- 29 Ocak 2019
- 1.867
- 2.246
Merhaba Allah analı babalı büyütsün. Canım ben bu ekledigim fitili yine burda kadınlar kulübünde ekran görüntüsü almıştım belki lazım okur bebeğime diye. Arkadaş bebeğine yapmistiİyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim
Ah çok üzülüyorum hem onlara hem bize.. yetersizlik hissi, çaresizlik hissi uzadıkça gözyaşı kaçınılmaz oluyo. Sinirlerimi kontrol etmek de zorlaşıyor bazen, önce kızıyorum sonra üzülüyorum. Bu döngüye hapsolmuş durumdayım.
Dün gece bizim için de zordu, gözleri kapalı, aç değil, memeyi itiyo, altı temiz,uykuya dalamadikca, mikirdanmalar el kol hareketleri, yanıma bile almayı denedim onda bile susmadı bı dk bile.. ve böyle bi gecenin ardından uyandığında beri uyutmaya çalışıyorum. Uyandığında da uykusunu alamadığı için ne oyun halısı,ne anakucağı, ne kucakta gezirmek fayda etmedi. Bizimki aglamiyo da çığlık atiyo bı kaç gündür kendini yırtarcasına, sesi kisilcak müdahale etmesen yani ne yapacağımı şaşırdım. Bı ara calpol mu versem ne yapsam dedim yani. Şimdi babasının kucağında, yapılacak bı sürü şey var ama motivasyonum yok, kalsın hersey dedim bı çay içtim o kadar.
Hiç sorma o hissi berbat bir şeymişGece uykusuna 8 de geçtiği olmadi hic.. 12 ye doğru geçerdi sabah da 10-10:30 gibi uyanirdik. Eskiden gece uykusu aralıksız 5-6 saat ya da minimum 3.5 saat olurdu. Sonra 3 saate geriledi. Şimdi sabaha doğru saat başı yada daha az aralıklarla uyanıyor ve uyanır uyanmaz elini ağzına götürüyor, memeden çıktığı an da aynı şekilde. Ben dişten iyice şüphelenir oldum. Bu çığlık işi de elini ağzına sokup, sinirlenince ortaya çıktıAtaksa bı sonu vardır, inşallah ataktır. Huyları böyleyse yandık, Allah sabır versin bize
Dr 2-3 güm sonra demişti canım ama biz 3gün dolunca yıkadıkT temmuzekim canım sünnetten sonra banyoyu kaçıncı gün yaptırdınız?
Benim kızım da 3 ay 1 haftalık. Eylül 5 doğumlu. Ellerini şapur supur yiyo. Gözyaşı geçen gün ağladığında akti bir kaç damla. Ama her zaman yok gözyaşıMuhtemelen sıçrama zamanlarından ve bu bebeklerin en zor sıçramasıymış, uyku gerilemesi oluyo sanırım bizimki de aynı şekilde çok ağlayan bir bebek değil bir sıkıntısı varsa ağlar suan neye ağlıyor bilmiyorum uykusu gelince çok zor geçiyor, bu arada benim oğlumda göz yaşı henüz oluşmadı normal mi acaba 3 ay 1 haftalık, bir de eller evet hep ağızda çıkınca ağlıyor kaşınıyor sanırım,
Bizimki de bi ara bunu yapıyodu ben de not aldım ne zamanlar yapıyor diye meğer kakası gelince yapıyomuşKızlar ya yazmayayım dedim ama yine dayanamadım. Napayım başka kime sorayım
Bizim kız bu ara çok aksi,emerken savaşıyor. Savaşırken sütler akıyor. Hani süt geliyor yani. Atak haftasında mı acaba , böyle olur mu atak haftasında
Bugün mesela 4-5 kere emdi , emme sürelerinin arası açıldı
Canım benim ki sabahları öyle muhtemelen tazyikli geliyor gece süt doluyor seninkinun de öyle olabilirKızlar ya yazmayayım dedim ama yine dayanamadım. Napayım başka kime sorayım
Bizim kız bu ara çok aksi,emerken savaşıyor. Savaşırken sütler akıyor. Hani süt geliyor yani. Atak haftasında mı acaba , böyle olur mu atak haftasında
Bugün mesela 4-5 kere emdi , emme sürelerinin arası açıldı
Aynen öyle, ağlarken gözleri açsın da sussun istiyoruz. Öyle kendinin farkında değil. Ben sadece anneme gidiyorum, orda da akşam yemeği sonrası eve dönüyoruz kucaktan hiç indirimiyorum orda da, araçta bile uykusu olsa da 15 dk direniyor. Yol zaten Max 20 dk, araç durunca uyanıyor. Yani araba dersin yol dersin yine de dalamiyor. İnşallah düzeliriz gidiş hiç iyi değilHiç sorma o hissi berbat bir şeymişbizimde öyle her şeyi tam sadece uykuyu toparlayıp uyuyamıyor basıyor yaygarayı. Gözler kapalı ağız açık bağıra bağıra ağlıyor gözyaşlarıyla. O kadar öfkeleniyor ki uyku pozisyonundan kaldırınca bile farkında değil kaldırdığımızın. İnşallah ataktırda geçer dediğin gibi huysa eğer yandık biz. Hiçbir yere çıkamıyoruz akşamları asla durmuyor evi istiyor. Gündüz çıkıyoruz 1 saat bakınıyor sonra yine bağırıp ağlamalar. İyice eve hapsolduk. Gece hiç uyanmayan çocuk gezmeye gitti galiba bizde
Dr 2-3 güm sonra demişti canım ama biz 3gün dolunca yıkadık
Benim ki hafta da 1 yapıyor hatta bugün yapması gerek yapmadı 10 güne kadar normal ama yapınca aşırı yapıyorİyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim
Bizimde araba hareket edince ortalama 10dk içinde uyur araba duruncada açar gözleri hiç uyumamış gibi. Birde akşam arabadaysak aman allahım trafikte dur kalklarda çıldırıyor. Nasıl oyalayacağım şaşırdım. Sürekli telefonlarda beyaz gürültü açık zaten beynimize işledi artık sesi ne kadar faydası var artık bilemiyorum ama bir umut açıyoruz işte.Aynen öyle, ağlarken gözleri açsın da sussun istiyoruz. Öyle kendinin farkında değil. Ben sadece anneme gidiyorum, orda da akşam yemeği sonrası eve dönüyoruz kucaktan hiç indirimiyorum orda da, araçta bile uykusu olsa da 15 dk direniyor. Yol zaten Max 20 dk, araç durunca uyanıyor. Yani araba dersin yol dersin yine de dalamiyor. İnşallah düzeliriz gidiş hiç iyi değil
Valla denemek lazım ama o da çözüm değil, 4.ay itibariyle uyku saatleri belirleyip kucaktan da kurtulmak lazım. Gerekirse destek alıcaz gibi gözüküyor. Beyaz gürültü kriz anlarında işe yaramıyor malesef. En başta ilk uykuya geçişte, eğer uyku bölündüyse ya da artık çok yorgunsa fayda etmiyor.Bizimde araba hareket edince ortalama 10dk içinde uyur araba duruncada açar gözleri hiç uyumamış gibi. Birde akşam arabadaysak aman allahım trafikte dur kalklarda çıldırıyor. Nasıl oyalayacağım şaşırdım. Sürekli telefonlarda beyaz gürültü açık zaten beynimize işledi artık sesi ne kadar faydası var artık bilemiyorum ama bir umut açıyoruz işte.bazen diyorum bu durumun üstüne gitsek alışır mı akşamları gezsek falan başlarda ağlar ama zamanla alışır mı ki. Bizede annem gelip yemek yapıyor yoksa düzenli yemek imkansız kucakta bebekle
Benim kucağımda da uyumuyor artık iyi ki başlarda kucağımda uyuyakalmış şimdi ben istesem de yatmıyor bizimkinin de uykuya dair hiç hevesi yok hep uyanık kalayım istiyorBugün yatağına her bıraktığımda uyandı en uzunu 15 dk sürmüştür, gündüz bu şekilde az az uyuyup akşam 5 e doğru bayilirdi artık. Bugün o da olamadı ve çok ağladı, ben de ağladım. Yoruldum çok uyutmaya çalışmaktan, yarım kalan işlerden, temel ihtiyaclarimi ertelemekten..
Şimdi kucağımda uyuyor, bırakmaya korkuyorum. Bu böyle devam edecek olursa, aglatmadan uyku eğitimi vermek gerekecek. Bana da, ona da yazık oluyo
Maksimum 3 saat ayakta kalabilmesi gerek sonra uyuması gerek aglamiyor mu?uyucam diye uyku krizine giriyor bizimkiBenim kucağımda da uyumuyor artık iyi ki başlarda kucağımda uyuyakalmış şimdi ben istesem de yatmıyor bizimkinin de uykuya dair hiç hevesi yok hep uyanık kalayım istiyor
I love you masajı var ben onu yapıyorum gaza iyi geliyor rezene kimyon doğrudan çocuğa vermek ne kadar mantıklı bilemedim biogaia ve vicol damla kullanıyorum ben. benim bebeğimin de karın ultrasonunda karnı full gaz dolu çıkmıştı bu arada kakasını yapamadığı ıkındığı zaman karnını sıvazlıyorum sonra bacaklarını karnına doğru götürüyorum iyi geliyor bir nebze. Kayısı incir suyu kaynatıp içerseniz onlar da hareketlendirir bağırsaklarını sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal demişti doktor ama 2 gün yapmasın sıkıntıya giriyor benim kız Allah kolaylık versinİyi akşamlar anneler sizlerin tecrübesine dayanarak bir sorum var. İlk bebeğim ve 1 haftadır kakasininyapmuyor 34 günlük. Dün doktora gittik röntgen çekildi gazi var dedi popsundan biseyle içine soktu çok az kaka yapti daha yapmadı. Çocuk sürekli ikiniyo napacagimi şaşırdık biagaia diye bi ilaç verdi onu kullanıyorum dünden beri. Ne yapmam lazım korkuyorum cidden kabiz olacak diye. Acile gittik doktor çokta ilgilenmedi. Zeytinyağı verdim kimyon suyu rezene verdim. Ama yok yapmadı bu yüzden uykuya da dalamıyo yatırdığım an kalkıyor çok yoruldum artık. Bun üzerine birde tazyikli süt problemi var cildiriyo meme de ağzından çekip sıkıyorum 3-4 delikten fışkırıyor süt azıcık sağarak agzina vermeyi denedim ama yok yine aynı sizin bebekleriniz bizden büyük nasıl astınız bu problemleri ben kasım annelerindenim
Ah hepimizin ortak sorunu gibi, etrafı keşfetme donemindeler kabul ama baktığında 1.5-2 saat uyanıklık süresini geçmemek gerekiyor. Gece uykusuna 8 gibi geçmeli vs. diyorlar. Bunun olabilmesi için herşeyi deniyorum ama yokBenim kucağımda da uyumuyor artık iyi ki başlarda kucağımda uyuyakalmış şimdi ben istesem de yatmıyor bizimkinin de uykuya dair hiç hevesi yok hep uyanık kalayım istiyor
Zaten ağlıyor ama ne yaparsak yapalım uykuya direniyor yarım saat 1 saat uyuyor en fazla sonra kaldığımız yerden devamMaksimum 3 saat ayakta kalabilmesi gerek sonra uyuması gerek aglamiyor mu?uyucam diye uyku krizine giriyor bizimki
11 de uyuyakaldı bugün ne 8 ne 9 eskiden 9da uyurdu şimdi en erken 11de uyuyor umarım bu dönem geçicidir 9da uyurken daha iyiydiAh hepimizin ortak sorunu gibi, etrafı keşfetme donemindeler kabul ama baktığında 1.5-2 saat uyanıklık süresini geçmemek gerekiyor. Gece uykusuna 8 gibi geçmeli vs. diyorlar. Bunun olabilmesi için herşeyi deniyorum ama yok
Daha iyi çok şükür canim antibiyotigi kesebilirz dedi tedbir amaçlı bir kaç gün daha havaya devam edeceğiz geçti çok şükürmaviss_34 canım naptn doktor ne dedi nasıl oldu kuzum