2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar çok fena grip oldum arada öksürüyorum belimde agrıyor ama hep agrırdı zaten normaldede agrıyordu zaten yani , öksürmek zarar verir mi ? bebiş etkılenmez değil mi anneme soyledim kızım saçmalama ilk grip olan hamile sen değilsin ya dedi , düşününce hak verdim sorun olmaz değil mi kızlar grip bebege zarar vermez değil mi
Geçmiş olsun Canım meyve ve su tüket bol bol 😘

doğum anında çığlık atan cidden oluyor mu ya çok merak ediyorum bunu :KK70: ben reglin ilk günü bile ağrıdan konuşmaya halim olmazdı doğumu düşününce çığlık atabilen varsa helal olsun :KK70:
Oluyormuş canım ablam anlatıyordu 😂😂 o sesler yüzünden stres olup bende çığlık atmıştım diyor 😄

Canim anneler nasilsiniz🥰 hersey yolundadir insallah🥰 ben asiri heyecanlanmaya basladim yolun cogunu sukur tamamladik 🥰 ama hala kızıma isim bulamadim farkli anlamli kısa bir isim ariyoruz onerisi olan var mi🥰
Benim kızım olsaydı Asel koymayı istiyordum. Eşim de Masal
Ya evet ama önünü alamıyoruz yok odasıydı dolabıydı kıyafetiydi aşırı masraflı bir şeymiş bu çocuk olayı 😂
Ya aslında dolap uygulamasinda, sıfıra yakın şeyler makul fiyatlı, benim eşim ana kucağı almasa ben oradan alırdım.
Zaten ister istemez kaygilarimiz oluyor Bir de cevre simdiden baslamis oglum icin dogunca daha goreceksiniz huyu degisecek,kiskanacak neler neler oyle olumsuz konusmalara sinir oluyorum ki. Gecen ben bulasik yikiyordum oglum da hikaye okuyor kayinvalidem basinda durmus dinliyor oglum da git git.anneme yardim et karninda zaten bebek var zarar gormesin dedi. Guldum boyle oğlum oldukca sirtim yere degmez dedim. KV de eee sen bebek olsun o zaman gorursun dedi. Ben de dedim onu bebek dogunca yasayip gorecegim ve guzel dusunuyorum guzel olsun neden olumsuz dusuneyim dedim ki.
Boş konuşmalara hiç tahammülüm yok, benim görümcemde sürekli oğlumun yanında doğunca şöyle kıskanacak, böyle yapacak kardeşine. Seni şöyle yoracak. Aşırı bıktım artık çevre laflarından. Zaten stresliyim sebepsiz yere. Rahat olmaya çalıştıkça daha da batıyor çevre.

Kızlar çok fena grip oldum arada öksürüyorum belimde agrıyor ama hep agrırdı zaten normaldede agrıyordu zaten yani , öksürmek zarar verir mi ? bebiş etkılenmez değil mi anneme soyledim kızım saçmalama ilk grip olan hamile sen değilsin ya dedi , düşününce hak verdim sorun olmaz değil mi kızlar grip bebege zarar vermez değil mi
Ben de hastaydım canım, c vitamini takviyesi aldım, meyveler harici. Bol su, c vitamini, bal zencefil limon doktorumun önerisi bunlar

doğum anında çığlık atan cidden oluyor mu ya çok merak ediyorum bunu :KK70: ben reglin ilk günü bile ağrıdan konuşmaya halim olmazdı doğumu düşününce çığlık atabilen varsa helal olsun :KK70:
Ben hiç bağırmadım, sadece kısık inlemeler vardı o da sancı gelince. Hatta ebe sana suni sancı verdiler mi demişti.
Ne bileyim ben utanırım öyle bağırmak falan, ama yan odam da bağıran bir bayan vardı.

Ama aramızda 2 hafta var 😬😬😬 ben aştım kendimi tatlıya düştüm resmen zor frenliyorum kendimi 🥰
Olsun ya 2 haftada cok farketmez kilo. Ama her gün tatli yiyorsan o baska :KK70: Benim de normalde canim tatli istemiyor ama yemeklerden sonra ağzımda cok kötü bir tat kalıyor onu bastirmak için biseyler yiyorum yada iciyorum ama geçmiyor 🙄 cok sevdigim zeytinyağlı pirasa bile dun midemi mahvetti soda içtim ama geçmiyor nasıl bir mide yanması. Her yemekten sonra yediğime pişman olma hissi, hamilelik evet cok guzel hareketlerini hissetmek içinde bir canlının büyümesi ama bir yandan normal hayatıma dönmek için can atıyorum

Bencede cocuk doktoru cok onemli ve iyiyse birakmamak en mantiklisi cunku cocugu her yonuyle biliyor.Bizim de bir bucuk yasina kadar gittigimiz doktorumuz cok iyiydi,coxukla ilgili uc dort ay onceki ayrintilari bile hatirliyordu.Universite hastanesine gecince ayni hastanede tavsiye uzerine baska doktora gittik,ondanda memnun kaldik.Hala devam ediyoruz.

İlk cocugu olan arkadaslara da fikir olsun,simdiden iyi bir cocuk doktoru bulun mutlaka,cunku ozellikle ilk bir yil her ay kontrol oluyor.Diger yillarda da illaki senede en az uc dort defa gidiliyor.Bir de muhakkak tamamlayici saglik sigortasi yapmak gerekiyor.

Sizin çocuk doktorun kim? Bursa’daki cocuk doktorlarını pek tanımıyorum.

Sezeryan konusunda haklısın depend çok rahat ama bi kaç sayfa önce dediğim gibi normal doğum olacaksa hasta bezi istiyorlar sürekli çatı muayenesi yaptıkları için. Bana depend kullandırmamışlardı doğumdan sonra giydim bende. Hala daha da var bu doğuma saklıyorum kalan hasta bezlerimi ve dependlerimi :)

Ben de normal doğum yaptım ama hasta bezini onlar verdi ben almamıştım. Birini hemen doğumhane de takıyorlar, ihtiyaç olunca da vermişlerdi. Ben hiç almadım

Sizin çocuk doktorun kim? Bursa’daki cocuk doktorlarını pek tanımıyorum.

Ben de normal doğum yaptım ama hasta bezini onlar verdi ben almamıştım. Birini hemen doğumhane de takıyorlar, ihtiyaç olunca da vermişlerdi. Ben hiç almadım
Bizim ilk bir bucuk sene medicana da Zeynep gizem ergun'dü, Uludag universitesine gecti.Ayni hastanede Bunyamin Bey var ona gidiyoruz.Tek sıkınti cok fazla hastasi var,genel olarak memnunuz.

Benim de ozellikle is falan yapmissam bacaklarim cok agriyor. Dun aksam egzersiz yaptim bugun rahatim. Ufak egzersizler yapmak.lazim
Valla evin işini yapmak bile bana aşırı zor geliyor ya hiç egzersiz yapacak gücüm yok çok yorgunum çok iyi şeyler düşünüp yapayım diyorum hiç gücüm olmuyor

kızlar size birşey soracağım kaç kilo aldınız şimdiye kadar ben elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yaklaşık 8 kilo gibi birşey aldım :skandal:bebeğimin gelişimi iyi 1 hafta önden gidiyor:dua: kiloya takıntılıyım birazda çok kilo almak istemiyorum birde normal doğum içinde fazlası zararlı tabi inşallah normal olursa:dua:

Şuan 70 kilo olmuşum 😇 66 ile hamile kaldım, 62’ye kadar zayıfladım sonra bu şekilde. 75-76 ile doğuma girerim diye düşünüyorum.

Sen beni ilk doğumda görseydin korkardın 🤣 resmî tatil öncesi hastane bomboş en ufak ses yankı yapıyordu zaten 🤣 bi ses yerde bi ses gökte hastane inledi resmen kesisiz doğurucam diye 🤣🤣

Bir arkadaşımın bağırmaktan sesi kısılmıştı 😂 bazıları bağırmaktan güç alıyor gerçekten. Bana da bir yeri tutup sıkmak iyi geliyordu. Eşimin ve hemşirelerin elleri çürüdü 😅

Kızlar babymall da indirim var kangurular ve ana kucakları var bakmak isteyen olabilir 😘😘

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-21-19-42-47-446_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-12-21-19-42-47-446_com.android.chrome.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2022-12-21-19-42-34-804_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-12-21-19-42-34-804_com.android.chrome.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 40
Benim kızım olsaydı Asel koymayı istiyordum. Eşim de Masal

Ya aslında dolap uygulamasinda, sıfıra yakın şeyler makul fiyatlı, benim eşim ana kucağı almasa ben oradan alırdım.

Boş konuşmalara hiç tahammülüm yok, benim görümcemde sürekli oğlumun yanında doğunca şöyle kıskanacak, böyle yapacak kardeşine. Seni şöyle yoracak. Aşırı bıktım artık çevre laflarından. Zaten stresliyim sebepsiz yere. Rahat olmaya çalıştıkça daha da batıyor çevre.
Canım baktım dolaba benim alacağım anakucağı 1300 tlydi 900 e 800 e falan buldum dedim 500 daha vereyim 😌

Oluyormuş canım ablam anlatıyordu 😂😂 o sesler yüzünden stres olup bende çığlık atmıştım diyor 😄
Ben hiç bağırmadım, sadece kısık inlemeler vardı o da sancı gelince. Hatta ebe sana suni sancı verdiler mi demişti.
Ne bileyim ben utanırım öyle bağırmak falan, ama yan odam da bağıran bir bayan vardı.
Valla ben regl olduğum gün bile ağrıdan bayılacak gibi oluyorum ağzımı açmaya halim olmuyor 😂 Ki doğum sancısı regl sancısının bi 10 katı olduğunu düşünürsek nasıl olurum bilmiyorum 🤣

Valla ben regl olduğum gün bile ağrıdan bayılacak gibi oluyorum ağzımı açmaya halim olmuyor 😂 Ki doğum sancısı regl sancısının bi 10 katı olduğunu düşünürsek nasıl olurum bilmiyorum 🤣
Kızıma hamileyken 30 lu haftalardı işte neyse ise gittim tüm gün kıpır kıpır olan kızım o gün sabahtan beri hiç kıpırdamadı. Belki uyuyordur vs dedim gecistirdim öğlene doğru saat 11 gibi panik olmaya başladım. Birde pazar günü. Doktorumu aradım şehir dışındaymis hemen devlete git beni de haberdar et dedi. Neyse devlete gittik dogumhane katına aldılar beni 🙄 nöbetçi doktor oradaymış ben orda nst ye bağladilar karşı odada da kadın doğum yapıyor ama nasıl çığlık kıyamet anlatamam 🥴doktor da bağırıyor ne diye çığlık atıyorsun nefes al diye 🫣 çığlık, bağrış cagiris derken her şey bir an kesildi ve bebek ağlaması anlık tüm sessizliği bozdu 😁 doktor da şey diyo bağırmana değdi mi 😮‍💨

X