2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
benim bebeğimde sadece anne maa anne bu diyor. herşeyini bu şekilde anlatıyor. bir ara baba da diyordu artık demiyor:)) bence şuan bu kadar konuşmaları yeterli.
zamanla öğrenecekler.
İnşallah arkadaşım.

Hayırlı ömürlü evlatlar olsunlar inşallah.

kızlar ben birşey danışacağım size. benim bebiş yemeği normal yedirmeye çalışıyorum ama yemiyor direniyor. bir ara ağzını sıkarak yediriyordum ama ağlama kıyamet bir gidiyor. aç değil desem aynı şeyi telefondan video izleterek yedirdiğimde komple bitiriyor. diğer türlü yok yemiyor. gündüzleri annem bakıyor o mecbur telefonla yediriyor. bende en azından akşamları normal yesin diyorum ama yok yemiyor. yemeyince aç yatıyor o zamanda gece devamlı uyanıyor.
bu telefon veya televizyonla yedirmeden nasıl vazgeçireceğim bilmiyorum. sizin bebişler nasıl yiyor?

Benim ki normal yiyor öğle yemeklerini yemek istemiyor tek bizde abla var o yüzden sanırım ama olabilir böyle şeyleri ben pek takmıyorum yesinde nasıl yerse yesin kafasindayim ama zararlı mı evet zararlı yapacak bsey yok oyun oynayacaksın yedirirken ben önüne su döküyorum oynarken veriorum veya şarkı söylüyorum ama direk yemio zten iştahla ağzını açmıyor asla

Ben bir kendime bir ona yediriyorum. Kocam yedirecekse o da bu yöntemi uyguluyor.

Bazen yiyor bazen yemiyor.

O zaman da mama yiyor.

İdare ediyoruz çok şükür.

Selamlar bebeğim emdikten sonra su içmek istiyor sizce neden olabilir ?
Bilmem ki…

Tecrübeli anneler bilir.

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Çok Günaydın tatlı anneler.

Hepimizin sağlığı sıhhati yerindedir inşallah.

Çok şükür biz idare ediyoruz.

Aklıma takılan bir konu var siz tecrübeli anneler müsait olduğunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Blw yapan var mı?
Biz başından itibaren kendimiz besledik. Oturmaya başlayınca mama sandalyesine geçiş yaptık. Eline marul,salatalık,havuç,taze soğan,roka vs. verdik ama oyalansın diye. Nitekim bebemiz de kimi zaman dişledi kimi zaman yere attı.

Öyle eline kaşık verip önüne yoğurt,çorba,pilav koymadık.

Hafta sonu kocam da evdeyken biraz bu konuya eğilelim dedik. Mesela ayıptır söylemesi eline pide verdik,kemirdi,böreği parçalayıp önüne koyduk,çatala taktık,ağzına sokmaya çalışıyor,sonra eliyle mıncıklıyor ya da çatalı tabağa vuruyor.

Aaa iyi dedik,ilgilenecek bu işle herhalde.

Dün eline peynir ve muz verdim attı ya da bana geri verdi,hatta muzun üzerine oturmuş ben arkamı döndüğümde. Dün asla ağzına bile değdirmedi.

Bu iş nasıl olacak?
Kendi yediği ile asla doymaz,oyuna çeviriyor.

Ben yediririm üşenmem de sonradan kendi kendine yemek yiyemez mi?

Her şeyi yere atıyor,nimet günah olmasın biz yeriz ya da süpürge açarız sorun değil de süpürgeden çok korkuyor.

Aklım karmakarışık oldu.

Blw hiç yapmasak ne olur? İleride kendi kendine yemek hiç yemez mi? Kreşte,anaokulunda öğretmenler mi yemek yediriyor?

Canım anneler
Sabah sabah başınızı ağrıttım ama sizden başkasına sormak istemedim. Malum sosyal hayatta birine bir şey sorsan 41 tane akıl veriyor,boğuluyorum,ben hiç kimseyle muhatap olmuyorum.

Hepinize kocaman sevgiler selamlar gönderiyorum…

Canım seni hala annen ki yediriyor çok güldüm ya okurken kusura bkma lütfen hiç öyle şey olur mu illaki öğreniyorlar kızımı hep ben yedirdim kardeş gelmeden aaa artk büyüdün sen yemelisin dedm verdim eline kaşığı ama dökmedi döktü sonra sıyırdım öyle öğrendi öğrenmese bile okulda yedirmiyorlar her çocuk kendi kendine yediği için oda arkadaşlarına bakarak yiyor bir şekilde. Blw konusuna gelince ben braz kontrolcü olduğum için bide temizlik takıntım olduğu için hiç denemedim istemedim zor geldi ama güzel bişey mi evet bana göre değil bn ne yediğini görmeliyim ondan önce tatmin olmalıyım bu yüzden yapmiorm bnm bebe istio eline salata falan veriorum yedirirken kahwaltida oda kendi yiyo sanıo snairim yemek verirken kaşık su dolu kap koyuyorum önüne bn ona veriorum o bana ham yaptirio öyle asioruz bu dönemi sen deneyeceksin bebeğin kabul ediomu sana uyuyomu bakacaksın karar vereceksin ilerde kendi kendine yemek yemez diye birşey yok
Dip not: çok tatlısın

Çok çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Sen de çok tatlısın!

Benim temizlik takıntım yok da süpürgeden korkan bebenin döktüklerini süpürmek isterdim kendisi yerlerde süründüğü için.

Maşallah ne güzel kızın öğrenmiş, bir yaşa gelince. Ayıptır sorması kaç yaşındaydı kardeş geldiğinde? O da elbet döküp saçmıştır da en azından daha kolay olmuştur diye düşünüyorum.

Benimki yere dökünce inip kendi doktuklerini yiyo kardeş geldiğinde 3 yaşındaydı şuan 4 yaşında bn bebeğe yedirirken bni de yedirin diyor arada bizde ara ara ben kardesine yedirirken babasida ona veriyor her zmn yapmioruz ama bunu

Ay çok tatlı maşallah güzel kızına,yakışıklı oğluna. 2. evlat erkekti di mi? İnşallah doğru hatırlıyorumdur.

Ben dediğim gibi beslerim 2,3,4 yaş fark etmez. Yeter ki ileride geç kalmayayım,kendi kendine yiyebilecekken ona ben engel olmayayım diye bu kadar soru sordum. Çok teşekkür ederim canım bilgiler için.

Bakıyorum daha çok minik geliyor gözüme. Kıyamıyorum…

Sonra diyorum yanlış yolda mıyım?

Evlat büyütmek ne zormuş!

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.

Evet canım büyük kız küçük erkek .
Geç kalma diye birşey yok gercekten sen nasıl istiosan arzu ediosan kural yok zaman yok zaten çocuğunu taniyorsan o sana herşeyi anlatıp diyor gozlemleme çok önemli ben iki evladimdan da şunu öğrendim her evlat farklı hepsi ayrı sen yeterki onu okumasini öğren doğruyu onlar sana gösteriyor istesen de istemesende bnm bilgim uygulamam bebelerime doğrudur seninki sana annelikte tek doğru yok

Çok çok teşekkür ederim canım arkadaşım.

Harika yazıyorsun.

Keyfim yerine geldi çok şükür.

Hep aklıma bir şeyler takılıyor,her anne baba gibi en iyisini yapmaya çalışıyoruz, yanlış bir şey yaparız diye çekiniyorum.

Allahım ona layık ana baba olmayı ve evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.

Aminnn hepimize ama hiç bir insan anne baba mükemmel değil illaki yanlışlarımiz hatalarımız oluyor bizlerinde ama işte yanlış yapmadan doğruyu bulamıyoruz ne yazikki zamanla her birimiz birbirimizi taniyor istemedikleri şeyleri öğreniyor nerde durcagimizi biliyoruz onlarda öyle işte zaman vakit geçirme yanlış yaparak doğruyu bulma Allah başka dertler vermesin hiç kimseye

Amin inşallah canım amin…

Nasılsınız kızlar hiç sesiniz çıkmıyor bebisler nasıl. Bizi soracak olursanız atopik dermatit tanısı aldık bir süredir ilaçlar kremler uğraşıyoruz buna da şükür

Nasılsınız kızlar hiç sesiniz çıkmıyor bebisler nasıl. Bizi soracak olursanız atopik dermatit tanısı aldık bir süredir ilaçlar kremler uğraşıyoruz buna da şükür
Geçmişler olsun inşallah arkadaşım. Allahım acil şifalar versin inşallah.

Ben de bugün gelip yazacaktım,rahatsız ediyorum diye çekindim,yazmadan geri geldim.

Bizim de bugün doktor kontrolümüz vardı. Doktor gelişimini beğendi, çok şükür.

Hâla yürümüyor ve konuşmuyor ama olsun sağlığı sıhhati yerinde çok şükür.

Oruç tutmaya çalışıyorum, Allahım kabul ederse inşallah.

İşte büyümeye çalışıyor bebecik…

Allahım hepimize eşlerimizle yavrularımızla beraber sağlıklı mutlu umutlu olmayı nasip etsin inşallah.

Amin canim malesef geçici birşey değil ergenliğe kadar kesin sonrası muamma hep krem sürülecek buna da şükür Allah beterinden korusun.

Niye rahatsız edesin canım bu grup onun için kurulmadı mı paylasmak için tabiki yazacaksın

Çok şükür sevindim sağlığı yerinde olsun da gerisi önemli değil illaki yürüyecek illaki konuşacak ama sana bir tavsiye mümkün ise bebeni aynı yaş grubu olan arkadaşın komşun akraban varsa sık sık bir araya getir buyukte olsa çocuk çocuktan öğreniyor çoğu şeyi

Allah kabul etsin orucunu inşallah.

Allahım beterinden korusun inşallah canım. İşlerimize kolaylıklar versin inşallah.

İşte ben çok geç anne olduğum için bizim bebenin hiç yaşıtı yok. Çevremizdekilerin bebeleri en küçük 5 yaş civarı. Onlar da kreş,anaokulunda.

Arada bir bir araya gelsek de bizimkini beğenmiyorlar. Onların oyunları var. Bu kahkaha atıp duruyor,onlar bunu istemiyor yanlarında haklı olarak.

Allahım sağlık sıhhat versin inşallah elbette su akar yolunu bulur inşallah…

Niye rahatsız edesin ki. Ben yazacak birşey bulamasam da acaba kim napio diye girip okuyorum. Ben de oruçla iki yavrunun peşinde kosturuyorum. Her bebeğin ayrı bir gelişimi vardır sen akranlarıyla kıyaslama. Dr ne dediyse odur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…