Geçmiş olsun ben bolca emzirmeye çalıştım hep. Ek gıda sürecinde ise şifalı çorba vs yapabilirsiniz tavuk suyuna ya da et haşlama gibiMerhabalar birkaç gündür burnum tıkalıydı halsizdim bebeğim anca kaptı şifayı burnu akıyor Dr daha önce aferin vermişti ama bir de size sormak istedim burun akıntısında napıyorsunuz ?
ben vermedim. sanırım 8 aylık gibi vermiştim ve kan değerleri iyi diye ilaca başlamamıştık.Merhaba herkese. 1 yaş olunca doktorumuza gidip kan verdim kontrol amaçlı.bir süredir kan ilacını kesmişti.Kan değerlerimiz düşük çıkmış. Ek gida kötü gidiyordu zaten.Sizlerde kan verdiniz mi 1 yaş olunca.
Neden kesmişti kan ilacını? bizim de 10 aylıkken değerleri iyi olunca bıraktık, 14 aylıkken tekrar bakılacak bütün değerlerine.Merhaba herkese. 1 yaş olunca doktorumuza gidip kan verdim kontrol amaçlı.bir süredir kan ilacını kesmişti.Kan değerlerimiz düşük çıkmış. Ek gida kötü gidiyordu zaten.Sizlerde kan verdiniz mi 1 yaş olunca.
Kabızlık sorunumuz var ondan bırakmıştık.Şu sıralar katı şeyleri yiyememe sorunumuz başladı. O yüzden akşamları ne yedirecegimi bilemiyorum.Siz akşam öğün olarak ne veriyorsunuz ?Neden kesmişti kan ilacını? bizim de 10 aylıkken değerleri iyi olunca bıraktık, 14 aylıkken tekrar bakılacak bütün değerlerine.
Öğlen yemeğini ona özel pişiriyorum kuzu kıymalı sebze, akşam yemeğini bizim yemeklerden yiyor ne varsa.Kabızlık sorunumuz var ondan bırakmıştık.Şu sıralar katı şeyleri yiyememe sorunumuz başladı. O yüzden akşamları ne yedirecegimi bilemiyorum.Siz akşam öğün olarak ne veriyorsunuz ?
Bnmki de bu dönem asla cignemeli yemek istemio hep çorba bide biz 6.hastalik geçirdik hala daha toparlanamadik çok zorlaniorum yemek konusunda benKabızlık sorunumuz var ondan bırakmıştık.Şu sıralar katı şeyleri yiyememe sorunumuz başladı. O yüzden akşamları ne yedirecegimi bilemiyorum.Siz akşam öğün olarak ne veriyorsunuz ?
Hiç bilmiyorum ki arkadaşım.Merhabalar memeden kesersek formül mamadan devam etmemiz mi gerekiyor illa ki? hem kesmek istiyorum hem de mama masrafı olsun istemiyorum
Kıyamam.Bize de bir yaş asidinda hemsire kilosunu çok az gördü. 8.300 civarı çıktı. Yemiyor ki. Bı de sürekli hasta abimiz eve getiriyor hastalığı. İştah falan kalmadı.
Benimki de yürümüyor halaGünaydın tatlı anneler!
Hepimizin cuması mübarek, dualarımız kabul olsun inşallah en yakın zamanda.
Tüm hasta yavrulara ana babalara geçmişler olsun Allah acil şifalar versin inşallah. İyileşenler için sonsuz şükürler olsun inşallah Büyük Allahım!
Biz idare ediyoruz çok şükür.
Doktor “balık yağı yerine balık ver” dedi, somon aldık, bu hafta pişireceğim inşallah. Bakalım ne yapacak? Bizimki normal yemek yiyor da çok az yiyor, sanki doymuyor gibime geliyor. Sabah ilk uyandığında,öğlenden sonra 3 buçukta ve akşam yatarken gene mama veriyorum.
Kafam çok karışık.
Doktor 1 yaş kontrolünde beğendi çok şükür. “Böyle devam et” dedi de ben de bebe de mamadan hiç vazgeçmezsek diye korkuyorum.
Artık her ay değil 2 ayda bir gidecekmişiz doktora.
Hâla yürümüyor ve konuşmuyor.
Ayakta durmaya çalışıyor,”anneeennnneee,daaa,yaaa” diyor. Baaa çıkmadığı için baba çok üzülüyor.
Bir de artık çok yabancılıyor. Asla tanımadığı birine gülmüyor, bir an ciddileşiyor. Bu huyu hoşuma gidiyor yalan değil.
Allahım hepimize yardım etsin inşallah. Evimizde neşeyle sağlıkla huzurla eşlerimizle ve evlatlarımızla yaşayalım inşallah…
Bebekten bebeğe değişir sanırım bizim evde tost yenmiyo zaten o yüzden bilmiyorum versem yer miydi ama lahmacun yiyo mesela :)Kıyamam.
Allahım acil şifalar versin.
Bizimki de az yiyor.
Sabah kendi tostumdan verdim biraz biraz yedi.
Şöyle oturup bir tost yese o kadar mutlu olacağım ki…
O günler gelecek mi?
Yoksa çok büyümüş mü olması gerekiyor tost yemesi için?
Geçmiş olsun : ( hastalık zamanları iştahsız oluyolar maalesef, düzelir inşallah..Bize de bir yaş asidinda hemsire kilosunu çok az gördü. 8.300 civarı çıktı. Yemiyor ki. Bı de sürekli hasta abimiz eve getiriyor hastalığı. İştah falan kalmadı.
Buna doktoru öneride bulunsa daha iyi olur bence, ben 2 yaşa kadar emzirmeyi planlıyorum inşallah bir mani olmadığı sürece.Merhabalar memeden kesersek formül mamadan devam etmemiz mi gerekiyor illa ki? hem kesmek istiyorum hem de mama masrafı olsun istemiyorum
Benimki de tam tersi püre tarzı şeyleri yemiyo, muhallebidir çorbadır falan yemez. Tarhana çorbasını yiyor biBnmki de bu dönem asla cignemeli yemek istemio hep çorba bide biz 6.hastalik geçirdik hala daha toparlanamadik çok zorlaniorum yemek konusunda ben
Bizim evde tost çok yenir.Bebekten bebeğe değişir sanırım bizim evde tost yenmiyo zaten o yüzden bilmiyorum versem yer miydi ama lahmacun yiyo mesela :)
Maşallah!Benimki de yürümüyor hala
Anne-baba demiyor
Dede, edi (kedi), du (kuş), del (gel), hadi diyor sadece :)
Maşallah bnm ki yürüyor ama anne baba dede nerdeyse hiç bsey demio kiminin dil gelişimi kiminin motor gelişimi önde işte aslında ablası uyuyana kadar hiç susmuyor çocuk biri daha konuşmasın annem kaldıramaz dio sanırım ondan hahahhaBenimki de yürümüyor hala
Anne-baba demiyor
Dede, edi (kedi), du (kuş), del (gel), hadi diyor sadece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?