- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
Tabi olur. Ben elmalı yaptım. Sevmiyorsanız eklemeyebilirsinizTarifi paylasabilirmisiniz
Sut dietindeyim bende
Ne kadarlık bebeğinBen başladım ek gıdaya, doktorun tavsiye ile. Çünkü hiç anne sütü içmiyor artık hep mama ile devam ediyordu. Bikac haftadır yiyoruz. Elmayı, armutu cam rendeden geçiriyorum, posasıyla beraber yediriyorum, içine yarım çay kaşığı dut pekmezi atıyorum. Yoğurt, havuç suyu ve püresi, yine muz eziyorum yoğurdun içine. Bebe bisküvisi falan derken şimdilik bunlarla idare ediyorum. Henüz ağzında döndüremiyo yutuyo verdiklerimi. O yüzden katı yada pütürlü şeylerden uzak duruyorum. Doyurucu değil de tadımlık gidiyorum. Ve her verdiğim yiyeceği önce tek tek deniyorum alerji yapacak mı yapamacak mı diye.
Ay benimki de 1-2 de gece uyuyor ve 1 saate 2 saate uyanır hepsabaha kadarAhh bizimde emzik sürekli ağzımızda meme emse eminim bende aynı durumdaydım. Düşürüyor basıyor çığlığı emzik nöbeti tutuyorum geceleri. Bez bağlatmak istemiyor ağlıyor. Akşam 9-10 gibi uyuyan çocuk 12de zor uyuyor gözler fal taşı gibi bakınıyor. Gündüz ayrı bir kriz sürekli ayaktayım ona rağmen ağlıyor iki dk bir yere koyamıyorum tepiniyor yatmayacakmış
Aynen bende. Cıkmak bilmiyor gaz. Kollar kopuyor. Biz salıncak aldık salladıkça rahatlıyor gibi çok ağlayınca koyuyorum biraz sakinleştirip tekrar gaz çıkarmaya çalışıyorum. Hemde dinleniyorum yoksa dayanamıyorum gece.Gece uyaniyor emerken uyuyir sonrasinsa asla gazini cikartamiyorum
Oraya cevie buraya cebie yok
Ztn her saat basi uyaniyor bide gaz sancisi ekleniyor ya
Varmi oneriz
aynen bizimkide ayakta gezinirkenVar tabi uyurken sersem Ken zor emziriyorum bide ayakta gezinerek çok yorucu
inşallah çok zormuş gerçekten nasıl acıyosa sadece diş yerlerine masaj yapınca susuyoDoktor dediyse diştir o zaman umarım hemencik çıkartır minik ağrısız sızısız
Almadık canım sağol, buna da bakalımTmd2020 henüz almadıysanız BeSafe marka oto koltuklarda indirim var Hepsiburada'da https://app.hps.im/d7ct/53jiwpiy
Sütü arttırdı mı canım?Solgar bende kullaniyorum vazgeçemeyeceğim birsey
4 ay bitti 5 aylık olmak üzereyiz.kaç aylıkken başladınızki
5 aylık olmak üzereyiz.Ne kadarlık bebeğin
Valla uykuluyken gozlerim kapanirkene onada eziyet oluyoAynen bende. Cıkmak bilmiyor gaz. Kollar kopuyor. Biz salıncak aldık salladıkça rahatlıyor gibi çok ağlayınca koyuyorum biraz sakinleştirip tekrar gaz çıkarmaya çalışıyorum. Hemde dinleniyorum yoksa dayanamıyorum gece.
Hemen deniyimmTabi olur. Ben elmalı yaptım. Sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çay ( ılık )
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Vanilya
Tarçın ( tercihe göre )
2 tatlı elma(küçük küpler halinde harca eklenecek)
3 su bardağından biraz fazla un kullandım. Kek kıvamı olacak çok cıvık değil, daha az yada daha çok gidebilir sizde..
1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı karbonat (unu harca yedirmeden karbonat atıp , karbonat üzerine sirke dökülecek etkileşime girmeli)
1 paket kabartma tozu.
Yumurta, yoğurt vs olmadığı için hem kabartma tozu hem de karbonat kullandım. Kare borcamda 180 derecede 35 dk sürdü sanırım kontrollü pişirin derim. Afiyet olsun.
Birkaç kişiden daha duydum burada gaz sancısı çeken bebeği. 3.aydan sonra bitti bizim çok şükür ne çekmiştik. Gerçekten çok zor oluyor damla vs veriyor musun bizimde zıplamayı seviyor hep pilates topundayız kucakta tabiiAy benimki de 1-2 de gece uyuyor ve 1 saate 2 saate uyanır hepsabaha kadargazla uyanıyor bir de çığlık çığlığa gaz cıkarmaya çalışıyoruz geç cıkıyor. Emip uyusa gazla uğraşıyoruz ya çok zor günler benim. Gündüz geceye nazaran gaz olmuyor iyi. Beni biraz da olsa rahatlatan salıncak oldu. Sallanmayı çok seviyor öyle uyuyor. gündüzde durmadı mı oraya bırakıp sallıyorum kollarım dinleniyor. Yoksa bizde kucakçıyız
Kıyamam yaa inşallah hemen çıkar minicikler hep bir acı. Gaz derdi diş derdiinşallah çok zormuş gerçekten nasıl acıyosa sadece diş yerlerine masaj yapınca susuyo
Evet malesefHemen deniyimm
Size yumurtadami yasak
Ayy ben bıraktım çok şükür topu. Biraz direniyor ama beşikte uyutmaya alistiriyorum.Birkaç kişiden daha duydum burada gaz sancısı çeken bebeği. 3.aydan sonra bitti bizim çok şükür ne çekmiştik. Gerçekten çok zor oluyor damla vs veriyor musun bizimde zıplamayı seviyor hep pilates topundayız kucakta tabii