Güzel güzel maşallahKizlar sağlık ocağından geldik 70 gunluguz bebeğin boy ve kilosuna baktı boy 60 cm
Kilo 5200 sağlık ocagina göre 900 gr almış bir ayda iyimi sizce kizlar
Hipp organıc ve aptamil prosyneo’da öyle. Tabii anne sütüylede besleniyorsa tad ayırmaması önemli. Biz mamayla besleniyoruz.bende hipp smilacve humanayı anne sütüne en yakın diye okudum az araştırdığımda bide doktorumuza danışcam
anne sütüyle besleniyo aptamili içetken tad ayırmıyo kudmadı ve yeşil kaka kafamı karıştırdı o zaman aptamil prosyneo da seçeneklerimdr olsun doktoraHipp organıc ve aptamil prosyneo’da öyle. Tabii anne sütüylede besleniyorsa tad ayırmaması önemli. Biz mamayla besleniyoruz.
Ayyyy valla co sinirlendim. Ayıp yahu. Öyle soru sorulur mu. Birinizin dur demesi lazım gerçekten. Em bastan kimse soramaz benim.kocama benimle ilgili adet oldun mi diye. Benim annem bile sormaz bana öyle. Izin de vermem açıkçası. Alahyardimcin olsun canım ınslalah bi an önce çözülur.Ayyy anlatsam roman olur içimi. Bı buraya dokebiliyorum ben hayatımda daha kayınvalide in gelinine adet oldunmu diye sorduğunda sahit olmadım en azından bu devirde kuzenimin 6 sene çocuğu olmadı kaynanası bikere bile sormadı adet oldunmu diye benim ilk ay başladılar her ay adet oldunmu hastaneye gidelim diye beynimi yiyorlar di bende eğer hamile kalırsam haberiniz olur bana adet oldunmu diye sormayın diyordum bu sefer Esime soruyorlardı onun telinden görüyordum eşime diyordumki ya izin verme hayatımıza karismalarina ben belki şuan hazır değilim belki şuan istemiyorum neden ses etmiyorsun diye 1 buçuk senemi böyle zehir ettiler psikolojik baskı stres şimdi sorsan asla sana baskı yapmadim derler eşim o zamanda hiç birşey demedi şimdide demiyor ne onlara ne bana sessiz kalıyor hep kötü olmasın ailesiyle asla istemem ama benide biraz anlasın bunu istiyorum ondan baktım o ses etmiyor bişey demiyor bende kendi işimi kendim hallettim hamile kaldığım ay herkese resti çektim brn ne hastaneye gidiyorum ne de çocuk düşünüyorum bana sakın bebek demeyin birdaha diye onlara gitmeyide kestim baya bı hatta memleketime gittim spor yapıyordum evde herkesten uzaklaşmıştım o ay hamile kaldım .bunaltmak onların karakterinde var yani şimdi yeni elti geldi diyorum bana sergilediği iz bebek performansının aynısını bekliyorum diye asla lafmida çekmem
Maslalah gayet güzel.Kizlar sağlık ocağından geldik 70 gunluguz bebeğin boy ve kilosuna baktı boy 60 cm
Kilo 5200 sağlık ocagina göre 900 gr almış bir ayda iyimi sizce kizlar
Stresten belkide çocuğunuz olmadıAyyy anlatsam roman olur içimi. Bı buraya dokebiliyorum ben hayatımda daha kayınvalide in gelinine adet oldunmu diye sorduğunda sahit olmadım en azından bu devirde kuzenimin 6 sene çocuğu olmadı kaynanası bikere bile sormadı adet oldunmu diye benim ilk ay başladılar her ay adet oldunmu hastaneye gidelim diye beynimi yiyorlar di bende eğer hamile kalırsam haberiniz olur bana adet oldunmu diye sormayın diyordum bu sefer Esime soruyorlardı onun telinden görüyordum eşime diyordumki ya izin verme hayatımıza karismalarina ben belki şuan hazır değilim belki şuan istemiyorum neden ses etmiyorsun diye 1 buçuk senemi böyle zehir ettiler psikolojik baskı stres şimdi sorsan asla sana baskı yapmadim derler eşim o zamanda hiç birşey demedi şimdide demiyor ne onlara ne bana sessiz kalıyor hep kötü olmasın ailesiyle asla istemem ama benide biraz anlasın bunu istiyorum ondan baktım o ses etmiyor bişey demiyor bende kendi işimi kendim hallettim hamile kaldığım ay herkese resti çektim brn ne hastaneye gidiyorum ne de çocuk düşünüyorum bana sakın bebek demeyin birdaha diye onlara gitmeyide kestim baya bı hatta memleketime gittim spor yapıyordum evde herkesten uzaklaşmıştım o ay hamile kaldım .bunaltmak onların karakterinde var yani şimdi yeni elti geldi diyorum bana sergilediği iz bebek performansının aynısını bekliyorum diye asla lafmida çekmem
İdrar yaparken yanma varsa olabilir normal doğurmadım o yüzden yardımcı olamayacağımBenimde çok akıntım oluyor böyle yapışkanlı ya acaba enfeksiyonmu oldu baya rahatsızım alttan çokta dikisim var biraz Ağrı'da oluyor bi doktora gitmeyi düşünüyorum
Ya yanlış hatirlamisim gecen kontrolden 4600 muş not etmisim yani 600 gr almış oluyor 900 gr diye sevinmiştim moralim bozuldu 600 gr az degilmiMaslalah gayet güzel.
600-800 gram arası normal diye değerlendiriliyor.Ya yanlış hatirlamisim gecen kontrolden 4600 muş not etmisim yani 600 gr almış oluyor 900 gr diye sevinmiştim moralim bozuldu 600 gr az degilmi
Bizim gündüz uykuları da epey kısaldı birden açıveriyor gözleri. Bizimki sizden küçük henüz ama..Bugün yatağına her bıraktığımda uyandı en uzunu 15 dk sürmüştür, gündüz bu şekilde az az uyuyup akşam 5 e doğru bayilirdi artık. Bugün o da olamadı ve çok ağladı, ben de ağladım. Yoruldum çok uyutmaya çalışmaktan, yarım kalan işlerden, temel ihtiyaclarimi ertelemekten..
Şimdi kucağımda uyuyor, bırakmaya korkuyorum. Bu böyle devam edecek olursa, aglatmadan uyku eğitimi vermek gerekecek. Bana da, ona da yazık oluyo
Iyi aslında canım ama maalesef biz anneler az diyoruz. Aslında açlıktan aglamiyosa gayet iyi. Belki boya gitmiştir. Kendiminkiyle kıyaslasam en son 1 aylıkken tarttılar.Ya yanlış hatirlamisim gecen kontrolden 4600 muş not etmisim yani 600 gr almış oluyor 900 gr diye sevinmiştim moralim bozuldu 600 gr az degilmi
Bizde bütün gün kucaktayız istisnasız. Yatağında asla uyumuyor. Son iki gecedir yataktada zor uyuyor sürekli sallıyorum emzik veriyorum atıyor bağırıyor. Şimdi bunu yazarkende babasının kucağındaydı bir çığlık ağlama zor sakinleştirdikBugün yatağına her bıraktığımda uyandı en uzunu 15 dk sürmüştür, gündüz bu şekilde az az uyuyup akşam 5 e doğru bayilirdi artık. Bugün o da olamadı ve çok ağladı, ben de ağladım. Yoruldum çok uyutmaya çalışmaktan, yarım kalan işlerden, temel ihtiyaclarimi ertelemekten..
Şimdi kucağımda uyuyor, bırakmaya korkuyorum. Bu böyle devam edecek olursa, aglatmadan uyku eğitimi vermek gerekecek. Bana da, ona da yazık oluyo
Bizimde 4gün yapmadığı olmuştu gaz çıkartıyorsa bir haftaya kadar normalmiş. Biogaia ortalama bir hafta içinde etki etmeye başlar. Ikınması gaz sancılarından olabilir mi tam başlangıç zamanlarındasınız aslında biz ne çektik o civarlar başladı 75günlük olana kadarİyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim
Ah çok üzülüyorum hem onlara hem bize.. yetersizlik hissi, çaresizlik hissi uzadıkça gözyaşı kaçınılmaz oluyo. Sinirlerimi kontrol etmek de zorlaşıyor bazen, önce kızıyorum sonra üzülüyorum. Bu döngüye hapsolmuş durumdayım.Bizde bütün gün kucaktayız istisnasız. Yatağında asla uyumuyor. Son iki gecedir yataktada zor uyuyor sürekli sallıyorum emzik veriyorum atıyor bağırıyor. Şimdi bunu yazarkende babasının kucağındaydı bir çığlık ağlama zor sakinleştirdikgerçekten artık benimde içim parçalanıyor o gözyaşlarıyla ağlarken beraber ağlıyoruz
Gece uykusuna 8 de geçtiği olmadi hic.. 12 ye doğru geçerdi sabah da 10-10:30 gibi uyanirdik. Eskiden gece uykusu aralıksız 5-6 saat ya da minimum 3.5 saat olurdu. Sonra 3 saate geriledi. Şimdi sabaha doğru saat başı yada daha az aralıklarla uyanıyor ve uyanır uyanmaz elini ağzına götürüyor, memeden çıktığı an da aynı şekilde. Ben dişten iyice şüphelenir oldum. Bu çığlık işi de elini ağzına sokup, sinirlenince ortaya çıktıŞöyle bir şey gördüm. Eskiden böyleydik bizde akşam 7-8gibi uyur sabah 7-8 gibi uyanırdı. Gündüzde max 5-6 saat yapardı. Ne olduda değiştik anlamıyorum. Hayır biz sürekli atak haftasındayız herhalde bir düze çıkamadıkkatinaizmir