• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Valla ben regl olduğum gün bile ağrıdan bayılacak gibi oluyorum ağzımı açmaya halim olmuyor 😂 Ki doğum sancısı regl sancısının bi 10 katı olduğunu düşünürsek nasıl olurum bilmiyorum 🤣
Idmanlisin bence daha kolay olur 😌 Ben regl sancisi bilmem ama dogum sancisi hele 5 dk da bire dusunce bildigin cehennem azabi gibi 😔

Bana da aynısını söylüyorlar benim kızım kardeşi olsun diye ağlıyordu. Her düşük yaptığımda hep ağladı. Sürekli kardeş istiyordu. Şimdiden göbeğimi öpüyor seviyor. Birde hiç kıskançlık huyu yok çok duygusal çocuk. Diyorlar ki şimdi bütün ilgi bebeğe olavak huyu değişecek çok kıskanacak etkilenecek falan filan. Ben de diyorum ki ben kızımı tanıyorum hatta onu en iyi tanıyan benim. Ben kıskanırım ama yinede kızım kıskanmaz. Herkesin çocuğu bir olmuyor dedim. Bizim de 7 yıl sonra erkek kardeşimiz oldu resmen küçük anne gibi ilgilenmişiz bakmışız hiç kıskanmamışız annem hep söylüyor. Hala da öyleyiz kardeşime karşı. Hayır kendi çocukları kıskanıyor diye herkesinki de kıskanacak değil. Gerçekten daha bu konuyu geçenlerde konuştuk. Herkes kendş çocuğunu bilir neyi kıskanıp neyi kıskanmayacağını da çok daha iyi bilir dedim.
Kiskanclik belli duzeyde illaki olacak ama bizler de gorur dengeleriz. Kardesligin ozunde var rekabet! Sonuc olarak kardeslik iki cocugumuza da iyi gelecek, Ben inaniyorum 😍

Merhaba canım 🌸 çok kötü bir hastalık dönemi geçirdim kızımla birlikte 😑 ama bugün çok şükür iyiyim 🌸 saat itibariyle 30+1 bile oldum güzel haftalara doğru ilerliyorum inşallah ❤

Hastalığım nedeniyle ciğer geliştirici vurmamışlardı haftasonu o işi de hallettim çok şükür artık anı bir doğum anı için hazır sayılırım çok şükür 🤲🤲

Bu arada içinizden inşallah olmaz ama ciğer geliştirici vurulma durumu olan biri olursa diye kısa bir bilgilendirme yapayım 🙈 benim üçüz gebelik olduğu için 27 28 haftalarda bir risk görmese bile doktorlar isteyebiliyormuş anı gelişen bir doğum animda bebeğin ciğer gelişimi daha iyi seviyede olsun diye 👍 ama bazen annede erken açılma, sancı, erken doğum riski olması durumlarında tekil veya ikiz gebeler de olabiliyormuş bu iğneyi ama korkulacak bir sey olmadığını söyleyebilirim 👍😊 tek sorun gebelik şekerinin yükselmesine neden oluyor 2 3 gün kadar 🙈 yani zorunlu bir ışlem ve kar zarar acısından bakıldığında her halükarda kar olarak algılanıyor bu iğne bu sebeple doktorlar yapılmasını tavsiye ediyorlar ama iğne vurulduktan sonraki 2 gün şeker ölçümleri açlık 130-150 arasında 1 saat tokluk ise 165-190 arasında gitti geldi 3. Gün ancak düzene girdik böyle bir durum yaşanıyormuş yani başınıza gelirse panik olmayın yavaşça ortadan kalkıyor 😊👍

Bir diğer durum ise iğnenin vurulduğu gün içinizde bayram yeri kurulmuş gibi sabahlara kadar çocuklar kolbastı oynuyor ve uyuyamiyorsunuz 🤣🤣 ancak 1 sonraki gün sabah 10 gibi çocukların hareketleri bıçak gibi kesildi ve akşam 7ye kadar hiç tık yoktu nasıl panikledim bir de pazar günüydü çok gerilim yaşadım ama sonuçta öğrendim ki bu da iğnenin yan etkilerindenmiş 🙈🙈 hareketsizlik ve kısa süreli şeker artısı yaşanmasına sebep olsa da geçici etkiler bunlar ciğer geliştirici vurulmaniz gerekirse kendinizi demotive etmeyin bu konuda 👍😊

Bu arada Leedong Leedong rüyanın anlamı bence özellikle senin acından çok güzel şeyler ifade ediyor öyle hissettim nedense 😊🌸 beni de hatırlatmasına sevindim ayrıca ben de sizleri buraya yazmayı özlüyorum ama hastalık ve devamında yaşadığım iğne süreci biraz yordu sanki beni zaten çabuk da yorulduğum için 🙈

Üçüz gebelik gerçekten zor bu arada kızlar 😶 ağrılar ve yorgunluk hiç bitmiyor ne yazık ki 🙈 ev işleri falan hak getire anneme yerleştim gibi bir sey ama doğumum da yaklaştı benim malum bu sebeple evin temizlenmesi gerekiyor yardım için çağırdığım ablanın da babası rahatsızlanmış bekliyorum onun gelmesini ve evi temizlemesini ev temiz olunca çantalarını da hazırlayacağım hayırlısıyla 😊🌸 benim de camasir kurutma odami cocuk odasina çevirecek olmam nedeniyle kurutma makinası almam gerekti grupta konuşulmuş 🙈 temiz enerji ve enerjinin verimli kullanımı konularının destekçisi bir insan olarak ağırıma gidiyor ama mecburiyetten bu duruma uymam gerekti umarım en azından isime yarar bu süreçte kurutma makinası memnun kalırım 🙈🙄 bir de ağda konusunu görmüştüm sanirim o konu benim de kanayan yaram eskiden görmüyordum şuan ulaşamıyorum da hicbir yerime titizlikten gidemediğim kuaförlere muhtaç olcam sanirim bakalım 1 2 hafta içerisinde bir karar alıp uygulamam gerekiyor 🙈🤣

Umarım tüm konular hakkındaki fikirlerimi yazmışımdır 🙈🤣 çok da okudum ama unutkanlık baki 🤣🤣🤣 umarım yarın daha iyi uyanırım ve kızımı da okula gönderebilirsem gün içerisinde muhabbetlerinize dahil olabilirim 🌸🌸🌸

Hepinizi çok seviyorum gerçekten çok eğlenceli ve dinamik bir grupsunuz 😍❤ sizi okumak, sizinle konuşmak her zaman bir zevk benim için her ne kadar bu ara sınırlı katılım göstersem bile 🙈👍❤❤❤ kendinize iyi bakın 😘 yarın görüşmek dileğiyle 🌸🌸🌸🤲🤲🤲

Canım maşallah, gerçekten Rabbimin bir hikmetini yaşıyorsun. Aslında hepimiz yaşıyoruz ama senin karnında 3 bebek maşallah sübhanallah🤩

Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz, iyi olduğunu söylemişsin ama daha da iyi olursun inşallah. Tekrar geçmiş olsun💐☺️

Aynen öyle yeğenlerinden anlarsın. Mesela görümcemin kızı da annesine bebim yanımda dediki sen sakın bana kardeş yapma yaparsan onu balkondan aşağıya atarım dedi. Hatta sana oto koltuğu alayım hediye sen alma demişti. O da duydu annesine bağırdı bana alma oto koltuğu elalemin çocuğuna al dedi. Annesine kin kuşan gözlerle baktı. Sanki dayısının çoğunu doğurmayacağım da düşman doğuracağım ona. 10 yaşında ama kv buraya gelse bana yardıma kadını arayıp fırçalıyor bir daha o eve gitmeyeceksin sen benim anneannemsin başk bebek seçemezsin sen falan diyor. Görümcemler tek çcıuk olduğu için her istediklerini yaptılar her şeyi özel çocuğun özel okul özel ders özel kurs el bebek Gül bebek. Bütün dikkatler onun üzerinde olsun istiyor. Ama benim kzıım gelip bana onun yaptığı çok yanlış anne sonuçta o onun canı kanı ben kardeşime ondan uzak tutacağım anne o kıskançlığından zarar verebilir kardeşime diyor. Yani kıskanacak olan çocuk kendisini belli eder zaten sinsi sinsi davranmaz. Çocuğun beynine sokmaya gerek yok böyle şeyleri.
Şok oldum şuan, küçük çocuk bu kadar kin nasıl besleyebilir. Benim gorumcemin oğlu da kardeşine vursa, oğlum donup kalıyor, küçük bebeğe nasıl vuruyor diye.
Aman canım sen bebeği hiç yalnız bırakma, o çocukla. Çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor

Kızlar şu baby me bebek bezinin içeriği ile ilgili bir bilginiz var mi? Fiyatları çok güzel yorumlar da çok olumlu.
Benim arkadaşlarımdan çok kullanan vardı bu markayı,
Kızlar herkese merhaba,ben daha oğlumun odasını filan kuramadım temel bazı ihtiyaçları aldım ama çok fazla eksiğim var.Şimdi kafamın karıştığı konu bebek hep yanımızda uyumayacak mı ona oda yapmamız şart mı şimdiden mesela?Siz nasıl oda yapıyorsunuz benim bir fikrim yok bu konularda doğrusu,bazıları zaten bebek yanında olacak oda kurma diyorlar ama buradaki bazı arkadaşlar perde halı yatak olayına girince bende heves ettim🤭 oda hazırlayan arkadaşlar resim atabilir mi bir fikir olur en azından,hazırlıkları herkes nasıl yapıyor mesela ilk kez anne olacaklar için bir fikir de olur mesela benim için☺️☺️
Ben oğluma büyüdükten sonra yapmıştım, 2 yaşına kadar bizim oda da beşiğinde uyudu. Ama malum hergun fiyatlar artıyor, oda yapmak isteyenler alsa iyi olabilir

Ben hiç bağırmadım, sadece kısık inlemeler vardı o da sancı gelince. Hatta ebe sana suni sancı verdiler mi demişti.
Ne bileyim ben utanırım öyle bağırmak falan, ama yan odam da bağıran bir bayan vardı.
bende hiç bağırmadım canım yapı meselesi tabi ki ama yan odadaki kadın inletiyordu her yeri :KK70:
Şuan 70 kilo olmuşum 😇 66 ile hamile kaldım, 62’ye kadar zayıfladım sonra bu şekilde. 75-76 ile doğuma girerim diye düşünüyorum.

Bir arkadaşımın bağırmaktan sesi kısılmıştı 😂 bazıları bağırmaktan güç alıyor gerçekten. Bana da bir yeri tutup sıkmak iyi geliyordu. Eşimin ve hemşirelerin elleri çürüdü 😅
bende 75 i aşmadan hallederim inşallah canım :halay:
Ay bende 13 kilo aldım, kilodan dolayı mı normal doğum olma ihtimali kalktı
yok canım kilodan dolayı değildi S syildizs ın durumu yanlış hatırlamıyorsam
Bana da aynısını söylüyorlar benim kızım kardeşi olsun diye ağlıyordu. Her düşük yaptığımda hep ağladı. Sürekli kardeş istiyordu. Şimdiden göbeğimi öpüyor seviyor. Birde hiç kıskançlık huyu yok çok duygusal çocuk. Diyorlar ki şimdi bütün ilgi bebeğe olavak huyu değişecek çok kıskanacak etkilenecek falan filan. Ben de diyorum ki ben kızımı tanıyorum hatta onu en iyi tanıyan benim. Ben kıskanırım ama yinede kızım kıskanmaz. Herkesin çocuğu bir olmuyor dedim. Bizim de 7 yıl sonra erkek kardeşimiz oldu resmen küçük anne gibi ilgilenmişiz bakmışız hiç kıskanmamışız annem hep söylüyor. Hala da öyleyiz kardeşime karşı. Hayır kendi çocukları kıskanıyor diye herkesinki de kıskanacak değil. Gerçekten daha bu konuyu geçenlerde konuştuk. Herkes kendş çocuğunu bilir neyi kıskanıp neyi kıskanmayacağını da çok daha iyi bilir dedim.
valla canım senin kızın yetişkin maşallah olgunda bir çocuk benim kızım 4 yaşında çok istiyor kardeşi olmasını ama muhakkak ki kıskanacak doğamızda var biz dengeyi sağlamak için elimizden geleni yapacağız insanız ama çevredeki insanların bunu zevk alarak konuşması sinir bozuyor gerçekten bunlar iyi günlerin sen bir de olunca gör gibi saçma sapan söylemler insan bazen katlanamıyor gerçekten zaten hamilelikte hormonlardan dolayı insan çatacak yer arıyor :kızgın:
Hamilelikten sonra kesinlikle yaptıracağım tekrardan
bende lazerliydim ama bikini bölgesi hamilelikte arttı malesef ben şimdiden aldım bile paketi emzirmenin 6. ayında falan başlayacağım inşallah :dua:
Kızlar herkese merhaba,ben daha oğlumun odasını filan kuramadım temel bazı ihtiyaçları aldım ama çok fazla eksiğim var.Şimdi kafamın karıştığı konu bebek hep yanımızda uyumayacak mı ona oda yapmamız şart mı şimdiden mesela?Siz nasıl oda yapıyorsunuz benim bir fikrim yok bu konularda doğrusu,bazıları zaten bebek yanında olacak oda kurma diyorlar ama buradaki bazı arkadaşlar perde halı yatak olayına girince bende heves ettim🤭 oda hazırlayan arkadaşlar resim atabilir mi bir fikir olur en azından,hazırlıkları herkes nasıl yapıyor mesela ilk kez anne olacaklar için bir fikir de olur mesela benim için☺️☺️
canım benim 2. bebeğim ilkinde de bunda da hemen oda yapmadım bu tercih meselesi kızımda odasına ayırınca oda yaptım öncesinde bir dolap birde beşik almıştım şimdi oğluşumda da sadece beşik aldım karar senin uygun alanın varsa hevesleniyorsan yapabilirsin tabiki :KK200:
Merhaba canım 🌸 çok kötü bir hastalık dönemi geçirdim kızımla birlikte 😑 ama bugün çok şükür iyiyim 🌸 saat itibariyle 30+1 bile oldum güzel haftalara doğru ilerliyorum inşallah ❤

Hastalığım nedeniyle ciğer geliştirici vurmamışlardı haftasonu o işi de hallettim çok şükür artık anı bir doğum anı için hazır sayılırım çok şükür 🤲🤲

Bu arada içinizden inşallah olmaz ama ciğer geliştirici vurulma durumu olan biri olursa diye kısa bir bilgilendirme yapayım 🙈 benim üçüz gebelik olduğu için 27 28 haftalarda bir risk görmese bile doktorlar isteyebiliyormuş anı gelişen bir doğum animda bebeğin ciğer gelişimi daha iyi seviyede olsun diye 👍 ama bazen annede erken açılma, sancı, erken doğum riski olması durumlarında tekil veya ikiz gebeler de olabiliyormuş bu iğneyi ama korkulacak bir sey olmadığını söyleyebilirim 👍😊 tek sorun gebelik şekerinin yükselmesine neden oluyor 2 3 gün kadar 🙈 yani zorunlu bir ışlem ve kar zarar acısından bakıldığında her halükarda kar olarak algılanıyor bu iğne bu sebeple doktorlar yapılmasını tavsiye ediyorlar ama iğne vurulduktan sonraki 2 gün şeker ölçümleri açlık 130-150 arasında 1 saat tokluk ise 165-190 arasında gitti geldi 3. Gün ancak düzene girdik böyle bir durum yaşanıyormuş yani başınıza gelirse panik olmayın yavaşça ortadan kalkıyor 😊👍

Bir diğer durum ise iğnenin vurulduğu gün içinizde bayram yeri kurulmuş gibi sabahlara kadar çocuklar kolbastı oynuyor ve uyuyamiyorsunuz 🤣🤣 ancak 1 sonraki gün sabah 10 gibi çocukların hareketleri bıçak gibi kesildi ve akşam 7ye kadar hiç tık yoktu nasıl panikledim bir de pazar günüydü çok gerilim yaşadım ama sonuçta öğrendim ki bu da iğnenin yan etkilerindenmiş 🙈🙈 hareketsizlik ve kısa süreli şeker artısı yaşanmasına sebep olsa da geçici etkiler bunlar ciğer geliştirici vurulmaniz gerekirse kendinizi demotive etmeyin bu konuda 👍😊

Bu arada Leedong Leedong rüyanın anlamı bence özellikle senin acından çok güzel şeyler ifade ediyor öyle hissettim nedense 😊🌸 beni de hatırlatmasına sevindim ayrıca ben de sizleri buraya yazmayı özlüyorum ama hastalık ve devamında yaşadığım iğne süreci biraz yordu sanki beni zaten çabuk da yorulduğum için 🙈

Üçüz gebelik gerçekten zor bu arada kızlar 😶 ağrılar ve yorgunluk hiç bitmiyor ne yazık ki 🙈 ev işleri falan hak getire anneme yerleştim gibi bir sey ama doğumum da yaklaştı benim malum bu sebeple evin temizlenmesi gerekiyor yardım için çağırdığım ablanın da babası rahatsızlanmış bekliyorum onun gelmesini ve evi temizlemesini ev temiz olunca çantalarını da hazırlayacağım hayırlısıyla 😊🌸 benim de camasir kurutma odami cocuk odasina çevirecek olmam nedeniyle kurutma makinası almam gerekti grupta konuşulmuş 🙈 temiz enerji ve enerjinin verimli kullanımı konularının destekçisi bir insan olarak ağırıma gidiyor ama mecburiyetten bu duruma uymam gerekti umarım en azından isime yarar bu süreçte kurutma makinası memnun kalırım 🙈🙄 bir de ağda konusunu görmüştüm sanirim o konu benim de kanayan yaram eskiden görmüyordum şuan ulaşamıyorum da hicbir yerime titizlikten gidemediğim kuaförlere muhtaç olcam sanirim bakalım 1 2 hafta içerisinde bir karar alıp uygulamam gerekiyor 🙈🤣

Umarım tüm konular hakkındaki fikirlerimi yazmışımdır 🙈🤣 çok da okudum ama unutkanlık baki 🤣🤣🤣 umarım yarın daha iyi uyanırım ve kızımı da okula gönderebilirsem gün içerisinde muhabbetlerinize dahil olabilirim 🌸🌸🌸

Hepinizi çok seviyorum gerçekten çok eğlenceli ve dinamik bir grupsunuz 😍❤ sizi okumak, sizinle konuşmak her zaman bir zevk benim için her ne kadar bu ara sınırlı katılım göstersem bile 🙈👍❤❤❤ kendinize iyi bakın 😘 yarın görüşmek dileğiyle 🌸🌸🌸🤲🤲🤲
canım iyi olmanıza çok sevindim . sağlıcakla büyüyüp zamanında gelsin minik kuzular annelerini de çok yormasınlar biz 1 tane ile çok yoruluyoruz Allah yardımcın olsun canım benim her zaman güzel haberlerini bekliyoruz :super::dua:
Kiskanclik belli duzeyde illaki olacak ama bizler de gorur dengeleriz. Kardesligin ozunde var rekabet! Sonuc olarak kardeslik iki cocugumuza da iyi gelecek, Ben inaniyorum 😍
kesinlikle katılıyorum canım bence de öyle kıskanacaklar tabiki ama biz onlara destek olarak bu süreci hep beraber atlatacağız diğerleri de çocuk sonuçta ayrıca kıskansalar bile en çok kardeşlerini seveceklerinden eminim :KK200::dua::super:

Canım iyi olmana çok sevindim. Senin de doğumun benim rüyam kadar güzel olacak ben inanıyorum. İğne yapman iyi olmuş. Benim de ikiz kardeşim var ben 1500 kg doğmuşum ikiz kardeşim de 2000 kg doğmuş. Küveze almamışlar hem de o zamanlar ciğer geliştirici falan da yapılmamış suyu gelince hastaneye kaldırmışlar doğurmuş hemen ikiz olduğunu da bilmiyormuş ben doğmuşum ebeler bırakmış annemi. Annem hala ıkınıyormuş sancısı devam ediyormuş. Hatta ebe anneme daha niye ıkınıyorsun doğurdun ya demiş. Annemde sancı giriyor bilmiyorum bişet oluyor kasıklarımda demiş eve tekrar kontrol amaçla bakmış ki ikizimin kafasını da görmüş 🤣 tam 5 dk sonra onu da çıkartmışlar. Çok küçükmüşüz herkes anneme diyormuş bu kadın Bunları öldürür diye çünkü annem çok çelimsiz zayıfmış ve 1,5 yaşında da bi ablamız daha var. 3 bebeğe nasıl bakacak falan diye diye bu yaşımıza geldik 3 ay sonra sizi kapıya çıkarttım güneşe tosun gibi olmuşunuz dedi. Bu arada biz 4,5 ay emmişiz annemin sütü acılaşmış nasıl oluyor bilmiyorum ama çok acılaşmış içerken tükürmeye başlamışız annemde bişi olduğunu anlamış kendisi bakmış tadına zehir gibi gelmiş tadı. Bırakmış emzirmeyi. Hemen kesilmiş zaten.
Eminim seninde güzel sorunsuz bir doğumun olacak tıpkı rüyamdaki gibi canım.
Bizde seni seviyoruz aklımız sende kalıyor ara ara yaz bize. Seninkilerin eli kulağındadır. 2 hafta daha beklersen her şey daha da güzel olur. Şuan bile o riskli süreçleri atlattın çok şükür Allah’ın izniyle. Bir de İyi ki ilk zamanlarda doktoru dinlemedin birisini almamız lazım sıkıntı yaşaraın demişti ya. İnsan çocuklarının arasında seçim yapamaz. Rabbim öyle nasip ettiyse bir bildiği vardır. Biz de görmüş olduk canım.Çok geçmiş olsun bu arada herkes hasta dikkatli ol yinede. Güzel haberlerini bekliyoruz 🫶💐🌸😘

Kesinlikle öyle biz 5 kardeşiz hiçbir zaman kıskançlık yaşamadık. Tamamen herşeyimiz eşitti. Burda ailelere çok iş düşüyor :))

Şok oldum şuan, küçük çocuk bu kadar kin nasıl besleyebilir. Benim gorumcemin oğlu da kardeşine vursa, oğlum donup kalıyor, küçük bebeğe nasıl vuruyor diye.
Aman canım sen bebeği hiç yalnız bırakma, o çocukla. Çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor
Çocukları o kadar çok seviyorum ki. Anlatamam. Yaramaz çocuk olur onları da çok seviyorum ama şımarık ve ukala çocukları sevemiyorum. Allah’ın zoruna gitmesin ama gerçekten de sevemiyorum. Görümcemin kızı annesine sürekli emir veriyor yanımda bende kızıyorum. Benim yanımda annenle sakın böyle konuşma kesinlikle duymak istemiyorum diyorum valla görümceme de söylüyorum böyle yetiştirme şu çocuğu diye. Napıyım beni dinlemiyor ki diyor. Anneannesini bize yollamıyor kadının buraya geldiğini duysa arıyor hemen inanmadığı zaman görüntülü arıyor. Oraya gitmeyeceksin bir daha gelip burada kalacaksın çığlıklar atıyor ağlıyor yerlere yatıyor. Mesela annesinden bişi istediğinde tekdit ediyor bunu almazsan evden kaçarım. Eve gelmem. Eve kedi almıştı annesi kıskançlığı gitsin diye. Birgün bi gittim annesine diyor ki, kediyi benden çok seviyorsun kucağına alıyorsun ar onu istemiyorum diyor. Kediye vuruyor tekme atıyor bende kızdım bir daha kediye dokunursan onu alacağım artık benim kızımın olacak dedim. Sonra sırf ben almıyım kızıma vermiyim diye vurmamış. Çünkü annesi bana söyleyebilir vursaydı. Yani çocukların her istediğini yapmamak lazım gerçekten de güzel yetiştirmek bu olmuyor. Gözümün önünde kocaman bir örnek var. Sanki görümcemin annesi o olmuş. Kadını azarlıyor saygısızca konuşuyor her yerde rezil ediyor. Boyundan büyük laflar ediyor. Ama onlar uyarmıyorlar bile bağırıp çağırsa laf soksa annesine gülüyorlar. Bunu görseydiniz yaramaz çocukları öper başınıza koyardınız kızlar. 😀neyse ki ben uzak tutacağım onu bebekten zaten kızım da izin vermez o varken yanından asla ayrılmam diyor. Çocuk bile korkmuş 😆

İnşallah doğumdan sonra recep ivedige dönmeyiz 😆 Ben de ilk başta çok şaşırdım inan ama sonra çok hoşuma gitti hiç oralı olmadım 😆 Saçlarım da aksine dökülmesi durdu jet hızıyla uzuyor

Oda ben de yapmadım eğer dolap olarak depolama alanın varsa aceleye gerek yok bence canım, küçük bi giyinme odası yaptım orayı bebeğe kullanicam sonra gidişata göre 2024 yazında oda yaparım diye planlıyorum
Evet ya benimde saçlarımda hiç dökülme yok, hormonlardanmı yoksa demir ilacından MI bilmiyorum ama bunların hepsi geçici dimi :63:

Dediğin gibi kesinlikle yetiştirme tarzı ile alakalı.
Birine saygısızlık yapınca kalkıp gülmek yerine, uyarsalardi bu böyle olmazdı. Gerçekten yaramaz çocuk var , bir de saygısız çocuk, ben de asla şımarıklığa tahammül edemem

Dediğin gibi kesinlikle yetiştirme tarzı ile alakalı.
Birine saygısızlık yapınca kalkıp gülmek yerine, uyarsalardi bu böyle olmazdı. Gerçekten yaramaz çocuk var , bir de saygısız çocuk, ben de asla şımarıklığa tahammül edemem
Ya bir de bana anlatıyor görümcem birgün oturuyoruz kv ile kp bende diyor ki görümcem. Anneannesine kızıyor buraya gelitor sana yardıma diyw ay çok güldük ya senden korkuyor ya o yüzden anneannesine telefonda, o cadı kadının evinde ne işin var bir o cadımız eksikti ne buluyorsun o cadının evinde dedi ne güldük ya falan dedi. Bende dedim ki; Siz bu çocuğa gülerseniz yakında size küfür etmeye de başlar. Bunun komik olmadığını böyle konuşulmaması gerektiğini ona öğretmeniz lazım sonuçta bebek değil 11 yaşına geldi her şeye aklı eriyor. Benim kızım senin için bana cadı dese o senin halan bir daha asla böyle konuşma diye uyarırdım. Ama benim kızım asla söylemez çünkü bunun çirkin bir davranış olduğunu biliyor ve ikiside aynı yaşta aralarında 4,5 ay var dedim. Gerçekten de benim kızım asla böyle konuşmaz ağzından çıkmaz bu kelimeler. Daha bu yaşta söylediği şeylere gülüyorsunuz ileride de size hakaret ettiği zamanlar bunlara güldüğünüz için ettiğini hatırlarsınız inşallah dedim. Bozuldular. Hayır gerçekten de seviyorum hepsini ama kızlarının saygısızlıklarını görmezden geliyorlar ya sinir oluyorum. Aman diyorum uzak dursun bizden kızımla sık görüşmesini istemiyorum eşime de söyledim biliyorum aşkım haklısın görüyorum kp bile bi ona bak birde buna bak aynı yaştalar ama aralarında uçurum var. Bu kız neden böyle oldu diyor. Neredeyse dövecekmiş birgün bunu. Annesi zor tutmuş yazlıktayken babasına küsmüş benim kızıma el kaldırdın diye. İnsan gerçekten de tahammül edemiyor. Allahtan benden çekiniyor korkuyor benim yanımda hiç böyle konuşamıyor. Ben her defasında uyarıyorum kızıyorum. Valla görümcem de alınıyorsa alınsın benim evladımda olsa saygısızlık yapan uyarırım

Çocukları o kadar çok seviyorum ki. Anlatamam. Yaramaz çocuk olur onları da çok seviyorum ama şımarık ve ukala çocukları sevemiyorum. Allah’ın zoruna gitmesin ama gerçekten de sevemiyorum. Görümcemin kızı annesine sürekli emir veriyor yanımda bende kızıyorum. Benim yanımda annenle sakın böyle konuşma kesinlikle duymak istemiyorum diyorum valla görümceme de söylüyorum böyle yetiştirme şu çocuğu diye. Napıyım beni dinlemiyor ki diyor. Anneannesini bize yollamıyor kadının buraya geldiğini duysa arıyor hemen inanmadığı zaman görüntülü arıyor. Oraya gitmeyeceksin bir daha gelip burada kalacaksın çığlıklar atıyor ağlıyor yerlere yatıyor. Mesela annesinden bişi istediğinde tekdit ediyor bunu almazsan evden kaçarım. Eve gelmem. Eve kedi almıştı annesi kıskançlığı gitsin diye. Birgün bi gittim annesine diyor ki, kediyi benden çok seviyorsun kucağına alıyorsun ar onu istemiyorum diyor. Kediye vuruyor tekme atıyor bende kızdım bir daha kediye dokunursan onu alacağım artık benim kızımın olacak dedim. Sonra sırf ben almıyım kızıma vermiyim diye vurmamış. Çünkü annesi bana söyleyebilir vursaydı. Yani çocukların her istediğini yapmamak lazım gerçekten de güzel yetiştirmek bu olmuyor. Gözümün önünde kocaman bir örnek var. Sanki görümcemin annesi o olmuş. Kadını azarlıyor saygısızca konuşuyor her yerde rezil ediyor. Boyundan büyük laflar ediyor. Ama onlar uyarmıyorlar bile bağırıp çağırsa laf soksa annesine gülüyorlar. Bunu görseydiniz yaramaz çocukları öper başınıza koyardınız kızlar. 😀neyse ki ben uzak tutacağım onu bebekten zaten kızım da izin vermez o varken yanından asla ayrılmam diyor. Çocuk bile korkmuş 😆
yazık ya ben böyle cocukların kendisine de cok üzülüyorum, hadi şimdi ailesi hoş görüyor, ileride topluma karışınca ne olacak, psikolog psikayatr gezecek hayatı boyu mutsuz olacak. ben de aynı şekilde cocukları cok severim ama şımarık cocuga tahammül edemiyorum. en büyük hata anne babanın, belli bir yaştan sonra da cocuga terbiye vermek çok daha zor, inşallah akılları başlarına gelir de düzeltirler

Evet ya benimde saçlarımda hiç dökülme yok, hormonlardanmı yoksa demir ilacından MI bilmiyorum ama bunların hepsi geçici dimi :63:
benim de şuan sıfır dökülme çok şaşkınım, kullandıgımız takviyeler ve hormonlardan dolayı. üzgünüm ama geçici canım :)

Gunaydin,

Hastaneye gore kosullar degisir. Ben surece onu incitmeden dahil edecegim. Leyleklerin getirmedigini algilayabilir artik 🙃
kaç yaşında? ben hamile oldugumu ogluma soyledigimde, anne bebek senin karnına nasıl girdi gibi sorular başlayınca :) bununla ilgili bir kitap aldım ona, çok sevdi
ben dünyaya nasıl geldim - Dilek Cesur
süreçler değişse de ben bir cocugun hastanedeki psikolojiyi kaldırabileceğini düşünmüyorum ancak belki 12 yaşından sonra filan

Bu çocuğun kesinlikle tedavi altında olması lazım

Back