- 2 Ocak 2023
- 203
- 234
- 30
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #31.181
Bebeğinizi kaç dk emziriyosunuz? Doyması için kaç dk emmesi lazım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bazen 10-15 dk arası emziriryorum somra uykusu geliyor kaldırıp gazını çıkartırken uyanir ağlarsa bir 10 dk daha emiyor. Uyanmadigi zaman yani 10 dklik emip uyuduysa bir dahaki emzirmede muhtemelen 20 dkyi buluyor. Yani gün içinde 5-6 bez cisli oluyorsa 1-2 bez de kakaliysa doyuyordur diye düşünüyorum. Çok fazla yesin diye uyandırip yada kendimi strese sokmuyorum. Bazen mesela yarım saat sonra tekrar istiyor yine veriyorum zorla vermeye pek çalışmıyorum.Bebeğinizi kaç dk emziriyosunuz? Doyması için kaç dk emmesi lazım
Üzülme canım ya bizde bir ara herkes gitti diye üzüldük ama biz bize takılıyoruz artık napalimUzun bi aradan sonra tekrardan merhaba herkese 24.09 tarihinde tansiyon yüksekliğinde 37 haftada kızımı kucağıma aldım 3570 gram doğru ama 2900e kadar düştü şuan 5 kiloya yakınız mamaya besleniyoruz herkes iyidir inşallah Allah hepimizin bebeğini bize bağışlasın hepinizin gözü aydın bu arada instagramdan grup açılmıştı gruptan anlamadığım bi şekilde cikarildim benden öncede çıkarılanlar olmuş madem öyleydi herkesi kabul etmeseydiniz lohusa halimle çok üzdü kirdi beni küçük Dr bi sitem ediyim
Bizim Suan 7-8 dk max 10Bebeğinizi kaç dk emziriyosunuz? Doyması için kaç dk emmesi lazım
Süper, zorlayıcı birşey mi ? Siz nasılsınız mastitiniz rahatladımı eşinizin anlayışsızlığı beni çok üzmüştü hala aklımdasınızKizlar bugun kalça ultrason cektirdim çok şükür problem yok inşallah sizlerde de bi sorun cikmaz
Benim bu doğumumda uzun sürdü ya 30 günde falan düştü sanırsam zaten iç dikişti ve en son baktığımda içlere doğru yine ip gözüküyordu anlamadım çarşamba doktor randevum var zaten bakalım pazar 40ımız çıkıyorKızlar merhaba normal doğum yapıp alttan dikişi olanlar dikişleriniz kendiliğinden mi düştü kaç günde düştü
Gece neredeyse 40-50 dk emdi bırakmak istemedi sonra da 5-6 kere kustu belki de daha fazla. Çok korktum bu kadar kusması normal miBen bazen 10-15 dk arası emziriryorum somra uykusu geliyor kaldırıp gazını çıkartırken uyanir ağlarsa bir 10 dk daha emiyor. Uyanmadigi zaman yani 10 dklik emip uyuduysa bir dahaki emzirmede muhtemelen 20 dkyi buluyor. Yani gün içinde 5-6 bez cisli oluyorsa 1-2 bez de kakaliysa doyuyordur diye düşünüyorum. Çok fazla yesin diye uyandırip yada kendimi strese sokmuyorum. Bazen mesela yarım saat sonra tekrar istiyor yine veriyorum zorla vermeye pek çalışmıyorum.
Çok fazla emdiği içindir benim de birkaç kere başıma geldi ama bazen bırakmak istemediği oluyordu ben memeyi çekince de ağlıyordu o yüzden insan ne yapacağını bilmiyor. Bu durumlarda emzik çok işe yarıyor ama benim kız tutmuyor maalesef. Tabi bu kusma durumu devam ederse bir sağlık ocağında hemşirelere sorabilirsiniz ama muhtemelen çok emdiği içindir korkmayınGece neredeyse 40-50 dk emdi bırakmak istemedi sonra da 5-6 kere kustu belki de daha fazla. Çok korktum bu kadar kusması normal mi
Bende anlamadım korkudan bakamıyorum dokununca hissediyorum ŞuanBenim bu doğumumda uzun sürdü ya 30 günde falan düştü sanırsam zaten iç dikişti ve en son baktığımda içlere doğru yine ip gözüküyordu anlamadım çarşamba doktor randevum var zaten bakalım pazar 40ımız çıkıyor
Benim de 23.gün ama hala düşmediKızlar merhaba normal doğum yapıp alttan dikişi olanlar dikişleriniz kendiliğinden mi düştü kaç günde düştü
Yok pek kolay oldu devlet hastanesi çocuk bölümüne randevu aldım ordan ultrason yönlendirdi bebek diye hemen çektiler ultrason u gönderdiler mastit geçti kitleler açıldı ama gece süt biriktigi gibi hemen sıtma oluyo bana bugün pek halsizim emzirmek falan bütün vitamin depoları gidiyor tabi takviye alıyorum ama yetmiyor sanırım eşim aynı onun ev temizliği ve yemek takıntısı hep aynı sofrası bol olsun istiyor alkol aldığı için meze falan cesitlik istiyor yetistiremiyorum ya da bıktım galiba yapmak istemiyorum bende sıkıldım galibaSüper, zorlayıcı birşey mi ? Siz nasılsınız mastitiniz rahatladımı eşinizin anlayışsızlığı beni çok üzmüştü hala aklımdasınız
Benim bebişim de bugün 18 günlük oldu ama hala doğum kilosuna ulaşamadı. Biz de anne sütü + 4 kez 60 cc ile ilerliyoruz. Umarım tez zamanda hem sütümüz yeter hem de toparlar bıdıklar. Ben de çok üzülüyorum. Özellikle emdikten sonra mamayı içerkenki o iştahını görmek üzüyor beni. Ben vermemeye çalışıyorum eşim veriyor mamayı.Merhaba bebeğim şuan 1 ay 3 günlük oldu kilosu 3.500 normal bebek ebatına ulaşmış dedi doktorum. Tavsiye edilen normalde her ay 1 kg almasıymış ama tabi az ya da fazla bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir dedi doktorum. Ben önce sütümü emzirdim ardından mama takviyesi yaptım. Mama takviyesine de devam etmeyi düşünüyorum açıkçası. Kafamda sütüm yetmiyosa ya diye soru işaretiyle yaşamak istemiyorum çünkü. Lütfen üzülmeyin.. doktorum hiç unutmam şunu demişti hiç açlıktan ölen bebek oluyo mu anne sütü yetmiyor diye? Olmuyo. Kendini boşuna üzme anne sütü + 60 cc mama takviyesi ile devam et dedi. Ben de ağlıyodum kilo alımı zayıf dediğinde doktorum. Aslında kilo çok da önemli değil organları gelişimi sağlıklı olsun en önemlisi bunlar. Stres sütü gerçekten azaltıyo benim de o dönem azalmıştı sütüm. Günde 1-2 kere sağmaya çalıştım sağdıkça bi tık daha arttı sanki. Yalnız değilsiniz geçecek hepsi bunların. Bu bir süreç ve zamanla düzene oturacak her şey öyle düşünün
Üzülme sarılık olmasından iyidir bence sen nasılsın toparlayabildin miBenim bebişim de bugün 18 günlük oldu ama hala doğum kilosuna ulaşamadı. Biz de anne sütü + 4 kez 60 cc ile ilerliyoruz. Umarım tez zamanda hem sütümüz yeter hem de toparlar bıdıklar. Ben de çok üzülüyorum. Özellikle emdikten sonra mamayı içerkenki o iştahını görmek üzüyor beni. Ben vermemeye çalışıyorum eşim veriyor mamayı.
Oh iyi bari darısı şu aşıları atlatmaya , benimde sıtma tutmuyo artık sertlik var geçmiyor çocuğu emziriyorum ama yok , hımm anladım Allah onada merhamet duygusu nasip etsin inşallah Rabbim zorunu kolaylaştırsın çok normal bıkman bebeğe zor yetişiyoruz zaten ev desen çingen çadırıYok pek kolay oldu devlet hastanesi çocuk bölümüne randevu aldım ordan ultrason yönlendirdi bebek diye hemen çektiler ultrason u gönderdiler mastit geçti kitleler açıldı ama gece süt biriktigi gibi hemen sıtma oluyo bana bugün pek halsizim emzirmek falan bütün vitamin depoları gidiyor tabi takviye alıyorum ama yetmiyor sanırım eşim aynı onun ev temizliği ve yemek takıntısı hep aynı sofrası bol olsun istiyor alkol aldığı için meze falan cesitlik istiyor yetistiremiyorum ya da bıktım galiba yapmak istemiyorum bende sıkıldım galiba
şimdi daha iyi ya sağolun ama gece korkuttu beni baya :/Çok fazla emdiği içindir benim de birkaç kere başıma geldi ama bazen bırakmak istemediği oluyordu ben memeyi çekince de ağlıyordu o yüzden insan ne yapacağını bilmiyor. Bu durumlarda emzik çok işe yarıyor ama benim kız tutmuyor maalesef. Tabi bu kusma durumu devam ederse bir sağlık ocağında hemşirelere sorabilirsiniz ama muhtemelen çok emdiği içindir korkmayın
Şuan ne versen luk luk içiyolar valla doydugunu anlamıyolar sonra kusuyolarbizimkide ağzı boş dursun istemiyo sürekli aranıyo memede olayım istiyo emmiyoda.. bende bazen çok durmuyosa 30ml veriyorum gece yetiyo.doğum yaptım oğlumun kilosunu öğrenemedik tartıları bozukmuş meğer ilk gun 3.100 3.35 2.gün 2850 cıkarkende acildeki sağlam tartıda tartıldı 2765ti 7.gün kontrole gittik kilosu 2850cıktı doktorların bızım kafalar yandı karıştışuan 16 gunluğuz 3kilo olmuş çok şükürr saglık ocagındakı ebede şaşırdı kılo kaybı olurda bu kadar olmaz yanlışlık yapılmıştır dediBenim bebişim de bugün 18 günlük oldu ama hala doğum kilosuna ulaşamadı. Biz de anne sütü + 4 kez 60 cc ile ilerliyoruz. Umarım tez zamanda hem sütümüz yeter hem de toparlar bıdıklar. Ben de çok üzülüyorum. Özellikle emdikten sonra mamayı içerkenki o iştahını görmek üzüyor beni. Ben vermemeye çalışıyorum eşim veriyor mamayı.
Hepimizin başından geçiyor böyle şeyler. Küçük bebolar bizi korkutuyor sürekli olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz Allah'ın izniyleşimdi daha iyi ya sağolun ama gece korkuttu beni baya :/
Bende 30 ekimde doğum yaptım hala düşmedi m ettimBenim de 23.gün ama hala düşmedi