2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Kızlar bebeklerinizin kulaklarını nasıl temizliyorsunuz kir birikmiş içinde ıslak bezle aldırsam kenarlarından

Canım okuduğum kadariyla çok haklısın ama bu kadar ince düşünme olan sana olur kendini yıpratma bu kadar. Olduğu kadar işlerde herşeyde olur bu günler geçer inşallah sen kendini uzdugunle kalırsın İnanki.. Benim eşim hiç ev işinde yardımcı olmuyor iki çocuk var üstelik. Olduğu kadar yapıyorum uyudukca , durdukça hallediyorum hepsini. Sende yavaş yavaş yap kendini yorma yapamadığını ertesi güne bırak kimseye de kendini yetersiz gibi gösterme herşeyin üstesinden gelirim pozu ver. Yeri gelir başına kalkarlar. Esin de en azından yemeğe kahvaltiya yardım ediyormuş eline sağlık de sen olmasan ne yaparim canım kocam de.. Gaz ver yani daha fazla yapsın tatlı dille yaptır anlayacağın. Erkekler bizden farklı biz anneyiz mecburuz diyoruz ama onlar öyle değil hiçbisey yapmıyorum ne halin varsa gör bile diyebilir yani o yüzden hoşgörülü ol biraz haftada bir iki gün okeye gitsin mesela ama sana gerekli yardımı yapıp. Hoş benimki yardım etmediği halde arada çıkıyor arkadaşlarıyla okeye. Aman kavga da etsem bişey değişmiyor o yüzden saldım 😂
Evet aslında çocuktsn once çok taktik yapardim. Ama artık sıkıldım, taktik yapmak istemiyorum. çocugu daha çok o istemişti. Ben çocuk istemedim açıkçası. Hiç istemedim. Şu an çok seviyorum canımı veririm ama her zorlandığımda eğer yardım etmezse onu suçluyorum içten içe. Onun daha çok sorumluluk almasi gerektiğini düşünürken tersi oldu. Ve bu okey ne ben çözemedim. Erkekler bayılıyor. Sanırım haklısın müsade etmek lazım arada. Ama işte of ben dinlenip stress atamıyorsam o da atmasin istiyorum
Regl değil sanırım canım bugün gelen giden yok ara kanama gibi bir şeydi galiba
O da oluyormus. Ama yinede doktora gitmekte fayda var

ben trendyoldan aldım, içinde bariz parfüm kokusu var canım ya. kendim için kullanırım ama bebek için rahatsız edici geldi bana. ben mi sahte ürün aldım acaba? seninkinde de var mı o koku?
Trendyol vb. Hiç güvenmeyin. Ecza ürünü almayın. Taklit çoğu. Eczacı göstermişti bana. Güneş kremlerinde orijinali ile trendyoldan aldığım arasındaki farkları. Sahtesini yapıyorlar her şeyin.

Deneyimli anneler, bebegim 8 gunluk ama cok uyuyor. Memede aktif emis suresi de 5-10 dk yi gecmiyor. Hic acikip aglamiyor da, zorla uyandiriyoruz. Bu uyusukluk halini yasayan oldu mu aranizda? Ne yapmak lazim?
Sarilik için doktora kontrol ettirmeyi unutma ve muhakkak uyandır emzir. Çok zor oluyor ama mecbur. Sarılık uyku yapar teni ve gözlerini kontrol et muhakkak.
Kız hiçbişey yok neye bakıyo anlamadım😁 tavan lambası bile kapalıydı

Ayy bide elini sarılıyo gibi gerip atıyo ya üstüme bitiyorum 😁😁 ay o yastık olayını bi benimki yapıyo sanıyodum. Hatta emzirdikten sonra uyanınca bazen doymadı heralde emsin die mememe koyuyorum ama o yastık yapıyor. Yastıgından ayırdım die uyanıyo bide yanagınınywrleştirirken 3-4 hamle yapıyo bazen rahat pozisyonu yakalamak için. Sansür olmasa hep videoya cekesim geliyo😂😂

Ay valla ben de onume koyup memeyi açıp beklıyorum bazen kitleniyo memeye şapırdamaya baslıyo😂😂 bide son zamanlarda yeni bişey oldu biz yemek yerken ya da mıtfakta nadiren 😅yemek yaparken falan da yanıma koyuyorum şapırdatıyo dilini agzına uzatsam hemen alıcak agzına😂
Biz yemek yerken ağlayıp emmek istiyor bizimki. Bizim bir şeyler yememizi izlemek aciktiriyor galiba.
Kızlar Braun kulaktan ateş ölçer alacağım ama hangisini almalıyım? 6525 fiyatına değiyor mu 6520 veya 3030 olan modelleri nasıl? Onlar daha uygun ama farklarını çok anlayamadım
Ben e bebekten nexus marka aldim. 500ctl idi. 6bin çok para. Bebek arabası 6bin TL. Zaten sen 38i geçtiğini tespit ettikten sonra gerisi hastanede bakılıyor.

Ay hep yanlış yapmışım. Çocuğu koluma yatırıyordum ben. Ya benimki keyfi canı isterse emiyor artık. Hiç yoktan iyidir ama benim en sevdiğim birlikte uyumak :') o zaman eriyorum resmen o kadar hoşuma gidiyor ki. :) Motive oluyorum.

GAZ VE KAKA SORUNU YAŞAYANLAR :

Ya kızlar benim bebisin bir düzeni oldu. Akşam 9dan sonra (bazen 6da başlıyor) gaz sancısı ağlamasi ama saat 12 dedim mi tık bitiyor. (bazen 2ye kadar uzuyor ama) ama o 3 saat o kadar ağlıyor ki. Bir sürü göz yaşı akıyor. Yemiyor hiçbir şey ne meme, ne Mama. Bugün bir çözüm bulduk. Bir iki kişi demişti zaten "kanguru" gaza iyi geliyor diye. Kanguruys koyup evin içinde yürüdüm. Sakinleşti, gözleri kapalı emzik emdi içinde. Yaklaşık 10dan 12 ye kadar. Kanguruyu açınca biraz ağladı ve tüm gaz, kakayı yapiverdi rahatladı. Yarın saat 9da daha ağlamadan koymayı planlıyorum. Saat başı açıp gaz çıkartmasi için bekleyeceğim. Paylaşmak istedim gaz sorunu olanlar için. Gaz ilacı sapsimplexte veriyorum bu arada. İnşallah sizinde işinize yarar bu yöntem.

Sarilik için doktora kontrol ettirmeyi unutma ve muhakkak uyandır emzir. Çok zor oluyor ama mecbur. Sarılık uyku yapar teni ve gözlerini kontrol et muhakkak.

Biz yemek yerken ağlayıp emmek istiyor bizimki. Bizim bir şeyler yememizi izlemek aciktiriyor galiba.

Ben e bebekten nexus marka aldim. 500ctl idi. 6bin çok para. Bebek arabası 6bin TL. Zaten sen 38i geçtiğini tespit ettikten sonra gerisi hastanede bakılıyor.

Ay hep yanlış yapmışım. Çocuğu koluma yatırıyordum ben. Ya benimki keyfi canı isterse emiyor artık. Hiç yoktan iyidir ama benim en sevdiğim birlikte uyumak :') o zaman eriyorum resmen o kadar hoşuma gidiyor ki. :) Motive oluyorum.
Fiyat değil model isimleri onlar ya :)

Ama çok tatlı değiller mi ya🥲🥲
Her hareketleri ayrı bi olay çok tatlılar ya büyüdükçe komikleşiyolar🥰🥰🥰
Kesinlikle çok tatlılar 🥹🥰 Karnımızdayken yok hareket ediyo mu tekme mi attı derken nerelere geldik 🥹
Deneyin isterseniz, ben de sabah yatarak emziriyorum. Çok keyifli oluyor🙃, ben uyanıncaya kadar uyuyor. Şu an delirdi yine, kolik saatimiz başladı🤯
Ben iki ya da üç kez denedim ama eşim çocuğa bişey olacak korkusundan pek desteklemiyor öyle emzirmemi 😅 ama çok uykum olunca yapıcam ya

Yaa o boylara da guvenmıyorum ben. Bende üstünde aynı boy yazan ama farklı boy kıyafetler de var askıya asınca farkettim😣 mesela tulumlar ayaktan kasıyor benimkinin ama kolları uzun geliyo. Alt üstlerü giydirince gobek frikiği veriyo😂
Heralde biraz büyük almak lazım eski usul😄

Kızlar moralim çok bozuk ağlamaktan bi hal oldum tecrubeli anneler bir şey söyleyin. 16 gün önce doğum yaptım. Bebeğim 5-6. Gününden beri kakasını çok sulu yapıyor. Ve günde 1 kez bazen 2 kez gürültülü bi şekilde biz bez dolusu yapıyor. Diğer bebekler gibi sık sık az az değil. Doktora gittiğimizde ishal olarak değerlendirmedi ama besin alerjisine yordu bana diyet verdi. 1 haftadır diyet uyguluyorum hala aynı durum. Dün yazdım tekrar probiyotik damla önerdi. Resim ekleyeceğim kusura bakmayın bebeği bu şekilde kaka yapan var mı Çok paniğim sakin kalamıyorum çok korkuyorum

Eklentiler

• IMG_2280.jpeg
    IMG_2280.jpeg
    111,8 KB · Görüntüleme: 63
23.00 -02.00

04.00-06.00

08.00 kaka yapma krizi ile ağlayarak uyanma😞

Her günümüz böyle artık yeni doğan bebek gibi iki saatte bir kalkıp emiyor 😫 3 aylık olduk her şey duzelir derken başa sardık resmen ya

Kızlar hiperlaktasyon yaşayp çözen var mı ya kaç gündür savaş veriyoruz bebeyle önden sağıyorum ama yinede oluyor. Başta 1 kere alıyor memeyi hah tamam emicek diyorum sonra bırakıyor bidaha fışkıracak diye feryat figan almak istemiyor cok bunaldım kaç gündür 🥺

Kızlar moralim çok bozuk ağlamaktan bi hal oldum tecrubeli anneler bir şey söyleyin. 16 gün önce doğum yaptım. Bebeğim 5-6. Gününden beri kakasını çok sulu yapıyor. Ve günde 1 kez bazen 2 kez gürültülü bi şekilde biz bez dolusu yapıyor. Diğer bebekler gibi sık sık az az değil. Doktora gittiğimizde ishal olarak değerlendirmedi ama besin alerjisine yordu bana diyet verdi. 1 haftadır diyet uyguluyorum hala aynı durum. Dün yazdım tekrar probiyotik damla önerdi. Resim ekleyeceğim kusura bakmayın bebeği bu şekilde kaka yapan var mı Çok paniğim sakin kalamıyorum çok korkuyorum
Kakada kan asırı mukus varsa besin alerjisine yoruyor aslında doktorlar. Benim bebeğimde bu şekilde yapıyor, zaten sulu olur bebek kakası. Birde daha cok kucuk gürültü yapmasıda normal. Bi süre takip edin kakada kan olursa işte egzama başlarsa falan alerji dr gidin Bence

Sanki benimki dr böyle yapoyo🫢 gurultu zaten hep var biz anlıyoruz kaka yaptıgını sesinden genelde de sırtına cıkıyo zaten ama doktorlar anormal bulmuyor bunu. Arada mukuslu yapması normal.

Canım bebeğin anne sütüyle beslendiği için sulu kaka yapması normal zaten diyetine dikkat ediyorsun üzüleceğin bisi yok probiyotik dengeler merak etme ama katı bisi yapmasını bekleme hep sıvı olacak gürültülü olması da anormal değil bizimde başlarda hep öyleydi şimdi yavaş yavaş düzene giriyor . Bu arada besin alerjisi olmayada bilir canını sıkma sadece varsayım Suan doktorun söylediği panik yapma sen yaptıkça o daha stres oluyor

X