2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
selamlar herkes iyidir inşallah :) ikizlerin doğumundan sonra ugrayamadim bir selam vereyim dedim. kızlarım 37 haftalik dogdu 9 aylik oldular bugun. biri alerjik maalesef kilosu daha yeni 6800 oldu. boy iyi. öbürü cok hareketli cok aglak ama kilo boy kardeşinden daha iyi. yuruseler de belim bi bayram etse...

ben gece beni emzik yapmasını uyku eğitimi ile kestim. 2 gecede filan anladı meme ile uyumaması gerektiğini. şimdi gece beslenmesi yapıyorum, gece kalksa bile emzirmiyorum. tavsiye ederim denemeni.
Nasıl başardınız? Nolur benimle de paylaşın, gece gündüz memedeyiz, yatağına koyduğum an kıyamet kopuyor

Nasıl başardınız? Nolur benimle de paylaşın, gece gündüz memedeyiz, yatağına koyduğum an kıyamet kopuyor
Birden kestim İlk gece çok uyandı. Her seferinde meme istedi ama asla emzirmedim çünkü biliyorum ki tok yatırmıştım ve uyku eğitmeninin dediği saatlerde oğlum uyurken emzirdim. Tok olduğundan emindim yani. İlk gece meme olmadan uykuya dalması 1 saati filan buldu ama sonuçta uyudu. 3. Gece filan alışmıştı. Şimdi hala uyanırsa emzirmiyorum. O uyurken gece beslenmesi yapıyorum.

Çok teşekkür ederim Bunu bebek kaç aylıkken yaptınız acaba? Benim bebeğim 26 günlük ama nasıl alışırsa öyle gider diye korkuyorum. Gece uyurken emzireceğiz yani..İşte yatağına yatırmak sorun, yattığı an memeyi istiyor. Şimdiden çok bunaldım, inşallah büyümeden hallederim

Allah bağışlasın
Daha çok küçük gece gündüz kavramı bile ilk 2 ay anca oturuyor bebeklerde
O dönemde devamlı meme arıyorlar
Genelde uyku eğitimi 6. Aydan sonra tavsiye ediliyor

Yatarken birşeyi olmayan bebe gece 3 te hırıltı ve köm köm öksürükle uyandı
Nasıl oluyor aklım almadı
Ev sıcak ama çocuk karda yatmış gibi hırlayıp öksürüyor
Tam ablası iyi oldu şimdi bebe hastalandı
Allahım sana geliyorum

Allah bağışlasın
Daha çok küçük gece gündüz kavramı bile ilk 2 ay anca oturuyor bebeklerde
O dönemde devamlı meme arıyorlar
Genelde uyku eğitimi 6. Aydan sonra tavsiye ediliyor
Teşekkür ederim Aslında dediğiniz gibi bu aylarda anne koynunu çok arıyorlarmış. Sanırım bi kaç ay sakin olup, sonra çaresine bakmalıyım. Ona da haksızlık olur şimdiden birden bunu beklemek sağolun

Şimdiden sakın ayırmayın. Şu an çok küçük. 4 ya da 5. Aya kadar hiçbir şey yapmayın. Şu an size en ihtiyaç duyduğu dönem. Bol bol emzirin. Ben 7. Ayda bunu yaptım.

Boy ve kafa çevresi en önemli olan kilo her bebek toplu olacak diye bir koşul yok çok toplu olunca da sağlıklı olacak diye birşey yok.
Benim de 36 haftalık doğdu ikiz de değil boyu kafa çevresi iyi gerisi zamanla gelir minnacık şeyler yiyorlar yemeği red oluyor dış çıkacak ağrısı var demir damlası cogaltti doktor kabız oluyor ondan ağrısı ah ah hepsi gecicek
Arada gel unutma

Canım öksürük için prospan bitkiselmis alanlar gördüm bir yerde 2 yaşa kadar verilmez yazıyor
O öksürük arada bizdede oluyor dut kurusu kaynattim verdim elmayla sonra bir yerde okudum dut verilemez ama şuan iki sefer içirdim kesildi gibi
Bitkisel birşeyler istiyorum ama emin olamadım bir türlü anliycagin

Bazı bebeklerde oluyor diye biliyorum ama kkac gündür oluyor süre uzadiysa pirinc unlu mama şeftali elma vs durmuyirsa doktora git canım bekleme

Geçmeyen öksürük ablamızda da var
Bütün ilaçlar antibiyotik denendi
Koca karı ilaçları da denedim yok geçmiyor
İnşallah bu da öyle olmaz ya yarın aksilik olmazsa doktoruna götüreceğim
Bu gece nasıp geçecek bakalım

Yaa kızlar benim oğluşum hep kabız yaa. Kakasını yaparken öyle bir ıkınıyor ki kıpkırmızı oluyor, acayip zorlanıyor. 5-6 günde 1 yapıyordu bu hafta ilk defa bugün 7. Gün ve hala yapamadı. Artık gazdan olduğunu tahmin ediyorum dün geceden beri ağlayarak uyanıyo ve gün içerisinde agliyo sıksık. Kabızlık için ne yapabilirim? Kuru kayısı vs de verdim hiçbir etkisi olmadı. Sanki çok fazla katı gıda yiyor da bu kadar kabız oluyor anlamıyorum. Doktora da sordum 10 güne kadar normal fitil önermiyorum diyor. Ama çocuk her seferinde zorlanıyor.

1 çay kaşığı zeytinyağ dene istersen

Zeytinyağı ve bol su çok iyi geliyor. Her 2 saatte 1 su teklif edip öay kaşığı zeytinyağı vermeyi deneyin. Çok geçmiş olsun

1 çay kaşığı zeytinyağ dene istersen

Zeytinyağı ve bol su çok iyi geliyor. Her 2 saatte 1 su teklif edip öay kaşığı zeytinyağı vermeyi deneyin. Çok geçmiş olsun
Su içirmeye çalışıyorum, az çok içiyo da gibi. Zeytinyağını direk içiriyo musunuz? Poposuna falan sürdüm artık ama yok hala yapamadı

Su içirmeye çalışıyorum, az çok içiyo da gibi. Zeytinyağını direk içiriyo musunuz? Poposuna falan sürdüm artık ama yok hala yapamadı
Evet direk iciriyorum arkasina su veriyorum . Ben 20 gunlukken de yapıyordum bunu 1 gün yapmasa hemen veriyorum çok şükür hiç kabızlık yaşamadık

Bi de kızlar bebikolara yemek yaparken bebek salçası mı kullanıyosunuz yoksa direk bizim salçalardan mı? Hiç salçalı bişey yapmadım ben daha da sormak istedim. Bebek salcasiysa kolay bi tarif verir misiniz rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…