Böyle takviyeler için minimum 6 aylık olması lazım bebeğin diye biliyorum ben. 6.aydan sonra ek gıda takviyesi ile başlanabilir ama yine de çok küçükler. İçeriğini de kontrol ettim çok temiz değil. Sodyum benzeot , orman meyvesi ekstresi ve gliserol varmış.Kızlar bizede doktoru bunu verdi viral enfeksiyon için. Daha önce kullanan var mı bağışıklığı arttırıyormuş bide sanırım
Ciddi bir şeyi yoktur umarım. Uyuması hastalıktan da olabilir ama başka belirti yoksa telaş yapmaya gerek yok tabii ki, hatta uyuması toparlanmasına yardımcı bile olur. Bizimki rsv olduğunda çok uyuyordu ama iki üç gün içinde kademe kademe artan öksürüğün ardından ciddi solunum sıkıntısı başlamıştı. Bir sorunu olduğu belliydi zaten, sonra emmemeye de başlamıştı, o zaman hastaneye gitmiştik biz. Solunum sıkıntısı ve iştahsızlık olursa bir göstermek iyi olabilir doktora. Geçmiş olsunKızlar şimdi bişey danışmak istiyorum. Dün akşam 6dan 10a kadar uyudu. Sonra 1.30da uyudu 2de kalktı ve 3.30da geri uyudu sabah 8de uyanıp emdi geri uyudu 10a kadar. 10da uyandı kıyamet koparır gibi ağlamaya başladı mamayı zor yaptım ağlicaktım. Hafif öksürdü calpol verdim 11de geri uyudu hala uyuyornormal mi uyuması bu kadar ya hasta olmuş olabilir mi uyumasa ayrı dert Uyusa ayrı
Okudum canm ikisi de ağrı kesici ateş düşürücü ne gerek var anlamadım ibufron da geniz burun akıntısı için yazıyor ama genellikle internetten iyice araştırdm ağrı kesici olduğunu yazıyor vermiyorum zaten diğeri iltihap giderici onu veriyorm calpolda var evde ateşi olunca veriyorm çok değil oda sanrm bende doğal yöntemlerle bisiler yapacm araştırma yapyom çocuğumu bu ilaçlarla mahvedemem midesini böbreğiniAteş düşürücü ve ağrısı kesici ikisi de galiba, birinin etkin maddesi paresetamol öbürü ibuprofen. Doktorların işine karışmak doğru değil tabii ama bazı doktorlar gereksiz yere semptomatik (semptomları gidermeye yarayan ama tedavi etmeyen) ilaç yazmaya meyilli oluyor, ben büyük oğlumda soruyorum hep kullanmam şart mı diye, genelde antibiyotik dışındaki ilaçları kullanmak şart olmuyor, bence bunlar da ateşi veya ağrısı yoksa vermene gerek olmayan ilaçlar grubundan. Açıkçası ben olsam vermezdim, ateşi varsa parol veya mor calpol verirdim çünkü parasetamol ibuprofene göre daha güvenli kabul ediliyor genelde (prospektüsünde yaşa veya kiloya göre gereken dozu yazar).
Ama prospektüslerini oku, geniz akıntısı giderme özelliği varsa o açıdan vermek faydalı olabilir belki.
Açıkçası benimde kullanmaya gönlüm el vermiyor almadan önce size sormak istedim. Teşekkür ederimBöyle takviyeler için minimum 6 aylık olması lazım bebeğin diye biliyorum ben. 6.aydan sonra ek gıda takviyesi ile başlanabilir ama yine de çok küçükler. İçeriğini de kontrol ettim çok temiz değil. Sodyum benzeot , orman meyvesi ekstresi ve gliserol varmış.
Doktor kullan dedikten sonra kullanma demeyi doğru bulmuyorum ama ben çocuğuma kullanmazdım.
Evet evet doğru düşünmüşsün bencede
Okudum canm ikisi de ağrı kesici ateş düşürücü ne gerek var anlamadım ibufron da geniz burun akıntısı için yazıyor ama genellikle internetten iyice araştırdm ağrı kesici olduğunu yazıyor vermiyorum zaten diğeri iltihap giderici onu veriyorm calpolda var evde ateşi olunca veriyorm çok değil oda sanrm bende doğal yöntemlerle bisiler yapacm araştırma yapyom çocuğumu bu ilaçlarla mahvedemem midesini böbreğini
Evet çok teşekkür ederim böyle yapacağım ben..Anne olmak bebek büyütmek başlı başına emek isteyen ve hiç de kolay olmayan bir şey. Bir de bazı bebeklerin gaz ve reflü sancısı olunca anne için iyice zor olabiliyor ama annenin bebeği için her zaman en doğrusunu yaptığına eminim.
İçine sinmemiş ki buraya yazmışsın zaten. Bebeğin kilosu yüzünden mama verdi durumu yok bence çünkü zaten ilk aylar tadım ayları bebek bir çay kaşığı yiyecek hep. Kaşık maması ise ne kadar besleyici tartışılır.
O yüzden yerinde olsam içgüdülerimi dinlerdim yani en azından havuç değdiririrdim diline. Eline pırasa verirdim gibi gibş
Bende yapacağım ozmn başka çare yok dediğin gibiDoğal bir yöntem yok aslındaburun temizliği, odanın nem oranına dikkat etme (kuru hava iyi gelmez) ve odayı havalandırma yeter bence ateş vb yoksa. Biz doktor tavsiyesiyle göğsüne sabah akşam Mustela balsam sürüyorduk bir de (veya kıyafetine cold mix damlatabilirsiniz demişti doktor bize). Bağışıklığı için de henüz vitamin kullanmadığımız için sadece d vit ve probiyotik damla kullanıyoruz biz.
Aynen gel ağlayalım valla..Gel sarılıp ağlayalım.bende de durum aynen bu şekilde.ataklı doğdu ataklı gidiyor.saclarim beyazladi baya baya.hayat enerjim ruhum cekildi.cok şükür sağlıklı.gel gelelim baya zor bir bebek.rahatca emziren uyutan anneleri gördükçe diyorum benim bebem arızalı
Oo almışız gece güncellemesini sürüm yükselmişBenim bebe tam tur dönüyor artıkbi çığlık basıp ayağını kaldırıyor donundan tutup dönüyor kolunu filan hemen düzeltiyor iyice işi büyüttü
Ben wellcare marka kullanıyorum yıllardır kendime de çocuklara da. Ocean ın da içeriği temiz. Sağlık ocağının verdiği markayı bilmiyorum ama madem elinizde o var, onu kullan, bitince başka alırsın istersen. Bizimki 400 ünite fısfıslı, tek fısfıs sıkılıyor. Seninki damlalıklı ise kaç damla gerektiği yazar prospektüsre herhalde. Bir yaşa kadar genelde 400 iü öneriliyor.Bende yapacağım ozmn başka çare yok dediğin gibid vit dediğin
Bu mu sağlık ocağınin verdiği mi acaba kullanıyormusnz ya da
Tamam canm çok teşekkür ederimBen wellcare marka kullanıyorum yıllardır kendime de çocuklara da. Ocean ın da içeriği temiz. Sağlık ocağının verdiği markayı bilmiyorum ama madem elinizde o var, onu kullan, bitince başka alırsın istersen. Bizimki 400 ünite fısfıslı, tek fısfıs sıkılıyor. Seninki damlalıklı ise kaç damla gerektiği yazar prospektüsre herhalde. Bir yaşa kadar genelde 400 iü öneriliyor.
Aldık aldık gün geçtikçe sürüm yükselmesi tehlike arz ediyor efendimOo almışız gece güncellemesini sürüm yükselmiş
Benimkinin gece ve gündüz uykusunda uzun zamandır sorun yoktu bi kaç gündür gece uyuyor ama gündüz uyumuyor nasıl dayanıyor anlamıyorum uzun uğraşlar sonucu uyutuyorum bu sefer kalkmaz diyorum 5 dk sonra bağırış çağırışBugün hiç uyutamadım Leyla’yı anca kucağımda iç çeke çeke uyuyor. Gündüz uykusu neredeyse hiç uyumuyor bu çocuk. Uyku eğitimi almayı düşünüyorum. 8 kiloyu geçti artık kucağımda zıplatmaktan kollarım ağrıyor. Fiyatlar da inanılmaz pahalı geldi. Çözüm önerisi olan var mı yoksa ben o paraları verince mi düzeltirim kızlar ? Doktorumuza kalsa sen yanındayken istediği kadar ağlasın sorun yok diyor ama ben ağlatamıyorum.
Ay inşallah geçicidir anam ağladı vallahi bu yaşımda göz altı torbalarım oldu morardı yahuBenimkinin gece ve gündüz uykusunda uzun zamandır sorun yoktu bi kaç gündür gece uyuyor ama gündüz uyumuyor nasıl dayanıyor anlamıyorum uzun uğraşlar sonucu uyutuyorum bu sefer kalkmaz diyorum 5 dk sonra bağırış çağırışbelkide bu dönemsel ve geçici birşeydir diye umuyorum
Uykudan bahsedilmişken gece uykusuna saat kaçta geçiriyorsun? Benim bazen 12yi buluyor ona rağmen sabah 8de tamamen uyanmış oluyor ve gece de en az 3 kez emmek için uyanıyorBenimkinin gece ve gündüz uykusunda uzun zamandır sorun yoktu bi kaç gündür gece uyuyor ama gündüz uyumuyor nasıl dayanıyor anlamıyorum uzun uğraşlar sonucu uyutuyorum bu sefer kalkmaz diyorum 5 dk sonra bağırış çağırışbelkide bu dönemsel ve geçici birşeydir diye umuyorum
Ben aslında 8 gibi yatırmaya alıştırıyorum ama genelde kalkıyor biraz oynuyor 12 de tekrar yatırdığımda emmeye kalkıyor ama uyanmıyor sabah geç kalkıyor ama yani sabahta emip geri yatıyor 10 kadarUykudan bahsedilmişken gece uykusuna saat kaçta geçiriyorsun? Benim bazen 12yi buluyor ona rağmen sabah 8de tamamen uyanmış oluyor ve gece de en az 3 kez emmek için uyanıyor