2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Ben aslında 8 gibi yatırmaya alıştırıyorum ama genelde kalkıyor biraz oynuyor 12 de tekrar yatırdığımda emmeye kalkıyor ama uyanmıyor sabah geç kalkıyor ama yani sabahta emip geri yatıyor 10 kadar
Aslında bizim de 10da yatıp sabah 9da kalkıyordu gece de 3 kez emmeye kalkıp uyuyordu da bu atakla her şey alt üst oldu. İnşaallah eski düzene dönebiliriz yakında

Kızlar Defne bugün iştahsız, meme emmek istemiyor. (Zaten 1.5 aydır sadece emiyor biberon reddi vardı.) Bugün adam akıllı emmedi, idrar da çok yapmadı gündüz uykusu aynıydı fakat bana biraz durgun geldi, son kontrolde doktor diş yerlerini kontrol edip dişlerimiz geliyor demişti ondan da olabilir. Bugün hemen harekete geçmedim gözlemleyeceğim, yarında devam ederse götürmeyi düşünüyorum doktora. Böyle iştahsız günleriniz oluyor mu sonra düzelen🙏🏻

Kızlar Defne bugün iştahsız, meme emmek istemiyor. (Zaten 1.5 aydır sadece emiyor biberon reddi vardı.) Bugün adam akıllı emmedi, idrar da çok yapmadı gündüz uykusu aynıydı fakat bana biraz durgun geldi, son kontrolde doktor diş yerlerini kontrol edip dişlerimiz geliyor demişti ondan da olabilir. Bugün hemen harekete geçmedim gözlemleyeceğim, yarında devam ederse götürmeyi düşünüyorum doktora. Böyle iştahsız günleriniz oluyor mu sonra düzelen🙏🏻
Meme reddi yaşadığımız dönemde 5 saat emmediği zamanı biliyorum. Gün içinde zıplaya zıplaya, ağlaya ağlaya zar zor emziriyordum; sanki zehir veriyormuşum gibi kendini geri itiyordu. Çok şükür geçti, seninki de geçecek eminim

Kızlar şimdi bişey danışmak istiyorum. Dün akşam 6dan 10a kadar uyudu. Sonra 1.30da uyudu 2de kalktı ve 3.30da geri uyudu sabah 8de uyanıp emdi geri uyudu 10a kadar. 10da uyandı kıyamet koparır gibi ağlamaya başladı mamayı zor yaptım ağlicaktım. Hafif öksürdü calpol verdim 11de geri uyudu hala uyuyor 😔 normal mi uyuması bu kadar ya hasta olmuş olabilir mi uyumasa ayrı dert Uyusa ayrı
Ya yalnıs anlamazsan birşey söyleyecegim sen neden hep calpol verıyorsun en ufak şeyde. İnan faydası olsa bizde vermekten cekınmezdık. İleride ateşi cıktıgında artık etki etmez ilaç vücudunu alıstırmasan. Tüm gün boyunca ağladı aşı oldugu gun ama vermedım atesı 38 i gecmeden sakın verme dedı doktor .
Sende doktoruna bi danış istersen . Sonra lazım oldugunda işe yaramaz ilaç

Kızlar kan damlası uyku üzerine yan etki yapar mı? Bebeğim normalde yarım saat bir saat uyur hatta gündüzleri daha uzun uyuduğu da oluyor ama bugün uykuları hep çok kısaydı. Sizce bir alakası olabilir mi?

Kızlar oğluşum bu ara çok kusuyor. Miktar olarak fazla diyemem ama gün içinde üç dört kez kustuğu oluyor, bazıları süt çıkarma gibi, bazıları (nadiren) peynir kesiği gibi oluyor. Bağlantısı var mı bilmiyorum ama kakasını yapmakta ve gazını çıkarmakta falan da zorlanıyor bu aralar, içine adam girmiş gibi ıııh ıhhhh diye ıkınıyor bir yandan memeyle kavga ederken🙈🤣

Reflü olabilir diye düşünüyorum, reflü yaşayanların bir önerisi olur mu bana acaba?

Kızlar oğluşum bu ara çok kusuyor. Miktar olarak fazla diyemem ama gün içinde üç dört kez kustuğu oluyor, bazıları süt çıkarma gibi, bazıları (nadiren) peynir kesiği gibi oluyor. Bağlantısı var mı bilmiyorum ama kakasını yapmakta ve gazını çıkarmakta falan da zorlanıyor bu aralar, içine adam girmiş gibi ıııh ıhhhh diye ıkınıyor bir yandan memeyle kavga ederken🙈🤣

Reflü olabilir diye düşünüyorum, reflü yaşayanların bir önerisi olur mu bana acaba?
Bizde reflü vardı, reflüyü tetikleyen en büyük şeylerden biri gaz ve ıkınma, mideye ciddi baskı yapıyor. Gazı azalınca kusmasında azalacaktır diye düşünüyorum, arada ağzına gelip yutkunduğu da oluyordu. Reflü olmasada gaz midesine baskı yapıyor olabilir🙏🏻

Uykudan bahsedilmişken gece uykusuna saat kaçta geçiriyorsun? Benim bazen 12yi buluyor ona rağmen sabah 8de tamamen uyanmış oluyor ve gece de en az 3 kez emmek için uyanıyor
Gündüz hiç uyumuyor gece de 12 civarı yatıp 7 de tamamen kalkıyor. Gece bir kez emmeye bir iki kez de gazdan dolayı kalkıp uyuyor tekrar.

Meme reddi yaşadığımız dönemde 5 saat emmediği zamanı biliyorum. Gün içinde zıplaya zıplaya, ağlaya ağlaya zar zor emziriyordum; sanki zehir veriyormuşum gibi kendini geri itiyordu. Çok şükür geçti, seninki de geçecek eminim
Kaç günde geçti canım? Benimki de iki üç gündür böyle. Asla emmiyor.

Hooops Hooops sende durumlar ne? Zaten huysuzlanmıştı, düzeni değişmişti. Aşı sonrası artarak ilerledi herşey. Uykuya, memeye, yatağa direnme.. İnatla deli gibi ağlama.. İnşallah atakta son günlerdir bunlar.
Hala sürekli meme istiyor gece uykuya dalması uzun sürüyor ama gündüzleri normal uyuyor hala 1.5 -2 saate bir.. bu atak takviminde 40 hafta baz alınıyor o yüzden atağımızın bitmesine daha çok canım ☹️

Kaç günde geçti canım? Benimki de iki üç gündür böyle. Asla emmiyor.
Yanlış kişiye sordun bu soruyu, alacağın cevap pek güzel değil 🙈

bizim 2.ay sonrası başlamıştı, yaklaşık 1-1.5 ay sürdü. 2 haftadır maşallahı var, geçti 🧿🫢 ama bu uzun süreçte bazen yatakta zıplayarak ya da gezerek memeyi kolay kabul etti ama son 2-2.5 haftasında pik yaptı ve uzun süreli emmediği oldu. hatta acaba memeden mi emmek istemiyor deyip sağdığım sütü de vermeye çalıştım ama biberonu da reddetti. Azar azar da olsa kilo aldı (evdeki tartıyla takip ettiğim kadarıyla).
Tek tavsiyem savaşma. Uyku sersemiyken ver ya da gerçekten çok acıkmasını bekle. Ben asıl beslemeyi dediği vakitlerde yapabilmiştim.

Kızlar kan damlası uyku üzerine yan etki yapar mı? Bebeğim normalde yarım saat bir saat uyur hatta gündüzleri daha uzun uyuduğu da oluyor ama bugün uykuları hep çok kısaydı. Sizce bir alakası olabilir mi?
Bizimki çok uzun süredir 30. Dk uyanıyor ben verdim bugün kan damlası sadece verdikten sonra bir kez kaka yaptı. Normalde bi 3 4 daha yapması lazımdı

Hooops Hooops sende durumlar ne? Zaten huysuzlanmıştı, düzeni değişmişti. Aşı sonrası artarak ilerledi herşey. Uykuya, memeye, yatağa direnme.. İnatla deli gibi ağlama.. İnşallah atakta son günlerdir bunlar.

Eklentiler

• 26CF9FBC-26B8-4EB7-A0E9-A4344BD1672B.png
    26CF9FBC-26B8-4EB7-A0E9-A4344BD1672B.png
    185,2 KB · Görüntüleme: 22

Bizimki de aynı böyle kaka yapmaya çalışırken ıkınıyor ıkınıyor eğer yapamazsa kusuyor😂 bence reflü değilde ıkınmaktan kaynaklı

Bizimki çok uzun süredir 30. Dk uyanıyor ben verdim bugün kan damlası sadece verdikten sonra bir kez kaka yaptı. Normalde bi 3 4 daha yapması lazımdı
Bende bugün verdim normalde günde 1 kaka yapıyor ama bugün 2 kez yaptı. Bir de uykuları bozuldu. Su an gece uykusuna geçiş yapması lazım ama uyumuyor.

Hala sürekli meme istiyor gece uykuya dalması uzun sürüyor ama gündüzleri normal uyuyor hala 1.5 -2 saate bir.. bu atak takviminde 40 hafta baz alınıyor o yüzden atağımızın bitmesine daha çok canım ☹️

Emin değilim ama sanırım Dilkenn Dilkenn in doktoru doğduğu günden hesaplayın, çocuk doğunca anne karnında olmam gerekiyor deyip büyümeyi durdurmuyor tarzında şey söylemişti sanırım

Son düzenleme:
X