2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar bugün uzun bi aradan sonra rahatç rahat acele etmeden duş aldım(ebeveyn banyosunun kapısını açık bıraktım yatağı da hemen çaprazda kalıyordu oyuncakları izledi kendi kendine uzun süre hiç ağlamadı ilk defa) ardından süt içtiği gibi uyudu ve ben de bulaşık yıkayıp keyif kahvemi içtim şimdi uzandım telefona bakabiliyorum. Ah o kadar huzurluyum ki şu an muhtemelen gece mızmız olacak genelde bi iyiyse ardından acısını çıkarıyor ama olsun şu an çok iyi geldi böyle

Kızlar kızım 2 ay 22 günlük ve çok öksürüyor ne yapmam gerekiyor sağlık ocağındaki Dr geniz akıntısı var ciğeri temiz demiş okruruk şurubu vermiş açıkçası okruruk surubunu vermek istemiyorum başına gelen varmı bir iki kaşık ıhlamur vermekten ve emzirmek dışında elimden birsey gelmiyor nebilizutormu alsam kullanan varmı

Canım resimmi attın göremedimde hangi ıslak mendilleri sordun
Sleepy serilerini atmıştım canım ama baby turco daha iyiymiş denemek adına sleepy üçlü paket aldım ama köpük köpük hep hiç içime sinmedi minies deneyeceğim ya da baby turco dan devam edeceğim galiba. Bizimkinin pişik problemi var hiç tam geçmedi zeytinyağıyla azaltabiliyorum sadece ıslak mendili de daha sade ve temiz olsun istiyorum yüzden

Canım bizim de bi dönem çok hırıltılıydı nefesi geceleri horluyordu serum fizyolojik ve çok tıkalıysa burun aspiratörü kullanarak açtım sonra kendiliğinden geçti. Bizimkinin de ciğerleri açıktı ama baya sümük çıkıyordu rahatlıyordu serum ve aspiratörle(aspiratörü çok kullanmak burun etini şişiriyormuş o yüzden sadece çok çok tıkanınca kullanmak gerek serum fizyolojikte sınır koymadı ize doktorumuz)

Her gün serumu şırıngayla her delikten sıkıp aspiratörle kalanları alıyordum iyi değilse almayayım

Kızlar yeni bi şey öğrendim ve bence çok yararlı bi bilgi size de söylemek istiyorum. Hekimim yanımda yazıyorsunuz Google a ve asistan girip ateş düşürücü asistana basıyorsunuz. Önce bebeğinizin ateşini sonra kullanacağınız ilacı sonra kilosunu giriyorsunuz ve size ne kadar ilaç kullanmanız gerektiğini ne kadar arayla verilmesi gerektiğini söylüyor. Aşağıya örnek bıraktım.

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-29-16-59-53-286_com.android.chrome.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 72
  • Screenshot_2022-12-29-16-59-44-848_com.android.chrome.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2022-12-29-16-59-32-868_com.android.chrome.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2022-12-29-16-59-12-228_com.android.chrome.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2022-12-29-16-59-00-149_com.android.chrome.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 63
Her gün serumu şırıngayla her delikten sıkıp aspiratörle kalanları alıyordum iyi değilse almayayım
Serumda sorun yok ama aspiratör sık kullanılınca burun etini şişirip daha kötü yapıyormuş canım. Doktorum da önermemişti zaten pek o yüzden dara düşmedikçe kullanmadım. Hırıltı devam mı sizde yoksa ne olur ne olmaz diye mi alıyorsun?

Kızlar dışarıda pusette duruyor mu bebişleriniz ya biz asla tutamıyoruz krizlere giriyor kucakta geziyor . Arabada bağrış çığrış zor gidiyoruz pusetten güvenlik açısından çıkartmıyorum çünkü.

Reactions: Zzy
Mesela arabayla bı yere gidicez pusetind koyup arka koltuğa koyuyorum çığlık çığlığa ya kucağına alıcaksın yada öyle gideceksin çok fena bu bebeler ya o yüzden tek başına cesaret edemiyorum bir yere çıkmaya arabayı kullanırken o arkada ağlarsa çok stres olurum

Araba hareket ediyorsa pusette duruyor ama eğer o araba bi durursa , işte o zaman kıyamet kopuyor deli bunlar deli

Kızlar ıslak mendil öneriniz var mı? Molfix izotonik sulu olanlardan denedik ama çok memnun kLmDım sanki. Kuruyor gibi 2-3 tane pat pat kullanıyoruz.
Pure baby mi denesem acaba , deneyen var mı ?

2 yaş altına öksürük şurubu verilmiyor ki. Burnunu sürekli serum fizyolojiile temizle. Açık dursun canım. Ve bol.bol emzir. bunlar yeter ben o şekil atlattım. Ama dediğim gibi 2 yaş altına öksürük şurubu verilmiyor

Geçen ay bana da kapanmak üzere dedi sağlık ocağındaki ebe, doktora sordum yok bulamamıştır o yerini bazen bulamayınca kapandı sanıyorlar dedi. Gösterdi bak açık dedi.
Evet mihtemelen bulamadı ama bizimki gerçekten çok küçülmüş dviti kestik her ay kontrol ettirecez inşallah bı sıkıntı olmaz çok korkuyorum

Ayy bende asla yalnız cesaret edemem en az 1 yaşına kadar
Araba hareket ediyorsa pusette duruyor ama eğer o araba bi durursa , işte o zaman kıyamet kopuyor deli bunlar deli
Çılgın bebeler

Bize burun delikleri dar bu yüzden sık sık temizle dedi fış fış ettiği zaman günde 1 veya 2 günde 1 aspiratörle temizliyorum

Bizim huzursuzluk 24 saat surdu, ilk gece calpol verdim
Hiç bu kadar huysuzlanmamıştı. Ağrısı var muhtemelenü. Ben de verdim calpol ağrısı için sakinledi biraz ama etkisi geçince ağlamaya başladı. İnşallah bizim de kısa sürer ya
Ben de düşünüyorum ki bi bizim bebe sevmiyor araba yolculuğunu. Çığlık kıyamet gidiyoruz bi yere giderken. Sırf rahat etsin etrafı görsün diye oto koltuğunu yatış kademeli olanlardan aldık yok onda da durmuyor.
İnşallah bizim gibi olmazsiniz ben mahvoldum
İnşallah ya valla bugün bile mahvoldum devam ederse naparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…