• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar aranızda arçelik kurutmalı çamaşır malinesi kullanan var mı? Benim kurutmalı ama ihtiyaç duymadığom için kullanmadım hiç. Yardımcı olabilcek biri var mı ay video falan yok hiç

Ulen bebekler 🤣

Benim vücut tüylerim aşırı azdı hamilelikte daha da azaldı, doğal lazer 😆 ama dogurmayi bekliyorum dogumdan sonra direk bikini bölgesi lazerin kollarına atıcam kendimi 🤣
Benimde aynen senin gibi, normalde hamilelikte tüylenme çoğalır, rengi koyulaşır derler ama benimde normalde çok azken hamile kaldıktan sonra tüylerim çok çok azaldı, bikini bölgesinde bile çok az çıkıyor.
Bi ara acaba hamilelik hormonlarım yeterince çalışmıyormu diyerek düşünmüşlüğüm bile var😂
Sende de böyle olması beni iyi hissettirdi😍🥰
Ama önceden zor bela uzatmaya çalıştığım tırnaklarım şimdi şaşılacak kadar aşırı hızlı uzuyor🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
İyi günler hepinize 😊🌸 Bugün kontrolüm vardı, rahim ağzı uzunluğu 32 dedi doktor, alttan muayene etti. Osteocare verdi, progestan ve aspirin de kullanıyorum. 30'un altına düşerse dikiş atmamız gerekebilir dedi, inşallah bi sıkıntı olmaz. Kendiliğinden düzeliyor mu acaba zamanla? Bebiş de aşağıya doğru duruyordu acaba o yüzden mi daha kısa göründü diye düşündüm
Kacinci haftadasiniz? Benim 22+2 de detayli ultrasonda 29 mm cikti,iki hafta bol bol dinlendim,kendimi yormadim sonraki gittogimde karindan 40 mm olctu.Alttan daha net sonuc verirmis ama ustten de iyi gorunce alttan bakmaya gerek duyulmayabiliyormus.Denekki dinlenmek ise yariyor,
.

Kızlar aranızda arçelik kurutmalı çamaşır malinesi kullanan var mı? Benim kurutmalı ama ihtiyaç duymadığom için kullanmadım hiç. Yardımcı olabilcek biri var mı ay video falan yok hiç
Benimki kurutmalı vestel canım ama birkaç defa kullandım kurutmasını 🥴 ekranı dijital yazıyor zaten kurutmada olduğu, o programa koyup başlatılıyor.
Sizinki dijital değilse bile ayarlanması zor değildir. En kötü Arçeliğin şubesini ara canım onlar sana yardımcı olmak zorundalar zaten😊

Yaa anneannesinin gelmesine kadar kiskaniyor demek cok farkliymis.Aslin da senin de bunca zaman tek cocukmus. Masallah senin kizin belli olgun akli basinda. Sana baya baya yardim eder.
Ben her dediğini yapmadım hiç bişeyi özel olmadı devlete yolladım. Çalıştığım için bunca zaman paran kazanmanın zorluğunu öğretim. Görümcem çalışmadığı için sürekli onu gezdiriyordu. O yüzden o kurstan o kursa götürüyordu. Benim götürmeye zamanım olmuyordu işten dolayı. Yani o yüzden böyle bütün ilgi üzerinde olsun istiyor. Şimdi bir bebek gelecek o yüzden kıskanıyor bir tek o sevilsin istiyor. Benim kızıma karşı da böyleydi hep. Ama onunla yaşıt olduğundan oyun oynuyorlardı. Şimdi bu bebek olduğu için herkesin seveceğini düşünüyor. Kızımı bile kardeşi olabak diye kıskanıyor😀 yani çocuklar zaten kıskansa daha doğmadan belli ederler.

Kiz daha ne oldu yas 32 daha gencecik kadinsin😁 Artik almaya basla zaten almaya kalkinca hemencicik halloluyor ya. Hazirlik yapmayinca da insana bir panik geliyor. Hazirligini yap kafan rahatlasin canim
Kendimi yaşlı hissediyorum sanırım evin Halide perişan baya Allah bı güç versede hallestsem:)

ne yazık ki ben de öyle senin gibi düşünüp öncesinde ceviz fındık atıştırıyordum yine de şekerim yüksek çıkıyordu, güne meyveyle başlamak iyi fikir değilmiş, düzelttim ben şekeri. Aynı kabızlık sorunu bende de vardı. Doktoruna sorup, gece yatmadan Magnorm magnezyum kullanabilirsin bağırsak çalıştırıyor hem de takviye almış oluyorsun, tadı tatlı ama duphalac kadar değil o tam bir şerbet, ayrıca eczaneden probiyotik alıp içebilirsin bağırsaklar için, meyve porsiyonunu günde bir yada ikiye indirsen iyi olur ve ara öğünde meyveyi yoğurtla karıştırdığın yulaf üstünde tüketebilirsin. Bunlar yardımcı olacaktır umarım .
günde 2 magnezyum alıyorum ya da 1 magnezyum 1 soda içiyorum aslında ama ben sürekli yatıyorum ve hareketsizlik gerçekten etkiliyor sindirim sistemini.
probiyotik dediğiniz enterogermina gibi takviyeler mi mesela?

Benimde aynen senin gibi, normalde hamilelikte tüylenme çoğalır, rengi koyulaşır derler ama benimde normalde çok azken hamile kaldıktan sonra tüylerim çok çok azaldı, bikini bölgesinde bile çok az çıkıyor.
Bi ara acaba hamilelik hormonlarım yeterince çalışmıyormu diyerek düşünmüşlüğüm bile var😂
Ama önceden zor bela uzatmaya çalıştığım tırnaklarım şimdi şaşılacak kadar aşırı hızlı uzuyor🤷🏻‍♀️
Bende de öyle aynen,bıyık bölgesi bile çıkmıyor nerdeyse,öncesinde de kıllı biri değildim ama yani bu kdar seyrelmedi hiç😅 saçlarım uzamazdı normalde şimdi biraz daha hızlı uzuyor gibime geldi,tırnaklarım da mesela hiç uzamıyor.Değişik bir sistem çözemedim valla 😂

Kızlar herkese merhaba,ben daha oğlumun odasını filan kuramadım temel bazı ihtiyaçları aldım ama çok fazla eksiğim var.Şimdi kafamın karıştığı konu bebek hep yanımızda uyumayacak mı ona oda yapmamız şart mı şimdiden mesela?Siz nasıl oda yapıyorsunuz benim bir fikrim yok bu konularda doğrusu,bazıları zaten bebek yanında olacak oda kurma diyorlar ama buradaki bazı arkadaşlar perde halı yatak olayına girince bende heves ettim🤭 oda hazırlayan arkadaşlar resim atabilir mi bir fikir olur en azından,hazırlıkları herkes nasıl yapıyor mesela ilk kez anne olacaklar için bir fikir de olur mesela benim için☺️☺️

İyi günler hepinize 😊🌸 Bugün kontrolüm vardı, rahim ağzı uzunluğu 32 dedi doktor, alttan muayene etti. Osteocare verdi, progestan ve aspirin de kullanıyorum. 30'un altına düşerse dikiş atmamız gerekebilir dedi, inşallah bi sıkıntı olmaz. Kendiliğinden düzeliyor mu acaba zamanla? Bebiş de aşağıya doğru duruyordu acaba o yüzden mi daha kısa göründü diye düşündüm
Merhaba. Benim detaylıda perinatolog 30 mm iyi dedi rahim uzunluğuna, başka yorum yapmadı. Üstelik gittiğim doktor prof, alanında çok iyi olarak bilinen biri. Bana böyle bir ihtimalden bahsetmedi hiç. Şimdi sizin mesajı okuyunca kafam karıştı endişelendim :(

Q qizemli canım nasılsın?
Bugün rüyamda ebe alttan bana bakıyor üçüz diyor. Hayır diyorum tekti sadece kızım olacaktı diyorum. Bana üçüncü gözünle gör diyor bir ilaç veriyor bu gebeler için diyor onu iki kaşımın arasından veriyor ve burnumdan çektiriyor.. üçüncü gözün burada diyor bak diyor. Aaa bi bakıyorum gerçekten içerden 3 bebek belirtisi var. Doğuma alıyorlar beni 2 oğlum 1 kızım oluyor kucağıma koyuyorlar bir kızı bir oğlumu diğerini de koyacaklar sığmıyor kucağıma yükleyemiyorlar hepsini. Kucağında bekliyor hemşire. Ama çok güzeldi bebekler çekil gözlüydü çatık kaşları vardı. Beyaz tenli koyu kumrallardı.
Uyanınca aklıma sen geldin.
Bizim grubun üçüz annesine ne oldu dedim merak ettim :))))

Merhaba canım 🌸 çok kötü bir hastalık dönemi geçirdim kızımla birlikte 😑 ama bugün çok şükür iyiyim 🌸 saat itibariyle 30+1 bile oldum güzel haftalara doğru ilerliyorum inşallah ❤

Hastalığım nedeniyle ciğer geliştirici vurmamışlardı haftasonu o işi de hallettim çok şükür artık anı bir doğum anı için hazır sayılırım çok şükür 🤲🤲

Bu arada içinizden inşallah olmaz ama ciğer geliştirici vurulma durumu olan biri olursa diye kısa bir bilgilendirme yapayım 🙈 benim üçüz gebelik olduğu için 27 28 haftalarda bir risk görmese bile doktorlar isteyebiliyormuş anı gelişen bir doğum animda bebeğin ciğer gelişimi daha iyi seviyede olsun diye 👍 ama bazen annede erken açılma, sancı, erken doğum riski olması durumlarında tekil veya ikiz gebeler de olabiliyormuş bu iğneyi ama korkulacak bir sey olmadığını söyleyebilirim 👍😊 tek sorun gebelik şekerinin yükselmesine neden oluyor 2 3 gün kadar 🙈 yani zorunlu bir ışlem ve kar zarar acısından bakıldığında her halükarda kar olarak algılanıyor bu iğne bu sebeple doktorlar yapılmasını tavsiye ediyorlar ama iğne vurulduktan sonraki 2 gün şeker ölçümleri açlık 130-150 arasında 1 saat tokluk ise 165-190 arasında gitti geldi 3. Gün ancak düzene girdik böyle bir durum yaşanıyormuş yani başınıza gelirse panik olmayın yavaşça ortadan kalkıyor 😊👍

Bir diğer durum ise iğnenin vurulduğu gün içinizde bayram yeri kurulmuş gibi sabahlara kadar çocuklar kolbastı oynuyor ve uyuyamiyorsunuz 🤣🤣 ancak 1 sonraki gün sabah 10 gibi çocukların hareketleri bıçak gibi kesildi ve akşam 7ye kadar hiç tık yoktu nasıl panikledim bir de pazar günüydü çok gerilim yaşadım ama sonuçta öğrendim ki bu da iğnenin yan etkilerindenmiş 🙈🙈 hareketsizlik ve kısa süreli şeker artısı yaşanmasına sebep olsa da geçici etkiler bunlar ciğer geliştirici vurulmaniz gerekirse kendinizi demotive etmeyin bu konuda 👍😊

Bu arada Leedong Leedong rüyanın anlamı bence özellikle senin acından çok güzel şeyler ifade ediyor öyle hissettim nedense 😊🌸 beni de hatırlatmasına sevindim ayrıca ben de sizleri buraya yazmayı özlüyorum ama hastalık ve devamında yaşadığım iğne süreci biraz yordu sanki beni zaten çabuk da yorulduğum için 🙈

Üçüz gebelik gerçekten zor bu arada kızlar 😶 ağrılar ve yorgunluk hiç bitmiyor ne yazık ki 🙈 ev işleri falan hak getire anneme yerleştim gibi bir sey ama doğumum da yaklaştı benim malum bu sebeple evin temizlenmesi gerekiyor yardım için çağırdığım ablanın da babası rahatsızlanmış bekliyorum onun gelmesini ve evi temizlemesini ev temiz olunca çantalarını da hazırlayacağım hayırlısıyla 😊🌸 benim de camasir kurutma odami cocuk odasina çevirecek olmam nedeniyle kurutma makinası almam gerekti grupta konuşulmuş 🙈 temiz enerji ve enerjinin verimli kullanımı konularının destekçisi bir insan olarak ağırıma gidiyor ama mecburiyetten bu duruma uymam gerekti umarım en azından isime yarar bu süreçte kurutma makinası memnun kalırım 🙈🙄 bir de ağda konusunu görmüştüm sanirim o konu benim de kanayan yaram eskiden görmüyordum şuan ulaşamıyorum da hicbir yerime titizlikten gidemediğim kuaförlere muhtaç olcam sanirim bakalım 1 2 hafta içerisinde bir karar alıp uygulamam gerekiyor 🙈🤣

Umarım tüm konular hakkındaki fikirlerimi yazmışımdır 🙈🤣 çok da okudum ama unutkanlık baki 🤣🤣🤣 umarım yarın daha iyi uyanırım ve kızımı da okula gönderebilirsem gün içerisinde muhabbetlerinize dahil olabilirim 🌸🌸🌸

Hepinizi çok seviyorum gerçekten çok eğlenceli ve dinamik bir grupsunuz 😍❤ sizi okumak, sizinle konuşmak her zaman bir zevk benim için her ne kadar bu ara sınırlı katılım göstersem bile 🙈👍❤❤❤ kendinize iyi bakın 😘 yarın görüşmek dileğiyle 🌸🌸🌸🤲🤲🤲

İnşallah doğumdan sonra recep ivedige dönmeyiz 😆 Ben de ilk başta çok şaşırdım inan ama sonra çok hoşuma gitti hiç oralı olmadım 😆 Saçlarım da aksine dökülmesi durdu jet hızıyla uzuyor
Kızlar herkese merhaba,ben daha oğlumun odasını filan kuramadım temel bazı ihtiyaçları aldım ama çok fazla eksiğim var.Şimdi kafamın karıştığı konu bebek hep yanımızda uyumayacak mı ona oda yapmamız şart mı şimdiden mesela?Siz nasıl oda yapıyorsunuz benim bir fikrim yok bu konularda doğrusu,bazıları zaten bebek yanında olacak oda kurma diyorlar ama buradaki bazı arkadaşlar perde halı yatak olayına girince bende heves ettim🤭 oda hazırlayan arkadaşlar resim atabilir mi bir fikir olur en azından,hazırlıkları herkes nasıl yapıyor mesela ilk kez anne olacaklar için bir fikir de olur mesela benim için☺️☺️
Oda ben de yapmadım eğer dolap olarak depolama alanın varsa aceleye gerek yok bence canım, küçük bi giyinme odası yaptım orayı bebeğe kullanicam sonra gidişata göre 2024 yazında oda yaparım diye planlıyorum

Kalmasına izin verirler mi bilmiyorum hiç sormadım ama izin verseler bile bence çocuk için uygun bi ortam değil hastane. Vay vuy sesleri doğum çığlıkları falan derken çocuğun psikolojini bozmaya gerek yok 😬 tabi bide işin hijyen konusu var oda cabası
Gunaydin,

Hastaneye gore kosullar degisir. Ben surece onu incitmeden dahil edecegim. Leyleklerin getirmedigini algilayabilir artik 🙃

doğum anında çığlık atan cidden oluyor mu ya çok merak ediyorum bunu :D ben reglin ilk günü bile ağrıdan konuşmaya halim olmazdı doğumu düşününce çığlık atabilen varsa helal olsun :D
Evet canim sadece ciglik mi saniyorsun 😅😅😅 neler neler diolar bi gorsen...

Dogumhane ile yatakhaneler farkli. Dogumu yapip odana gittiginde duymazsin. En azindan benim tercih ettigim hastaneler o sekilde. Benim kizimi dogurdugum hastanede dogum odalari da tek kisilikti. Rahatti. Ben sanci beklerken benden onceki cok bagirmisti... Kesinlikle yatarak sanci beklemek hic mantikli degil. Ben doktoruma suni sanciyi ayakli serum askisina alalim buralarda yurutus yapayim dedim. Tamam dedi. Sonra sonci geldikce squart yaptim 😇 hareket halinde sancinin acisi da az oluyor dikkat dagiliyor ya, sonra bakti doktorum Ben iyiyim kahve yapti ebelerle beni izleyerek ictiler 😅😅😅 dinlendi valla kadincagiz sayemde 😌

Olsun ya 2 haftada cok farketmez kilo. Ama her gün tatli yiyorsan o baska :D Benim de normalde canim tatli istemiyor ama yemeklerden sonra ağzımda cok kötü bir tat kalıyor onu bastirmak için biseyler yiyorum yada iciyorum ama geçmiyor 🙄 cok sevdigim zeytinyağlı pirasa bile dun midemi mahvetti soda içtim ama geçmiyor nasıl bir mide yanması. Her yemekten sonra yediğime pişman olma hissi, hamilelik evet cok guzel hareketlerini hissetmek içinde bir canlının büyümesi ama bir yandan normal hayatıma dönmek için can atıyorum
Insan kendini ozluyor, Ben de ara ara bunu hissediyorm. Dogum olduktan sonra emzirme surecinde de hissetmistim...

Back