Maşallah bebeğine
Nöroloji Dr unun görüşü önemli. Ama o olur dese bile, kadın doğumcu risk almak istemeyebilir
Benim de kavernom geçmişim var. Doğuştan gelen beyin içinde bi hücre yumağı. Üzüm kadar bi baloncuk. İçinde kanama var. Senelik %20-30 riskle ölümcül beyin kanaması tehlikesiyle yaşamışım 30 küsür sene. Tedavi oldum. Başarılı oldu.

O süre boyunca hamile kalmak yasaktı. İki senede bir kontrol MR I çekiliyorum. Bu sene başında hamile kalmadan önce de tekrar kontrollere gittim. Kavernom kurumuş. Sağlıklısın dediler. Bununla ilgili bi tehlike olmadığı halde beyin içi basıncın artması risk oluşturabilir diye düşünüyorum. O yüzden tansiyonu da önemsiyorum. Bana risk yok deseler bile sezaryen tercih ederim.
Sen de nörolojiye görünmeden karar veremezsin bence..
Geçmiş olsun. Benim de idrarda yanma sızı olmuştu. Enfeksiyon yüksek çıkmıştı. Ama Dr ısrarla ilaç vermek istemedi. Bol su içeceksin dedi. İçtim idrar yolu temizlendi ama WC den çıkamadım. Hay maşaYani su içmek tamam ama tuvalet sorunu çok yoruyor
Hay maşallah, tosuncuk
AFP dediğin 3 lü test mi? Yoksa özel bi durumla mı bu tahlili istedi ?
2. trimesterda her ay 2 kg alınması normal goruluyor. Dr ipin ucunu sıkı tutmak adına korkutuyor. Tuzlu yemiyormuşsun madem, meyve ve tatlı tüketimi varsa onu biraz kısıtla. Su miktarını yükselt. Ödem atıcı maydanoz, limon, Yeşilçay da arada tüketebilirsin. Biraz da yürüyüşleri artık rutine almamız lazım. Şeker yüklemesinde başımız ağrımasın.