Armut ve erik püresi verYaa kızlar benim oğluşum hep kabız yaa. Kakasını yaparken öyle bir ıkınıyor ki kıpkırmızı oluyor, acayip zorlanıyor. 5-6 günde 1 yapıyordu bu hafta ilk defa bugün 7. Gün ve hala yapamadı. Artık gazdan olduğunu tahmin ediyorum dün geceden beri ağlayarak uyanıyo ve gün içerisinde agliyo sıksık. Kabızlık için ne yapabilirim? Kuru kayısı vs de verdim hiçbir etkisi olmadı. Sanki çok fazla katı gıda yiyor da bu kadar kabız oluyor anlamıyorum. Doktora da sordum 10 güne kadar normal fitil önermiyorum diyor. Ama çocuk her seferinde zorlanıyor.
Valla benim oğlan da anne sütüyle beslenirken bir ara kabızlık yaşamıştı Art Arda. çocuk sıkıntmaktan Bihal oluyordu. ben yetişkin halimle 2 gün çıkamasam 3. Gün şişlikten ölüyordum, el kadar bebenin öyle zorlanmasına dayanamıyorum ve gayet de fitil yaptım. Ne zamanki ek gıdaya başladık, daha kabız olmadı.Yaa kızlar benim oğluşum hep kabız yaa. Kakasını yaparken öyle bir ıkınıyor ki kıpkırmızı oluyor, acayip zorlanıyor. 5-6 günde 1 yapıyordu bu hafta ilk defa bugün 7. Gün ve hala yapamadı. Artık gazdan olduğunu tahmin ediyorum dün geceden beri ağlayarak uyanıyo ve gün içerisinde agliyo sıksık. Kabızlık için ne yapabilirim? Kuru kayısı vs de verdim hiçbir etkisi olmadı. Sanki çok fazla katı gıda yiyor da bu kadar kabız oluyor anlamıyorum. Doktora da sordum 10 güne kadar normal fitil önermiyorum diyor. Ama çocuk her seferinde zorlanıyor.
Yemek yapmadım hiç ayrı. çorba alıyorum Penelopegurme diye bir yerden. Onların çorbaları, mamaları ve bilimum ne yerse. bu akşam yemekte fırın but ve pilav vardı mesela, 3 yemek kaşığı pilav, 1 but yedi ve kefir içti. Hatta kefiri içerken nazlandı, pilavın üstüne döktüm de öyle verdim. But da gayet salçalıydı. Sadece tuzsuz yapıyorum yemekleri ya da çok çok az tuz atıyorum.Bi de kızlar bebikolara yemek yaparken bebek salçası mı kullanıyosunuz yoksa direk bizim salçalardan mı? Hiç salçalı bişey yapmadım ben daha da sormak istedim. Bebek salcasiysa kolay bi tarif verir misiniz rica etsem
direk veriyorum canım.Denicem şimdi. Çok teşekkür ederimısıtıp soğutup mu veriyosun direk olduğu gibi mi?
Ben bebek salçası yapmadım hiç. İlk zamanlar zaten püre filan basit şeyler yiyordu şimdi tamamen biz ne yersek onu yemek istiyor normal kendi salcalarimizdan koyuyoruz . Ama bizim salcalar kayinvalideden ve yaparken çok az tuz koymuş kendisi.Bi de kızlar bebikolara yemek yaparken bebek salçası mı kullanıyosunuz yoksa direk bizim salçalardan mı? Hiç salçalı bişey yapmadım ben daha da sormak istedim. Bebek salcasiysa kolay bi tarif verir misiniz rica etsem
Kız valla yapamamaktan değil de çocuk yemek istemiyor ayrı yapınca seninki bunu dert etmiyorsa ne güzelAyrı salca yapan bi ben miyim yaben kaşar peyniri hazir labne tattirdim bikac kez annem yapma bobrekleri rahatsizlanir o bilmez tadi guzel gelir yer dedi sonra araştırdım böbrekleri tuzu süzemiyormuş içime sinmiyor o gunden beri suçlu hissediyorum vermiyorum. Belki de bişey olmaz ama az kaldı yaşına azcik daha idare edicem ben galiba Salça yaptim mecbur, kapya biberleri çok az suda kısık ateşte pişirdim kabuklarini koyup blenderdan geçirdim buz torbasina doldurdum. Biber salçası olmuş oldu onla yapiyorum salcali yemekleri daha cok seviyor gercekten. Bizim yemeklerimizden tavuk, balık, kereviz, salçasız terbiyeli çorbalar vs yiyor tuzsuz pişirdiğim için ama salçalı sulu yemek hiç vermedim. E bebekte aşçıanne markasinin bebek salçası var o da olabilir. Çalışan anneler ya da bikac cocugu olan anneler ayrı yemek yapamiyor olabilir saygi duyuyorum haklilar. Ben şimdilik evdeyim başka cocuk da yok diye uğraşıyorum yoksa ben de yapamayabilirdim. Az kaldi yaşlarina ya yeme içme de uyku da daha düzelecek inşallah yaşlarında
Ben de vermiyorum.Ayrı salca yapan bi ben miyim yaben kaşar peyniri hazir labne tattirdim bikac kez annem yapma bobrekleri rahatsizlanir o bilmez tadi guzel gelir yer dedi sonra araştırdım böbrekleri tuzu süzemiyormuş içime sinmiyor o gunden beri suçlu hissediyorum vermiyorum. Belki de bişey olmaz ama az kaldı yaşına azcik daha idare edicem ben galiba Salça yaptim mecbur, kapya biberleri çok az suda kısık ateşte pişirdim kabuklarini koyup blenderdan geçirdim buz torbasina doldurdum. Biber salçası olmuş oldu onla yapiyorum salcali yemekleri daha cok seviyor gercekten. Bizim yemeklerimizden tavuk, balık, kereviz, salçasız terbiyeli çorbalar vs yiyor tuzsuz pişirdiğim için ama salçalı sulu yemek hiç vermedim. E bebekte aşçıanne markasinin bebek salçası var o da olabilir. Çalışan anneler ya da bikac cocugu olan anneler ayrı yemek yapamiyor olabilir saygi duyuyorum haklilar. Ben şimdilik evdeyim başka cocuk da yok diye uğraşıyorum yoksa ben de yapamayabilirdim. Az kaldi yaşlarina ya yeme içme de uyku da daha düzelecek inşallah yaşlarında
Kız bu kadar kolay mi bebek salçası yapmak öyleyse yaparım nolcak bende evdeyimAyrı salca yapan bi ben miyim yaben kaşar peyniri hazir labne tattirdim bikac kez annem yapma bobrekleri rahatsizlanir o bilmez tadi guzel gelir yer dedi sonra araştırdım böbrekleri tuzu süzemiyormuş içime sinmiyor o gunden beri suçlu hissediyorum vermiyorum. Belki de bişey olmaz ama az kaldı yaşına azcik daha idare edicem ben galiba Salça yaptim mecbur, kapya biberleri çok az suda kısık ateşte pişirdim kabuklarini koyup blenderdan geçirdim buz torbasina doldurdum. Biber salçası olmuş oldu onla yapiyorum salcali yemekleri daha cok seviyor gercekten. Bizim yemeklerimizden tavuk, balık, kereviz, salçasız terbiyeli çorbalar vs yiyor tuzsuz pişirdiğim için ama salçalı sulu yemek hiç vermedim. E bebekte aşçıanne markasinin bebek salçası var o da olabilir. Çalışan anneler ya da bikac cocugu olan anneler ayrı yemek yapamiyor olabilir saygi duyuyorum haklilar. Ben şimdilik evdeyim başka cocuk da yok diye uğraşıyorum yoksa ben de yapamayabilirdim. Az kaldi yaşlarina ya yeme içme de uyku da daha düzelecek inşallah yaşlarında
Valla belki bana kızacaksınız ama çok kasıyoruz gibi geliyor bana. Ben de aman salçasız olsun, aman tuzsuz olsun diye diye çıldırdım. İşe geliyorum, sürekli ona özel yemek yapıp bırakamam ki zaten gecede 48 milyon kere kalkıyoruz. Sabah kalkıp zor gözümü açıyorum. O yüzden ben de kendi yemeklerimizi tuzsuz yapıyorum. mesela geçen gün barbunya yaptım, gayet salçalı yemek. 2 kaşık barbunya aldım içinden salçasını süzüp oğlana yedirdim. Afiyetle de yedi hem öğlen hem akşam. biraz eski kafalı olacağım ama klasik laf: annemler bizi böyle mi büyüttü? evet, ortalama 30 yaşındayız burada. 30 senede çok şey değişti, araştırmalar yapıldı, yediklerimiz/içtiğimiz su bile zehirlendi ama çocukları fanusa koyup büyütemeyiz. kaldı ki biz hamileyken her şeyi yedik. Bu çocuklar plesentadan salçanın da tadını aldı, tuzun Da. O yüzden çok çok sakınmadan ama çok da salmadan yediriyorum ben. Benim fikrim bu şekilde.
Canım brokoli ıspanak ve avakado denedin miYaa kızlar benim oğluşum hep kabız yaa. Kakasını yaparken öyle bir ıkınıyor ki kıpkırmızı oluyor, acayip zorlanıyor. 5-6 günde 1 yapıyordu bu hafta ilk defa bugün 7. Gün ve hala yapamadı. Artık gazdan olduğunu tahmin ediyorum dün geceden beri ağlayarak uyanıyo ve gün içerisinde agliyo sıksık. Kabızlık için ne yapabilirim? Kuru kayısı vs de verdim hiçbir etkisi olmadı. Sanki çok fazla katı gıda yiyor da bu kadar kabız oluyor anlamıyorum. Doktora da sordum 10 güne kadar normal fitil önermiyorum diyor. Ama çocuk her seferinde zorlanıyor.
Hahahah valla benim annem beni böyle büyütmüş. Yani tuzsuz salcasiz bebe püreleri ile. Bu arada yas 40 olduValla belki bana kızacaksınız ama çok kasıyoruz gibi geliyor bana. Ben de aman salçasız olsun, aman tuzsuz olsun diye diye çıldırdım. İşe geliyorum, sürekli ona özel yemek yapıp bırakamam ki zaten gecede 48 milyon kere kalkıyoruz. Sabah kalkıp zor gözümü açıyorum. O yüzden ben de kendi yemeklerimizi tuzsuz yapıyorum. mesela geçen gün barbunya yaptım, gayet salçalı yemek. 2 kaşık barbunya aldım içinden salçasını süzüp oğlana yedirdim. Afiyetle de yedi hem öğlen hem akşam. biraz eski kafalı olacağım ama klasik laf: annemler bizi böyle mi büyüttü? evet, ortalama 30 yaşındayız burada. 30 senede çok şey değişti, araştırmalar yapıldı, yediklerimiz/içtiğimiz su bile zehirlendi ama çocukları fanusa koyup büyütemeyiz. kaldı ki biz hamileyken her şeyi yedik. Bu çocuklar plesentadan salçanın da tadını aldı, tuzun Da. O yüzden çok çok sakınmadan ama çok da salmadan yediriyorum ben. Benim fikrim bu şekilde.
Ben ıspanak daha denemedim.Canım brokoli ıspanak ve avakado denedin mi
ben de bugün domates tattırdımBenim doktor dedi zaten salçalı yemekte sorun yok diye :) tuzsuz yapın sonra ekleyin siz dedi. 1 kaşık koyuyoruz zaten tencereye salçayı biz. Mümkünse çoğunu da domatesle yapıyorum. Bir şey olmazmış yani :)
AsadgshdhdddfffHahahah valla benim annem beni böyle büyütmüş. Yani tuzsuz salcasiz bebe püreleri ile. Bu arada yas 40 oldu
Anamın da 4. Bebesiyim. Ben den sonra da bir kardes daha var.
Ama herkes farklı nasil içinden geliyorsa öyle yapın.
Ben çok fazla hassas bir anneyim belki.
Ispanak da sever o zamanBen ıspanak daha denemedim.
Ama brokoli yi sevdi
Ben de salçalı yapmıyorumAyrı salca yapan bi ben miyim yaben kaşar peyniri hazir labne tattirdim bikac kez annem yapma bobrekleri rahatsizlanir o bilmez tadi guzel gelir yer dedi sonra araştırdım böbrekleri tuzu süzemiyormuş içime sinmiyor o gunden beri suçlu hissediyorum vermiyorum. Belki de bişey olmaz ama az kaldı yaşına azcik daha idare edicem ben galiba Salça yaptim mecbur, kapya biberleri çok az suda kısık ateşte pişirdim kabuklarini koyup blenderdan geçirdim buz torbasina doldurdum. Biber salçası olmuş oldu onla yapiyorum salcali yemekleri daha cok seviyor gercekten. Bizim yemeklerimizden tavuk, balık, kereviz, salçasız terbiyeli çorbalar vs yiyor tuzsuz pişirdiğim için ama salçalı sulu yemek hiç vermedim. E bebekte aşçıanne markasinin bebek salçası var o da olabilir. Çalışan anneler ya da bikac cocugu olan anneler ayrı yemek yapamiyor olabilir saygi duyuyorum haklilar. Ben şimdilik evdeyim başka cocuk da yok diye uğraşıyorum yoksa ben de yapamayabilirdim. Az kaldi yaşlarina ya yeme içme de uyku da daha düzelecek inşallah yaşlarında