2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Yok normal. Ben de ilkinde hemen 2 kilo vermistim bulantidan. Bunda maasallah her seye ragmen yiyor yiyor yiyorum..

Tlc de hamile olduğumu bilmiyordum adlı program var hayretler içerisinde izliyorum çok hoşuma gidiyor doğurana kadar haberleri yok hamile olduklarından.
Evet ben de ona denk geldim bir ara, ama saatini unuttum.. Hangi gün ne zamandı canım.

Onları ben de izliyordum hiç karınları büyümüyor. Bazıları kabız oldum diye tuvalete gidip doğum yapıyordu
ben de deli dolu bir genç kıza denk gelmiştim. hep kilo aldım vs diyormuş... Alkol almış bir gün dozajı kaçırmış, aniden diskoda bayılmış, hastaneye zor yetiştimişler..o zaman bebeği 9 aylıkmış, doğurmuştu..

Hamilelikte salgılanan progesteron hormonuna takviye olarak, bebeğin rahim içerisine tutunmasını kolaylaştırır. Rahmin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesini sağlar. Rahim kasılmalarının önüne geçerek gebelikte düşük riskini azaltır. Gebeliğin son trimesterinde salgılanarak doğumun vaktinden önce başlamasını önler.

Bir TLC fanı olarak izlemediğim bölümü kalmamıştır. Ama şu dikkatimi çekiyordu. Hepsi sağlıksız besleniyor takviye vs yok alkol sigara... ama bebekleri de hep normal doğuyordu birinin bile sağlıksız bebeği olduğunu hatırlamıyorum

Tesekkurler⚘⚘

Evet çok haklısın, nur topu gibi bebekler oluyor.. nerden baksan 3-4 kg...

Aynen canım ya hele biri lavaboda doğurdu sonra kalkayim derken göbek bağı çekti o an anladı bebek doğurduğunu sanki kabız olmuş ikinirken pat diye doguruyorlar hemde hepsi sağlıklı biz aman onu yap bunu yap ye ona dikkat et ne bileyim Allah'ın takdiri

Herkese iyi akşamlar, bu forumdaki son mesajım olacak . Düşük yaptım . Kürtaj oldum bugün. İlk gebeliğimdi. Planlı, istekli olmasına rağmen hamile olduğumu öğrendim andan itibaren çok mutsuzdum . Nasıl bakarım , ne yaparım , hayatım bir saha eskisi gibi olmayacak vs diye çok düşündüm. Allah biliyor ya içten içe de gitmesini istedim . Şimdi burada yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşanları düşün şükret diyenler olcak aöa bu da benim psikolojim .
Her neyse 29 yaşındayım . Bana göre daha tatmadığım, gezip görmediğim , keşfetmediğim birçok şey var . Bugün kürtaj olunca ilk söylediğim şey , özgürlük , oldu . Varın siz hesap edin . Allah isteyenlere inaşşah sağlıklı ve mutlu bebekler nasip eder.
dünyaya geldiği için hayatının mahvolduğunu düşünen bir anneyi kimse istemezdi . Ve öyle de oldu .
Sizlere sağlıklı gebelikler diliyorum . İnşallah kimse bir sıkıntıyla karşılaşmaz. Ben ilk aydan hamile kalmıştım. (Bilmek isteyenler için )

Planlı ve istekli olmasına rağmen mi bu düşüncelerdeydin gerçekten . Rabbim hakkinda hayirlisini versin

Ah seni o kadar iyi anlıyorum ki...ben senin gelecekteki halinim bence benim yazdıklarımı öyle oku. bu gebeliğimde değil önceki düşüğümde aynı psikolojideydim planlı değildi evliliğimin ilk ayıydı. Daha evliliğe alışamamıştım ki hamile olduğumu öğrenmiştim. Yapamayacağımı düşünüyordum çok farklı bir psikolojiye girmiştim. Allah’a yalvardığımı hatırlıyorum beni bu çıkmazdan kurtar ya bebeğe alışayım ya da al benden diye. Sonra kanamam oldu bi yanım düşmesini istiyor bir yanım da böyle düşündüğü için utanıyordu. Sonra düşük yaptım. Üzerinden tam bir yıl geçince kendimi hazır hissetmeye başladım ve olsun istedim. İlk ay hemen hamile kalırım sandım olmadı ikinci üçüncü ay derken bu sefer de Allah bu kez de ben vermiyorum mu diyecek beni böyle mi sınayacak diyerek eski ultrason resmine bakıp ağladım gecelerce. Sonraki ay da hamile kaldım çok şükür. Şimdi de bir şey olur diye korkumdan uyuyamıyorum. Senin de kendini hazır hissettiğin ve istediğin gün gelecek. Her zaman bu psikolojide olmayacaksın. Allah hepimizin hakkında en hayırlısını en güzelini versin.

Hamilelikte vücudun neye nasıl tepki vereceği belli olmuyor. Normalde pek hasta olmam. İlk hamileliğimde sıkıntılar yaşadım. Bunda covid olursam nasıl geçer bilemiyorum. Çalışmasam yine kendimi korurum derdim ama kalabalık ortamda korunmak da zor. Bakalım bizim doktor ne diyecek.

Cok gecmis olsun, duyunca cok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun insallah

Bende de aynı şey oldu üçünde de o şekilde oldu kalbin karından dinleriz inş beni de yoruyor vajinal muayene

Geçmiş olsun. Hazır olduğunuzda tekrar düşünürsünüz. Daha gençsiniz. Hazır değilken anne olmak çok zorlardı.

Ben ilk hamileliğimde ilk geceden hamile kaldım pko rağmen çok erkendi şaşırdım ama hiç pişman olmadım 5 yıl çok zorlandım kızımla sonra yine tek korunmasız ilişkiyle hamile kaldım şu anda bunu istemiyordum açıkçası ama hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren koruma güdüsü başladı ve bir şey olursa çok üzüleceğim ikili üçlü testleri yaptırır mıyım bilmiyorum kızımda üçlü yaptırmamıştım Allah korusun sakat da olacak olsa aldırmak gibi bir düşüncem yok kıyamam da Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize

Doktordan ziyade yaptırmayı düşündüğüm laboratuvar 10+ larda yapmayi düşünüyor ama genel olarak istenilen zamanda yapılan bir şeymiş.HaTta anneden bebeğe DNA geçişi 10.haftada başlıyor 13-14 te yüksek seviyeye çıkıyormuş.Saron testi yapacak yer önemli iyi arastirmani tavsiye ederim .Hatta doktorunun yönlendireceği bir yer varsa oraları tercih edebilirsin.Ben fiyat aldım 3 bin altı yok ki bu da pazarlıkla verilen fiyatlar .11.hafta civarı yaparım sanıyorum bende.

L lotuscicek sıkma canını hakkında hayırlısı olsun .Kendini hazir hissettiğinde yeniden bebek sahibi olursunuz .Önemli olan anne olarak senin psikolojinin iyi olması .

Aşıda öncelikli olan gruptayım . Hatta 3.faz denemesini bizde bile yapmış olabilirler diye düşündüm İkinci dozdan 2 ay sonra hamile kaldım o dönem ara vermiştim aşıdan dolayı hamile kalmak istemediğim bir dönemdi.Umarim antikor sağlamıştır

Bu konuda ne yazık ki net bir fikir yok. En doğrusu doktorunuza güvenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…