• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
İzlem dedikleri tahlil yapıyorlar belirli aralıklarla o da toplamda 3-4 kere falan. o kadar da gidilir bence.
Zaten tetanoz aşısı için de gitmek gerekiyor ama hastanelerde de yapıyorlardır belki bilmiyorum.

Kızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
Beni sağlık ocağındaki hemşirem kendisi aradı, doktorda gebe olarak kaydedilince aile hekimlerinin ekranlarına düşüyormuş, gitmeme gerek kalmadı, telefonda konuşarak kayıt oluşturduk, boyunu kilomu kaçıncı çocuk kaç senelik evlisin gibi bazı sorular sordu, tetanoz aşısı için gün verdi mecburi değilmiş isteyen olabiliyormuş, Doktorun yaptırdığı kan tahlillerini istedi hepsini mesajla gönderdim bu şekilde oluşturuldu

Hahaha bu nasil temenni🤣🤣

Ya benim sabahlari hic istahim acik olmuyor yemesem saatlerce yemem. Boyle olunca da hamile gibi hissetmiyorum kendimi. Hamile kalmadan once daha cok acikiyodum. Neden boyle oldu🤔Su an mide bulantim da baslamadi daha.
Acaba yanlış gebelik teşhisi mi konuldu sana 🤣🤣 normal normal korkma görürüm bir süre sonra seni midem bulanioooo acimmm ama yiyemiyorum canım şunu cekiyor bunu çekiyor deyislerinu bekliyorum 🤣🤣

Bir tek ben acikiyorum sürekli sanıyordum yanlız değilmişim aç kalınca inanılmaz midem bulanıyor böyle hamilelikte yüz kilo olurum herhalde 😄

4+6 oldum.
Tabi dun 7 dilim pizzayi ben yememisim gibi yazmaya da utanmadim 🙈🙈🙈sabaha acikmamam normal. Ince hamurdu ama yanlis anlasilmasin😋
Maşallah iştahınız varken yiyin, ben dışarıda yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum, hamburger, pizza, köfte, pide hepsi midemi bulandırıyor şuan ilk gebeliğimde de böyleydi, yalnızca ev yemekleri yiyorum, mide bulantım geçsede yemek alışkanlığı bu şekilde doğuma kadar gidecek yine

Kızlar keseyi beta kaç olduğunda gördünüz. Son adet tarihim 22 Nisan.

Maşallah iştahınız varken yiyin, ben dışarıda yapılan hiçbir yemeği yiyemiyorum, hamburger, pizza, köfte, pide hepsi midemi bulandırıyor şuan ilk gebeliğimde de böyleydi, yalnızca ev yemekleri yiyorum, mide bulantım geçsede yemek alışkanlığı bu şekilde doğuma kadar gidecek yine

Siz 7. Haftadasiniz ama normal. Ben de 7de baslamisti ilk gebeligimde. 100 kg olayim yeter ki yiyebileyim derdim. Her sey kokuyodu

Selamlar kızlar, mayıs ayı gebelik planlayanlar grubundan buraya transfer oldum, 16sında pozitifi gördüm, 17sinde eşime söyledim, 19unda izmirden ankaraya geldik, hala daha doktora gidemedim kan testi için, kısmetse yarın gideceğiz. En son adetim 12 nisan, ovulasyonda piki ise 2 mayısta gördüm, haftanızı nasıl hesaplıyor doktorlar, adete göre olunca farklı, ilişki tarihine göre ise 4 hafta 4 günlük gibi sanki, hiç betaya bakılmadı son derece heyecanlıyım. 🥰♥️

Onların üslubunda bir sıkıntı var canım. Sağlık ocağı gebe izlem başlatmak zorunda neyin tatavasını yapıyorlar ki. Beni bugün sağlık ocağındaki hemşire aradı. Tetanoz aşısı olmadığım için aşıyı olmam gerekiyormuş. Bunun için tekrar arayacaklar. İlerleyen günlerde kan, idrar ölçümü falan da yapılacakmış. Yani sağlık ocağına gitmeniz şart. İsterseniz aile hekiminizi değiştirin.

Selamlar kızlar, mayıs ayı gebelik planlayanlar grubundan buraya transfer oldum, 16sında pozitifi gördüm, 17sinde eşime söyledim, 19unda izmirden ankaraya geldik, hala daha doktora gidemedim kan testi için, kısmetse yarın gideceğiz. En son adetim 12 nisan, ovulasyonda piki ise 2 mayısta gördüm, haftanızı nasıl hesaplıyor doktorlar, adete göre olunca farklı, ilişki tarihine göre ise 4 hafta 4 günlük gibi sanki, hiç betaya bakılmadı son derece heyecanlıyım. 🥰♥️

Ben adet tarihine göre hesapladim aramızda 2 gün var sizinle ama benim muhtemel döllenme tarihi Nisan ayı içinde oldu Mayısa sarkmadi .Doktora yarın gidiyorum orda belki olacak ama sayısal değerler bazen tutmayabiliyor.

Merhaba canım , seninle aynı haftadayız ☺️ ben de 4+1 deyim şuan. Ben aileme ve yakın arkadaşlarıma söyledim . 29 yaşındayım, ilk bebeğim olacak 😍
Hissettiğin farklı bir durum var mı bu haftalarda?🤩
Aaa evet tahmini dogum tarihleri de aynı ikimizin de 🥰 ben de 30 yaşındayım, benim de ilk bebek. Benim gecen hafta cok bel ve sirt agrim vardi bu hafta gecti. Bu aralar karnıma agri giriyor bazen batma seklinde, bazen de adet sancisi seklinde. Baska bir belirtim yok simdilik ☺️ Senin nasıl durumlar?

Back