• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlar Dr gittim kese var mı yok mu belli değil dedi silik birşey var ama kese mi belli değilmiş kanama alanı var beta 1600 diyince kese gözükmesi lazımdı dedi tekrar beta istedi 4 saat sonra cikicak alt üst oldum
Aaaaa canım sıkma canını. Aynısını bnde pazartesi yaşadım. 1764 dü betam kese gözükmedi. Daha doğrusu sanki var gibi yeni oluşuyo falan dedi dr um. Ertesi gün yani dün tekrar kan verdim. Betam 2672 ye yükselmiş ve kesemi gördü dr. Hatta küçük dedi. Kan verme tekrar dedii. Emin olmak istiyorum tekrar bi görüyüm seni dedi. Bana kanama alanı ile ilgili bişi demedi. Bayağı baktı keseyi görmek içinde. Lekelenmen var mı peki.

Size sacma ama bir o kadar onemli bir sey sorucam, sizce hamileyken cok dengeli bir beslenmeyle kilo verilebilir mi? Yani soyle normalde ben yillardir 60 kilo iken pandemide 70 oldum..Dengeli beslenirsem bu yaglar gider ama bebek de (varsa tabi hala emim degilim) saglikli gelisebilir mi? Bana olabilir gibi geldi.
:) :) verilebilir ama bunun kötü bir şey olacağını sanmıyorum .Zaten bize kilo yapanlar vücuda faydasi olan şeyler değil :) bebek her türlü bizden alacağını alıyor önemli olan bizim depolarimizin bosalmamasi :)
Cuma diyetisyene gidicem sırf çok kilo almamak için zira fazla kilo ile hamile kaldım . Şimdiye kadar almadım ama dün dozunu kaçırdım 🙈

:) :) verilebilir ama bunun kötü bir şey olacağını sanmıyorum .Zaten bize kilo yapanlar vücuda faydasi olan şeyler değil :) bebek her türlü bizden alacağını alıyor önemli olan bizim depolarimizin bosalmamasi :)
Cuma diyetisyene gidicem sırf çok kilo almamak için zira fazla kilo ile hamile kaldım . Şimdiye kadar almadım ama dün dozunu kaçırdım 🙈
Kesinlikle. Diyetisyen sadece kilo icin degil anne bebek sagligi icin de cok faydali oluyor.👍

Size sacma ama bir o kadar onemli bir sey sorucam, sizce hamileyken cok dengeli bir beslenmeyle kilo verilebilir mi? Yani soyle normalde ben yillardir 60 kilo iken pandemide 70 oldum..Dengeli beslenirsem bu yaglar gider ama bebek de (varsa tabi hala emim degilim) saglikli gelisebilir mi? Bana olabilir gibi geldi.
Ben hamile kalmadan önce Aralıklı oruç yapıyordum 5 kilo da vermiştim . Hamile kaldıktan sonra en büyük korkum ya çok kilo alırsam oldu . Zaten 2 haftadır biliyorum hamileliğimi . 66.9 de hamile kaldım . Doktora sordum ilk 3 ay diyet yapabilirsin diyet dediysem yasaklı şeyleri yememekten bahşediyor karbonhidrat vs . Aralıklı orucu da hala esneterek devam ettiriyorum. Bir sıkıntım çıkmadı . Şuan 66.6 geldim . Her şeyi de yiyorum. Sıkı besleniyorum. Kalori sayıyordum zaten aylardır . Dolayısıyla çöp besin yemiyorum. Yarım saat yürüyüş ya da Leslie yapıyorum. Oluyor yani

Umarım kayınvalideniz haklıdır, normale döner. İştaha ek olarak bir de normalden daha lezzetli geliyor yiyecekler. Ben canım çok isteyince pek sağlıklı olmasa da yiyorum bazen ama bir sonraki öğünde ve günde dengelemeye çalışıyorum. Bir de bol yürüyüş yapıyorum.
Kesinlikle daha lezzetli geliyor :) Ben şunu fark ettim maksimum üç saatte tekrar acıkıyorum 😬

Evet aslinda soyle. 4+3teydi sanirim lekelenmem oldugu icin korkup gitmistim. Belli belirsiz bir kese gorundu ama henuz icinde bisi gorunmedi. Insallah bu hafta tam 6 haftalik olup keseyi net belki de kalp atisi duyar miyiz insallah bilmiyorum tek bildigim baya gerginim
Mutlaka sonucunu yaz olur mu merak ederim. Pazartesi de ben gideceğim kese için. İnşallah keseyi görürüz biz de canım

İnş canım inş🙏🏻 Ne zaman gideceksin keseyi görmeye.
Doktor bana pazartesi gel demişti canım. Doktorum da dünyanın en rahat insani. 2 kere kan verdim sonra keseyi görmek için arada 1 hafta var ve ne kan vver dedi ne bı şey. Benim tam tersim bı insan sogukkanliligiyla 😅 Pazartesi gitcem bakalım.

Canım benim takip ettiğim diyetisyen kilolu insanlarda neredeyse 2-3 kilo aldırıp gebeliğini tamamlamasını sağlıyor. Ve sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Diyetisyeni dinleyebilirsen olur tabi ki.

Hanımlar ben 8+3‘ deyim. Önceden de kabızlık ve hemoroid problemi vardı. Şimdi daha beter oldum tabi. 4 günde bir acı içinde çıkabiliyorum. Ikınmak zorunda da kalıyorum. Doktor çok zorda kalırsan Duphalac kullan demişti ama o bende bir işe yaramıyor. İncir, zeytinyağı, kayısı (kurusu-tazesi), activia yoğurt, magnezyum tablet, kefir, sıcak su-bal, kuru erik, keten tohumu, bir de kabızlık kürü vardı kuru meyvelerden o da dahil hepsini yaptım. 2-2,5 lt. su içiyorum. Yeşillik yiyorum. Lifli beslenmeye çalışıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum. Çok canım yanıyor. Hamile kalmadan önce bekunis kullanıyordum. Doktor kullanma dedi. Tavsiyesi olan var mı bu hemoroid ve kabızlık için 😥
Canım gece bir bardak suya yarım limon koy sabah aç karna iç onu en az yarım saat üstüne birşey yeme. Sonra zorlanmadan çıkarsın inş🙏🏻 Gluteni kesebilirsin birde.

Hanımlar ben 8+3‘ deyim. Önceden de kabızlık ve hemoroid problemi vardı. Şimdi daha beter oldum tabi. 4 günde bir acı içinde çıkabiliyorum. Ikınmak zorunda da kalıyorum. Doktor çok zorda kalırsan Duphalac kullan demişti ama o bende bir işe yaramıyor. İncir, zeytinyağı, kayısı (kurusu-tazesi), activia yoğurt, magnezyum tablet, kefir, sıcak su-bal, kuru erik, keten tohumu, bir de kabızlık kürü vardı kuru meyvelerden o da dahil hepsini yaptım. 2-2,5 lt. su içiyorum. Yeşillik yiyorum. Lifli beslenmeye çalışıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum. Çok canım yanıyor. Hamile kalmadan önce bekunis kullanıyordum. Doktor kullanma dedi. Tavsiyesi olan var mı bu hemoroid ve kabızlık için 😥
Öncelikle çok geçmiş olsun.Benim eşimde de aynı sıkıntı vardı iki sefer amaliyat oldu.İşinize yarar mı bilmiyorum ama eşim çok faydasını gördü.Şu hafif acı olan turşu biberleri varya ondan günde 3 4 tane yiyordu kabız olmadan tuvaletine çıkardı.Günlük düzenli yerseniz umarım sizde faydasını görürsünüz.

Hangi diyetisyen bu canım harikaymış
Bir çok diyetisyen var aslında bu şekilde. Senin çok kilon yok ama benim bahsettiklerim 90üstü olanlarda(yani şimdi yine baktım 8. Ayda 2 kilo alan gebesi var). 60 üstü kiloda olanlara hep hedef olarak 8-10 kilo ekliyor. Bence o da çok iyi. Ben yönlendirme yapmak istemem ama bu profile bakmak istersen diye ileteyim. dytkubraakin instaya bakabilirsin. (Kişiyi tanımıyorum bu arada reklam falan diye düşünmeyin değil de biri önerdi kesin iyidir diye de düşünmeyin lütfen.) sadece instagramdan gördüğüm ve takip ettiğim herhangi bir diyetisyen.

Back