• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İyi günler hepinize 😊🌸 Bugün kontrolüm vardı, rahim ağzı uzunluğu 32 dedi doktor, alttan muayene etti. Osteocare verdi, progestan ve aspirin de kullanıyorum. 30'un altına düşerse dikiş atmamız gerekebilir dedi, inşallah bi sıkıntı olmaz. Kendiliğinden düzeliyor mu acaba zamanla? Bebiş de aşağıya doğru duruyordu acaba o yüzden mi daha kısa göründü diye düşündüm
Hiç sıkıntı etme canım bol su iç uzan doktorun verdiği takviyeleri kullan Progestanıda öyle ihmal etme. Uzanıyorsun sürekli. Yer çekimini düşün aşağıya baskı olmaması lazım. Benim 21.haftada 38 e kadar düşmüştü. En son gittiğimde 44 mm oldu. Çok değişken ve benim içerden yarın cn açıklığım da var. Onun olmasına rağmen şuan 30+2 günlük oldum. Benimde bebeğim hem baş aşağıdaydı hatta kafasını rahimime dayıyordu. Bir kaç hafta sonra yukarıya çıktı ters döndü nereyi nasıl sevdiyse şimdi orada takılıyor. Senin sevikal uzunluğun yine iyi. Serklaja gerek kalacağını sanmıyorum canım. 25 mm ile 5/6 hafta gidenlerin sayısına baya fazla. Dinlen bol su iç uzan hep.

Kiskanclik tohumlarini ekmelerine izin vermeyin! Insanlar kotu ya ...
Bana da aynısını söylüyorlar benim kızım kardeşi olsun diye ağlıyordu. Her düşük yaptığımda hep ağladı. Sürekli kardeş istiyordu. Şimdiden göbeğimi öpüyor seviyor. Birde hiç kıskançlık huyu yok çok duygusal çocuk. Diyorlar ki şimdi bütün ilgi bebeğe olavak huyu değişecek çok kıskanacak etkilenecek falan filan. Ben de diyorum ki ben kızımı tanıyorum hatta onu en iyi tanıyan benim. Ben kıskanırım ama yinede kızım kıskanmaz. Herkesin çocuğu bir olmuyor dedim. Bizim de 7 yıl sonra erkek kardeşimiz oldu resmen küçük anne gibi ilgilenmişiz bakmışız hiç kıskanmamışız annem hep söylüyor. Hala da öyleyiz kardeşime karşı. Hayır kendi çocukları kıskanıyor diye herkesinki de kıskanacak değil. Gerçekten daha bu konuyu geçenlerde konuştuk. Herkes kendş çocuğunu bilir neyi kıskanıp neyi kıskanmayacağını da çok daha iyi bilir dedim.

Canım serklaj için haftan bayağı ileri diye düşünüyorum. Ve zaten 25 mm alt sınır olarak geçiyor. Çok ciddi bir durum olmadıkça doktorlar bu işlemi yapma taraftarı değil, büyük ölçüde kar zarar durumu hesaplanan bir işlem.
Doktorunuz Sizi biraz fazla korkutmuş gibi geldi. Yatın dinlenin, gerekirse hiç iş yapmayın. Olası bir durumda 30 a düşerse ve doktorunuz serklaj yapmak isterse bence direk kabul etmeyin, başka bir doktora kesinlikle gidin, görüşlerini alın derim.
Kesinlikle katılıyorum bebim doktorum 25 in altına düşmedikçe sıkımtı yok demişti hatta 25 in altınsa bile 6/7 hafta gidenlerin sayısı çok. Keza arkadaşında haftası baya ilerde zaten. Serklaj en sağlıklı 13/14 ki haftalarda oluyor ilerleyen zamanlarda hafta ilerledikçe riskli artıyor.

Izin vermem zsten hele ki yaninda kiskanma kelimesini kullandirmam cocugun aklinda olmasa bile aklina koyacaklar.Oğlum da oldu bitti kiskanc bir.cocuk degil. Yigenlerimi kucaklarim severim hic ses cikarmazdi. Ama yigenim daha.kucucuktu ablama izin vermezdi baska bebekleri sevmesine. Bakalim yasayip gorecegiz ama iyi dusunmek istiyorum.
Aynen öyle yeğenlerinden anlarsın. Mesela görümcemin kızı da annesine bebim yanımda dediki sen sakın bana kardeş yapma yaparsan onu balkondan aşağıya atarım dedi. Hatta sana oto koltuğu alayım hediye sen alma demişti. O da duydu annesine bağırdı bana alma oto koltuğu elalemin çocuğuna al dedi. Annesine kin kuşan gözlerle baktı. Sanki dayısının çoğunu doğurmayacağım da düşman doğuracağım ona. 10 yaşında ama kv buraya gelse bana yardıma kadını arayıp fırçalıyor bir daha o eve gitmeyeceksin sen benim anneannemsin başk bebek seçemezsin sen falan diyor. Görümcemler tek çcıuk olduğu için her istediklerini yaptılar her şeyi özel çocuğun özel okul özel ders özel kurs el bebek Gül bebek. Bütün dikkatler onun üzerinde olsun istiyor. Ama benim kzıım gelip bana onun yaptığı çok yanlış anne sonuçta o onun canı kanı ben kardeşime ondan uzak tutacağım anne o kıskançlığından zarar verebilir kardeşime diyor. Yani kıskanacak olan çocuk kendisini belli eder zaten sinsi sinsi davranmaz. Çocuğun beynine sokmaya gerek yok böyle şeyleri.

Şekerim mi tansiyonum mu ne düşmüş 😁serumu yedikten sonra düğün dernek kaldığı yerden devam etmişti 🙄
Ulen bebekler 🤣
Degisen hormonlardan kaynakli hamileyken tuyler tekrar cikabiliyormus.Ondan hamilelikten sonra epilasyon yapin diyenler var.
Benim vücut tüylerim aşırı azdı hamilelikte daha da azaldı, doğal lazer 😆 ama dogurmayi bekliyorum dogumdan sonra direk bikini bölgesi lazerin kollarına atıcam kendimi 🤣

Aynen canım, ama kızım bana sarılmadan uyuyamıyor valla bende alıştım bu duruma 🫣 birde halen yanımızda uyuyor, karyolasi yatağımiza bitişik. Gece kalkıyor bazen yanıma yatıyor sonra yatağına done done geri dönüyor. Oda yapmıştık bir ay önce gündüz uykularını odasında yatağında yatiriyorum odasına alışsın diye gece de odasına alistiracaktik işte planımız öyleydi. Eşimin arkadaşı çocuk psk. Ona sormuş naisl yapalım süreci vs diye. Doğuma 2 ay kaldıysa odasini değiştirmeyin demiş. Yani biz herhalde babayı şutlayip yatakta 3 kişi yatacagiz doğumdan sonra 😁😁 yani ebet Allah yardımcımız olsun 🤗🤗🤗
Bence de sen babasını alıştır başk odaya bence 🤣🤣

Ben de epilasyon yaptırdım yoktu hiç şu zamana kadar kullandığım ilaçlardan mı bilmem çok tüylenmeye başladı. Napıcam bilmiyorum son ay değilde 1 hafta kala falan kardeşime ağdayla aldırsam olur mu jiletle de hemen çıkar çünkü bir de ödem hemen indiğinde kökler anında çıkıyor. Ben kızımda kaşlarımı aldırdım ertesi gün doğuma girdim hastaneden çıkıp eve geldğimde kaşlarım çıkmıştı. 3 günde kaşlarım çıktı yani 😂
Benim de içim hiç rahat etmiyor jilet ile, en rahatı ağda. Kardesinden cekinmezsen yaptır gitsin hem hijyenik ortamın

Valla ben regl olduğum gün bile ağrıdan bayılacak gibi oluyorum ağzımı açmaya halim olmuyor 😂 Ki doğum sancısı regl sancısının bi 10 katı olduğunu düşünürsek nasıl olurum bilmiyorum 🤣
Benim bekarken regl sancım inanılmaz fazlaydı, okula gidemezdim. Midem bulanır kusardım ağrıdan.
Ama doğumdan sonra hiç ağrı kalmadı

bu arada dün şeker yüklemesi yaptırdım ve şeker kızlar kulübüne katıldım 🥲
açlık 80, 75lik glikozdan 1 saat sonra 180 2 saat sonra 133 çıktı şekerim. doktor dikkat edeceksiniz dedi. dedi de şöyle bi durum da var kabız olmamak için sabahları sıcak suda beklemiş kuru kayısı, gün içerisinde de sıklıkla meyve tüketyordum. ve yahut çok gerekirse duphalac ki kendisi 75lik glikozla yarışır.

ben şimdi napacağım 😅 sabahki kayısı bana o kadar iyi geliyordu ki. öncesinde 2-3 ceviz yesem 10-15 dk sonra 2 kayısı yesem mesela bu dengelememe yardımcı olur mu ? tavsiyesi olan var mı 🥲
ne yazık ki ben de öyle senin gibi düşünüp öncesinde ceviz fındık atıştırıyordum yine de şekerim yüksek çıkıyordu, güne meyveyle başlamak iyi fikir değilmiş, düzelttim ben şekeri. Aynı kabızlık sorunu bende de vardı. Doktoruna sorup, gece yatmadan Magnorm magnezyum kullanabilirsin bağırsak çalıştırıyor hem de takviye almış oluyorsun, tadı tatlı ama duphalac kadar değil o tam bir şerbet, ayrıca eczaneden probiyotik alıp içebilirsin bağırsaklar için, meyve porsiyonunu günde bir yada ikiye indirsen iyi olur ve ara öğünde meyveyi yoğurtla karıştırdığın yulaf üstünde tüketebilirsin. Bunlar yardımcı olacaktır umarım .

Kızlar kalçanızdan bacağa vuran ağrısı olam var mı, 2 gündür akşamları topallıyorum resmen. Doktor a sordum magnezyum verdi ama, daha etki etmedi mi ne.

Benim de içim hiç rahat etmiyor jilet ile, en rahatı ağda. Kardesinden cekinmezsen yaptır gitsin hem hijyenik ortamın
Ondan çekinmem canım kocama yaptırmaktan iyidir. Kocama yaptırmam aslında 😂 doğuma yakın yaptırırm yeter sonrasında yaptırmam jiletle alırım çıkanları bilaç ay sonea da tekrar epilsyona başlarım

Etkilemez etkilese Rheaa Rheaa yı etkilerdi canım haftalarca çekti hastanelik oldu korkma nemli ortamda bulun kuru hava daha çok öksürtüyor
Ay cok korkuyorum öksürüyorum artıyor gibi 18 haftaya kadar leke kanama karısık seyretti gebeliğim korkuyorum şimdi bu öksürük tetiklemesin tekrar allah korusun 😢

Kimse benim kadar çok ve yoğun oksuremezdi herhalde. Birde haftalarca sürdü. Nefes alamamacasina, öksürürken boğazımdan kan geliyordu artık ciğerlerim acı biber gibi yanıyordu göğsümü kesip açasım geliyordu nefes almak için o derece.
Öksürürken karın kası aşırı gerildigi için ve basınç olduğu için bebekte kasılmalar oluyordu normal dediler. (Hem acildeki doktor hemde takibimi yapan doktor. Öksürük geçince kasılma o toplanma yumusayip rahatlıyordu. Öksürme dışında sabit aralikla surekli kasılma olmasını önemli görüyorlar ek kontrol gerekir demislerdi. Doktor öksürme sürecinde veya sonrasında kanama olup olmadığını sordu bende yoktu. Öksürme bebeğini etkilemez, endişelenme dediler.
Ay bende 18 haftaya kafar kanama lekelenme yasadıgım için korkuyorum tetiklemesin tekrar öksürük diye allah korusun 😞

Benim bekarken regl sancım inanılmaz fazlaydı, okula gidemezdim. Midem bulanır kusardım ağrıdan.
Ama doğumdan sonra hiç ağrı kalmadı
Umarım benim de öyle olur 🙈
Kızlar kalçanızdan bacağa vuran ağrısı olam var mı, 2 gündür akşamları topallıyorum resmen. Doktor a sordum magnezyum verdi ama, daha etki etmedi mi ne.
Benim bacağa vurmuyor ama özellikle sağ kalçam akşamları ağrıyor canım
Ay cok korkuyorum öksürüyorum artıyor gibi 18 haftaya kadar leke kanama karısık seyretti gebeliğim korkuyorum şimdi bu öksürük tetiklemesin tekrar allah korusun 😢
Zencefil bal limon iç canım bol bol korkma dediğim gibi kuru havada kalma hatta nebilüzatör varsa serum fizyolojik ile kendini rahatlat yoksa gerekirse caydanlikta su kaynat buharını solu nem çok önemli

Aynen öyle yeğenlerinden anlarsın. Mesela görümcemin kızı da annesine bebim yanımda dediki sen sakın bana kardeş yapma yaparsan onu balkondan aşağıya atarım dedi. Hatta sana oto koltuğu alayım hediye sen alma demişti. O da duydu annesine bağırdı bana alma oto koltuğu elalemin çocuğuna al dedi. Annesine kin kuşan gözlerle baktı. Sanki dayısının çoğunu doğurmayacağım da düşman doğuracağım ona. 10 yaşında ama kv buraya gelse bana yardıma kadını arayıp fırçalıyor bir daha o eve gitmeyeceksin sen benim anneannemsin başk bebek seçemezsin sen falan diyor. Görümcemler tek çcıuk olduğu için her istediklerini yaptılar her şeyi özel çocuğun özel okul özel ders özel kurs el bebek Gül bebek. Bütün dikkatler onun üzerinde olsun istiyor. Ama benim kzıım gelip bana onun yaptığı çok yanlış anne sonuçta o onun canı kanı ben kardeşime ondan uzak tutacağım anne o kıskançlığından zarar verebilir kardeşime diyor. Yani kıskanacak olan çocuk kendisini belli eder zaten sinsi sinsi davranmaz. Çocuğun beynine sokmaya gerek yok böyle şeyleri.
Yaa anneannesinin gelmesine kadar kiskaniyor demek cok farkliymis.Aslin da senin de bunca zaman tek cocukmus. Masallah senin kizin belli olgun akli basinda. Sana baya baya yardim eder.

Kızlar şu baby me bebek bezinin içeriği ile ilgili bir bilginiz var mi? Fiyatları çok güzel yorumlar da çok olumlu.
baby me krem.iceriyormus yani losyonlu demek. O da ya parfum ya alkol ya da petrolatum icermek demekmis canim. Yani pek olmuslu degil icerigi

Back