İzlem dedikleri tahlil yapıyorlar belirli aralıklarla o da toplamda 3-4 kere falan. o kadar da gidilir bence.Kızlar sağlık ocağında gebe izlem başlatan var mı? Ben özel bir klinikte doktora gidiyordum, kalp atışını duyduktan sonra doktorum sağlık ocağına gidip gebe izlem başlatmamı istedi. Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim. “Doktorum aile hekimime yani size yönlendirdi, sanırım kayda alınıp gebe izlem başlatılıyormuş, sizin baktığınız tahlilleri kendisine de ileteceğim aynı zamanda” dedim ve doktorun meslektaşına yazdığı işte şu şu haftalık falan kağıdını verdim ultrason fotokopimle. Aile hekimi de tersleyerek “biz sipariş üstüne bakmıyoruz, hamilelere izlem başlatıp kendimiz 4 kez çağırıyoruz” gibi bir cümle kurdu sanki aksini söylemişim gibi. Özel doktor devletin hekimine emanet etmiş ne var bunda sanki. Sonra hemşire de üstünkörü ölçüler vs aldı, kan idrar verdim, ufak elinde bi cihazla bebek kalp atışı dinlenilmeye çalışıldı ve duyulmadı cihaz diğer doktorumunki gibi büyük değildi. Yani bu izlemlere gitmek gerekir mi, doktorun söylemi hoşuma gitmedi sanki kadın doğum uzmanına dikleniyor kendince, yoksa bu pandemide boşa gitme sağlık ocağına der misiniz?
Zaten tetanoz aşısı için de gitmek gerekiyor ama hastanelerde de yapıyorlardır belki bilmiyorum.