Doktor niye panik oldu ki? Benim ilkinde çıkmıştı, ben panik olmuştum ama doktor sakinleştirmişti daha erken, ilaca başlayacağız, korkulacak bir şey yok diye.
Doktor niye panik oldu ki? Benim ilkinde çıkmıştı, ben panik olmuştum ama doktor sakinleştirmişti daha erken, ilaca başlayacağız, korkulacak bir şey yok diye.
Canım bır gunde 7 den 10 a cıktı aynı anda tup bebek doktorum ımmunoloji ve dahılıyr doktorlarım hepsı cok yuksek ve rısklı buldu bende stres oldum. Ama suan 1 hafta da bıle farkedıyorum dustugunu. Calısmayınca bebekte gelısım ve zeka gerılıgı oluyormus. Eskı forumda yazdıklarıma baktım kızıma hamıletkrn de 4 un altına dusmuyor dıye yazmısım onu okuyunca rahattladım
Canım bır gunde 7 den 10 a cıktı aynı anda tup bebek doktorum ımmunoloji ve dahılıyr doktorlarım hepsı cok yuksek ve rısklı buldu bende stres oldum. Ama suan 1 hafta da bıle farkedıyorum dustugunu. Calısmayınca bebekte gelısım ve zeka gerılıgı oluyormus. Eskı forumda yazdıklarıma baktım kızıma hamıletkrn de 4 un altına dusmuyor dıye yazmısım onu okuyunca rahattladım
Ah ahh. Almanyada bu söz konusu bile değil. İlki sezeryan olsada ikinciye bütün doktorlar normal gözüyle bakar. Aşağılamak değil amacım ama Türkiyedeki çoğu doktor rahata alışmış kes al kes al. Ülkenin %60 sezeryan ki bu çok üzücü bi durum.
herkesin kisisel tercihi ama isteyen sezeryan isteyen normal yapabilir aslinda neden diretiliyor ki herseyin dogali iyi olabilir ama artik dogal bir dunyada yasamiyoruz yedigimiz ictigimi hersey yapay olmuss o yuzden kisi ozgur olmali bu konuda sezeryanin zorluklari var yani
touch dediğiniz ilk başta yapılan kapsamlı tahlillerse evet devlete gittiğin an hepsini isterler sonucu da 1-2 güne çıkar. ben devlete gidiyorum 6-7 tüp kan vermiştim ilk gidişimde
Torch grubundan sadece toxoplazma ve rubellayı istedi benden. Onları yaptırdım. Toksoplazma, rubella, insülin direnci (sivilcem olduğu için ben istedim ),apt-pt, b12 , indirecek combs bu istenen 7 testi sağlık ocağı yapmıyordu. 300 liraya yaptırdım. 4 teste 400 lira fazla demiş. Hastaneden hastaneye değişebilir fiyatlar. Devlet yapıyormuş ama belki 4 ünü birden yapmaz.
Evet kuzum. Bence önlem amaçlı da 3 ay bırakmamaliyiz. Benim doktor 2 kere kan testimi olcturdu. Betam kaç hoc bilmiyorum. Keseyi goruruken haftanla uyumlu dedi sadece. Nasıl rahat bı adam Allah'ım
touch dediğiniz ilk başta yapılan kapsamlı tahlillerse evet devlete gittiğin an hepsini isterler sonucu da 1-2 güne çıkar. ben devlete gidiyorum 6-7 tüp kan vermiştim ilk gidişimde
12 mayısta transferim olmuştu çok şükür bugün keseyi de embriyoyu da gördük hatta kalp atışı bile belli oluyodu inş sağlıkla ilerleyip kucağımıza almayı nasip etsin rabbim
İlk kontrole gittiğimde daha kalp atışını duymadan tan tahlili yapıldı .Toxo plazma hemogram bir kaç vitamin tam idrar tahlili , idrar kültürü ve hepatitler vs bakıldı . Sonuç olarak hayvanlardan uzak durmam gerek bağışıklık çıkmadı :) d vit takviyesi ve Multi vitamin kullaniyorum ( newlife efa mom)
Bahsi geçen testleri büyük devlet hastaneleri yapıyor. Daha küçük ilçe devlet hastanelerinde her parametre olmayabiliyor ,2-3 güne tüm sonuclar çıkmış olur .Her doktor yaklaşımı farklı kimi ilk muayenede istiyor kimi kalp atışı oluştuktan sonra istiyor ama şimdiye kadar yaptırmayan tanıdığım olmadı .
Kızlar farklı doktor farklı ultrason ölçümü yapabilir mi 2 farklı hastane de yaptırdım ultrason ikisi birbirinden farklı çıkıyor genel anlamda kalp atışları ve keseleri düzgün dedi ikisi de kafam karıştı