Aynı bizimkileri özetlemişsin var ya. Babamla konuşurken de ki genzimde bir kuruluk yanma hissediyorum. Hiç beklemeden antibiyotik iç der. Çünkü kendisi hissettiği anda içer ilacı ve hep ilerletmeden atlatmakla övünür. Halbuki çok geçmeden yine yoklar aynı durum. Yani bir kısır döngü girdabındalar. Kardeşlerimin biri pek sevmez ilaç kullanmayı. O da MS hastası ve hayat boyu kullanması gereken ilacı var. Ve o ilacı kullandığı için yanı sıra kan sulandırıcı ve antidepresan da kullandırıyorlar. Dolayısıyla o da aralıksız ilaç kullanıyor. Anneme de düzenli kolesterol ilacı falan verildi. O kadar anlatıyorum bak hiç gerek yok şunu şunu yeme o zaten düşer diyorum ama ilaç kullanmak daha kolayına geliyor. Ben bu hafta Canan Karatay’ın kitaplarını aldım oradan bölümler paylaşıyorum bu kadın da kafayı kırmış, herkes şikayet ediyor bu kadını falan diyorlar. Kimse üzüm yeme derdinde değil herkes bağcıyı kovalıyor anlayacağın…
Adet dönemlerinde ben de aynıyım canım. Beni de sadece majezik rahatlatıyordu ilk iki gün ikişer tane alıyordum kesin bazen üçüncü gün de. Ama mesela gebelik isteme sürecinde gittiğim doktor şey demişti hele ki bu majezik gibi ilaçları hiç önermiyorum çok ciddi etkiliyor yumurta kalitesini demişti. Yerine parasetamol öneriyorum demişti, parolla minosetle geçirebilecek olsam hiç ilaç içmeden geçirmeye çalışırdım zaten. Başka bir doktor da aynı senin dediğin gibi ne iyi geliyorsa onu iç, ağrının başka çözümü yok, bilinen bir nedeni de yok, ilaç kullanmak yerine önerebileceğimiz bir yöntem de yok yeryüzünde demişti. İnşallah doğum bu anlamda bir milat olur ve doğumdan sonra bir daha adet sancısı çekmedim falan demek nasip olur ya
Bak 9 aydır adet görmüyoruz ya inan hiç ağrı kesici ihtiyacım bile olmadı. Çok şükür bir kere parol mu ne içtim onda da 6 aylıkken bel bacak ağrım çoktu bir ara. Adet olurken birkaç gün kendi sancıları ve her ay 4. Günden sonra başlayan baş ağrıları ile bir haftam zehir olurdu. İlaç içmek zorunda kalırdım mecburen ama ondan da çok rahatsızlık duyardım.
Yaptırım konusunda ellerini attıklarını batırıyorlar maalesef. Son aile hekimliği yönetmeliği saçmalığında olduğu gibi. Arasını bulamaz bunlar doktorlar ya hiç ilaç yazmaz olur ya da daha çok ilaç yazar.