2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Valla bizim bebiş yakalandı :KK43: rsv virüsümüymüş neymiş. Yetişkinlerde belli olmuyormuş ama bebeklerde zor geçiyormuş. Öksürüyor hırıltılıydı hemen doktora götürdüm. Testler yapıldı pozitf çıktı. Hergün doktor çağırdı ona göre havaya başlıcaz dedi. Ve havaya başlandı antibiyotikle beraber. Hergün hava veriyoruz. Çok kötü bişey valla bebişlerin hasta olması o ağladıkça bende ağladım. Hiç hali bile kalmadı. Çok ama çok dikkat etmemiz lazım ama millet anlamıyor geçmiş olsuna geliyorlar 🤷🏻‍♀️
Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin kıyamam ya bebişler hiç hasta olmasın 🙏🥺

Emzirme konusunda başıma gelmeyen kalmadı sütüm tazyikli geliyor emerken çok zorlanıyor sürekli bırakıyor memeyi, genize kaçacak diye korkuyorum. Ne zaman düzene girecek bu memeler üzülüyorum doyasıya emziremiyorum

Kızlar biz dönmeye başladık 🥳🧿
Ay benimki de yaa ne biberon ne emzik. Tek meme. Dün filesine miNik bi muz parçasik koydum yedirdim pek istemedi ilm başta da sonradan hoşuna gitti. Çok ishal diye Öyle yaptım:) benim ki de kalkmaya zorluyor. Babası da maşallah oturtmuyom diyo ama gayet oturturuyo bebisimi. Dün de dönmeye başladı benimki ayaklarını.kendine çekiyo hooop yüzüstü sonra sinirleniyo sevmiyo öyle 😀 ben de sanko yürümeye başlamış gibi herkesi görüntülü arıyorum göstermeye 🤣
Aa peki ishale iyi geldi mi
maşallah sizin bebeler aceleci bebe herhalde🥲 hayal edemiyorum yavaş yavaş hareketlenip bir gün yürüyecekler de
Benim kız sürünenlerden olacak gibi hissediyorum 😅
Heyecanını anlıyorum ben de benzer 😂

Kızlar bebeklerinizin ağzına cikolatadir baldır veriyormusunuz ? Ben istemiyorum dedikçe kayınvalidem ne zaman odadan çıksam çocuğun ağzına bişey tikiyor daha 2bucuk aylık çok küçük ya ben istemiyorum diye defalarca uyardım dün akşam yine yaptı bu sefer baya sert tepki verdim baya alındı e bişey olmazmış o 5 çocuk buyutmus bu beni ilgilendirmiyor ki bu benim çocuğum ve ben istemiyorum yani haksizmiyim ya
Eyvah eyvah, benim ablam da marifetmiş gibi , herşeyden tartırdım diyerek anlatır da anlatır. Kız 24 yaşında şuan, 24 yıldır reflü ile mücadele ediyor. Her yediği şey ağzına geliyor , geri gidiyor düşünebiliyor musun?

Doktorlar , bebekken yanlış beslenmiş , demiş. Genelde uygun olmayan şeyler yiyen bebeklerde büyüdüklerindr çıkıyormuş sorunlar.
Umarım engel olursun.

Valla bizim bebiş yakalandı :KK43: rsv virüsümüymüş neymiş. Yetişkinlerde belli olmuyormuş ama bebeklerde zor geçiyormuş. Öksürüyor hırıltılıydı hemen doktora götürdüm. Testler yapıldı pozitf çıktı. Hergün doktor çağırdı ona göre havaya başlıcaz dedi. Ve havaya başlandı antibiyotikle beraber. Hergün hava veriyoruz. Çok kötü bişey valla bebişlerin hasta olması o ağladıkça bende ağladım. Hiç hali bile kalmadı. Çok ama çok dikkat etmemiz lazım ama millet anlamıyor geçmiş olsuna geliyorlar 🤷🏻‍♀️

Cok gecmis olsun, nasil oldu bebeginiz? Kac aylik, hastaneye yatmasi gerekti mi, ve cigere inmis miydi acaba. Benim kizim da 4,5 aylik, rsv oldu. Cigere de inmis ne yazik ki. Evde hava baslayalim dedi dr. Takip edicek birkac gun, duzelmezse hastane gerekebilirmis kucuk bebeklerde.

Aa peki ishale iyi geldi mi
maşallah sizin bebeler aceleci bebe herhalde🥲 hayal edemiyorum yavaş yavaş hareketlenip bir gün yürüyecekler de
Benim kız sürünenlerden olacak gibi hissediyorum 😅
Heyecanını anlıyorum ben de benzer 😂
Benimki aceleci ve sinirli 😅 Daha tummy timeda yorulur, kolunu kurtaramaz ama nasılsa öğrenmiş. İki ayağını kendine çekiyor, eller de ağıza yakın diye hop donuverdi. Babasıyla endişeliyiz çünkü daha boyun kasları çok kuvvetli değil. Yani bunların ne yapacağı belli değil😅 kız seni utandirir bak ben soyliim

Bebegini emzirip ve mama veren annelere bir sorum olacak. Mamayi biberonla mi veriyorsunuz. Benim de bir sure bebegimden ayri kalmam gerek yarim gun seklinde. Yoklugumda sutu biberonla versek sonrasinda emzirirken problem yasar miyim sizce

Benimki aceleci ve sinirli 😅 Daha tummy timeda yorulur, kolunu kurtaramaz ama nasılsa öğrenmiş. İki ayağını kendine çekiyor, eller de ağıza yakın diye hop donuverdi. Babasıyla endişeliyiz çünkü daha boyun kasları çok kuvvetli değil. Yani bunların ne yapacağı belli değil😅 kız seni utandirir bak ben soyliim
Tummy de bir çığlık atışı var bizimkinin de 😀 artık kafasını hiç kaldıramaz hale gelince üstüne kolu alttaysa. Bizimki de sağdan sola değil ama saat gibi ekseni etrafında dönüyo 😂
Yürümeyi sökerse bizi yoracağı çok net, kolu, bacağı, eli parmakları hiç durmuyor😂

Benimki de hiç uyumadı koyduğum gibi ağlayarak uyanıyo canı yanıyo gibi 4. Sıçramaya girdiği gibi huyu suyu değişti çok mızırdanan bebek değildi 2 gündür huysuzlanıyo nedense daha mutsuz gibi ve uykusuz geceler. Uygulamaya göre 14 ocağa kadar sürecek ve en zor sıçrama buymuş hakkımızda hayırlısı :)

Battaniyeyi uçlarından şişme yelek yada sırt çantasının omzundan tutturuyorum ben eller serbest kalıyor o zaman 😊 bizim arabamız ağır ben o yüzden kanguruya sardım aslında yokuş hep birde semt yokuş aşağı araba sürmek beni korkutuyor alışamadım daha 😂
Kesinlikle. Senin yöntemin de pratik duruyor 👍🏻

Kızlar dondurucuya attığım süt 17 aralık ta 3 ayı dolduracak.
Bu aralar eritip bebişe vereyim diyorum. Biberonla versem meme reddi yapar mı? Hem emzirip hem biberon kullanna var mı? Kaşıkla versem zor mu olur acaba
D vitaminini ve gaz damlasınj rahat içiyordu kaşıkla. Bi dene istersen umarım kolay olur biberona ben de çok sıcak bakmıyorum şimdi tabi her bebek bir değil bazısına hiç meme reddi olmuyor

Neredeyse iki haftadır süren geceleri maksimum uyku uzunluğu 2, 2.5 saatti. Bugun eskiye döndük, uyku süremiz uzadı.🥳 İnşallah bı gunluk sevinçle kalmam🤪😂
İnşallah böyle devam eder ya bebeklerde istikrar istiyoruz😂

Bizimki de sünnete rağmen 2 defa uyandı, gece yatmadan calpol vermiştim. Hava da geç aydınlanıyor inanılmaz etkileniyorum ben biyolojik saatim uyanmadan uyanınca. Bahara doğru her şey daha kolay olacak inşallah 🙏

Bebegini emzirip ve mama veren annelere bir sorum olacak. Mamayi biberonla mi veriyorsunuz. Benim de bir sure bebegimden ayri kalmam gerek yarim gun seklinde. Yoklugumda sutu biberonla versek sonrasinda emzirirken problem yasar miyim sizce
Ben dogdugu günden beri biberon ve meme şeklinde gidiyorum bi sıkıntı yaşamadım

Eyvah eyvah, benim ablam da marifetmiş gibi , herşeyden tartırdım diyerek anlatır da anlatır. Kız 24 yaşında şuan, 24 yıldır reflü ile mücadele ediyor. Her yediği şey ağzına geliyor , geri gidiyor düşünebiliyor musun?

Doktorlar , bebekken yanlış beslenmiş , demiş. Genelde uygun olmayan şeyler yiyen bebeklerde büyüdüklerindr çıkıyormuş sorunlar.
Umarım engel olursun.
Yanından ayrılmiyorum artık .. bide herşeyi verecez yemek secmesin olayida var kendisinin öyle yaptığını düşünüyor ama çocuklarının hepsi yemek seçiyor yok onu yemem yok bunu yemem birde kizacagini bilsem gizli gizli verirdim dedi ya asla yalnız birakmam artık bı bırakıp markete gidiyordum onada gitmeyeceğim kızımla beraber giderim..

Benimki de hiç uyumadı koyduğum gibi ağlayarak uyanıyo canı yanıyo gibi 4. Sıçramaya girdiği gibi huyu suyu değişti çok mızırdanan bebek değildi 2 gündür huysuzlanıyo nedense daha mutsuz gibi ve uykusuz geceler. Uygulamaya göre 14 ocağa kadar sürecek ve en zor sıçrama buymuş hakkımızda hayırlısı :)
Hangi uygulama canım harika ataklar mı

D vitaminini ve gaz damlasınj rahat içiyordu kaşıkla. Bi dene istersen umarım kolay olur biberona ben de çok sıcak bakmıyorum şimdi tabi her bebek bir değil bazısına hiç meme reddi olmuyor
Ever bizimkide d vitamininin kaşıla içiyor , önce kaşık yada şırınga denicem bakalım

N
Kusura bakmayın yeni bakabildim. Calpolun etkisi yavaş yavaş geçince 4-5 saat sonra ates ve Huzursuzluk başladı.biz de hemen ilaç verdik, rahatladı. Gece uyumadan önce tekrar verdim gece de ince giydirip,ince bir battaniye örterek uyuttum çok şükür ateş olmadı,hem ilaç hem de aşı etkisiyle güzelce uyudu o gece.bence 38i beklemeden verin ama tabi en iyisini siz bilirsiniz
T temmuzekim Ne zaman calpol vermeyi kestiniz 1 gün sonra mi?

X