Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Benim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diye 😅 çekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum
Sana bişey diyimmi emzirme yastığını ben iki türlü kullandım onunda uyudum boynuma geçirip okadar güzel uyudum ki hastanede boynuma geçirdim yattım direk yatamadigim için yarı oturur vaziyette

Aaaa ne güzel yaaa erkenden gelmiş sütün. Belki de doğumun sandığından yakındır ondan geliyordur. Bende henüz tık yok. Günlük bir kere kontrol ediyorum ama hareketlilik yok 🥹
İnşallah bebiş gelince de gelir🙏hepimizin bolca gelsin🙏ara ara regl ağrısı yokluyor belki de gelecektir ama bilemiyorum 😄bacak bacak üstüne atma şeyini yapabiliyorum hala

Ya eşimin en büyük korkusu ciğerlerine falan tüy kaçması. Ama sanırım aşılar tamamlanınca bu da çok büyük problem değil. Annemlerin kedisi de garfield gibi bir şey zaten. Tüm gün yesin içsin yatsın şişko 😂 Bebeğe de kendiliğinden yanaşacağını çok zannetmiyorum dediğin gibi.
Sen de ne diye göndereceksin canım kedini hem nereye kadar. Alışsınlar birbirlerine vakitlice. Görümcenin evi sizden sonra tımarhane gibi gelir kediye 😂😂😂
Ay öyle tımarhane😄tüyleri insan kılı ile aynı mantık aşıları tamsa diyor veterinerler. Tüylerde parazit ihtimali oluyor yoksa özellikle iç dış parazit tam olmalı bide dışarı ile teması yoksa sıkıntı yok. Tüyleri de düzenli taranıp ev düzenli süpürülmeli tabii ilk dönemler bende dikkat edeceğim çok yan yana getirmeden

Ya eşimin en büyük korkusu ciğerlerine falan tüy kaçması. Ama sanırım aşılar tamamlanınca bu da çok büyük problem değil. Annemlerin kedisi de garfield gibi bir şey zaten. Tüm gün yesin içsin yatsın şişko 😂 Bebeğe de kendiliğinden yanaşacağını çok zannetmiyorum dediğin gibi.
Sen de ne diye göndereceksin canım kedini hem nereye kadar. Alışsınlar birbirlerine vakitlice. Görümcenin evi sizden sonra tımarhane gibi gelir kediye 😂😂😂
Ay öyle tımarhane😄tüyleri insan kılı ile aynı mantık aşıları tamsa diyor veterinerler. Tüylerde parazit ihtimali oluyor yoksa özellikle iç dış parazit tam olmalı bide dışarı ile teması yoksa sıkıntı yok. Tüyleri de düzenli taranıp ev düzenli süpürülmeli tabii ilk dönemler bende dikkat edeceğim çok yan yana getirmememey çalışarak

@lokumcumm benim kedimde anakucağından kalkmıyor 😃 bebek doğduğunda kedimiz için oda yaptık orada yatacak kedim 😂 anakucağını naylonla kapladım tüyleri kesildi zaten ama garanti olsun diye… eşim oğlum diye karnımı sevdiğinde oğlun kelimesini kendi üzerine alınıyor “babaaaaa!” Diye koşan çocuk gibi sarılıyor adama 😂 abi olacaksın güzel örnek ol vs diye kedi ile öyle çok konuşuyoruz ki çocuğumuz olma vakti gelmiş yoksa delirmiş gibi görüneceğiz 😂
Bende hep bebeğim diyorum kardeşin gelcek falan o da bebek çok masum bakıyor🥹🥹bize muhtaçlar

Bu arada şehir hastanesinde normal doğumun yapılacağı doğumhane de gezdirildi. Normal odaydı. İçinde banyosu var. Sancılar sırasında rahatlaman için duşa girebilirsin.
Oda tek kişilikti.
Suda doğum için ayrı küvetli odalar var. Onlar dolu olduğu için gezemedik. Suda doğumda anne sancı esnasında suda rahatlatılıp doğum esnasında kğvetten çıkarılıyor.
Riskli gebelik katında 2 kişilikmiş doğum odaları.
Var olan yatak doğum başladığında doğum yatağı haline dönebiliyor.
Mat ve pilates topu vardı odada.
Ebeler çok ilgiliydi.
Meryem ana otu getirilebiliyor odaya. Ve onu koyacağınız kap da getirebilirsiniz. Veya oradan kap alabilirsiniz.
Doğum sancısı çekerken refakatçiniz (eşler de refakatçi olabilir) yanınızda olabilir.
Sadece doğum anında çıkarıyorlar refakatçiyi odadan.
Doğum sonrasında bebeğin ilk bakımları hemen annenin yanında yapılıyor ve anneye veriliyor bebek. Emzirmesi için.
Doğum sonrası lohusa servisine çıkılıyor. Gebe okulu sertifikan yanında olsun. Tek kişilik odalar için önceliğin var. Yer yoksa 2 kişilik odalara geçebilirsin. İlk fırsatta yine seni tek kişilik odaya alırlar.
2 kişilik odalar da geniş, rahat. Orada eşin refakatçi olamıyor. Tek kişilik odalarda refakat edebilir eşler.
Birsürü bilgi vermişsin çok iyi oldu. Hangi şehirdesin canım. Bende ankaradayım bilkentin eşli eğitimine gittim tek günlük olduğundan bu kadar detaya inmediler. Sadece anneler için olana gitmedim evime uzak diye. Doğum odasını falan gezdirmişlerdi ama iyi gelmişti öncesinde görmek motive edici oldu

Benim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diye 😅 çekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum
Benimde sırt çantası artı orta boy valiz emzirme yastığını sığdırmaya uğraştım sığmadı😄

Birsürü bilgi vermişsin çok iyi oldu. Hangi şehirdesin canım. Bende ankaradayım bilkentin eşli eğitimine gittim tek günlük olduğundan bu kadar detaya inmediler. Sadece anneler için olana gitmedim evime uzak diye. Doğum odasını falan gezdirmişlerdi ama iyi gelmişti öncesinde görmek motive edici oldu
Canım Ben de Ankara’dayım. Eğitimi Etlik Şehir Hastanesi’nde aldım. Gebelikte kaçıncı haftadasın?
Her eğitim öncesi fizyoterapist ile egzersiz yapılıyor ve günün konusuna göre bilgilendirmeler yapıldı. Gerçekten çok etkileyiciydi. geçen haftaki derste birçoğumuz ağladık 😅😂 doğum anlatılmıştı.
Önümüzdeki hafta yeni gruplar başlayacak sanırım. Eğer katılmak istersen telefon numaralarını verebilirim.
Ayrıca Önümüzdeki hafta üçüncü haftanın konusu tekrar anlatılacak katılamayanlar olduğundan. İlk haftayı ve 3. Haftayı aynı haftada alırsın senin için kolaylık olur.
Bir de eğitimler online da yapılıyor sanırım bilgin olsun eğer evine uzaksa.

İnşallah bebiş gelince de gelir🙏hepimizin bolca gelsin🙏ara ara regl ağrısı yokluyor belki de gelecektir ama bilemiyorum 😄bacak bacak üstüne atma şeyini yapabiliyorum hala
İnşallah canımm 🥰🙏 Ben kanepede hep öyle oturduğumu fark ettim. Yani özellikle bacaklarımı açıp oturmamışsam geri kalan zamanlarda hep uzanıp bacak bacak üstüne atma modundayım. Bu bir belirti ise ben hiç doğurmam herhalde shshhsh

Kızlar sezeryanı genel anestezi ile yaptırdığımızda ve uyandırıldığımızda ağrı kesiciyi hemen vuruyorlar mı acaba? Bilgisi olan var mı? Doktorun spinal olunca ağrı yavaş yavaş geliyor ama ağrı kesici vuruyoruz o arada ama genel anestezi olunca ağrıyı doğrudan hissedebilirsin dedi. Doğuma son 4 günüm kaldı 😃 bu arada normal doğum yapacak olanlar günü bilmeme konusunda şanslılar. Böyle zamanını bilmekte garip bir heyecan oluyormus 😃

Ay öyle tımarhane😄tüyleri insan kılı ile aynı mantık aşıları tamsa diyor veterinerler. Tüylerde parazit ihtimali oluyor yoksa özellikle iç dış parazit tam olmalı bide dışarı ile teması yoksa sıkıntı yok. Tüyleri de düzenli taranıp ev düzenli süpürülmeli tabii ilk dönemler bende dikkat edeceğim çok yan yana getirmeden
😂 Benim dayımın 4 çocuğu var kızları büyük yine lisedeler ama erkekler küçük biri 6 biri 7 yaşında mı ne. Bir araya gelince ayda yılda bir Allahım hepsi aynı anda konuşmaya bir şey anlatmaya çalışıyor. Kızlar kardeşlerine tahammül edemiyor biz hiçbirine dayanamıyoruz 😂 Çok tatlılar çok seviyoruz ama gerçekten tımarhaneye düşmüş gibi hissediyor insan hepsi aynı anda evdeyse. Üstelik yaramaz zarar veren çocuklar falan da değiller sadece aşırı gürültü 😂
Anladım canım. Annem de süpürgeyi falan değiştirdi yakın zamanda evcil hayvan tüyleri için duyarlı başlığı olan model aldı. Kedi bembeyaz bir de aşırı belli tüyleri her yerde o yüzden. Devamlı da tarayıp temizliyorlar da yine de oluyor.

Erko anneleri çocukların sünnetlerini ne zaman yaptırdınız / yaptırmayı düşünüyorsunuz? Yenidoğan sünneti yaptıran var mıydı? Ankara’da yaptıranlar kime nerede yaptırdı? 3. ve 6. Aylar arasını öneren hekimler var. Sizin görüşünüz nedir ??

Kızlar sezeryanı genel anestezi ile yaptırdığımızda ve uyandırıldığımızda ağrı kesiciyi hemen vuruyorlar mı acaba? Bilgisi olan var mı? Doktorun spinal olunca ağrı yavaş yavaş geliyor ama ağrı kesici vuruyoruz o arada ama genel anestezi olunca ağrıyı doğrudan hissedebilirsin dedi. Doğuma son 4 günüm kaldı 😃 bu arada normal doğum yapacak olanlar günü bilmeme konusunda şanslılar. Böyle zamanını bilmekte garip bir heyecan oluyormus 😃
Gününü bilmek de bilmemek de bir stres, heyecan kaynağı bence. Bilmeyince de her an tetikte, hazır, acaba? modunda oluyorsun. Bilince de tahminimce sürekli saate bakıp bekleme, geri sayma psikolojisi oluyordur 😀 doğum her türlü doğumluğunu yapıyor yani bence 😀

X