2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Büyük geçmiş olsun , kıyamam ona İnşallah çabucak toparlar annesi

Size de çok geçmiş olsun. İnşallah bı an önce toparlanırlar. Malesef çok yaygın her an bulaşabilir diye korkuyorum ben de. Nebulizatörü çok görüyorum Instagram'da vs. Faydası çok gerçekten, almayı aklıma koydugumdan beri fiyatlar durmadı yerinde, bı ara alıcam inşallah, her evde olmalı kesinlikle.

Evet aldım geçen hafta geldi geceleri yatırıyorum bizim oğlan çılgın yattığından kaydırıyor bazen kendini tekrar düzeltiyorum sonra. Gündüzleride severken oynatırken sırtüstüyse yastığa yatırıyorum yine. Henüz etki için erken tabii bakalım umarım işimize yarar.
Kızlar bebeğime yeni yıl için noel baba kıyafeti almak istiyorum, aranızda alan varsa nereden aldınız?
T temmuzekim sen almıştın sankiiii
Bizde bu var. H&m çıkartır yakında şu kemerli modellerden. birde ondan alacağım her sene çıkartıyor ama daha gelmemiş bakıyorum arada.

Eklentiler

• DCD969D4-4C60-4497-9E7A-2CE7498B0978.png
    282,5 KB · Görüntüleme: 58
Nimo Taşınabilir Mesh Hava Makinesi Şarjlı Sessiz Nebülizatör
https://www.hepsiburada.com/nimo-ta...agaza=Sağlık+Store&url_src=ios-product-detail

Bundan aldım bikaç gün önce inanılmaz iyi. Sıfır ses buhar çıkışı iyi. Şarjlı, taşınabilir. Hiç gerek yok kocaman nebülizatörlere. Tavsiye ederim. Fiyatı en düşük 650ye düşüyor.

Ay geçmiş olsun şükür ki bi şey çıkmamış
Yaşadığınız endişeleri korkuları tahmin bile edemem
Valla gelişimi hakkında beni yönlendirecek istediğim gibi bi doktor bulamadım. O yüzden de biraz fazla kafa yoruyorum suanda :)
Doğum kiloları da yakınmış bebişlermizin
36 haftalıktı kızım.
Peki kucakta dik şekilde sabit durabiliyor mu? Kızım komple vücut olarak sürekli yaprak gibi sallanıyor. Tam kafayı güzel tutuyor diyorum, çeneme ya da omzuma kemiklere vuruyor kendini.
Bi de sesleniyorum hala kafasını çevirip bakmıyor anca görmeden gülüyor
İçmiyor meme harici bir şey almıyor canım. Probiyotikleri filan hortumla veriyorum.
Doktor alerji maması verdi, hortumla içirmek istedim. Tadı da kokusu da bir kötü ki. İçmedi çok ağladı ayak üstü bi de meme reddi yedik neyseki unuttu sonra.
Aynen bu arA kendi de ıkına ıkına yattığı yerden kalkmaya çalışıyor

Günaydınn oyuncaklara hala yumrukla vuranlar
Bizimki de aynısı, görmek mutlu etti maşallah

Kızlar bebeklerinizin ağzına cikolatadir baldır veriyormusunuz ? Ben istemiyorum dedikçe kayınvalidem ne zaman odadan çıksam çocuğun ağzına bişey tikiyor daha 2bucuk aylık çok küçük ya ben istemiyorum diye defalarca uyardım dün akşam yine yaptı bu sefer baya sert tepki verdim baya alındı e bişey olmazmış o 5 çocuk buyutmus bu beni ilgilendirmiyor ki bu benim çocuğum ve ben istemiyorum yani haksizmiyim ya

Asla vermedim. Bal bir yaş öncesi kesinlikle verilmemeli zaten. Ah şu çok bilmiş cahil insanlar, size ne ya bizim cocugumuzdan. Haksız değilsin en başta ağır konuscaksin böylelerine ama yapamiyo insan iste. Geçenlerde kendi annem kuru ekmek vermeye çalıştı, elini ağzına sürekli götürüyor ne yapacak diye. Eline bile degdirmesine izin vermedim. Kayınvalidem de ağlaması kesilmeyince ayağında sallamaya çalıştı bı hışım aldım elinden. Yalnız bırakmamaya calismak en doğrusu sanırım, zira konuşsan da anlamıyorlar malesef

Baktım onlara da bildiğim bir markanın olsun istiyorum, kumaşı falan kaliteli olsun.
Aynen bende o yüzden beklemedeyim kıyafet tamam ama kostüm işi henüz araştırıyorum. Bulursak haberleşelim
Dün sordum tutmaması normalmiş henüz her bebek farklı tabii kimisi daha erken kimisi geç tutar dedi. Ama şu an bizimkinin böyle olması benim zorumla tutması, yumrukları yalaması normalmiş ayına göre
Çikolata ve bal mı anlayamıyorum bazı insanları siz verme dedikçe nasıl verebilir ya gerçekten cahillik çok kötü bir şey. Birde ısrarla söylemenize rağmen anlamaması. En iyisi çağırmayın evinize bir şey olacak çocuğa bal çok alerjen bir şey.

Bebeklere bal 1 yaşından önce kesinlikle verilmemeli, ayrıca çikolatanın tadını da mümkün olduğunca uzun süre bilmemeli bence çocuklar, sonuçta şeker var ve herhangi bir faydası yok.
Böylesine cahil insanlara tahammülüm yok,kim olursa olsun. Ben sizin yerinizde olsam daha sert tepki verirdim, alınan ve kırılan umrumda olmaz. Çocuğuma bir zarar olsa Allah korusun geri dönüşü yok o yüzden kesin ve net tavır koyardım gerekirse de mesafe.

Gerçekten inanamıyorum bu çabaya ya ısrara ya. Ben vermiyorum. Herkesin kendi çocuğu tabi ki ama verilmemeli de bence. Benim kv de reçele batırmak üzereyken aldım elinden emziği. Rafine şekerin basit karbonhidratların hiçbir faydası yok bebeklerimize. Emziriyorsak bizim bile sınırlamamız lazım. Kararlı olmaya devam et bence küsen küssün. Biraz zaman sonra normale dönerler el mahkum. Benim kendi annem bile arada ek gıdaya geçsin de neler yedircez moduna giriyor. Bence mücadeleye devam etmemiz lazım. Bir de boş boş yargılanıyoruz, yok çok bilmiş anne modunda görüyorlar da gerçekten bu soyut şeyleri asla sallamamamız lazım ne düşünürlerse düşünsünler. Üzgünüm ama şekere bu düşkünlük cahillikten başka birşey değil ya. Çok abartmış olabilirim kusuruma bakmayın lütfen ama cidden diş konusunda çok mücadele ediyorum hekim olarak bu şeker konusunda. Artık yıldım. Meyveli yoğurtlar, gece şekerli sütlerler biberonla uyumalar, çikolatalı sütler, bebe bisküvileri…. Sonra aynı insanlar 3 4 yaşında çocuğum ön dişleri çürüdü diye geliyor genel anestezi altında tedavi konuşuyoruz. Ne gerek var. Sırf şeker bağımlılığı yüzünden bu noktaya geliniyor. Sünneti lokal yaptıran insanlar diş için genel anestezi almak zorunda kalıyor. Şekerden uzak tutabildiğimiz kadar tutmamız lazım. Hiç yanlış yapmıyorsunuz.

Farklı odaya geçince özellikle bi süre dik tutuyor böyle bikaç saniye kadar sonra dediğin gibi ya arkaya doğru yalpalıyor ya göğsüme düşüyor kafası. Seslenince duyuyor Anlıyorum ama aynen çevirip bakmıyor bizimki de aynıymış bizim bebişler Bi şeyleri yutturmaya çalışıyorum bu aralar azimliyim bakalım nasıl olacak karın üstü egzersizi de çok önemli neredeyse doğduğundan beri tutmaya çalışıyorum. Sen de biliyorsundur bunları. Geride değil yani endişelenme tam kafa kontrolü 4 ayda diyorlar bakalım.

Sabah 8de uyanmıştık yeni uyuduk kucakta tabii gece belim tutulmuş berbat durumdayım yaa şu an hareket etsem ısınacak rahatlayacak biraz ama bebişle kucakta top üstündeyiz eşiminde online eğitimleri var gece 4e kadar onlara girdi. Kalkta diyemiyorum uykusuz kaldı. Annemi çağırayım en iyisi kahvaltı için.

Dün sordum tutmaması normalmiş henüz her bebek farklı tabii kimisi daha erken kimisi geç tutar dedi. Ama şu an bizimkinin böyle olması benim zorumla tutması, yumrukları yalaması normalmiş ayına göre
.
Ay normal olmasına çok sevindim çevremde pek bebiş olmadı bu güne kadar. Suanda da yok. İçimi endişe kaplıyordu :)) sağlıkla büyüsünler inşallah yaa bi hafta erken bi hafta geç hepsine tamamım
Ya benim bebiş inanılmaz hareketli. Bi kaç video izledim elleri kolları duruyor bebeklerin. Güneşimin yok imkansız sürekli savuruyor her yanını karnımda da böyleydi heheh
Bu yüzden bu kafa ve vücut sallanmalarına biraz endişeyle yaklaşıyordum.
Gerçekten baya benzermişler bu beni çok rahatlattı
Aynen ben de uğraşıyorum ellerini hep yumruk yapardı ara ara açmaya başladı neyseki yanlışlıkla da olsa dokunuyor

Canım bazen ayları bile bulabiliyor. Arkadaşımın oğlu çok tombikti 8 aylıkken dönmeye başladı tam tersi zayıf bir bebekte kafasını vücudunu daha geç tutabilir bence.

Ahaha aynen dokunmayı özellikle istemiyor sanki ama dün dokununca oyuncağın sallandığını fark etti bikaç kere vurdu dedim tamam öğreniyor yavaş yavaş

Nezamn odadan ayrilsam teyzesi memesini ağzına sokmaya çalıştı ordada çok sinirlendim kendini tuttum bebeğini alip arka odaya çekildim ne yapıyorsunuz ne bu şimdi demekle yetindim odadan çıktım kayınvalidem çocuğun ağzına nar damlatti o zamnda tepki gösterdim dün biraz fazla gösterdim bu sefer abartıyor oldum istemiyorsan yapmyacaksin bukadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…