2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Valla ben regl olduğum gün bile ağrıdan bayılacak gibi oluyorum ağzımı açmaya halim olmuyor 😂 Ki doğum sancısı regl sancısının bi 10 katı olduğunu düşünürsek nasıl olurum bilmiyorum 🤣
Ayy o durumda belki bende bağırırım kendimi o şeyde görüyorum 😂😂😂

Kızıma hamileyken 30 lu haftalardı işte neyse ise gittim tüm gün kıpır kıpır olan kızım o gün sabahtan beri hiç kıpırdamadı. Belki uyuyordur vs dedim gecistirdim öğlene doğru saat 11 gibi panik olmaya başladım. Birde pazar günü. Doktorumu aradım şehir dışındaymis hemen devlete git beni de haberdar et dedi. Neyse devlete gittik dogumhane katına aldılar beni 🙄 nöbetçi doktor oradaymış ben orda nst ye bağladilar karşı odada da kadın doğum yapıyor ama nasıl çığlık kıyamet anlatamam 🥴doktor da bağırıyor ne diye çığlık atıyorsun nefes al diye 🫣 çığlık, bağrış cagiris derken her şey bir an kesildi ve bebek ağlaması anlık tüm sessizliği bozdu 😁 doktor da şey diyo bağırmana değdi mi 😮‍💨
Hahahaha değmiş ki kadın doğurmuş 😂 Belki de işin sırrı bagirmaktadir 🤣
Senin kız neden kıpırdamamışşş peki 🥲

Benim kızım olsaydı Asel koymayı istiyordum. Eşim de Masal

Ya aslında dolap uygulamasinda, sıfıra yakın şeyler makul fiyatlı, benim eşim ana kucağı almasa ben oradan alırdım.

Boş konuşmalara hiç tahammülüm yok, benim görümcemde sürekli oğlumun yanında doğunca şöyle kıskanacak, böyle yapacak kardeşine. Seni şöyle yoracak. Aşırı bıktım artık çevre laflarından. Zaten stresliyim sebepsiz yere. Rahat olmaya çalıştıkça daha da batıyor çevre.
Masal benim de hosuma gidiyordu😍ikimizin de erkek oldu😁aynen canim ara ara insan da degisik bir stres oluyor.

Kuzum benim kv.rahatsiz . Bırak çocuk bakmayı ona bakacak biri lazım zira cocuk gibi kendisi. Benim kızım sezeryandi bu da sezeryan olacak. Otururken vs kucağıma gelmesi sorun değil de ayaktayken sorun sadece onu da bir süre babası kucağına alsın yani 🤣🤣🤣
Otururken yatarken de dikkat etmen kazım canım. Allah yardımcınız olsun o zaman 🥰

Ben ilk çocukta daha rahattım , ama şimdi sürekli bir endişe hali var bende de. Dediğin gibi doğum şekli için gram endişem yok, o bir şekilde doğacak.
Doğacak için ayrı endişelerim var, büyük oğlum için ayrı endişelerim var. Rahat olmak istiyorum ama olmuyor
İnşallah bu günlerde geçecek canım hamilelik hormonları etkiliyor bizi en çokta sanırım :)

Aynen bende oyle yapıyorum canım ama öksürmek bebeği kötü etkılemez değil mi allah korusun doktoruna sordun mu
Kimse benim kadar çok ve yoğun oksuremezdi herhalde. Birde haftalarca sürdü. Nefes alamamacasina, öksürürken boğazımdan kan geliyordu artık ciğerlerim acı biber gibi yanıyordu göğsümü kesip açasım geliyordu nefes almak için o derece.
Öksürürken karın kası aşırı gerildigi için ve basınç olduğu için bebekte kasılmalar oluyordu normal dediler. (Hem acildeki doktor hemde takibimi yapan doktor. Öksürük geçince kasılma o toplanma yumusayip rahatlıyordu. Öksürme dışında sabit aralikla surekli kasılma olmasını önemli görüyorlar ek kontrol gerekir demislerdi. Doktor öksürme sürecinde veya sonrasında kanama olup olmadığını sordu bende yoktu. Öksürme bebeğini etkilemez, endişelenme dediler.

Ben son aylarda ayna karşısında yapıyordum,
bazı arkadaşlarım bayanlar için olan jilet ile yapiyordu.
Ben de epilasyon yaptırdım yoktu hiç şu zamana kadar kullandığım ilaçlardan mı bilmem çok tüylenmeye başladı. Napıcam bilmiyorum son ay değilde 1 hafta kala falan kardeşime ağdayla aldırsam olur mu jiletle de hemen çıkar çünkü bir de ödem hemen indiğinde kökler anında çıkıyor. Ben kızımda kaşlarımı aldırdım ertesi gün doğuma girdim hastaneden çıkıp eve geldğimde kaşlarım çıkmıştı. 3 günde kaşlarım çıktı yani 😂

+13 kilo :) bence gayet iyisin. ben de normal dogum istiyordum ama bu ihtimal ortadan kalktı, yine de dikkat etmeye calısıyorum fazla kilo insanı yoruyor. dikkat ettigim hali buysa dikkat etmesem 30 u bulurdum ben galiba :)
Ay bende 13 kilo aldım, kilodan dolayı mı normal doğum olma ihtimali kalktı

Ev isi yapmak gittikce zorlasiyor. Artik her seye yetisemez oldum.
Bende aynıyım ya daha ortada ne oda var ne yatak var herşeyi bekliyorum ama sanki bugün yarın doğurcak gibiyim migdem sürekli bulanıyor bulanmazsa çayır cayır yanıyor yorgunluk daima sinir tepemde bugunumuzede elhamdülillah ama zor ya yaş 32 belki o yüzden

Sanırım yetebilir miyim korkusu.
Oğlum 4. Sınıf, onun okula gidip, gelmesini bile takıyorum.
Okul sıkıntısını bende düşünüyorum şuan keşke sömestir tatiline denk gelseydin en azından 1 haftada ayaklanırdım rahat kalkar gezinirdim. Şimdi kaldır kahvaltı yaptır beslenmesini hazırla. Göndermezsem de olmaz derslerinden geri kalır büyük ihtimal ile ilk 2 gün rapor alıp yollamam gitmem diye şimdiden tutturdu. Yanımda olacakmış. 2 gün hasteneye gelir gece yatmaya gider geri eve. Ödevlerini evde yapar gördükleri yenş konular varsa evde çalışır ona artık. Allahtan bizimkiler biraz büyük laf anlıyorlar. Rheaa Rheaa nınkisi daha bebek onun da zorluğu daha çok olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Ben de epilasyon yaptırdım yoktu hiç şu zamana kadar kullandığım ilaçlardan mı bilmem çok tüylenmeye başladı. Napıcam bilmiyorum son ay değilde 1 hafta kala falan kardeşime ağdayla aldırsam olur mu jiletle de hemen çıkar çünkü bir de ödem hemen indiğinde kökler anında çıkıyor. Ben kızımda kaşlarımı aldırdım ertesi gün doğuma girdim hastaneden çıkıp eve geldğimde kaşlarım çıkmıştı. 3 günde kaşlarım çıktı yani 😂
Degisen hormonlardan kaynakli hamileyken tuyler tekrar cikabiliyormus.Ondan hamilelikten sonra epilasyon yapin diyenler var.

Bende aynıyım ya daha ortada ne oda var ne yatak var herşeyi bekliyorum ama sanki bugün yarın doğurcak gibiyim migdem sürekli bulanıyor bulanmazsa çayır cayır yanıyor yorgunluk daima sinir tepemde bugunumuzede elhamdülillah ama zor ya yaş 32 belki o yüzden
Kiz daha ne oldu yas 32 daha gencecik kadinsin😁 Artik almaya basla zaten almaya kalkinca hemencicik halloluyor ya. Hazirlik yapmayinca da insana bir panik geliyor. Hazirligini yap kafan rahatlasin canim

Bebeği öpmesinler diye uygulayacağım tarife 😎
Hiç öyle şeylere gerek yok direk söyleyin salgın var öpmeyin enfeksiyon kapma riski yüksek deyin direk yüzlerine söyleyin ben söyleyeceğim zaten annemlere kardeşlerime söyledim. Bebeğe en yakın olabilecek kişilere söyledim. Kv ile görümcem falan da dikkat ederler zaten onlar beni bile öpmüyor hamile olduğumdan beri. Salgın var kızım öpmeyim seni hasta olursan vicdan azabı çekerim diyorlar. O yüzden rahatım bu konuda sanırım😀

Otururken yatarken de dikkat etmen kazım canım. Allah yardımcınız olsun o zaman 🥰
Aynen canım, ama kızım bana sarılmadan uyuyamıyor valla bende alıştım bu duruma 🫣 birde halen yanımızda uyuyor, karyolasi yatağımiza bitişik. Gece kalkıyor bazen yanıma yatıyor sonra yatağına done done geri dönüyor. Oda yapmıştık bir ay önce gündüz uykularını odasında yatağında yatiriyorum odasına alışsın diye gece de odasına alistiracaktik işte planımız öyleydi. Eşimin arkadaşı çocuk psk. Ona sormuş naisl yapalım süreci vs diye. Doğuma 2 ay kaldıysa odasini değiştirmeyin demiş. Yani biz herhalde babayı şutlayip yatakta 3 kişi yatacagiz doğumdan sonra 😁😁 yani ebet Allah yardımcımız olsun 🤗🤗🤗

X