İzlem dedikleri tahlil yapıyorlar belirli aralıklarla o da toplamda 3-4 kere falan. o kadar da gidilir bence.Kızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
Beni sağlık ocağındaki hemşirem kendisi aradı, doktorda gebe olarak kaydedilince aile hekimlerinin ekranlarına düşüyormuş, gitmeme gerek kalmadı, telefonda konuşarak kayıt oluşturduk, boyunu kilomu kaçıncı çocuk kaç senelik evlisin gibi bazı sorular sordu, tetanoz aşısı için gün verdi mecburi değilmiş isteyen olabiliyormuş, Doktorun yaptırdığı kan tahlillerini istedi hepsini mesajla gönderdim bu şekilde oluşturulduKızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
Acaba yanlış gebelik teşhisi mi konuldu sanaHahaha bu nasil temenni
Ya benim sabahlari hic istahim acik olmuyor yemesem saatlerce yemem. Boyle olunca da hamile gibi hissetmiyorum kendimi. Hamile kalmadan once daha cok acikiyodum. Neden boyle olduSu an mide bulantim da baslamadi daha.
Ay dur sakasi bile titretiyoAcaba yanlış gebelik teşhisi mi konuldu sananormal normal korkma görürüm bir süre sonra seni midem bulanioooo acimmm ama yiyemiyorum canım şunu cekiyor bunu çekiyor deyislerinu bekliyorum
Hahahaha şuan kaç haftaliktiAy dur sakasi bile titretiyoHafif basim donuyo neyse ki Evet 7. Hafta hepsi cosacak biliyorm
4+6 oldum.Hahahaha şuan kaç haftalikti
Hahahaha bence acikip acikmadigini bidaha düşün gagahaga maşallah yarasın4+6 oldum.
Tabi dun 7 dilim pizzayi ben yememisim gibi yazmaya da utanmadimsabaha acikmamam normal. Ince hamurdu ama yanlis anlasilmasin
Yario evet de nereye su an siz goremiyosunuzHahahaha bence acikip acikmadigini bidaha düşün gagahaga maşallah yarasın
Maşallah iştahınız varken yiyin, ben dışarıda yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum, hamburger, pizza, köfte, pide hepsi midemi bulandırıyor şuan ilk gebeliğimde de böyleydi, yalnızca ev yemekleri yiyorum, mide bulantım geçsede yemek alışkanlığı bu şekilde doğuma kadar gidecek yine4+6 oldum.
Tabi dun 7 dilim pizzayi ben yememisim gibi yazmaya da utanmadimsabaha acikmamam normal. Ince hamurdu ama yanlis anlasilmasin
Maşallah iştahınız varken yiyin, ben dışarıda yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum, hamburger, pizza, köfte, pide hepsi midemi bulandırıyor şuan ilk gebeliğimde de böyleydi, yalnızca ev yemekleri yiyorum, mide bulantım geçsede yemek alışkanlığı bu şekilde doğuma kadar gidecek yine
Benim ilk gebeligimde oyle baslamisti bunda nilcak bilmiyorumGenel olarak 7. Haftada mı başlıyor bulantılar?
Kızlar keseyi beta kaç olduğunda gördünüz. Son adet tarihim 22 Nisan.
Onların üslubunda bir sıkıntı var canım. Sağlık ocağı gebe izlem başlatmak zorunda neyin tatavasını yapıyorlar ki. Beni bugün sağlık ocağındaki hemşire aradı. Tetanoz aşısı olmadığım için aşıyı olmam gerekiyormuş. Bunun için tekrar arayacaklar. İlerleyen günlerde kan, idrar ölçümü falan da yapılacakmış. Yani sağlık ocağına gitmeniz şart. İsterseniz aile hekiminizi değiştirin.Kızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
Selamlar kızlar, mayıs ayı gebelik planlayanlar grubundan buraya transfer oldum, 16sında pozitifi gördüm, 17sinde eşime söyledim, 19unda izmirden ankaraya geldik, hala daha doktora gidemedim kan testi için, kısmetse yarın gideceğiz. En son adetim 12 nisan, ovulasyonda piki ise 2 mayısta gördüm, haftanızı nasıl hesaplıyor doktorlar, adete göre olunca farklı, ilişki tarihine göre ise 4 hafta 4 günlük gibi sanki, hiç betaya bakılmadı son derece heyecanlıyım.
Seninle günlerimiz aynı benimde 21 Nisan adet tarihim.Ben dün gördüm keseyi beta 1200 olmuştu.Senin beta kaç şuanKızlar keseyi beta kaç olduğunda gördünüz. Son adet tarihim 22 Nisan.
Aaa evet tahmini dogum tarihleri de aynı ikimizin deMerhaba canım , seninle aynı haftadayızben de 4+1 deyim şuan. Ben aileme ve yakın arkadaşlarıma söyledim . 29 yaşındayım, ilk bebeğim olacak
Hissettiğin farklı bir durum var mı bu haftalarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?