2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Domates suyuna da tuz konulmuyor mu neden öyle dedi ki

Ben buna tamamen katılıyorum işte. Benim annem de beni Tuzsuz yemeklerle purelerle filan büyütmüş ama ben inanılmaz derecede yemek seçiyor hiçbir şey yemiyordum . Çevremde de kendine özel yemekler çocukların nedense hep iştahsız yemek seçen tipler olduğunu görüyorum . Zaten kimse çocuğuna tuzlu yemek vermez ama eser miktarda tuzunda bu denli zarar verdiğini düşünmüyorum . Zaten Tuzsuz diye aldığınız bir çok şeyin içinde de eser miktarda tuz var ambalajları okursanız görebilirsiniz . Buradaki amaç bir yetişkinin tükettiği miktarda tuz tüketmemek

Canım brokoli ıspanak ve avakado denedin mi
Avakado nerdeyse 2 gunde bir veriyorum sabahları canim. Brokoli vermedim bu hafta ama normalde seviyo ama onu da yese kabız yani genel bir sorun sanki. Ispanak daha denemedim onu da denicem. Balkabagi verince o cok çalıştırıyor midesini yapiyo hemen ama hepte ayni seyler yesin istemiyorum.dun en son 4 kere kaka yapti yazik cok uzuleum 1 haftadir yapmayinca cocuuk perisan oldu

Bebeklere sık sık aynı şeyi vermende sakıncası yok canim.
Iki günde bir bal kabağı ve kabak verebilirsin.
Aynı şeyleri veriyorum diye de üzülme

Kızlar oğlum 7 ay 25 günlük 1 haftadır hafif ishali var. Sürekli kıyafetine taşıyor. Genel olarak iyi sadece kakası baya sulu. Onun için probiyotik kulllanan oldu mu? Kullandıysanız neler kullandınız?Ya da ek gıda olarak ishali kesen neler yedirebilirim? Muz ve pirinç unu denedim işe yaramadı

Canım her bünye farklı hangi yiyecekler iyi geliyorsa dene üzüldüm
Benim de demir damla artınca kabız oluyor mecbur çalıştıran şeylerden bir öğün veriyorum yoksa kız ağlıyor sürekli sıkıntı çekiyor yavrular

Şeftali elma patates bolca suda vermek lazım ama uzun süreli diyorsun hemen doktora git derim

İyi akşamlar kizlar çoktandır yoktum umarım hepiniz iyisinizdir biz 8 aylık olduk bir tane dişimiz çıktı, çok şükür yemekten konuşulmuş,ben ayrı muhallebi çorba vs, yapıyorum yemiyor gözü bizim sofrada ne yaparsam çöp oluyor,bende ayrı değil de kendi yediğimiz yemeklerden yedirmeye başladım ve o yemekleri yiyor salcali salcasiz ne olursa az az yediriyorum.

Havuç

Bebeklere sık sık aynı şeyi vermende sakıncası yok canim.
Iki günde bir bal kabağı ve kabak verebilirsin.
Aynı şeyleri veriyorum diye de üzülme
Ya sıkılıyor aynı şeylerden o yüzden aslında. Bi de farklı şeyler tatsın istiyorum ama hergun ayrı ayrı yemek yapmıyorum zaten. Pek mümkün olmuyo
Demir damlasından benden şüphelendim. Hatta bitmişti damla siparişim gelene kadar 2-3 gün veremedim damlayı ama yine kabızlık devam etti bizimkinin sebebi o değil. Kaka yapmasa ama gaz çıkarsa sorun olmuyor. Ama geçen buraya yazdığımda çocuk gazda çıkaramıyordu artık aglayıp durdu sancıdan ya l çok fena oluyo

Ya bi de bişi dicem size kızlar. Ben genelde sıvı şeyler veriyorum. Bu doğru değil demişti doktor. Yani sürekli çorba vermek vs gibi. Ama diğerlerini yiyemiyor yani çocuk. Mesela pankek denedim evet blw yapmaya çalışıyo ben eline veriyorum ama 1 yiyosa 5 yer yiyo mama sandalyesi yiyo bugün sabah omlet yaptım mesela aynı şekilde. Aslında blw şeklinde yemek bebişkonun daha çok hoşuna gidiyo ama öyle de çok verimli bi beslenme olnuyo şuan için. Onun dışında ben çorba yapiyorum ama içine şehriye, pirinç vs atıp pütürlüye o şekilde alıştırmaya çalışıyorum. Ama tutup bi patates yemeği gibi yemek vermedim hiç ezmeden öyle bütün. Bu ayda artık çiğnemesini bekleriz dedi doktor ama bizimki emerek yiyo daha

Biogaia diye damla vardı probiyotik
Elma şeftali ve doğal probiyotik yoğurt

Valla ben de çiğnemesini beklerim ama çocuk yiyemiyorsa da aşırı ısrara gerek yok diye düşünüyorum
Azcık azcık ezerek tavuk balık herşeyi yedi benim oğlan ama parça parça vermedim henüz cesaretim yok
Bide arka arkaya çok hastalandı şuanda da hasta
O yüzden hiç teklif edemiyorum çorba bile içmek istemiyor
Bol bol memedeyiz
Ama ne yalan söliyim eline pankekleri vs alıp yiyen bebelere de hayranım

Sen normal ver canım zamanla alışır .
Ben de blw filan pek yapamıyorum çünkü dediğin gibi 1 lokma alıyor gerisi yerde . Elinde mincikliyor sürekli filan sanki israf oluyormuş gibi geliyor bana da .

Balik vs bende verdim elimle küçük küçük. Ama onun dışında genelde çorba tarzı veriyorum ben yemek olarak. Cocuk emme refleksiyle yiyo yani ilerde sıkıntı olur vs dedi doktor ama bende zorlama taraftarı değilim senin dediğin gibi. Daha yeni ağzını açmaya başladı zaten başta kaşığı görünce kitliyodu ağzını
Sen normal ver canım zamanla alışır .
Ben de blw filan pek yapamıyorum çünkü dediğin gibi 1 lokma alıyor gerisi yerde . Elinde mincikliyor sürekli filan sanki israf oluyormuş gibi geliyor bana da .
Aynen aynen aslinda blw biraz öyle bişey bence ama bana da israf gibi geliyo. Ama kendi yerken ki zevki de çok hoşuma gidiyo izlerken. Zaten pankek, omley gibi şeyleri benim yedirmeme izin vermiyo. Direk kendi mıncırıp yiyo

Benimki de geçen masadan ekmek kaptı bi güzel yedi en güzel blw si oydu onun dışında hep minciklama yoğurma

Gaz sorunu olunca ben trendyoldan bir gaz kremi kullanmıyorum tamany gaz kremi Almanya'da satılan bir krem ama daha ufacikken de kullanıyordum her zaman rahatlatıyor

Canım, çiğnemeye alıştırmak için istersen muz, yumuşak elma gibi meyveleri sen elinle ver. Ben oğlana mesela elma dilimliyorum, sonra ısırmasını istediğim miktar kadar dilimi ucundan tutup ısırtıyorum. Bu sayede ısırarak yemeyi öğrendi. Ben de kendi kendine yemesini öğretemedim. Bwl yapmaya vaktim asla yok. Çok isterdim bunu da öğrensin ama illa ki bir gün öğrenecek diye kasmıyorum dün, bugün kulplu suluğunun Kulplarından tutup kendisi su içmeye çalışıyor diye havalara uçtum asddfshdjdjf

Benimki onlari yiyo en basindan beri kendim yedirmiyorum zaten kabul etmiyor. Ama cignemiyo emerek eritip yutuyor ısırmak var ama çiğneme yok bu arada bizimki suluktan içmiyo artık çay bardagiyla içiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…