Selam , aptamil kaşık mamalarında indirim vardı, Hipp alırken onlardan da almıştım. Onları ben tek başına mama gibi değil de kıvam arttırıcı gibi kullanıyorum . Yani sebze vereceksem , buharda haşlayıp ezerek, iki kaşık bu tozlardan, biraz su. Duruma göre et- kemik suyu ile açıyorum. Öyle yediriyorum sebzeleri.Kızlar benim de tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ek gıdaya yoğurt ve elma ile başladık. Güzel aldı. Sonra beyaz tarhana ekledik. Onu da aldı. Ama şuan allerji sebebiyle tarhana ve yoğurdu kesmek zorunda kaldık. Meyve püreleri alıyor. Ama sebze çorbası kısmında sorun yaşıyoruz kabul etmiyor. Patates, kabak, havuç, bezelye, karnabahar bir çok kombinasyonda ya da tek başına denedim olmadı. Kuzu kıyması önerdi allerji doktorumuz onunla denedim olmadı. Pırasa ekledim yine yok. Fazla ısrarcı olmadan yeniden deniyorum ama bir türlü alışamadık. Meyveleri tatlı olduğu için alıyor sanıyorum. Ama sebze kısmında sorunlarımız var. Sizler nasıl veriyorsunuz? Ne yapabilirim bu durumda?
Selaaamm.Selamlar herkese
Ek gıda öğünleriniz nasıl şu anda?
Kızım sadece anne sütü aldı bu zaman- kadar.ek gıdada ise bizim kıza ben günde 1 kere yaklaşık 1 çay bardağı full karışık sebze yemeği yediriyorum. Tek tek sevmedi içinde havuç soğan ve kırmızı kapya olunca içine başka ne katarsam yiyorsemizotu ve pırasa favorimiz.
Henüz et süt ürünlerinin hiçbirine geçmedikmercimek bulgur vs bakliyatlara yakında başlayacağım
Tam 7 aylığız . Bugün biz de tartıldık, 7200 , boy 66 cm.Kızlar nasılsınız
Bebim biraz canım sıkkın. Kızın kontrolü vardı bugün. 7700 kg 68 cm olmuş. Doktor kg alışını az buldu. Demiri de düşük çıktı. Ayrıca idrar yollarından çok az iltihap varmış ama çok az dedi. İşe başladığımdan beri sütüm azaldı. Şimdi kendime kızıyorum dinlenmiyorum sürekli koşturuyorum diye
Ek gıdaya başladı diye eskisi kadar emmeye düşkünde değil. Of ya
Yaa teşekkür ederizYaa gözünüz aydın çok sevindimkan testi mi negatif cıktı?
Ben iki ana bir ara öğün gidiyorum şu an bazen üç ana öğün de oluyor. Malesef biberon sonrası emmeyi birakti günden güne, şimdi de mamayı genelde reddedip ek gıda istiyor, uyumaya yakın teklif ediyorum o zmn içtiği kadar içiyor. Bakliyat yarın başlıyorum ben de..Selamlar herkese
Ek gıda öğünleriniz nasıl şu anda?
Kızım sadece anne sütü aldı bu zaman- kadar.ek gıdada ise bizim kıza ben günde 1 kere yaklaşık 1 çay bardağı full karışık sebze yemeği yediriyorum. Tek tek sevmedi içinde havuç soğan ve kırmızı kapya olunca içine başka ne katarsam yiyorsemizotu ve pırasa favorimiz.
Henüz et süt ürünlerinin hiçbirine geçmedikmercimek bulgur vs bakliyatlara yakında başlayacağım
Selaaamm.
Böyle tuzsuz mu pişiriyorsun? Yemek yapar gibi. Ben de deneyeyim.
Bizim öğünler şöyle ,
sabah yumurta sarısı - labne- avokado pekmez ( Muhakkak her gün )
Öğlen meyve püresi- kaşık mamalı- tuzsuz lor- ceviz ve ya badem tozu eklenmiş
akşam- tarhana - yoğurtla soğutulmuş ve ya
Sebze püresi - karışım
7 tahıllı kaşık maması eklenmiş
Ara - Sade Yoğurt
Bugün ilk kez yeşil mercimek verdim , sevmedi.Daha sonra tekrar deneyeceğim.
Geçen ay kanda süt yumurta tavuk filan bakıldı ama hepsi negatif geldi. Kan devam ediyordu ben de pek doğru sonuç verdiğini düşünmedim. Kaşarlı tost yedim tepki vermedi sonra yine düzensiz kan gördümYaa teşekkür ederizEvet kan negatif hepsinde, deride yumurta ve susam pozitif onlar ve kırmızı et diyeti devam ediyor. Sizin var mı test planı gündemde?
Ben de elmayı filan hafif muhallebiyle karıştırarak verdim 2. Öğün olarak bir kaç sefer. Emmesi hemen azalınca telaşa kapıldım ben de öğünü sadece sebzeye düşürdüm. Eğer öğünü artırırsam bizimki de emmeyi bırakacak gibi görünüyor.Ben iki ana bir ara öğün gidiyorum şu an bazen üç ana öğün de oluyor. Malesef biberon sonrası emmeyi birakti günden güne, şimdi de mamayı genelde reddedip ek gıda istiyor, uyumaya yakın teklif ediyorum o zmn içtiği kadar içiyor. Bakliyat yarın başlıyorum ben de..
Favorimiz yoğurt, tarhana çorbası, avokado ve zeytin.. Aslinda herseyi seviyoruz sadece yeşil kabak tek olarak sevmemisti.
Kuzu kıyma deneyebilirsiniz demişti doktorumuz, bı cesaret onu da deniycem bu hafta
aslında çok da çeşitli değil, kolayına kaçıyorum gibi geliyor.Eki Görüntüle 3241784
Evet canım zeytinyağı ve soğan da katıp pirinç ile sebzeleri ufacık doğrayıp pişiriyorum. Doğru düzgün hiç püre yedirmedim. Küçücük olunca iki çevirip ezip yutuyor.
Çok çeşitliymiş ne güzel. Kızım alerjik ben de cesaret edip ceviz vs geçemedim hiç. Zeytine de geçeceğiz umarım
Bahsettiğin kaşık maması nedir?
Denediğiniz besinler arttıkça çeşitlenir canım. Alerjiniz yoksa mis gibiaslında çok da çeşitli değil, kolayına kaçıyorum gibi geliyor.
Resmini ekliyorum. Hipp organik alırken gördüm bunlardan da. Su ilave ediliyor. Ama ben tek başına öğün olarak vermiyorum üzerindeki ölçüye uyarak . Mamaya karıştırıyorum.
Aynen benim bebiş ye öyle, peşinde dolaşa dolaşa kilo verdim valla , görenler çok zayoflamissin diyorlar, sürekli peşindeyim bendeÇok yoruluyorum ya. Bir sn durmuyor yerinde. Tutunup kalkmayı öğrendi her bulduğu yükseltiye tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. Düşmesin diye sürekli peşindeyim. Tüm evi geziyor emekleyerekkucağıma alıyorum kafama tırmanmaya çalışıyor oyyy hiperaktif midir nedir anlamadım. Sizin bebekler nasıl normali bu mu ya 2 dk oturup oynamıyor oyuncaklarıyla.
Kasik mamalari hippin direk pureye yada corbasinami katiyorsnuzTam 7 aylığız . Bugün biz de tartıldık, 7200 , boy 66 cm.
Persentil hesaplamaya girdim, kilo %100
Boy %10 da çıktı.
Ama prematüre olduğundan ben çok takmıyorum. Önemli olan istikrarlı devam ediyor mu?
Seninki kız olduğundan daha da iyi bence ölçüleri.
Demir bizim de düşük çıktı .
Sidofer kullanıyordum ama bu eski usül damlalara geri döneceğim sanırım. Zayıf kaldı galiba emilimi.
Bizde de ağlayarak sıklıkla uyanma mevcut. Uykuya direnme olayı henüz yok beklemedeyim.Kızlar sağlam bir uyku reddi yaşıyoruz.uyku gözünden akıyor yatırınca çocuk çıldırıyor hiç ağlamadığı ses tonunda ağlıyor resmen. Oturarak uyuyor zorla iyice dalınca yatırıyorum ama sürekli uyanıyor. Sanırım 8.ay uyku gerilemesi yaşıyoruz
Saat 10dan beri çıldırıyor ama öyle böyle değil en sonunda omzumda uyuyakaldıBizde de ağlayarak sıklıkla uyanma mevcut. Uykuya direnme olayı henüz yok beklemedeyim.
Yaaa ne güzel inşallah böyle gider belli oldu mu cinsiyetiniz canimBende neredeyse 4 aylık hamileyim dün doktora gittim ve hiç kilo almamışım üstelik 1 kiloda vermişim. Doktor diyo yemek yemiyo musunYiyorum ama o kadar hareketliyim ki.
Çok teşekkür ederim deneyeyim ben de olmazsa. Çok mantıklıymış mama ile vermekSelam , aptamil kaşık mamalarında indirim vardı, Hipp alırken onlardan da almıştım. Onları ben tek başına mama gibi değil de kıvam arttırıcı gibi kullanıyorum . Yani sebze vereceksem , buharda haşlayıp ezerek, iki kaşık bu tozlardan, biraz su. Duruma göre et- kemik suyu ile açıyorum. Öyle yediriyorum sebzeleri.
Tarhanayı da kullanıyorum,sebzeyi kaktırmak için ama sen alerji yaptı demişsin.City Farm kullanıyorum tarhana, kırmızı biber var içinde. Domates yok. Abisi de çok severdi , iki numara da çok seviyor.
Allah yardımcınız olsun.Saat 10dan beri çıldırıyor ama öyle böyle değil en sonunda omzumda uyuyakaldıöğlen uykularında da aynı durum mevcut bizde