2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar bebeğim bütün huyları değişti emmek istemiyor sürekli ağlıyor kucakta uyumak istiyor gece saat başı uyanıyor meme reddi yaşıyoruz çok Zor geçiyor o ağlıyor ben ağlıyorum

Kızlar bebeğim bütün huyları değişti emmek istemiyor sürekli ağlıyor kucakta uyumak istiyor gece saat başı uyanıyor meme reddi yaşıyoruz çok Zor geçiyor o ağlıyor ben ağlıyorum
Biraz sabır canım bizde aynı şeyleri yaşadık. Sakin kalmaya çalış. Geçiçi bi süreç.

Bende yaşıyorum canım 2 gündür huyu değişti 4.ay atağı diyorlar geçecek inşallah biraz sabır

Allah'ım sabır versin inşallah emmemesi çok üzüyor beni biberon da almıyor kaşıkla veriyorm ağzının kenarından akıyor
Evet emmek istemedi ağlıyordu uyku geçişlerinde hele. Evi inletiyordi biraz gezdirdim oyaladim öyle.teklif ettim emiyordu az az. Üzülme aç kalıyor diye. Bi dönem işte neden oluyor bilmiyoruz. Benimde yeni yeni düzeldi bezinden anlıyorum em.cok da dolu dolu artık. 1 2 hafta çok az dolu oluyordu düzeldi. Supurge sesi fön sesi arada rahatlatiyordu öyle emzirdim.uyuttum bazen

Canım bütün bunlar bebeğinin büyüyüp geliştiğinin göstergesi aslında,bizler bile her zaman aynı değiliz geçen hergun bizlere de doğrudan ya da dolaylı olarak farklı özellikler kazandırıyor. Bebeklerimiz de büyüdükçe dünyaya daha farklı pencerelerden adapte oluyorlar. Her koşulda sarıp sarmala onu,anneler ağlayınca tıpkı hamilelikte olduğu gibi şuanda da anlıyor kuzularimiz. Yenidoğandan bu zamana yaşadığın süreci ve bebeğindeki farklılıkları düşün,en zoru bu dediğimiz zamanlar bak geçti gitti. Bu da bir süreç ve geçecek güzel anne,her ne olursa olsun bebeğine sarıl ve bu minik hallerinin keyfini çıkart,sakın kendini üzme biraz zaman gerek sadece

Bende gezdirerek kucağımda zor emziriyorum bez yine kupkuru inşallah biran önce duzelirler

Reactions: Zzy
Çok doğru aslında ama işte birden bütün güzel huyları değişti inşallah çabucak atlatırız bu atak dönemini

Kızlar bebeğin burnunu serum fizyolojik ile temizlerken enjektörün sert ucu beni biraz ürkütüyordu. Şöyle bir şey buldum hemen tükeniyor ama takip ederseniz yakalarsınız. Ben inanılmaz faydasını gördüm aşırı rahat temizliyorum şuan korkmadan. Aklınızda bulunsun

Eklentiler

• 15AE762F-D116-4FAB-B555-E36EF7044E9B.jpeg
    46,6 KB · Görüntüleme: 52
Çok doğru aslında ama işte birden bütün güzel huyları değişti inşallah çabucak atlatırız bu atak dönemini

Daha güzelleri olması için değişti annesi, bu süreç ve sonrasında edindiği yeni kazanımları gördükçe diyeceksin ki: "ahh keşke bu kadar hızlı buyumesen!.." Ben hergun diyorum bunu bebeğime , her anının tadını doyasıya çıkartmak istiyorum doyamıyorum onunla olmaya ve o da her geçen gün öğrendikleri ile beni şaşırtmaya devam ediyor
Geçecek annesi merak etme

Kızlar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz ya ben çok garip şeyler yaşıyorum geceleri memede uyuyor yatağa alırken ben mi haşin davranıyorum yoksa bebekten mi bilmiyorum kucağımdan indirdiğim an ağlıyor ama bence benim hatam çünkü kibar kibar bırakamıyorum paldır küldür gidiyor çocuk . Artık 4.aydan sonra alışkanlıklar kazanılıyor diye uyku konusunda sakince bişeyler yapayım boyutu da değiştiği için bebeğin rahat uyusun diyorum bizim 2.ay gece gündüz kucakta uyuyordu. Ama bu uyku işi biraz garip ya. Sadece akşam 8 de ilk yattığı uyku yatakta oluyor gece boyu kucaktan indirdiğimde uyanıyor. Nasıl çözüyorsunuz bu işi biraz istişare yapalım ya. Bebek uyumak istiyor o belli ama ben tecrübesiz ve muhtemelen bilgi eksikliğim olduğu için doğru yaklaşamıuorum. Mesela tam daldığında da mı kucaktan indirilmeli ya da dalmadan mı onu dahi bilmiyorum içgüdüsel hareket ediyorum ama olmuyor yazık uyumak isteyen çocuğu uyutmuyorum

Allah'ım sabır versin inşallah emmemesi çok üzüyor beni biberon da almıyor kaşıkla veriyorm ağzının kenarından akıyor
Banyo yaptıktan sonra biraz rahatlıyor bebişler ben meme reddi yaşadığımda banyodan sonra verdiğimde alıyordu hemen. Eğer seninki de seviyorsa banyo sonrasında dene istersen

Benimki kucağı sevmiyor ama kendi başına da uyumuyor ayakta sallayarak uyutuyorum tam daldığından emin olduğumda yatağına götürüyorum yoksa yatağa koyar koymaz uyanıyor

Şöyle bir şey yapıyorum son zamanlarda çalışmaya başlayınca aynayı Konya’yı göreceğim o ayrı da
Sabah kalktıktan sonra 11:30-12:00 gibi Kısa uyuyor onda bizim yatağımıza koyup yanına uzanıyorum pış pış yapıp yanağımı yanağına getirip uyuyor (uykusu gelmiş oluyor zaten gözler küçülüyor belki Ben olmasam da uyur o ayrı)

Ama diğer uykularda ayakta sallayarak uyutuyorum, herkes alıştırma bilmem ne diyor ama bence en kolay uyutma yöntemi. Hem herkeste de işe yarıyor, eşim de sallayınca uyuyor mesela. Ama ben sallarken kollarını Tutup bi tık hızlıca sallıyorum pişş pişşş sesi eşliğinde.

Gece de genelde emip uyumaya devam ettiği için emzirip gazını da mutlaka çıkartıp öyle yatırıyorum. Bizimkinin kusma sorunu olduğu İçin gaz çıkarma hareketi yapmadan koymuyorum genelde. Şimdilik gece uykusu ağır uyanmıyor devam ediyor uyumaya.

Ne zamandır bekliyorum ya mesaj atıyorlar geldi diye 10dk sonra görüyorum bitiyor hemen

Ben çözümü yattığı yerden emzirerek buldum yani akşam 22.30-23.00 gibi yatıyor önceden 20.30-21.00 gibi uyurdu ne zaman uyansa kucağıma almadan yerinde emziriyorum beşikte ayrı odada yatıramıyorum yatak odasına da sığmıyor park yatak çift kişilik yatakta yayıla yayıla uyuyoruz Böyle benim de onun da uykusu bölünmüyor

Gündüz pilates topunda uyuyor iyice daldıktan sonra koltuğa geçiyoruz hep kucakta tabii buna çare bulamadık. Gece uykusuna akşam 10da pilates topunda daldıktan sonra yatağına yatırıyorum önce ayaklarını değdirip en son başını koyuyorum ki düşme refleksi olmasın. Uyku arkadaşında beyaz gürültü açıp hafif sallıyorum birkaç dakika. Bazen bağırıyor uyanacak oluyor hemen tekrar sallayıp ağzına emziğini veriyorum. Mama saatlerinde kucağıma alıyorum yedirip gaz çıkartıp altını alıp geri yatırıp birkaç dakika yine sallıyorum kendisi uyuyor alıştı böyle. Sabahlarıda 9-10 arası uyanıyor kendi kendine konuşuyor biraz sonra yanımıza alıyoruz eşimle oynatıyoruz neşeliyken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…