• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Garip karsilayanlar gozumun onune geldi😊
Yok diyet yememek degil ki dengeli dogru beslenmek. Gereksiz hamurlari borekleri yememek. Ben ilk gebeligimde diyetisyene gittim 1 kez, bilgi verdi, ornek ogunleri acikladi, ne yemeliyim ne yememeliyim soyledi, sadece 8 kilo aldim ve bebek de maasallah gayet guzel dogdu🙏 diyetisyene gitmesek de seker ve undan mumkun oldugunca kqcmak lazim gebelikte o kesin.

Kesinlikle öyle sanki hamile bütün dünyayı yemek zorunda :) ilk gebeligimde de direndim 10 kg aldım 4.5 kg oğlum doğdu 😂 yine kilolu hamile kaldım.Hayatimda hiç zayıf olduğumu hatırlamıyorum 😂😂😂

Hanımlar ben 8+3‘ deyim. Önceden de kabızlık ve hemoroid problemi vardı. Şimdi daha beter oldum tabi. 4 günde bir acı içinde çıkabiliyorum. Ikınmak zorunda da kalıyorum. Doktor çok zorda kalırsan Duphalac kullan demişti ama o bende bir işe yaramıyor. İncir, zeytinyağı, kayısı (kurusu-tazesi), activia yoğurt, magnezyum tablet, kefir, sıcak su-bal, kuru erik, keten tohumu, bir de kabızlık kürü vardı kuru meyvelerden o da dahil hepsini yaptım. 2-2,5 lt. su içiyorum. Yeşillik yiyorum. Lifli beslenmeye çalışıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum. Çok canım yanıyor. Hamile kalmadan önce bekunis kullanıyordum. Doktor kullanma dedi. Tavsiyesi olan var mı bu hemoroid ve kabızlık için 😥
Gebelikte sakıncalı olup olmadığını bilmiyorum onu araştırmak gerek. Sumak tohumu var. Onu demleyip içince bağırsakları temizliyor. 400 ml suya 1 kaşık koyuluyor.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    152,8 KB · Görüntüleme: 29
Merhaba arkadaşlar ikinci gebeliğim ama unutmuşum çoğu şeyi çay türk kahvesi tüketiyor musunuz? Birde sucuk salam sosis yemiyoduk dimi asla bnde kilolu hamile kalanlardanim ama aç kaldığım an midem bulanmaya başlıyor bugün kusma da yaşadım hep bulantı olurdu

Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim grubu yeni buldum yarın doktor randevumuz var şuan 6+3 haftadayim sizler kalp atışını ne zaman duydunuz ultrason da ne zaman goruntu her hangi bir sıkıntı rahatsızlık Allah korusun var mı vede ilaç felan ne kullaniyorsunuz ben adana kışla başkentte tüp bebek yaptirdim 1 transfer yapıldı
Merhaba canım 6+1 De duydum 17 Mayısta

Bulantısı olmayan hamile arkadaşlarım hiç korkmayın ben bugün kontrolden geldim ikiz annesi olacağım Allah nasip ederse ikisinin de gelişimi gayet normal bulantım falan da yok güzel güzel besliyorum bebişlerimi bende çok korktum bir sorun mu var diye ama hiç üzmeyin kendinizi burda yazanları okuyup bulantı yoksa sağlıksız diye bir kural yok moral olsun diye yazıyorum kanamanız yoksa korkmayın 🥰😘
Ay çok güzel, mesajınızı görünce sevindim💙💙 çünkü bende de hiç bulantı olmadi simdiye kadar. Kanama da yok cok şükür. Ben de 7+4 oluyorum yarin kalp atisi icin gidecegim doktora insallah guzel haberlerle gelirim buraya yazmaya 🙈

Merhaba arkadaşlar ikinci gebeliğim ama unutmuşum çoğu şeyi çay türk kahvesi tüketiyor musunuz? Birde sucuk salam sosis yemiyoduk dimi asla bnde kilolu hamile kalanlardanim ama aç kaldığım an midem bulanmaya başlıyor bugün kusma da yaşadım hep bulantı olurdu

Merhaba Türk kahvesini çok seviyorum ama canım istemiyor pek .Gün aşırı içiyorum diyebilirim .1 fincan önerilen miktar .
Sucuk salam oldum olasi sevmem doktorumda pek önermiyorum demişti .Mide bulantısı içinde bana nane yapraklı limonlu su iyi geliyor deneyebilirsin .

Ben de 7+6 haftalık hamileyim ne bulantı var ne baş dönmesi yani tamamen unutuyorum hamile olduğumu. Hala anlayamadım zaten belirti olmadığı için. Beni de korkutuyorlar belirti olmayınca düşük oluyor ya da sağlıksız gelişiyor diye 😕 zaten içimde evham vesvese partileri var sabahlara kadar... ne yapacağımı bilmiyorum 😔
Öyle düşünme herkesin hamileliği farklı oluyor. Bazıları başında, bazıları ortasında, bazıları son aylarda mide bulantısı yaşayabiliyor. Hiç bulantı yaşamayanda var. 9 ay bulantı çekende var.

Merhaba Türk kahvesini çok seviyorum ama canım istemiyor pek .Gün aşırı içiyorum diyebilirim .1 fincan önerilen miktar .
Sucuk salam oldum olasi sevmem doktorumda pek önermiyorum demişti .Mide bulantısı içinde bana nane yapraklı limonlu su iyi geliyor deneyebilirsin .
Erik çok iyi geliyor bulantima deneyeceğim ama bnde türk kahvesini çok seviyorum günde bir bardak icmezsem duramıyorum doktora sormayı da unuttum sucuk salam cnm istemiyor ama olurda isterse eve alınırsa diye ogrenmk istedim sagolun

Hormonlarimla savaşmayı öğreneceğiimmm😂😂😂 ah canim ne zararlı şeyler istiyor ama işte pis boğazımi tutuyorum 🙈🙈🙈

Arada yiyorum zararlı şeyler . Örneğin cips canım istediğinde 2 parça yetiyor. Ama yememem gerekli dersem bütün paket bitiyor. O yüzden sınırlamıyorum kendimi. Çok aburcuburcu değilim dengelemeye çalışıyorum .
Ama son 2 aydır canım hamur işi çekiyor olursa sonunu görene kadar yiyorum, artık eve hamur işi sokmuyorum

Benimde canım sürekli salçalı sulu yemekler çekiyor. Normalde kahve ve çikolataya daynanamam ama onları canım çekmiyor 😅 inşallah şimdiden kilo almam. Resmen arkadaşların yazdığı gibi yemek düşününce ağzımın suyu akıyor 🥴 egzersiz ve yürüyüş yapmaya gayret ediyorum.

Kızlar merhaba 19 mayısta kan verdim 40 çıktı sonra 21 mayısta verdim 91 çıktı çokmu yavaş artmış acaba ya doktor 10 gün bekle çok küçük daha dedi bir daha kan vermedim

Kızlar merhaba 19 mayısta kan verdim 40 çıktı sonra 21 mayısta verdim 91 çıktı çokmu yavaş artmış acaba ya doktor 10 gün bekle çok küçük daha dedi bir daha kan vermedim
İki kat artmış canım gayet iyi aynı saatlerde ve aynı yerde vermeye özen gösterdin değil mi merak etme Allah’ın izniyle her şey yolundadır kese için çağırdı mı

Ay çok güzel, mesajınızı görünce sevindim💙💙 çünkü bende de hiç bulantı olmadi simdiye kadar. Kanama da yok cok şükür. Ben de 7+4 oluyorum yarin kalp atisi icin gidecegim doktora insallah guzel haberlerle gelirim buraya yazmaya 🙈
Alırsın inşallah hiç korkma dua et ben daralınca inşirah süresi okudum çok iyi geliyor oku dua et 😘

İki kat artmış canım gayet iyi aynı saatlerde ve aynı yerde vermeye özen gösterdin değil mi merak etme Allah’ın izniyle her şey yolundadır kese için çağırdı mı
Hayır canım ilkini ikindi vakti acilde verdim ikincisini sağlık ocağında sabah vakti verdim farkediyor mu ki bunlar

Doktor bana pazartesi gel demişti canım. Doktorum da dünyanın en rahat insani. 2 kere kan verdim sonra keseyi görmek için arada 1 hafta var ve ne kan vver dedi ne bı şey. Benim tam tersim bı insan sogukkanliligiyla 😅 Pazartesi gitcem bakalım.
Bnde tekrar yarın gidicem netleştircekmiş doktorum. Ne güzel her hamileye lazım o soğuklanlı doktordan.

Doktor bana pazartesi gel demişti canım. Doktorum da dünyanın en rahat insani. 2 kere kan verdim sonra keseyi görmek için arada 1 hafta var ve ne kan vver dedi ne bı şey. Benim tam tersim bı insan sogukkanliligiyla 😅 Pazartesi gitcem bakalım.
Bende iki kere verdim biri 40 biri 91 başka almadılar bekle 10 gün sonra git dediler

Back