Ben şöyle düşünmeye çalışıyorum evet bazı saygısızlıklar ya da düşüncesizlikler bizim şahsımıza yapılmış olsa belki boşver deyip geçeriz, görmezden geliriz. Ama o çocuklar bize Allah’ın emaneti ve dilsizler. İstedikleri istemedikleri şeyleri söyleyemezler. Biz onların her şeyden önde dili gözü kulağıyız. O yüzden mümkün olduğunca gözümüz gibi bakacağız onlara. Bu da bazen tepkimizi dile getirerek olacak.Ben çok sabrettim sırf saygısızlık yaomamak için güzel dille söyledim ama dinleyen olmayınca kendimi tutamadim artık zaten cinnet gibi oldu akşam herkes şok oldu ortam birden sessizlesti sonra görümcem ağzındaki çikolatayı tutup normal ıslak mendille silmeye kalktı hemen kalkıp aldım ver diye gittim arkada ağız mmendilini ıslatıp sildim içeriye baya bı gitmedim ama konuşulanları da duydum bu neydi şimdi çok abarttı ben 5 çocuk buyutmusum bişey olmamış dedi yine girmedim içeriye tuttum kendimi
Ben dizimi kırıp bacağıma yasladım pipisi bi yere değmedi öyle pıt pıt yaptım bazen de yan çevirip sırtını sıvazladım pıt pıt yaptım. İlk iki gün ufak bi iştahsızlık oldu zaten çok gaz sorunu olmadı bizde üçüncü günden sonra baktım ağrı kesiciye bile gerek kalmadı aldım kucağıma öyle pıt pıt yaptım hiç ağlamadı acısa ağlardı diye tahmin ediyorum. Tabi doktorun daha iyi bilir. Aynen şişiyor hafif bi kanama da oldu bizde ama dediğim gibi üçüncü gün iyiydi her şeyAmin canım benim şaka maka 3. Aydayız alıştık, hepimiz az buçuk bir düzen tutturduk kimi günler çok zor geçse de
Yoldaş
Kesinlikle ben de öyle hissediyorum. Geçtiğimiz hafta eşimin iş seyahati sebebiyle biz de peşine takıldık gittik hiç bilmediğimiz bir şehre. Her gün aldım oğlumu bebek arabasına sokak sokak park park gezdim, yorulunca oturdum bi caddeye kendime bir çay ısmarladım ona da sütünü verdim. Kendi başıma olsam o kadar keyif almazdım hiç unutmayacağım bir yolculuk ve tatil oldu benim için.
Bakım süreci beni çok korkutuyor inanır mısın Umarım kolay olur canım? Bir de gaz çıkartma olayı nasıl olacak bizimki kusuyor malum ga ve kusma olmadan yatırmıyorum. Sırtına pıt pıt yaparken ön kısmı sıkışır acır mı acaba? T temmuzekim bardak kaptır diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam?
Doktora sordum gerek olmaz dedi ama bilemiyorum ilk 2 gün şişiyormuş galiba.
Bundan sonra bi sınır çizerler umarım ne diyelim. Allah yardımcın olsun canımBen çok sabrettim sırf saygısızlık yaomamak için güzel dille söyledim ama dinleyen olmayınca kendimi tutamadim artık zaten cinnet gibi oldu akşam herkes şok oldu ortam birden sessizlesti sonra görümcem ağzındaki çikolatayı tutup normal ıslak mendille silmeye kalktı hemen kalkıp aldım ver diye gittim arkada ağız mmendilini ıslatıp sildim içeriye baya bı gitmedim ama konuşulanları da duydum bu neydi şimdi çok abarttı ben 5 çocuk buyutmusum bişey olmamış dedi yine girmedim içeriye tuttum kendimi
Bende aynı dusuncedeyim sen kendi çocuklarını büyütmüş sun buda benim çocuğum birakin bunuda ben büyüteyim izin verin bı zahmet tabiki kendi bikdiklerinizi anlatın öğüt verin onlara karşı değilim ben işime gelenleri uygularım işime gelmeyeni uygulamam oda bana kalmış ama kızımın altı temiz gazı çıktı emdide uykusu var uyumak için ağlıyor ee efendim acaba doymuyormu ya niye böyle huzursuzluk yapıyor oluyor bakın uyuacak uykusu var diyorum uyutmamak için resmen direniyorlar içimden sabır çekiyorum bazen dayanamayıp ellerinden alıp uyutuyorum bu seferde bak uykusu varmış o yüzden öyle yapıyormuş diyorlar gelde çıldırma cidden biraz beni bana bıraksalar ne iyi olacak tavrımdanda asla geri dönmeyi düşünmüyorum zaten biraz olsun anlamışlardır umarım. Bebisinizin sunnetide hayırlı olsun inşallah Rabbim damatliginida göstersinBen şöyle düşünmeye çalışıyorum evet bazı saygısızlıklar ya da düşüncesizlikler bizim şahsımıza yapılmış olsa belki boşver deyip geçeriz, görmezden geliriz. Ama o çocuklar bize Allah’ın emaneti ve dilsizler. İstedikleri istemedikleri şeyleri söyleyemezler. Biz onların her şeyden önde dili gözü kulağıyız. O yüzden mümkün olduğunca gözümüz gibi bakacağız onlara. Bu da bazen tepkimizi dile getirerek olacak.
Bir çocuğu annesinden çok düşünen olamaz ve herkesin anneliği yapabildiği kadardır. Onlar 5 çocuk büyütmüş tamam okey onların anneliği kendilerince iyi hoş güzel, bizimki de böyle. Seven olur sevmeyen olur onaylayan onaylamayan eleştiren..
Herkes çocuğunu kendi annesine bıraksın rahat versin.
Kesinlikle tepkinden dönme alttan alma, eşin de eminim aklı selim düşünürse sana hak verecektir. Onunla konuş ailesine Kızıp oma surat asma. O senin yanında olsun da boşver aileyi.
Doğru değişik insanlar yaparlar canım haklısın ne diyeyim içlerinde olan yaşayan sensin umarım bir yolunu bulup kurtulursun bu insanlardanBu seferde bu kafayı yemiş diye çocuğu elimden almaya kalkarlar
Aynen öyle annesi önce büyüyecekler ki güzelce emekleyip yürüsünlerAy dimi daha dönmeler yürümeler emeklemeler var
Kesinlikle ben de genel olarak o kanıdayım canım. Önce kilo alacak ki kasa da kilo alsın kuvvetlensin:)
şebekler ya aynaya bakarak sarkı söylüyoruz ham ham yapıyorum kafasına kıkırdıyor
Onlarla birlikte biz de keşfediyoruz
gurbetgulu16 size bi cinnet lazım
Kapanın elinde kalıyor çocuk çok yanlış
Psikolojinizi de bozar böyleleri
Ki çocuğun alerjisi bile olabilir
Ben tüketmiyorum kakao süt ürünleri bal mesela
Ben tüketince bile çocukta reaksiyon yapmıyor bu zır cahiller direkt bebeğe veriyor tövbe tövbe
Oyy bizde iğne yapılırken fenalaşmıştık sünnet esnasında hiç bakamadık. Ayaklarını babaannesi tuttuKızlar 77. Günümüzde sünnet olmaya geldik sıramızı bekliyoruz hadi bismillah.
Eşim yatış sırasındayken kendimi hissetmiyorum deyip geldi koltuğa uzanıverdi ben şok. Acayip de terlemişti. Hemen acilden geldiler. Meğer sünnet kitapçığını okumuş heyecanlanmış korkmuş
Bakalım sünnet sonrası ne yapacağız benim serin kanlı olmam lazım.
Bizim doktor yaptı devam edin dedi bizde evde devam ettik canım. Rahatta ettik açıkcası ezilmesin diye.Amin canım benim şaka maka 3. Aydayız alıştık, hepimiz az buçuk bir düzen tutturduk kimi günler çok zor geçse de
Yoldaş
Kesinlikle ben de öyle hissediyorum. Geçtiğimiz hafta eşimin iş seyahati sebebiyle biz de peşine takıldık gittik hiç bilmediğimiz bir şehre. Her gün aldım oğlumu bebek arabasına sokak sokak park park gezdim, yorulunca oturdum bi caddeye kendime bir çay ısmarladım ona da sütünü verdim. Kendi başıma olsam o kadar keyif almazdım hiç unutmayacağım bir yolculuk ve tatil oldu benim için.
Bakım süreci beni çok korkutuyor inanır mısın Umarım kolay olur canım? Bir de gaz çıkartma olayı nasıl olacak bizimki kusuyor malum ga ve kusma olmadan yatırmıyorum. Sırtına pıt pıt yaparken ön kısmı sıkışır acır mı acaba? T temmuzekim bardak kaptır diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam?
Doktora sordum gerek olmaz dedi ama bilemiyorum ilk 2 gün şişiyormuş galiba.
Ah, ne desek boş.. Bu zihniyette ben hiç iyi niyet göremiyorum malesef ve korkarım böylelerinden her şey gelebilir insana. Sen eşinin olaylardan farkında olmasını sağlamaya calis dicem ama onu da onlar büyütmüş.Gurbetteyim burda tanidigim hiç kimse yok sadcee onlar aslind a buyuzden bukadar sıkı olduk memleketime gitmek istiyorum havalar ve uzun yol korkutuyor beni bahar gelsin bı memleketime kaçsam biraz uzaklaşsam buralardan bana çok iyi gelecek hamile kalmadan öncede tepemdelerdi her ay adet oldunmu diye soruyorlardı 1 buçuk sene her adet olduğumda günlerce ağlıyordum onlar yüzünden bu sefer izin vermeyi düşünmüyorum çocuğum hakkinda hiç taviz vermeyi düşünmüyorum bir buçuk senemi bsns zehir ettiler ama bundan sonra izin vermeye eğim ister saygısız olayım ister kötü..
Doğru söylüyorsunuz, nem ölçen cihazım var, ellerimi de sık sık yıkayıp oğlumu öyle alıyorum kucağıma, kaç gündür öpmüyorum, dediğiniz gibi damla damla bile olsa o sütü mutlaka içiriyorum. Allah tüm bebeklere ve çocuklara sağlık versin.Geçmiş olsun, maske kullanabilirsiniz ve odanın nem derecesi önemli 60 i geçmemeli,eğer nem olcen cihaz yoksa evi sık sık havalandırın ve aşırı sıcak da olmasın bebeğin bulunduğu oda. Ayrıca 10 ml de olsa verin derim, sütte antikorlariniz var, faydası olur.
Olduda bitti maşallah diyorum gelmiş geçmiş olsunSünnetimizi olduk
Operasyonda hiç ağlamamış kuzum, çıkışta odaya gelince bira ağladı hemen meme verdi biraz sakinleşti emince.
T temmuzekim ben bizi de alacaklar sandım senden öyle okuyunca almadılar, hemşireler koydular götürdüler ben ağlamaya başladım. Sanki biri alıp götürmüş gibi onu yanlış bırakmışız gibi hissettim galiba..
Videoya çekmişler bakalım atacaklar.
Pipi klasik şişti bakım yaparken çekim yapışıldık olmasın dedi yapıyoruz bir şeyler ama doğru mu yapıyoruz bilmiyorum.
Sünnetten sonra kontrole giden oldu mu bu yakışıklı nasıl bir şey olacak diye tedirgin oldum.
Ay benimki de yaa ne biberon ne emzik. Tek meme. Dün filesine miNik bi muz parçasik koydum yedirdim pek istemedi ilm başta da sonradan hoşuna gitti. Çok ishal diye Öyle yaptım:) benim ki de kalkmaya zorluyor. Babası da maşallah oturtmuyom diyo ama gayet oturturuyo bebisimi. Dün de dönmeye başladı benimki ayaklarını.kendine çekiyo hooop yüzüstü sonra sinirleniyo sevmiyo öyleAy geçmiş olsun şükür ki bi şey çıkmamış
Yaşadığınız endişeleri korkuları tahmin bile edemem
Valla gelişimi hakkında beni yönlendirecek istediğim gibi bi doktor bulamadım. O yüzden de biraz fazla kafa yoruyorum suanda :)
Doğum kiloları da yakınmış bebişlermizin
36 haftalıktı kızım.
Peki kucakta dik şekilde sabit durabiliyor mu? Kızım komple vücut olarak sürekli yaprak gibi sallanıyor. Tam kafayı güzel tutuyor diyorum, çeneme ya da omzuma kemiklere vuruyor kendini.
Bi de sesleniyorum hala kafasını çevirip bakmıyor anca görmeden gülüyor
İçmiyor meme harici bir şey almıyor canım. Probiyotikleri filan hortumla veriyorum.
Doktor alerji maması verdi, hortumla içirmek istedim. Tadı da kokusu da bir kötü ki. İçmedi çok ağladı ayak üstü bi de meme reddi yedikneyseki unuttu sonra.
Aynen bu arA kendi de ıkına ıkına yattığı yerden kalkmaya çalışıyor
Bizimki de aynısı, görmek mutlu ettimaşallah
Kızlar dondurucuya attığım süt 17 aralık ta 3 ayı dolduracak.
Bu aralar eritip bebişe vereyim diyorum. Biberonla versem meme reddi yapar mı? Hem emzirip hem biberon kullanna var mı? Kaşıkla versem zor mu olur acaba
Şırıngada aklıma geldi evet, ya ne bileyim biberondan o kadar korkuttular ki korkuyorum artıkBen hem biberon kullanıyorum,hem emzirme yapıyorum. Buzluktaki sütleri vs veriyorum bebeğime. 1 kereden birşey olmaz yavaş akışta verin,normal silikon kaşık ile hep ziyan olur sütün. Eğer elinde mochi varsa onun kadehi ile de verebilirsin ya da şırınga
Şırıngada aklıma geldi evet, ya ne bileyim biberondan o kadar korkuttular ki korkuyorum artık
Bi kere deneyeyim ya bencede bi şey olmaz bi kereden
Battaniyeyi uçlarından şişme yelek yada sırt çantasının omzundan tutturuyorum ben eller serbest kalıyor o zamanDışarısı çok soğuk bir de markete falan gidersem battaniye zor olmaz mı orda nasıl yapıyorsun? Kullanmaya korkan bi ben kalmışım sanırımAynen baya pratik olur. Bir iki defa denedim aslında eve ama pek sevmedi gibi alışır diye umuyorum