırt üstü uzanamıyorım resmen belim tutuluyor gibi ağrıyor hareket edemiyorum.gün içinde uyuyamadığım için akşamları gözlerim kapanıyor resmen hem de 21:30/22 gibi erken saatlerde. Stres var üzerimde. Doğum stresi değil çocuk stresi. Nasıl yapacağım nasıl bakacağım sankş ilk defa anne oluyormuşum gibi o kadar zaman geçti ki unuttum resmen. Bunalıyorum gerçekten çok agresifleştim bu son zamanlarda. Mutsuz hissediyorum kendimi. Bebeğin doğumu yaklaştı ama bende ne heyecan var ne de bişi. Sanki doğum yapacak olan ben değilim. Belki de evde durduğum için böyle oldum çalışmayı da bıraktım. Onun boşluğuna da düşmüş olabilirim. Hiç bu kadar uzun süre evde kalmadım çünkü. Resmen hayattan koptum. Hep üzgünüm hep bi mutsuz. İnşallah hormonlarla alakalıdır.

canım hepimiz dönem dönem hormonlarında etkisiyle yaşıyoruz bunları kendini strese sokma hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz sabah kalkıyorum çok iyiyim akşam eve gidince yorgunluktan çatacak yer arıyorum herkesin söylediği rahatsız ediyor kızım hasta 1 haftadır uykusuzluk yorgunluk stres hepsi üst üste geliyor kime çatacağımı bilmiyorum. eğer evde kalmak seni strese sokuyorsa bebeğinin eksikleri için alışverişlerini tamamla yada yatkınlığın varsa el işi birşeyler yap insanın kafasını dağıtıyor makromeden bebeğinin doğumu için hediyelik anahtarlık vs yapabilirsin ben kendim hazırlamayı düşünüyorum mesela. hem çok zor bir hamilelik süreci geçirdin hem de anlattığın kadarıyla hamilelik öncesi de zorluymuş zaten dua et sana en iyi gelecek şey bu olabilir . Rabbim yardımcın olsun çok güzel bir evlat büyütmüşsün bunu da çok güzel bir şekilde büyütürsün hiç olumsuz şeyler düşünüp kendini yıpratma :KK200::super:

çok normal canım birden tüm hayatın değişti düzenin değişti. çok aktif çalışırken eve kapandın hareketlerin kısıtlandı kim olsa sıkılır. tabi hormonların da etkisi var. vücutta ağrı olunca insanın iyice modu düşüyor. kendini salma olumsuz düşüncelere kaptırma bebeğini kucağına alınca her şey geçecek inşallah :)

Canım benim kızdan astronot mont var tabi aralarında ay farkı olduğu için muhtemelen büyük gelecektir ama hastaneden çıkarken onun içine koymayı düşünüyorum, çünkü genelde hastaneden poşetle çıkartıyorsun, pusette üstüne bir battaniye koyarım vücuduna puset üstüne de komple ince bir muslin atarım hastaneden çıkarken... yine havalar soğukken kızdan kalan montu kullanırım doktora giderken felan. Ay farkı kötü oldu azcık ama olsun kızdan kalan astronot tulum 6 aylık birkaç ay idare etsin oglusum sonrası zaten yaz zaten

X