2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Uykuya dalamıyor bizimki bir türlü. Gece de çok sık uyanmaya başladı. Bu ara gaz yapan yiyeceklere pek dikkat etmiyordum nasıl olsa alttan gazını çıkarıyor diye ama sanırım rahatsız etti, eski beslenme düzenime döneceğim.

Bende neredeyse aynı dertten muzdaribim. Herseyi benim yapmamı istiyo. Bebekle ilgilenmek, ev temizliği, yemek, çamaşır bulaşık az önce küçük bi tamir işi vardı diyo ki bunun da senin yapman lazım. Orda patladım. Bebeği kucağına versem 5 dakika sonra geri veriyo. Herseyi eksiksiz ve güzel bi şekilde yapmamı istiyo. Bunalıyorum çok. Geçenlerde kaynanamla görümcem çocuğu sevmeye geldi çat kapı, oturdular bende tüm gün ayaktaydim onlar oğlumu alınca biraz sohbet birazda ben oturayım dedim. Eyvaahh, kaynanam gittikten sonra eşimi arıyor ki, o karın hiç mi insanlık görmemiş bi kahve bile ısmarlamadı. Üstüne bide bana kötü söz içeren bi mesaj atmış. Altına mı ettin de bi kahve yapamadın diye. Bende tabi cevabini verdim şuan konuşmuyorum onunla da. Hiç kimse anlamıyor beni. Hiç kimse yardımcı olmuyor, gurbetteyim kendi aileme de gidemiyorum. Esim de diyo psikolojin bozuluyor, bazen kalbimi bile kırıyo. Yarabbel aleminn. Çok doluyum bende.

Çok iyi anlıyorum seni canım.En azından bebege karşı sorumlulugunu yerine getirse yaptıgın ev işleride sana zor gelmeyecek ama işte gelde anlat.kaynananın yaptıgı terbiyesizlige sinir oldum hem çat kapı hem hizmet.görümce hanım kalkıp yapıverseydi insanlık meselesi.gurbette olman Ayrı bi zordur senin için birde bunlar.ben aldım karsıma konustum işe yaradı şu aralar biraz değişti en azından eylülle daha cok ilgileniyor.Sen konustunmu hiç eşinle sorunları.

Kızlar bebişleri nerde yıkıyorsunuz bizimki katlanır küvetine sığmıyor ya artık duşakabinde fıskiyeyle yıkasak korkar mı acaba
Ben annemler de kalıyorum diye küveti getirmedim, kızlar kesinlikle öneriyorum, küçük bi tabure duş başlığı ile sadece iç çamaşırlarımla kalıyorum ben, banyoyu ısıtıyorum önden ama sıcaksa gerek yok, o kadar eğlenceli ki ortam da sıcaksa neredeyse 45 dk oyalanıyoruz suda. Hem sizin kucağınızda diye çok huzurlu, isterseniz ilk başta şampuansın deneyin, manuplasyonunuza bakın çünkü kayganlaşıyor, ama baktınız iyi gidiyorsunuz direkt banyo yaptırın öyle. Büyüdükçe daha da zorlaşır diye o şekilde yapamayız diye ben bu dönemde deniyim dedim inanılmaz keyif aldım. Duşa kabinden çıktıktan sonra onu yatırıp koyabileceğim bi yer ayarladım havlusu orda duruyor onu sarıyorum o beklerken ben bornozu giyip çıkıyorum. Odasında giydiriyorum. İ na nıl maz keyifli her türlü güvenlik önleminizi alın mesela duşa kabinden çıktıktan sonra bebekle bastığınız yer paspas gibi kuru bişey olsun kaymayın, oturdupunuz yer sağlam olsun gerekirse duşa kabinin zeminine havlu serin, Allah korusun düşerse korur, ya da su bi anda sıcak ya da bian da soğuk oluyorsa ona dikkat edin. Ama şöyle söyliyim ben çok rahat hallettim. Artık eve dönüyorum muhtemelen küvetinde devam ederiz ama çok keyif aldık bu 1 ayda. O duş başlığından gelen suyun basıncını ayarlayın çok hızlı gelmesin elini filan atıyor gülüyor kucakta olduğunu hissedince bi de.

Var ya böylelerine çocuğu göstermeyeceksin. Kapını bile açmayacaksın. Onlar fenaysa sen iki katı fena olacaksın ki sesleri çıkamasın ağzının içine baksınlar aman bir şey deme diye. Eşinde anasının ağzına bakmayacak tabii henüz bebek sahibi olduğunuzun bilincine varamamış malesef sana böyle davrandığına göre canım. Laftan anlayacak biriyse güzelce konuş ama o kafada değilse zaten hiç kendini hırpalama. Birde psikolojin bozuluyor demiş neden acaba kim bozuyor deseydin keşke ailecek delirtecekler seni umarım en kısa zamanda düzelir her şey. Diğerleriyle sakın barışma yine gelip sinirlerini bozarlar. Destek olmuyorlar bari köstek olmasınlar

Güvenli bağlanma içinde öneriyorlar canım bu yöntemi ne güzel bebişin sevmiş ince detaylara kadar yazmışsın teşekkür ederim aşı huzursuzluğu bitsin bizde deneyeceğiz eşimle. Suyu çok seviyor seveceğini sanıyorum bende bakalım

Görümcem Allah için kalkıpta kendi içtiği çayı bile mutfağa götürmez. Bırak yardımı. Eşimle konuşuyorum ama hiç işe yaramıyor şu 1 haftadır izinde, hergun öğlenleri mutlaka uyuyor, telefonu zaten eline yapışık. Şu yemeği yap bunu yap, ortalık niye bu kadar dağınık. Niye temizlik yapmıyorsun. Ayrıca anacı olması ve bizim onların alt katında oturuyor olmamız da cabası.

Yok barismicam, özür dileyene kadar yüzlerine bakmıcam. Sonra mesaj atiyo ki sen benim kızım gibisin. Geri vites aliyo ben sert çıkışınca hoş sertte çıkısmadım, bu zamana kadar hiç mi bisey yapmadım böyle konuşuyorsunuz, Hiç hoş değil, ayrıca kimse bana böyle birsey söyleyemez siz de dahil dedim. Kimseye anlatamıyorum da annemleri de taa orda üzücem. Herseyi içime atıyorum. Türkiyeye gelmek istiyorum. Oğlumu anneme birakıp az da olsa kafa dağıtmak istiyorum, evladımla o zaman daha iyi ilgilenebilirim. Ama ancak Mayısta.

Herkese selaaam. Ben hamilelik takvimlerini bi de doğum sonrası doğumdan şu kadar gün geçti yazısını göremiyorum. Niçiiin?

Selamlar kızlar gazlar bebeğinizin ne alemde? benim bebeğim 3,5 aylık 3 aya gazı bitiyor ya da azalıyor deniliyor çevremde. Benim bebeğimin tam tersine bu aylarda sanki pik yaptı. Hele 2 gündür çocuk gazdan ağlamaktan yırtındı. Önceden çıkartır rahatlardı. Şimdi hem alttan çıkarıyor hem üstten çocuğun gazı bitmiyor. Deliricem bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var mesela yarım saat 40 dk içinde çocuk 4-5 kere geğiriyor hepsi çıkmadan ağlaması ağrısı geçmiyor. Kakada her gün yapıyor. Gündüzleri iyi keyifli geceleri felaket yardım ltf

Bizim geçti canım 3 aydan sonra azalarak bitiyor demişti doktorumuz zaten. 4.ayı bekle bakalım belki o zaman azalır sizinkide

Bizimki pırt pırt alttan daha çok çıkarmaya başladı ve sanıyorum ki kusması da buna bağlı olarak azaldı, tamame geçmedi ama büyük oranda hafifledi diyebilirim. Ben gaz yapana lahana mercimek nohut gibi şeyler yedim bu ara hep ama ağlama sorunumuz olmadı şükür, sadece gazını çıkarabilmek için daha çok ıkınıp sıkılıyor artık onu farkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…