Kesinlikle öyle gitgide fena bir alışkanlık oldu bu kucak olayı malesef. Bizim kucakta ve pilates topunda uyuma sorunu olunca annem iyiki geliyor yoksa halimiz ne olurdu kim bilirValla denemek lazım ama o da çözüm değil, 4.ay itibariyle uyku saatleri belirleyip kucaktan da kurtulmak lazım. Gerekirse destek alıcaz gibi gözüküyor. Beyaz gürültü kriz anlarında işe yaramıyor malesef. En başta ilk uykuya geçişte, eğer uyku bölündüyse ya da artık çok yorgunsa fayda etmiyor.
Annenin gelmesi büyük şans, ben zaten alerji sebebiyle yediklerim de sınırlıyken, bulduğum ilk fırsatta yemek ısıtıyorum yada hazırlıyorum ki, kucagimda uyuklarken yiyebileyim.
CAnım kisa uyuyorsa çocuk aç .devam sutu mama veriyor musun?Zaten ağlıyor ama ne yaparsak yapalım uykuya direniyor yarım saat 1 saat uyuyor en fazla sonra kaldığımız yerden devam
Gaz problemi olan bebekler de uzun uyuyamiyor sancı girince kıvranarak uyaniyorlar oda bı ihtimal olabilirCAnım kisa uyuyorsa çocuk aç .devam sutu mama veriyor musun?
Mide gazı olabilir.benim bebek ellerini yüzüne vuruyor ağlayarak uyaniyor ben cok gaz sandimda açlıkmış.birde mama yedikten sonra ağliyordu bugün fazls verdim ilk defa ağlamadıGaz problemi olan bebekler de uzun uyuyamiyor sancı girince kıvranarak uyaniyorlar oda bı ihtimal olabilir
Yaaa kundak sevmiyor mu peki kundak yapıp uyutsanMide gazı olabilir.benim bebek ellerini yüzüne vuruyor ağlayarak uyaniyor ben cok gaz sandimda açlıkmış.birde mama yedikten sonra ağliyordu bugün fazls verdim ilk defa ağlamadı
Merhaba gazı var belli yawru kusunİyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim
Kaynanam buraya gelmişCAnım kisa uyuyorsa çocuk aç .devam sutu mama veriyor musun?
Kundakliyor annem.ben kundaklayinca agliyor.120 cc veriyorum artık.100 cc di.Yaaa kundak sevmiyor mu peki kundak yapıp uyutsanbüyüdükce doymuyor olabilir canim kaç CC veriyorsun mamayı
ahaha ahh sorunu bulunca yaz buraya merak ettimKaynanam buraya gelmişhemen koydunuz teşhisi
Ya inanır mısın yanlış da olsa ben doğduğu ilk 40 gün hariç o da ani bebek ölümü muhabbetinden dolayı Yanyana yattık hep. O 40 günde hep elini tutup uyudum. Sonrasında da şeker gibi uyudu çocuk arada tabiki atak dönemleri zor geçiriyordu ama rutini hep emip uyuyor gece beslenmek için uyanıyor sonra dalıyor direkt. Bence bu dönem algıları aşırı açık ve bizi istiyorlar. Bilmiyorum bu dönemler her anlamda çok muhtaçlar bize ya. Eğer fırsatınız varsa deneyin ya siz bilirsiniz elbette belki sonrasında profesyonel olmayan bir yaklaşımmış diyeceğim ama şuan en azından kaliteli uyuyor bebek ondan eminim. 100. Gün bugğn . 120 den sonra uyku arkadaşı olayına gireyim diyorum en azından o el tutma hissini versin diye. Ama daha araştırmadım detayını tabi.geceleri bebeğim beşiğe koyduktaktan donra yarım saat uyuyup tekrar uyanıyodu bende bikaç gecedir aramızda yatırıyorum o zaman daha çabuk dalıyo ama doğrumu yapıyorum hatamı bilemedim
aynen bende ne kadar doğru bilemedim ama en azından babasıda ben de kendide kaliteli bi şekilde uyuyoruzYa inanır mısın yanlış da olsa ben doğduğu ilk 40 gün hariç o da ani bebek ölümü muhabbetinden dolayı Yanyana yattık hep. O 40 günde hep elini tutup uyudum. Sonrasında da şeker gibi uyudu çocuk arada tabiki atak dönemleri zor geçiriyordu ama rutini hep emip uyuyor gece beslenmek için uyanıyor sonra dalıyor direkt. Bence bu dönem algıları aşırı açık ve bizi istiyorlar. Bilmiyorum bu dönemler her anlamda çok muhtaçlar bize ya. Eğer fırsatınız varsa deneyin ya siz bilirsiniz elbette belki sonrasında profesyonel olmayan bir yaklaşımmış diyeceğim ama şuan en azından kaliteli uyuyor bebek ondan eminim. 100. Gün bugğn . 120 den sonra uyku arkadaşı olayına gireyim diyorum en azından o el tutma hissini versin diye. Ama daha araştırmadım detayını tabi.
Ya bence bu doğruluğunu sorgulamamız bile dayatılan yetersizlik hissinden oluyor. Öyle yapıyorsun ama ilerde şunlar şunlar olur modu. Şimdi düşündüm de her bebek özel ve bebeğin ihtiyaçlarını en iyi hisseden annesi. Bizim minnoşlar böyle seviyor demek ki . Başta Bebeğimiz sonra çekirdek aile üyelerimiz mutluysa en doğrusu odur bence.aynen bende ne kadar doğru bilemedim ama en azından babasıda ben de kendide kaliteli bi şekilde uyuyoruz
Çoğumuz aynı durumdayızBu aralar çocuğum resmen uykusuzlukta çığır açıyor. Uykusu geliyor anlıyorum uyutmayi deniyorum asla uyumuyor.emmek istiyor emziriyorum memeden çekince pat açıyor gözlerini ya da kucakta dalıyor yerine koyayım diyorum hop uyanıyor. Helak oluyor içim gidiyor resmen, elimden geleni de yapıyorum ama nafile. umarım geçici bir süreçtir. Biraz önce duş alabilmek için annemi çağırdım,durumlar bu derece. Ama okuduğum kadarıyla hepimiz benzer süreçleri yaşıyoruz.
aynen doğru diyosun kdsinlikle çevredekilerinde payı var benim böyle düşünmemde sabah doktora gittim kayınvalidem bize gelip bebekle durdu yatakta görünce niye öyle yatırıyosunuz ezersiniz çocuğu hep alışır sonra ayrı yatıramazsınız kafamı karıştırdı hemenYa bence bu doğruluğunu sorgulamamız bile dayatılan yetersizlik hissinden oluyor. Öyle yapıyorsun ama ilerde şunlar şunlar olur modu. Şimdi düşündüm de her bebek özel ve bebeğin ihtiyaçlarını en iyi hisseden annesi. Bizim minnoşlar böyle seviyor demek ki . Başta Bebeğimiz sonra çekirdek aile üyelerimiz mutluysa en doğrusu odur bence.