- 24 Ocak 2021
- 5.660
- 4.878
- 30
Acıkmaz çok yiyiyorsa bizimde 3-4 bazen 5 saatte bir öğün yiyiyor canı istediği kadar. Doktorumuzun verdiği saatlerde bile beslenme aralığı 4er saat bizimaynen çok yiyor ama doktorumuz istediği kadar ver dedi ek gıdaya başladığımızdan beri mesela ek gıda yiyor arada 4 saat falan geçiyo süt ya da mama teklif ediyorum yinede istemiyo çok yesede 4 saatte acıkması gerekmezmi
Merhaba benim oğlumda 7.5 aylık su içirmek için çeşit çeşit suluk biberon vs aldım. En son normal çay bardağı ile deneyeyim dedim o şekilde içtiKızlar merhaba oğlum 7.5 aylık oldu hala su içmek istemiyor önereceğiniz bi taktik var mı :/
yani yemek takımının çorba kasesi doluya yakın oluyo bir öğünü bitiyo hala istiyo kaseyi lavobaya götürürken ağlıyo daha versem daha yiyecek şaşırdım napacağımı.Acıkmaz çok yiyiyorsa bizimde 3-4 bazen 5 saatte bir öğün yiyiyor canı istediği kadar. Doktorumuzun verdiği saatlerde bile beslenme aralığı 4er saat bizim
Aynen aynı sorunu yaşıyorum gece uyurken daha rahat süt içiyor gündüz bişeyler yemek istiyor bende akışına bıraktım zorladım süt içsin diye ama aç kalıyor bu seferaynen çok yiyor ama doktorumuz istediği kadar ver dedi ek gıdaya başladığımızdan beri mesela ek gıda yiyor arada 4 saat falan geçiyo süt ya da mama teklif ediyorum yinede istemiyo çok yesede 4 saatte acıkması gerekmezmi
Ve diyorlar ki bu aylar için %70 anne sütü/formül mama olmalı günlük beslenme, ek gıda ise 2 çay bardağı kadar. Gerisi bebeği yorar vs. Ben de deniyorum mamayı ama 30 cc içip bırakıyor, beş dk sonra bı kase yoğurt bitiyor amaAynen aynı sorunu yaşıyorum gece uyurken daha rahat süt içiyor gündüz bişeyler yemek istiyor bende akışına bıraktım zorladım süt içsin diye ama aç kalıyor bu sefer
Eğer çok yiyorsa (ki çorba kasesi dolu yiyormuş) baya fazla olduğu için acikmamasi normal. Midelerine göre fazla yükleme yapmamak gerek bence ileride yemekten soğuyup yemek yemeyi reddetmemesi için hem de şuan çok küçükler onların eşsiz besini anne sütü/mama dan mahrum kalmamak için. Çünkü ek gıda onlar için şuan yeni bir keşif farklı bir deneyim onun etkisi de var sevmelerinde ama tabiki her bebek için en iyisini annesi biliraynen çok yiyor ama doktorumuz istediği kadar ver dedi ek gıdaya başladığımızdan beri mesela ek gıda yiyor arada 4 saat falan geçiyo süt ya da mama teklif ediyorum yinede istemiyo çok yesede 4 saatte acıkması gerekmezmi
Geçmiş olsun öncelikle biz böyle durumlarda hemen hametan kullanıyoruz pomad ya da kremini çok kısa sürede etki edip geçiriyor. Bazen de mor desitin krem kullanıyorum.Kızlar tavsiyenize ihtiyacım var. Kabızlık vs devam ediyor bizde, o yüzden yapar yapmaz haberim oluyor hemen değiştiriyorum ama iki gün önce temas eden kısım pişik olmuştu yani dakikalar içinde muhtemelen bı alerjik durum oldu, Mustela ve Bepanthol denedim ama hafifletti sadece. Daha etkili krem önerebilir misiniz?
aynen en iyisi akışına bırakmak galibaAynen aynı sorunu yaşıyorum gece uyurken daha rahat süt içiyor gündüz bişeyler yemek istiyor bende akışına bıraktım zorladım süt içsin diye ama aç kalıyor bu sefer
aynen bende sütü ya da mamayı daha fazla alması taraftarıyım gece emdiğiyle beraber günde anca 450 500 cc içiyodur ama doktor ek gıdayı istediği kadar ver dediği için böyle veriyorum yanlışmı bilemedimEğer çok yiyorsa (ki çorba kasesi dolu yiyormuş) baya fazla olduğu için acikmamasi normal. Midelerine göre fazla yükleme yapmamak gerek bence ileride yemekten soğuyup yemek yemeyi reddetmemesi için hem de şuan çok küçükler onların eşsiz besini anne sütü/mama dan mahrum kalmamak için. Çünkü ek gıda onlar için şuan yeni bir keşif farklı bir deneyim onun etkisi de var sevmelerinde ama tabiki her bebek için en iyisini annesi bilir
Geçmiş olsun öncelikle biz böyle durumlarda hemen hametan kullanıyoruz pomad ya da kremini çok kısa sürede etki edip geçiriyor. Bazen de mor desitin krem kullanıyorum.
Aynı durumdayiz, bitmiş haldeyim. Çitin içine girip oyun oynatmaya çalışıyorum üzerime tutunup ayağa kalkıyor. Koridora bırakıyorum emeklesin vs diye kapı köşesine tutunup kalkmaya çalışıyor. Mama sandalyesi en yakın dostum ağlıyor vs ama iki dk iki dkdir deyip yemek vs yapmaya çalışıyorum.Çok yoruluyorum ya. Bir sn durmuyor yerinde. Tutunup kalkmayı öğrendi her bulduğu yükseltiye tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. Düşmesin diye sürekli peşindeyim. Tüm evi geziyor emekleyerekkucağıma alıyorum kafama tırmanmaya çalışıyor oyyy hiperaktif midir nedir anlamadım. Sizin bebekler nasıl normali bu mu ya 2 dk oturup oynamıyor oyuncaklarıyla.
Aaaa erken mi başlamış sanki maşallahÇok yoruluyorum ya. Bir sn durmuyor yerinde. Tutunup kalkmayı öğrendi her bulduğu yükseltiye tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. Düşmesin diye sürekli peşindeyim. Tüm evi geziyor emekleyerekkucağıma alıyorum kafama tırmanmaya çalışıyor oyyy hiperaktif midir nedir anlamadım. Sizin bebekler nasıl normali bu mu ya 2 dk oturup oynamıyor oyuncaklarıyla.
Verin yesin bence ben öyle yapıyorum isterken veriyorum iştahsız birde ben engellemiyorum. Zaten zararlı bir şey vermiyorum doktorumuzda bu sisteme bir şey demiyor.yani yemek takımının çorba kasesi doluya yakın oluyo bir öğünü bitiyo hala istiyo kaseyi lavobaya götürürken ağlıyo daha versem daha yiyecek şaşırdım napacağımı.
Maşallah biz emeklemekten nefret ediyoruz ama bir aydır hep tırnanıyor tay tay duruyor koltuk kenarlarında sehpalarda falan tabii düşer diye hep arkasındayım. Emeklemeden yürüyecek sanırım bizimkisi. Kucağımda asla oturmaz her türlü pozisyona giriyoruz kıpır kıpır zıplıyor sürekliÇok yoruluyorum ya. Bir sn durmuyor yerinde. Tutunup kalkmayı öğrendi her bulduğu yükseltiye tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. Düşmesin diye sürekli peşindeyim. Tüm evi geziyor emekleyerekkucağıma alıyorum kafama tırmanmaya çalışıyor oyyy hiperaktif midir nedir anlamadım. Sizin bebekler nasıl normali bu mu ya 2 dk oturup oynamıyor oyuncaklarıyla.
aynen bizim doktorda öyle istediği kadar yesin diyo.bende zararlı hiçbişi vermiyorumVerin yesin bence ben öyle yapıyorum isterken veriyorum iştahsız birde ben engellemiyorum. Zaten zararlı bir şey vermiyorum doktorumuzda bu sisteme bir şey demiyor.
Yalnız olmadığıma sevindim vallaAynı durumdayiz, bitmiş haldeyim. Çitin içine girip oyun oynatmaya çalışıyorum üzerime tutunup ayağa kalkıyor. Koridora bırakıyorum emeklesin vs diye kapı köşesine tutunup kalkmaya çalışıyor. Mama sandalyesi en yakın dostum ağlıyor vs ama iki dk iki dkdir deyip yemek vs yapmaya çalışıyorum.
Ya bana da erken geliyor açıkcası ama kuduruk gibi sürekli hareket halindeAaaa erken mi başlamış sanki maşallahbenimki oturma taraftarı pek öyle ayakta durayım emekleyim falan yok :)
Emeklemeden yürüyen bebek o kadar çok ki senin bebiş de onlardan olacak demek kiMaşallah biz emeklemekten nefret ediyoruz ama bir aydır hep tırnanıyor tay tay duruyor koltuk kenarlarında sehpalarda falan tabii düşer diye hep arkasındayım. Emeklemeden yürüyecek sanırım bizimkisi. Kucağımda asla oturmaz her türlü pozisyona giriyoruz kıpır kıpır zıplıyor sürekli
3 uyku ama 2 uyku sinyalleri veriyor. Son uykuyu uyumak istemiyorTekrar soruyo olucam ama 2 uyku mu 3 uyku mu yapıyorsunuz?
Oğlum da kabızlık sonrası yoğun kaka yaptığı an pişik oluyor ve birçok krem sürmeme rağmen geçmiyordu, dahil olduğum bi grupta bulunan doktor önerisi ve 2 güne geçiriyor, tavsiye ederimKızlar tavsiyenize ihtiyacım var. Kabızlık vs devam ediyor bizde, o yüzden yapar yapmaz haberim oluyor hemen değiştiriyorum ama iki gün önce temas eden kısım pişik olmuştu yani dakikalar içinde muhtemelen bı alerjik durum oldu, Mustela ve Bepanthol denedim ama hafifletti sadece. Daha etkili krem önerebilir misiniz?
Teşekkür ederimOğlum da kabızlık sonrası yoğun kaka yaptığı an pişik oluyor ve birçok krem sürmeme rağmen geçmiyordu, dahil olduğum bi grupta bulunan doktor önerisi ve 2 güne geçiriyor, tavsiye ederim