• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Bende tuzu kestim benimde hep aksamlari 10 yukseliyor 11 oluyor ve benim vucudum kaldirmiyor. Carpintim bas agrim oluyor. Ben Kardiyolojiye gittim ozellikle de sordum 11 yukseldiginde bebege zarari olurmu diye, oda 11 alisik olmadigim bi tansiyon oldugu icin ben kotu hissedermisim ama bebege zarari olmaz dedi..
3 4 farkli doktora sordum hayir 11 12 yukselse bile normal dedi zarari olmaz dedi.
Sadece 1 doktor bana 8 tansiyonluyken 11 yukselmemesi lazim dikkat et tuzu kes demisti.
Bende bir süre tuzu kesip takip edeceğim🙏🏻

Benim de 9-6, 10-7 oluyor genelde, bugun hastaneye gittim 11-7 cikti ama kendimi kotu hissetmiyodum, heyecandandir diye dusundum. Bi de gecen sene hastanede yatmistim mesela 14u gordum ben, panikledim 14 benim icin cok yuksek neden diye sordum, yine bas donmem vs yoktu ama rahmime balon koymuslardi asiri sancim vardi dogum sancisi gibi bagiriyodum odada o derece, vucut agriya panige tepki olarak vs de tansiyonu yukseltirmis ki kalp atisi dengelensin diye oyle soylemislerdi bana, o yuzden normal demislerdi. Eger yatar ve sakin pozisyondayken yukseliyor ve dusmuyorsa o durumda sebebine bakilir demislerdi.
Evet bende ona şaşırdım bende de baş dönmesi dışında belirti yok iyiyim yani işe gidip geliyorum

Vucutta enfeksiyon olabilir mi
Enfeksiyon da tansiyonu etkiler diye dusundum telaslanma canim meyveyi cogalt duzelir merak etme
Ya da 1 hafta olcum yap takiple doktoruna tekrar soylersin
Aynen canım sağok takşp edec im. Enfeksiyon yok fakat damarda çentik var demişti doktor o da yükseltiyor ondan korktum zaten şimdiden o çentik tanaiyonu yükselttiyse ilerde ne olur dedim. Ama hemen heyheylenmeyip takip edeyim en iyisi

Yok aldığım vir ilaç yok. Normal kendimi bildim bileli hamilelik dahil 9-6 cicvarıydı tansiyonum. Tuz yok hayatımda neredeyse . Durup dururken böyle yüksek seyretmesi tuhaf geldi bana ve tüm doktor yazıları hastane sayfalarında riskli bir durum olduğu yzıuor . 14 ve üzeri direkt müdahale deniyor zaten . Yani 13 yüksek bence
hiç korkma tek seferlik bişey olmaz evde varsa aletin takip edebilirsin. İlk bebişte dr a gittiğimde heyecandan stresten yüksek çıkıodu benim de 13 ler falan normal dereceler nırmalim de 10-8 falan. Ben 16ları da gördüm panik atak gibi geçirdim çok kötüydü takip istemişti sadece hiç sıkma canını 🌸

Sy sağolun içimi rahatlattınız. Tansiyon aleti aldım düzenli ölçip takip ederim. İnşallah dediğiniz gibidir
Ozellikle aksam yemegi sonrasi yukseliyor ben o yuzden aksam limonlu+nar eksili su iciyorum.
Portakal gbi narenciyelerde cok guzel dusuruyor bilgin olsun, carpinti varsa yuksek kakao oranli bitter cikolatada cok iyi geliyor

İlk hamileliğimde 19.hafta hissettim bebişi bunda daha tecrübeliyim tabi küçük vuruşları daha kolay anladım 15 sonu 16 gibi hissettim ama 😀 daha erken hissedenleri tebrik ederim valla 🤗

Ohhh cok sukur canim lekelenme yok dimi
Dogunca dersin bak boyle boyle yaptin seni seni diye 😀😀
Ay en yakin detayli senin sanirim Allah'ım hayirli haberler versin insallah 😍😍😍
Ben de bebisi gordum sukur detayli bakmiyorlar ama doktor bilgi veriyor agzi burnu dudaklari gozukuyor ya nasil tatli kalbini duyunca zaten bana hersey yetiyor
Sadece 1 hafta ondeyiz sistemde mesela 18 hafta ama suan 19+5 mi ne gozukuyormus
Boylu sipam benim 😀😀
Maşallah canim cok sevindim. 💜 lekelenme 10 gün oldu canım. Iki gündür falan yok. İnşallah ta olmasın artık. Benim de işte prrinatoloji doktoru oldugu icin en son tum organlarına bakmisti ama fetal eko bakacak canim. Organlara yine bakar mı bilmiyorum. İnşallah hayırlı haberler alırız canim.

Kizlar detaylı ultrason fiyat bilgisi alan var mı ? Ben birkaç yerle konuştum.7500---5500 ve 3500 olmak üzere 3 farklı fiyat aldım.3500 olana gidicem inşallah.dogum fiyatları inanılmaz yüksek 😳60 bin lerden bahsediyorlar
Canım benim iki bebek olduğu için 7500 fiyat aldım. Tek bebek 5000 dediler. Bakırköy’de bir yerde .

Ohhh cok sukur canim lekelenme yok dimi
Dogunca dersin bak boyle boyle yaptin seni seni diye 😀😀
Ay en yakin detayli senin sanirim Allah'ım hayirli haberler versin insallah 😍😍😍
Ben de bebisi gordum sukur detayli bakmiyorlar ama doktor bilgi veriyor agzi burnu dudaklari gozukuyor ya nasil tatli kalbini duyunca zaten bana hersey yetiyor
Sadece 1 hafta ondeyiz sistemde mesela 18 hafta ama suan 19+5 mi ne gozukuyormus
Boylu sipam benim 😀😀
Maşallah canim cok sevindim. 💜 lekelenme 10 gün oldu canım. Iki gündür falan yok. İnşallah ta olmasın artık. Benim de işte prrinatoloji doktoru oldugu icin en son tum organlarına bakmisti ama fetal eko bakacak canim. Organlara yine bakar mı bilmiyorum. İnşallah hayırlı haberler alırız canim.
Bilmiyorum ya. 10 gündür başım dönüyor ben tansiyonum düşmüştür diyip geçiyordum. Şimdi baktım yüksek twnsiyon da bağ dönmesi yapıyormuş. Belki de 10 fündür tansiyonum yüksek seyrediyorsur. Ve yüksek tansiyon aşırı riskliymiş. Moralim aşırı bozuldu
Sen ara ara bak kontrol et canim. Oyle bir sorun var ise doktoruna bilgi verirsin. İnşallah düşer.

hiç korkma tek seferlik bişey olmaz evde varsa aletin takip edebilirsin. İlk bebişte dr a gittiğimde heyecandan stresten yüksek çıkıodu benim de 13 ler falan normal dereceler nırmalim de 10-8 falan. Ben 16ları da gördüm panik atak gibi geçirdim çok kötüydü takip istemişti sadece hiç sıkma canını 🌸
Çok sağılun. Hiç ilaç faln kullanmadınız o zaman

Hanımlar bir şey soracağım
Tıka basa yemek yiyebiliyor musunuz? Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyor musunuz?
Ve sonunu düşünmeden ne olursa yiyor musunuz? ( kremalı bir pasta, burger, bir tabak dolusu yemek vb)

Bunları neden soruyorum; çünkü ben bunları yapamıyorum. Hep hazımsızlık hissediyorum
Yemek yemeye korkuyorum
Mesela tabağımı yarımdan çok az fazla dolduruyorum, sofradan tam doymadan kalkmaya çalışıyorum, akşam 7’den sonra meyve hariç bir şey yemiyorum vb

Aslında buna seviniyorum da bir yandan. 1 kilo aldım sadece ve karnım gayet çıktı :) bebek de iyi durumda

Ama hani o paylaşılan tıka basa yemek yiyen hamilelerden hiç olamayacakmışım gibi geliyor. Yemek yerken hiç risk alamıyorum

Sizin tecrübelerinizi merak ettim

Tıka basa yemek yiyebiliyor musunuz? Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyor musunuz?
Ve sonunu düşünmeden ne olursa yiyor musunuz? ( kremalı bir pasta, burger, bir tabak dolusu yemek vb)

Bunları neden soruyorum; çünkü ben bunları yapamıyorum. Hep hazımsızlık hissediyorum
Yemek yemeye korkuyorum
Mesela tabağımı yarımdan çok az fazla dolduruyorum, sofradan tam doymadan kalkmaya çalışıyorum, akşam 7’den sonra meyve hariç bir şey yemiyorum vb

Aslında buna seviniyorum da bir yandan. 1 kilo aldım sadece ve karnım gayet çıktı :) bebek de iyi durumda

Ama hani o paylaşılan tıka basa yemek yiyen hamilelerden hiç olamayacakmışım gibi geliyor. Yemek yerken hiç risk alamıyorum

Ben çok aç gözlüyüm önümden almasalar bı tencere yemeği nefesiz yerim ama sonradan çok rahatsız ediyor nefes alamıyorum sakız ve maden suyuyla biraz rahatlıyorum anlık o da ve sonraki öğünde yine ders almadan tıka basa yiyorum annemi ve eşimi tembihledim sizin yanınızdayken bı porsiyondan fazla yememe izin vermeyin rahatsız ediyor diye tabi karışınca da lokmalarimi sayiyorsunuz diye zirliyorum🤣
Bende 3 kilo aldım ve herşeyi yedim geçen çiğköfte istedim gece 3te bugün yine dışardan yedim yeşillik koydurmadan kaçamaklar yapıyorum cips kola da nefsimi köreltecek kadar yiyorum bugün gördüğüm her şeyi yedirdiler bizimkiler aklın kalmasın diye diye şuan iki seksen yatmış hazimsizlikla kivraniyorum ama aklım hala yemediklerimde 😂😂😂

Yemek yemeye korkuyorum

Ben yiyorum maalesef istahim cok acik surekli sacma sapan yemekler geciyor aklimdan dolu dolu tabak tabak da yiyorum. Eti ben pisirirsem evde burnuma pis kokuyor ama disardan ya da baskasinin evinde hunharca yiyorum. Cig sebze curuk kokuyor yedikten sonra agzima geliyor hic salata vs yiyemiyorum, pismis sebze de ayni sekilde agzima geliyor ama daha az curuk kokuyor onu bi sekilde yemek icin cabaliyorum sebze yemegi vb. Geriye tek kalan zararli yiyecekler oluyor, sabah ve oglen ne yersem yiyeyim sorun yok, ama aksam 5e cektim yemek saatini sonrasinda ne yesem midemi mahvediyor, aksam 5ten sonra meyvedir cay yanina biskuvidir gecistiriyorum. Yagli baharatli bi sey yemek yaramiyor aksam.

Kizlar bebek urunleri icin e bebek yerine civil online bakin
5li yazlik zibinlar yeni dogan 300 tl ebebekte cok pahali
Bebek yazlik muslin pikeler 200-250 tlden basliyor
Daha sayamadigim cok sey var
Ebebek bence asla indirimli degil bana cok pahali geliyor

Yemek yemeye korkuyorum

1 kg almis ipekbocegi ve 6 kg almis mutlutablo 😀
Ne kadar mutluyum artik tartisilir 😀
Ben esim gelmeden ayri gelince ayri yiyorum sonra cay icerken yaninda alakasiz bir anda ekmek istiyor canim arasina cikolata surup yiyorum 😃

Yemek yemeye korkuyorum

Bence sanslısın fazla yemek iyi bir şey değil zaten ben 9 kilo aldım şimdiden 80 i geçtim hiç bulantım olmadı ve yıllardır diyet yapan biri olarak kendimi en özgür hissettiğim zamanlardı hakkını vere vere yedim yani🤗ama doktor böyle gidersen olmaz dedi diyetisyene yönlendirdi asıl kilo alcagımız zamanlar bundan sonrası çocuk daha 250 gram. İstahlı birisi için kendine engel olmak çok zor bu dönemde doğumdan sonra yine diyetli zamanlar beni bekleyecek

Bence sanslısın fazla yemek iyi bir şey değil zaten ben 9 kilo aldım şimdiden 80 i geçtim hiç bulantım olmadı ve yıllardır diyet yapan biri olarak kendimi en özgür hissettiğim zamanlardı hakkını vere vere yedim yani🤗ama doktor böyle gidersen olmaz dedi diyetisyene yönlendirdi asıl kilo alcagımız zamanlar bundan sonrası çocuk daha 250 gram. İstahlı birisi için kendine engel olmak çok zor bu dönemde doğumdan sonra yine diyetli zamanlar beni bekleyecek
Bende bi de lipödem var o kadar zor kilo veriyorum ki normal diyetle asla gitmiyo kilolar tam bi kampa girmem gerekiyor glutensiz sekersiz karbonhidratsiz vs insan hayattan zevk alamiyor 🥹 ben de dusundum diyetisyen belki disiplin olur mecburen tutarim bogazimi diye ama ne avokado ne sebze ne yesillik ne et ne balik saglikli hicbi sey yiyemiyorum ki tiksinti olayi gecmedi 3 ay bitti bu koku olayi bitmedi bende. Oyle olunca gelsin borekler gitsin peynirli etimekler 🙈

Bende bi de lipödem var o kadar zor kilo veriyorum ki normal diyetle asla gitmiyo kilolar tam bi kampa girmem gerekiyor glutensiz sekersiz karbonhidratsiz vs insan hayattan zevk alamiyor 🥹 ben de dusundum diyetisyen belki disiplin olur mecburen tutarim bogazimi diye ama ne avokado ne sebze ne yesillik ne et ne balik saglikli hicbi sey yiyemiyorum ki tiksinti olayi gecmedi 3 ay bitti bu koku olayi bitmedi bende. Oyle olunca gelsin borekler gitsin peynirli etimekler 🙈
Valla benim de canım hiç sağlıklı şeyler istemiyor ama belki diyetisyenle karbonhidratı minimuma indirip diğer sağlıksız şeylere saldırmamamı sağlayabilirim diye umud ediyorum ben başlamıstım sağlıklı beslenmeye ama hasta olunca bide kendimi sevmediğim seyleri yemeye zorlayamadım bu haftayı atlatayım dönücem inşallah sağlıklı beslenmeye .Lipödem varken bence profesyonel destek alman daha iyi olur daha doğru yönlendirmeler yapar belki süreçteki yükünü hafifletir

Back