2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bebeklerin hasta olması ne kadar zormuş sabaha kadar uyumadık sabah hava verdiğim esnada öksürmeye başladı belki 5 dakikaya yakın hiç durmadan öksürmüştür. Kustu biraz ama öksürük devam edince endişelenip geldik doktora. Boğazları kızarık dedi ciğerlerde bişey yok ama böyle devam ederse iner diyip antibiyotiğe başlattı. Ventolinde yazdı düzenli bi şekilde kullanmaya başlıcaz eve gidiyoruz şimdi

Çok geçmiş olsun canım bebeklerin hastalıkları çok hızlı ilerliyor o yüzden iyi olmuş tedaviyle 3 güne toparlanır kusması iyi havadan sonra balgamı atıyorlar burun temizliği yapıyorsan eğer temizledikten sonra sırtına pat pat vurmanı tavsiye ederim birde havalardan sonra yüzüne ılık suyla pamukla silebilirsin tahriş oluyor biraz

Tamam canım sileyim çok teşekkür ederim

Mukuslu ve gürültülü kaka normal değil mi? Ben bunun için hiç doktora gitmedim normaldir diye düşündüm hep. Bazen mukuslu bazen normal oluyor. Ama şu sürekli genzinde balgam var gibi hissi beni artık rahatsız etmeye başladı. Mukus da o yüzdendir diye düşünüyordum açıkçası. O tıkanıklık 6 aydan sonra geçer diyorlar. Üç ay daha zaman var herhalde. Çünkü öksürük sıkıntısı yok çok şükür. Burnu da temiz bu arada. Sadece geniz dolu

Bizim de bu hafta gece 11 den sonra ne oluyorsa oluyor. Mamayi yerken uyuyor gazı çıkıyor bekliyorum yatırıyorum biraz sonra uyanıyor. 2 ye kadar ağlayan bir bebek oluyor. Yorulunca binbir zahmet uyuyor. Koluma yatiriyorum daha yatmadan ağlıyor bir haftadir böyle inşallah dün gece sondur

Ne emiyor ne uyuyor stres oldum iyice bende. Bugün tam 4 aylık olduk. Bakalım aşıları olunca nasıl olacak.inşallah bu kadar eziyetim sonunda güzel güncellemeler alır bebeler.

Geniz akıntısı hakkında bir fikrim yok ama mukuslu ve gürültülü kakayı doktoru normal buldu başka belirtisi olmadığı için. Başka bulgular eşlik ederse alerji belirtisi olabiliyor

Beni kız başlarda hep gürültülü ve mukuslu kaka yaptı, hatta mukus hala ara ara devam ediyor. Doktoru normal buldu. Ama genizde balgam hissi varsa aylık kontrollerde mutlaka sor doktoruna. Belki kronik belki de alerjik bir boğaz akıntısı vardır.

Kızlar lütfen bilen varsa cevap verebilir mi? Başlarda bebeğim tutmaz diye mamajoo emzik almıştım ama tuttu. Öyle olunca da bari kaliteli bir şey alayım çok zarar vermesin diş yapısına diye düşündüm ve Philips avent aldım. Ama nasıl bir dalginliksa 6-18 ay almışım ve sürekli kaynatıp yıkamama rağmen bugün yeni fark ettim. 2 aylıktan beri bunu kullanıyoruz bir zararı olur mu sizce. Çok kızıyorum şu an kendime. Nasıl fark etmem şimdiye kadar

Benim konuyla ilgili bilgim yok açıkçası ama herhangi bir emziğin bu yaştaki bebeğin damak yapısına bir iki ayda dönülmez bir hasar verme ihtimali yoktur bence. Tahminimce yaşına uygun olmayan emzik kullanması bir sorun oluşturuyorsa, ya güvenlik açısından bir sorun oluşturuyordur (fazla büyük veya küçük ise boğulma veya yutma riski gibi) ya da bebeğin kavraması/ tutması açısından zorluk yaratıyordur ama ikisi de olmamış zaten belli ki. Endişelendiysen iki ay için yeni bir emzik al istersen ama şu ana kadar bir zarar vermemiştir bence.

Hemen 0-6 ay aldırdım tek fark ucunun daha büyük olması bu sefer de küçüğü tutmadı yarın doktora sorayım sorun olmazsa 6-18den devam edeyim. Teşekkürler

Hemen 0-6 ay aldırdım tek fark ucunun daha büyük olması bu sefer de küçüğü tutmadı yarın doktora sorayım sorun olmazsa 6-18den devam edeyim. Teşekkürler
Valla zararı var mı yok mu ben de bilmiyorum ama phaedranin dediği ihtimallerden dolayı ay ayrımı vardır. Keza ben de bir gün emziksiz spontane bir yere gitmek zorunda kaldım ve oradaki 11 aylık bebeğin henüz hiç kullanmadığı emzikle uyuttum kızı

Oğlumun boy ve kilosu da 6 aya uyumlu, tek fark emziğin buyukluguyse sıkıntı olmamıştır deyip kendimi kandırmak istiyorum bu arada göbeğindeki lekeler kese yapınca çıktı mı merak ettim

Karakterleri bu olduysa yandık valla. Ben bende değilim bugünlerde

Olmaz kuzu merak etme. Senin bebiş azcık büyük zaten.
Ay ben bunu yazmış göndermemişm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…