2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar yaa benim bebe de hasta oldu sanırım cok öksürüp hapsırıyo. O bişey değilde tükürğünü yutamıyor sürekli agzından dısarı veriyor. Yatırınca da boguluypr resmen cevirip vuruyorum dik tutuyoruz. 1 kere serum fiYolojikle temizledik aspiratorsuz 5 ml sag sola basarak. Dogdugundan beri ilk defa da pişik olmuş

Kızlar yaa benim bebe de hasta oldu sanırım cok öksürüp hapsırıyo. O bişey değilde tükürğünü yutamıyor sürekli agzından dısarı veriyor. Yatırınca da boguluypr resmen cevirip vuruyorum dik tutuyoruz. 1 kere serum fiYolojikle temizledik aspiratorsuz 5 ml sag sola basarak. Dogdugundan beri ilk defa da pişik olmuş
Günde 4 kez, 2er kez uki burnu sf yapıp aspiratör ile çekiyorum. Tavsiye ederim rahatlıyor bayağı. Birde buhar vermek lazım Hala balgam var.

5 mllik şırınga ile. Her buruna bir şırınga sıkıyorum. Ama hemen çevirip sırtına 2,3 dk pat pat vuruyorum. Aslında bana öğreten hemşireler 10 dk demişti ama aspiratörle çektiğim için o kadar uzun vurmuyorum.
tek delikten 5 ml mi veriyorsun canım? ben 2,5 ml diye biliyordum. hatta 2şer ml veriyorum ben her iki taraftan. ama bebeğim hasta değil şu anda. yani aşırı bir tıkanıklık yok burunda

Çok üzgünüm bu duruma eşim Phillips al elektrikli dedi ben bunu aldım pişmanım ama söyleyemiyorum 😅
Evet ya maalesef o manueller hiç işe yaramıyor. Bende ilk 400 lira verip manuel aldım boşa gitti para.
tek delikten 5 ml mi veriyorsun canım? ben 2,5 ml diye biliyordum. hatta 2şer ml veriyorum ben her iki taraftan. ama bebeğim hasta değil şu anda. yani aşırı bir tıkanıklık yok burunda
Evet tek delikten 5 ml. Zaten midesine gitmiyor. Ağzından burnundan çıkıyor. Ağzındaki balgamı da çıkarıyor bazen.

Evet ya maalesef o manueller hiç işe yaramıyor. Bende ilk 400 lira verip manuel aldım boşa gitti para.

Evet tek delikten 5 ml. Zaten midesine gitmiyor. Ağzından burnundan çıkıyor. Ağzındaki balgamı da çıkarıyor bazen.
Sonra elektrikli mi aldın

Of şu öpme işin de cidden ailemiz çok anlayışlı idi. Ne esimin ne benim ailemden kimse öpmedi. Ama eve gelen arkadaşın çocuğu ve yardımcı gelen abla, komşumuz VS. Öptü. Uyardım hep. İçimden çıldırdım. Ama artık çocuğu görmeye gelen, gören kişilere en baştan kaşlarım çatık şekilde "biz öpmüyoruz ona göre sizde öpmeyin" diyeceğim. Eşime de kızıyorum "hep el öpüyor, zoruma gidiyor, sen öp çocuğumuzu" diyorum. Üzülüyorum biz bu kadar hassasken. Çocuğum olmasan oncede hiç kimsenin çocuğunu öpmedim. Sırf bu yüzden. Çok doğru yapıyormusum. Ki sınıfım 4,5,6 yaştı hep.

Kızlar bebeğimin kafasının hemen üstünde ve kaşlarının ortalarında konak oluşmuş sanırım önerileriniz varmı

Of şu öpme işin de cidden ailemiz çok anlayışlı idi. Ne esimin ne benim ailemden kimse öpmedi. Ama eve gelen arkadaşın çocuğu ve yardımcı gelen abla, komşumuz VS. Öptü. Uyardım hep. İçimden çıldırdım. Ama artık çocuğu görmeye gelen, gören kişilere en baştan kaşlarım çatık şekilde "biz öpmüyoruz ona göre sizde öpmeyin" diyeceğim. Eşime de kızıyorum "hep el öpüyor, zoruma gidiyor, sen öp çocuğumuzu" diyorum. Üzülüyorum biz bu kadar hassasken. Çocuğum olmasan oncede hiç kimsenin çocuğunu öpmedim. Sırf bu yüzden. Çok doğru yapıyormusum. Ki sınıfım 4,5,6 yaştı hep.
Benimde kaynanamın ablası gelecek bebek görmeye yani evire çevire şapur şupur bebek seviyolar biliyorum o yüzden kaynanamı uyardım istemiyorum böyle bişey anne bak kötü olur diye bana diyoki e kızım ne denir onlar öyle seviyor demesin mi kafayı yicektim görmicem dedim o kadar yani

Sonra elektrikli mi aldın
Evet Philips avent aldım. Pembesi. Bayağı memnunum. Yeşili ile farkı ne çözemedim. E bebekte o vardı die aldim onu. Şimdi de babeonun sarjlisinj aldım. Priz başında yetişemiyorum ise güce. Az çıkıyor diyenldr vardı yorumlarda ama bakalım Gelirse deneyip sizede anlatırım.

Benimde kaynanamın ablası gelecek bebek görmeye yani evire çevire şapur şupur bebek seviyolar biliyorum o yüzden kaynanamı uyardım istemiyorum böyle bişey anne bak kötü olur diye bana diyoki e kızım ne denir onlar öyle seviyor demesin mi kafayı yicektim görmicem dedim o kadar yani
Bence ilk baştan benim annem gibi yap. Annem kvalidemler gelir gelmez sürekli "Ay kiyipta Bi kere öpmedik, bebek hassas şimdi ama nasil istiyoruz öpmek, ama opulmez VS vs" diye kızım sana söylüyorum gelinim sen anla şeklinde mesaj verdi. :KK70: o yüzden öpmediler hehege

Çok üzgünüm bu duruma eşim Phillips al elektrikli dedi ben bunu aldım pişmanım ama söyleyemiyorum 😅
O da var bende yengem vermişti 8-9 yıllık. O da aynı performans bende maalesef. Belki yeni modeller daha iyidir ya da bunlar benim göğsüme göre değil hiç anlamadım

Ben varım ama kendi isteğimle değil aslında sırf süt olsun diye bir sürü şey yemeye çalışıyorum:KK43:
Yaa ben de öyleyim ama işte bazen de abartıyorum :KK43:
Tatlı konusunda aştım kendimi hiç durmuyorum 73 ile hamile kalıp doğumdan sonra 69 olmuştum şimdi yine 73 oldum 😅
Aşırı şekerim düşüyor ya kalkıp kurabiye yiyordum geceleri ama şimdi dizginliyorum biraz pantolonlarım olmuyor moraller bozuk 😐
Ben verdiklerimi aldım 😂 acayip açım, kafamdan sürekli yemek tarifleri geçiyor. Tatlıya aşırı düşkün oldum ki normalde hiç sevmem. Durum iyiye gitmiyor 😂 biraz uyku işi düzene girdiğinde pilatese başlayacağım yeniden 🥲
Benim de hiç iyiye gitmiyor bacım 🥹
Yaa ben. Benimde canım istediginden deil ama süt kesilir kaygısı. 😢. Süt kaynagımı sadece suya bırakamıyorum. Riske atmak istemıyorum🫢🫢 ben gecen hafta yuruyuslere basladım bebeyle yapılcak tek spor. Hergün yürüdük ama bugun benimki hasta olmuş. Bu hafta cıkamam gibi
Yaa bence süt miktarı arttırıyor ama kalite için beslenme şart sanki o yüzden bende de o kaygı var ama nasıl olsa emziriyorum diye biraz cozurtmuş olabilirim
52 ile hamile kaldım, 59la doğurdum. şu an 54üm. kilo olarak fazla görünmüyor ama vücudum aşırı şekilsiz😬 göbek hayatımda hiç olmadığı kadar fırlamış durumda. sabah kahvaltıda sadece tatlı şeyler yiyorum. tahin pekmez helva. canım başka bişeu istemiyor ya🥲
Ben de 56 ile hamile kaldım 66 ile doğuma gittim doğumdan sonra 5 i gitti 5 i kaldı ben de üstüne birazcık daha eklemiş olabilirim🤣

Yaa ben de öyleyim ama işte bazen de abartıyorum :KK43:

Aşırı şekerim düşüyor ya kalkıp kurabiye yiyordum geceleri ama şimdi dizginliyorum biraz pantolonlarım olmuyor moraller bozuk 😐

Benim de hiç iyiye gitmiyor bacım 🥹

Yaa bence süt miktarı arttırıyor ama kalite için beslenme şart sanki o yüzden bende de o kaygı var ama nasıl olsa emziriyorum diye biraz cozurtmuş olabilirim

Ben de 56 ile hamile kaldım 66 ile doğuma gittim doğumdan sonra 5 i gitti 5 i kaldı ben de üstüne birazcık daha eklemiş olabilirim🤣
Ben 68’le hamile kaldım doğumdan sonra 60’a düştüm 1 ayda lohusa depresyonunda mide bulantısından yiyememiştim dün tartıldım 69 olmuşum🫣 Depresyon daha mı iyiydi acaba ya sjjsjs

X