2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Yazdıklarını şaşkınlıkla okudum canim benzerlerini bende yaşadım emin olabilirsin ama ne kadar sessiz olursan ol konu bebeğin olunca çığrından cikiyosun naçizane tavsiyem baharı bekleme al bebeğini git memleketine kafa dinle bu ortam seni daha çok bunalıma sokacak emin ol bir süre uzaklaşmak iyi gelecektir umarım oraya da biz gelelim demezler
Uzak kalmaya çalışıyorum ama olmuyor dün oraya çağırdılar bugün çay içmeye geldiler eşime diyorum hergun bizi görmekten sıkilmiyorlarmi ben baya bı bunaldimda diye o değil eşimle aram açılacak diye korkuyorum gerçekten onlar yüzünden bininsan her gün hergun beraber olmak istemez ki ama benimde kendime göre bı hayatım var sanki hiç bebek gormemis gibi davraniyorlar

Ya bizim bebeler hakikaten aynı bak bizimki de yorulunca basıyor çığlığı dayanamayıp kaldırıyorum

Bizimki çok olmadı halıyla tanışalıbaşlarda hiç ilgilenmiyordu bikaç seferdir ilgisini çekiyor. Ahaha yemelik mimikleri var 🥰
Ahhh daha neler göreceğiz bir bilsen 😍
Oy yavrum benim ya :KK43: bizide bilgilendir mutlaka ne dicek bakalım doktor
Sağol canım inşallah geçmiştir 🤧
Evet düşüncesizce şapur şupur öpmeye calısaan insanlarda sinir bozucu dün amcam aldı cocugu şapur şupur öperken yakaladm birde kendi cocuguda hastaymış bunu duyunca gerçekten agzımdan ne geliyorsa saymak istedim🤬🤬.sagını solunu sildim hemen cocugun ama inşallah hasta olmaz yavrum 😔
Ben çok korkarim öyle şeylerden Yenidoğan bebekler hastalığa daha açık ve bağışıklığı henüz düşük olduğu için büyük risk Allah korkusun
Çok geçmiş olsun canım
Sağolasın canım gecicek insalalh
Uzak kalmaya çalışıyorum ama olmuyor dün oraya çağırdılar bugün çay içmeye geldiler eşime diyorum hergun bizi görmekten sıkilmiyorlarmi ben baya bı bunaldimda diye o değil eşimle aram açılacak diye korkuyorum gerçekten onlar yüzünden bininsan her gün hergun beraber olmak istemez ki ama benimde kendime göre bı hayatım var sanki hiç bebek gormemis gibi davraniyorlar
Ayyy ne öyle mik mik mik fazla samimiyet ayrılık getirir diye boşuna dememisler hiç mi düşünmüyorlar bu insanların da bı hayatı var diye her çağırdığında gitme mesela gelmek istediklerinde bı bahane uydur eşin sorun eder mi bu şekilde davransan

Yine beşik sallamakla geçti gecemiz 🤦🏼‍♀️ korkuyorum huy edinecek diye iki gündür çok huzursuz gece 12de zor uyudu bayılır diye düşünmüştüm ama yok kıpır kıpır hep.

3 aylık olunca uyku saatleri belli olur yavaş yavaş demislerdi.Malesef akşama kadar yarımsar saatten 2 kez fln uyuyup 5 gibi 2, 2.5 saatlik uykuya geçiyor. Şu saati 3 e fln cekebilsem ne iyi olur, inşallah düzeni bu değildir. Çünkü gece uykusu için 8 fln tavsiye ediliyor. Bu yüzden bizim gece uykusu en erken 11 fln oluyor😔 Sizlerin bı yöntemi var mı kızlar

Ahhh daha neler göreceğiz bir bilsen 😍

Sağol canım inşallah geçmiştir 🤧

Ben çok korkarim öyle şeylerden Yenidoğan bebekler hastalığa daha açık ve bağışıklığı henüz düşük olduğu için büyük risk Allah korkusun

Sağolasın canım gecicek insalalh

Ayyy ne öyle mik mik mik fazla samimiyet ayrılık getirir diye boşuna dememisler hiç mi düşünmüyorlar bu insanların da bı hayatı var diye her çağırdığında gitme mesela gelmek istediklerinde bı bahane uydur eşin sorun eder mi bu şekilde davransan
İki gün gitmesem 3. gün mutlaka gidilir bide bebek varya şimdi ben gitmesem onlar geliyor zaten hayatlarında daha önce hiç bebek gormemisler ALLAH İM KAFAYİ YİYECEGİM ,😔

Harika haftalarin uygulamasini bilmiyorum ama kitabi para harcadigim en mantikli seylerden biriydi diyebilirim. Vakti geldiginde hem cocugumu daha iyi taniyip ihtiyaclarina yanit vermeme yol gosteriyor hem de ben cok bunaldigimda bu durumun gecici oldugunu ogrenip kendimi teskin edebiliyorum. Gerci bebegim artik uc ayini doldurdu daha rahatim bu vakitten sonra bu paraya alinir mi bilmiyorum ama simdiye kadar cok isime yaradi. Soyle tavsiye edebilirim bu vakitten sonrasi icin atak haftalarinda bebeklerin fiziksel gelisimleri oluyor. Aniden eliyle birseyleri kavrayabikiyor mesela. Kitap buna dikkatimi cektigi icin izleyip sahit olabiliyorum. Guzel bir duygu😊😊

İki gün gitmesem 3. gün mutlaka gidilir bide bebek varya şimdi ben gitmesem onlar geliyor zaten hayatlarında daha önce hiç bebek gormemisler ALLAH İM KAFAYİ YİYECEGİM ,😔
Benim de 3. Bebeğim ama bende hiç bebek görmemiş gibiyim 😃🥰 birinin senin bebeğini koşulsuz şartsız sevmesi çok güzel bisey biliyor musun. Onu da anne baba anneanne ve babaanne yapıyor canim. Tabi ki içinde olan sensin sen daha iyi bilirsin ama keşke bende gidebilsem diyorum senin yerinde olsam. Şuan belki kimseye ihtiyacıniz yok ama ne olur ne olmaz. Bisey olduğunda gözümüz kapalı emanet edebilecegimiz tek kişiler anneanne babaanne. Torundan kıymetli hiç bisey yokmuş onların gözünde. Sevsinler canım görsünler doya doya sevsinler. Belki yanlış gelebilir ama bana göre onlarında bebeği yavrularının yavrusu. Şimdi olmuyo belki ama ilerde krizi fırsata çevirirsin çocuğu onlara bırakıp eşinle dışarı çıkarsın biraz yalnız kalırsın. Ah diyorum keske benimde yakinimda olsalardı kahvaltıya gel yemeye gel diye cagirsaydi. Hasta oldum 2 hafta önce yataktan kallkamadim kimse yoktu. Bebeğini sevsinler ki bir gün emnaet ettiğinde gözün arkada kalmaz. Bana kızma lütfen sadece benim düşüncelerim bunlar. Şuan ki düşüncelerim ama. Ilk çocugumda bebeğimi kaynanamdan annemden bile kıskanırdım onlara güldü bana gülmedi diye. Ama şimdiki düşüncelerim farklı. En önemlisi de eşinizle ailesi yüzünden aranızı açmayın kızlar. Ne olursa olsun naparsaniz yapın durum değişmez 😄 uzuldugumuzle kalırız ancak

Kizlar sağlık ocağından geldik 70 gunluguz bebeğin boy ve kilosuna baktı boy 60 cm
Kilo 5200 sağlık ocagina göre 900 gr almış bir ayda iyimi sizce kizlar

Benim de 3. Bebeğim ama bende hiç bebek görmemiş gibiyim 😃🥰 birinin senin bebeğini koşulsuz şartsız sevmesi çok güzel bisey biliyor musun. Onu da anne baba anneanne ve babaanne yapıyor canim. Tabi ki içinde olan sensin sen daha iyi bilirsin ama keşke bende gidebilsem diyorum senin yerinde olsam. Şuan belki kimseye ihtiyacıniz yok ama ne olur ne olmaz. Bisey olduğunda gözümüz kapalı emanet edebilecegimiz tek kişiler anneanne babaanne. Torundan kıymetli hiç bisey yokmuş onların gözünde. Sevsinler canım görsünler doya doya sevsinler. Belki yanlış gelebilir ama bana göre onlarında bebeği yavrularının yavrusu. Şimdi olmuyo belki ama ilerde krizi fırsata çevirirsin çocuğu onlara bırakıp eşinle dışarı çıkarsın biraz yalnız kalırsın. Ah diyorum keske benimde yakinimda olsalardı kahvaltıya gel yemeye gel diye cagirsaydi. Hasta oldum 2 hafta önce yataktan kallkamadim kimse yoktu. Bebeğini sevsinler ki bir gün emnaet ettiğinde gözün arkada kalmaz. Bana kızma lütfen sadece benim düşüncelerim bunlar. Şuan ki düşüncelerim ama. Ilk çocugumda bebeğimi kaynanamdan annemden bile kıskanırdım onlara güldü bana gülmedi diye. Ama şimdiki düşüncelerim farklı. En önemlisi de eşinizle ailesi yüzünden aranızı açmayın kızlar. Ne olursa olsun naparsaniz yapın durum değişmez 😄 uzuldugumuzle kalırız ancak
Bazen onlar oyalanirken ben dinleniyorum mesela o konuda bı şikayetim yok asla sevmelerinede karşı değilim opuyorlar seviyorlar ses etmem hiç bana karşı olan şeyler var sadece huy karakter meselesi bekarken kedim vardı hala annemin yanında kimsenin bagirmasina izin vermezdim annem bı sesini yükseltse bağırma çocuğuma derdim yarın senin bebeğin olsa kimseye sevdirmezsin derdi oda . Hala görüntülü konuştuğumuzda annem kedime sesini yükseltsin dayanamam bağırma diye soylenirim anneme . sevdiriyorum şuan ama benim bebeğimin ağzına çikolata meme sokmasinlar istedikleri kadar sevsinler asla bişey demem .. gelip gitmeyede karşı değilim karnını doyuruyirum hemen bı markete koşup geliyorum tabiki o konularda birisi lazım ama hergun değil.her Allah in günü degil fazla bunaltmaya sıkmaya gerek yok sık sık gidiyoruz zaten haftanın en az 4 günü ordayız geri kalan gunlerde ben ailemle evde yalnız kalmak istiyorum haksizmiyim bu konuda çok fazla sıkıya gelemem ben çok bunaliyorum biraz bı rahat bırakmak lazım karşındakini sen istiyorsun ama o istiyomu acaba asla kimseyi sıkan bunaltan bı insna olmadım hep empati kurdum bu yaşıma kadar görüşülür edilir saygumida asla bozmadım bozmamda kendimi hep frenlerim ama bunalinca ne yapıp ne söylediğimi bilemiyorum gercekten

• Üzgünüm
Reactions: Zzy
Bazen onlar oyalanirken ben dinleniyorum mesela o konuda bı şikayetim yok asla sevmelerinede karşı değilim opuyorlar seviyorlar ses etmem hiç bana karşı olan şeyler var sadece huy karakter meselesi bekarken kedim vardı hala annemin yanında kimsenin bagirmasina izin vermezdim annem bı sesini yükseltse bağırma çocuğuma derdim yarın senin bebeğin olsa kimseye sevdirmezsin derdi oda . Hala görüntülü konuştuğumuzda annem kedime sesini yükseltsin dayanamam bağırma diye soylenirim anneme . sevdiriyorum şuan ama benim bebeğimin ağzına çikolata meme sokmasinlar istedikleri kadar sevsinler asla bişey demem .. gelip gitmeyede karşı değilim karnını doyuruyirum hemen bı markete koşup geliyorum tabiki o konularda birisi lazım ama hergun değil.her Allah in günü degil fazla bunaltmaya sıkmaya gerek yok sık sık gidiyoruz zaten haftanın en az 4 günü ordayız geri kalan gunlerde ben ailemle evde yalnız kalmak istiyorum haksizmiyim bu konuda çok fazla sıkıya gelemem ben çok bunaliyorum biraz bı rahat bırakmak lazım karşındakini sen istiyorsun ama o istiyomu acaba asla kimseyi sıkan bunaltan bı insna olmadım hep empati kurdum bu yaşıma kadar görüşülür edilir saygumida asla bozmadım bozmamda kendimi hep frenlerim ama bunalinca ne yapıp ne söylediğimi bilemiyorum gercekten
Çok haklısın canım. Biraz da sanırım eşinin biseyler yapması lazım

O kadar haklısın ki okurken benim ruhum daraldı haftanın 4 günü değil 1 günü bile bana çok geliyor ayda bir gidiyoruz 1.5 saat mesafede oturuyorlar çocuk oldu diye sınırları aşabileceklerini sanmasınlar o sınırı çiz eşinle de konuş konuşamasan da bir cinnet işi çözer herkes yerini bilir

Çok haklısın canım. Biraz da sanırım eşinin biseyler yapması lazım
Ayyy anlatsam roman olur içimi. Bı buraya dokebiliyorum ben hayatımda daha kayınvalide in gelinine adet oldunmu diye sorduğunda sahit olmadım en azından bu devirde kuzenimin 6 sene çocuğu olmadı kaynanası bikere bile sormadı adet oldunmu diye benim ilk ay başladılar her ay adet oldunmu hastaneye gidelim diye beynimi yiyorlar di bende eğer hamile kalırsam haberiniz olur bana adet oldunmu diye sormayın diyordum bu sefer Esime soruyorlardı onun telinden görüyordum eşime diyordumki ya izin verme hayatımıza karismalarina ben belki şuan hazır değilim belki şuan istemiyorum neden ses etmiyorsun diye 1 buçuk senemi böyle zehir ettiler psikolojik baskı stres şimdi sorsan asla sana baskı yapmadim derler eşim o zamanda hiç birşey demedi şimdide demiyor ne onlara ne bana sessiz kalıyor hep kötü olmasın ailesiyle asla istemem ama benide biraz anlasın bunu istiyorum ondan baktım o ses etmiyor bişey demiyor bende kendi işimi kendim hallettim hamile kaldığım ay herkese resti çektim brn ne hastaneye gidiyorum ne de çocuk düşünüyorum bana sakın bebek demeyin birdaha diye onlara gitmeyide kestim baya bı hatta memleketime gittim spor yapıyordum evde herkesten uzaklaşmıştım o ay hamile kaldım .bunaltmak onların karakterinde var yani şimdi yeni elti geldi diyorum bana sergilediği iz bebek performansının aynısını bekliyorum diye asla lafmida çekmem😄

• Kızgınım
Reactions: Zzy
O kadar haklısın ki okurken benim ruhum daraldı haftanın 4 günü değil 1 günü bile bana çok geliyor ayda bir gidiyoruz 1.5 saat mesafede oturuyorlar çocuk oldu diye sınırları aşabileceklerini sanmasınlar o sınırı çiz eşinle de konuş konuşamasan da bir cinnet işi çözer herkes yerini bilir
Ben elimden geleni yapıyorum canım aslada pes etmem eşimden beklentim bu konuda pek yok acikcasi

mama kullananlar hangi mamayı kullanıyosunuz doymadığını düşündüğüm zamanlarda mama vermeye başladım ama verdiğimde yeşil kaka yapıyo ve biraz fazla kusuyo aptamil mamamız

mama kullananlar hangi mamayı kullanıyosunuz doymadığını düşündüğüm zamanlarda mama vermeye başladım ama verdiğimde yeşil kaka yapıyo ve biraz fazla kusuyo aptamil mamamız
Bizde reflü var bebelac anti reflü içiyordu dr artık azaltın yavaştan diyince evdeki mamaları vermeye başladık gündüzleri. Evde aptamil,aptamil prosyneo ve hipp organıc var. Aptamili açtık aşırı kusmaya başladı her mamadan sonra ekşimikli gibi. bugün bıraktım. Aptamil prosyneo açtım şu an yenidoğduğunda içiyordu bakalım kusacak mı yine

Bizde reflü var bebelac anti reflü içiyordu dr artık azaltın yavaştan diyince evdeki mamaları vermeye başladık gündüzleri. Evde aptamil,aptamil prosyneo ve hipp organıc var. Aptamili açtık aşırı kusmaya başladı her mamadan sonra ekşimikli gibi. bugün bıraktım. Aptamil prosyneo açtım şu an yenidoğduğunda içiyordu bakalım kusacak mı yine
bende hipp smilacve humanayı anne sütüne en yakın diye okudum az araştırdığımda bide doktorumuza danışcam

X