2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Aynen bende o yüzden beklemedeyim kıyafet tamam ama kostüm işi henüz araştırıyorum. Bulursak haberleşelim ☺️

Dün sordum tutmaması normalmiş henüz her bebek farklı tabii kimisi daha erken kimisi geç tutar dedi. Ama şu an bizimkinin böyle olması benim zorumla tutması, yumrukları yalaması normalmiş ayına göre ☺️

Çikolata ve bal mı 🙄 anlayamıyorum bazı insanları siz verme dedikçe nasıl verebilir ya gerçekten cahillik çok kötü bir şey. Birde ısrarla söylemenize rağmen anlamaması. En iyisi çağırmayın evinize bir şey olacak çocuğa bal çok alerjen bir şey.
Dediğiniz b nim için okadar zorki ama en çok yapmak istediğim şey malesef haftanın 3 4 günü çağırıyorlar ve eşim gitmek istiyor geri kalan günlerde bebeği özledik diye onlar gelmek istiyor anlayacağınız evimde şöyle rahat rahat bı oturamadim hep onlar son zamanlarda çok fazla bunaldım zaten onun etkiside vardı akşamki patlamamda

Bebeklere bal 1 yaşından önce kesinlikle verilmemeli, ayrıca çikolatanın tadını da mümkün olduğunca uzun süre bilmemeli bence çocuklar, sonuçta şeker var ve herhangi bir faydası yok.
Böylesine cahil insanlara tahammülüm yok,kim olursa olsun. Ben sizin yerinizde olsam daha sert tepki verirdim, alınan ve kırılan umrumda olmaz. Çocuğuma bir zarar olsa Allah korusun geri dönüşü yok o yüzden kesin ve net tavır koyardım gerekirse de mesafe.
Keşke koyabilsem ama okadar fazla bunalttilar ki beni son zamanda bebek bebek özledik özledik diye diye hergun görmek istiyorlar artık kafayı yemek üzereyim gerçekten yanımdayken verelimmi diye sorduğunda hayır istemiyorum diye net tavır sergiledim kaç defa her odadan cikisimda ağzına çocuğun bişey verdi bide bana bak senden önce tadına baktı diyor akşam söyledim artık niye veriyosunuz ne zaman odadan çıksam arkamdan çocuğun ağzına bişey veriyorsunuz istemiyorum diyorum diye sesim titreyerek sinirden baya sert konuştum baya morali bozuldu saygısızlık yaomamak için okadar çok sustumki artık dayanamadim

Gerçekten inanamıyorum bu çabaya ya ısrara ya. Ben vermiyorum. Herkesin kendi çocuğu tabi ki ama verilmemeli de bence. Benim kv de reçele batırmak üzereyken aldım elinden emziği. Rafine şekerin basit karbonhidratların hiçbir faydası yok bebeklerimize. Emziriyorsak bizim bile sınırlamamız lazım. Kararlı olmaya devam et bence küsen küssün. Biraz zaman sonra normale dönerler el mahkum. Benim kendi annem bile arada ek gıdaya geçsin de neler yedircez moduna giriyor. Bence mücadeleye devam etmemiz lazım. Bir de boş boş yargılanıyoruz, yok çok bilmiş anne modunda görüyorlar da gerçekten bu soyut şeyleri asla sallamamamız lazım ne düşünürlerse düşünsünler. Üzgünüm ama şekere bu düşkünlük cahillikten başka birşey değil ya. Çok abartmış olabilirim kusuruma bakmayın lütfen ama cidden diş konusunda çok mücadele ediyorum hekim olarak bu şeker konusunda. Artık yıldım. Meyveli yoğurtlar, gece şekerli sütlerler biberonla uyumalar, çikolatalı sütler, bebe bisküvileri…. Sonra aynı insanlar 3 4 yaşında çocuğum ön dişleri çürüdü diye geliyor genel anestezi altında tedavi konuşuyoruz. Ne gerek var. Sırf şeker bağımlılığı yüzünden bu noktaya geliniyor. Sünneti lokal yaptıran insanlar diş için genel anestezi almak zorunda kalıyor. Şekerden uzak tutabildiğimiz kadar tutmamız lazım. Hiç yanlış yapmıyorsunuz.
Ben kendim yerken düşünüyorum yemesen sutumden geçmese sonuçta zararlı diye ben bunu düşünürken onların sergilediği davranış beni çileden çıkarıyor o kızına doğar doğmaz vermiş bişey olmamış 5 çocuk buyutmus ona olmayabilir belki benim çocuğuma olacak Allah korusun sen 5 çocuk buyutmus Sun musaade et kendi bebeğin hakkında kararları ben vereyim çok istiyorsan kendine bir daha dogurabilirsin yani

Dediğiniz b nim için okadar zorki ama en çok yapmak istediğim şey malesef haftanın 3 4 günü çağırıyorlar ve eşim gitmek istiyor geri kalan günlerde bebeği özledik diye onlar gelmek istiyor anlayacağınız evimde şöyle rahat rahat bı oturamadim hep onlar son zamanlarda çok fazla bunaldım zaten onun etkiside vardı akşamki patlamamda
İşyerinde bir arkadaşım vardı dalgasına bi cinnet her şeyi çözer derdi bana işten bunaldığımda. 🙈Sende en iyisi bi deliliğe vurup bağır çağır bunlar varken eşinde şok olsun sonra sana söylenemesin abart baya belki ellerini ayaklarını çekerler üstünüzden

Nezamn odadan ayrilsam teyzesi memesini ağzına sokmaya çalıştı ordada çok sinirlendim kendini tuttum bebeğini alip arka odaya çekildim ne yapıyorsunuz ne bu şimdi demekle yetindim odadan çıktım kayınvalidem çocuğun ağzına nar damlatti o zamnda tepki gösterdim dün biraz fazla gösterdim bu sefer abartıyor oldum istemiyorsan yapmyacaksin bukadar basit
Degismeyecekleri çok belli, net bir şekilde araya mesafe koyman az gorusmen gerek bunu nasıl yapabilirsin bilmiyorum

İşyerinde bir arkadaşım vardı dalgasına bi cinnet her şeyi çözer derdi bana işten bunaldığımda. 🙈Sende en iyisi bi deliliğe vurup bağır çağır bunlar varken eşinde şok olsun sonra sana söylenemesin abart baya belki ellerini ayaklarını çekerler üstünüzden
Bu seferde bu kafayı yemiş diye çocuğu elimden almaya kalkarlar 😄😄

Degismeyecekleri çok belli, net bir şekilde araya mesafe koyman az gorusmen gerek bunu nasıl yapabilirsin bilmiyorum
Gurbetteyim burda tanidigim hiç kimse yok sadcee onlar aslind a buyuzden bukadar sıkı olduk memleketime gitmek istiyorum havalar ve uzun yol korkutuyor beni bahar gelsin bı memleketime kaçsam biraz uzaklaşsam buralardan bana çok iyi gelecek hamile kalmadan öncede tepemdelerdi her ay adet oldunmu diye soruyorlardı 1 buçuk sene her adet olduğumda günlerce ağlıyordum onlar yüzünden bu sefer izin vermeyi düşünmüyorum çocuğum hakkinda hiç taviz vermeyi düşünmüyorum bir buçuk senemi bsns zehir ettiler ama bundan sonra izin vermeye eğim ister saygısız olayım ister kötü..

Nezamn odadan ayrilsam teyzesi memesini ağzına sokmaya çalıştı ordada çok sinirlendim kendini tuttum bebeğini alip arka odaya çekildim ne yapıyorsunuz ne bu şimdi demekle yetindim odadan çıktım kayınvalidem çocuğun ağzına nar damlatti o zamnda tepki gösterdim dün biraz fazla gösterdim bu sefer abartıyor oldum istemiyorsan yapmyacaksin bukadar basit

Keşke koyabilsem ama okadar fazla bunalttilar ki beni son zamanda bebek bebek özledik özledik diye diye hergun görmek istiyorlar artık kafayı yemek üzereyim gerçekten yanımdayken verelimmi diye sorduğunda hayır istemiyorum diye net tavır sergiledim kaç defa her odadan cikisimda ağzına çocuğun bişey verdi bide bana bak senden önce tadına baktı diyor akşam söyledim artık niye veriyosunuz ne zaman odadan çıksam arkamdan çocuğun ağzına bişey veriyorsunuz istemiyorum diyorum diye sesim titreyerek sinirden baya sert konuştum baya morali bozuldu saygısızlık yaomamak için okadar çok sustumki artık dayanamadim

Gurbetteyim burda tanidigim hiç kimse yok sadcee onlar aslind a buyuzden bukadar sıkı olduk memleketime gitmek istiyorum havalar ve uzun yol korkutuyor beni bahar gelsin bı memleketime kaçsam biraz uzaklaşsam buralardan bana çok iyi gelecek hamile kalmadan öncede tepemdelerdi her ay adet oldunmu diye soruyorlardı 1 buçuk sene her adet olduğumda günlerce ağlıyordum onlar yüzünden bu sefer izin vermeyi düşünmüyorum çocuğum hakkinda hiç taviz vermeyi düşünmüyorum bir buçuk senemi bsns zehir ettiler ama bundan sonra izin vermeye eğim ister saygısız olayım ister kötü..
Canım burda kimsenin özel yaşamı kimseyi ilgilendirmez, kimseye de yargılama hakkı vermez ama burda yeri geliyor kimseye anlatamadığımız şeyleri anlatıp fikir alıyoruz. Paylaşıyoruz. O yüzden nacizane hissettiklerimi yazmak istiyorum.

Adet olmana kadar soran insanların bebeğe bal vermesine açıkçası ben çok şaşırmadım. Zihniyet bu demek ki ve böyle insanlar malesef kendilerini anneden daha anne olarak görürler. Teyzenin kendi memesini vermesi de ne demek? Bu bir travma değil de ne?
Bu çocuk büyüyüp bir karakter sahibi olacak ve bu insanların arasında öyle mi?
Çok dikkat etmen gözünü 2 saniye bebeğinden ayırmadan lazım senin. Neler duyup neler okuyoruz şu meme verme olayına İnan çok kızdım ve de üzüldüm.

Gurbetlik çok zor ama keşke eşinin ailesinin de olmadığı bir gurbet olsaymış bu eminim daha rahat ederdin. Eşinin haberi var mı bu olanlardan?

Allah yardımcın olsun burdan ahkam kesmek kolay umarım bu insanlardan uzaklaşacak bir yol bulursun🙏

Canım bazen ayları bile bulabiliyor. Arkadaşımın oğlu çok tombikti 8 aylıkken dönmeye başladı tam tersi zayıf bir bebekte kafasını vücudunu daha geç tutabilir bence.
Ay dimi daha dönmeler yürümeler emeklemeler var ☺️
Kesinlikle ben de genel olarak o kanıdayım canım. Önce kilo alacak ki kasa da kilo alsın kuvvetlensin:)
Ahaha aynen dokunmayı özellikle istemiyor sanki ama dün dokununca oyuncağın sallandığını fark etti bikaç kere vurdu dedim tamam öğreniyor yavaş yavaş 😅
🥳🥳 şebekler ya aynaya bakarak sarkı söylüyoruz ham ham yapıyorum kafasına kıkırdıyor
Onlarla birlikte biz de keşfediyoruz 🥰

gurbetgulu16 gurbetgulu16 size bi cinnet lazım
Kapanın elinde kalıyor çocuk çok yanlış
Psikolojinizi de bozar böyleleri
Ki çocuğun alerjisi bile olabilir
Ben tüketmiyorum kakao süt ürünleri bal mesela
Ben tüketince bile çocukta reaksiyon yapmıyor bu zır cahiller direkt bebeğe veriyor tövbe tövbe

Kızlar 77. Günümüzde sünnet olmaya geldik sıramızı bekliyoruz hadi bismillah.
Eşim yatış sırasındayken kendimi hissetmiyorum deyip geldi koltuğa uzanıverdi ben şok. Acayip de terlemişti. Hemen acilden geldiler. Meğer sünnet kitapçığını okumuş heyecanlanmış korkmuş😂
Bakalım sünnet sonrası ne yapacağız benim serin kanlı olmam lazım.

Eşim yatış sırasındayken kendimi hissetmiyorum deyip geldi koltuğa uzanıverdi ben şok. Acayip de terlemişti. Hemen acilden geldiler. Meğer sünnet kitapçığını okumuş heyecanlanmış korkmuş😂
Oyyy egecim de sünnet oluyor 🥹
Zaten sürece hakimsin canım inşallah kuzum da çok etkilenmez kolayca iyileşir
Bu eşler beni benden alıyor bebişi geçtim onlar için de güçlü durmamız gerekiyor 😅

Oyyy egecim de sünnet oluyor 🥹
Zaten sürece hakimsin canım inşallah kuzum da çok etkilenmez kolayca iyileşir
Bu eşler beni benden alıyor bebişi geçtim onlar için de güçlü durmamız gerekiyor 😅
Sünnet sonrası evde bakımını sen yaparsın ben biraz korkarım çok da bilmiyorum siz birbirinizin dilinden anlarsınız demiştim öncesinde de 🤪
Yaparım demişti, meğer yav he heymiş o yaparım. Cidden insan anne olunca her şeyi yapma becerisi yükleniyor.

Sünnet sonrası evde bakımını sen yaparsın ben biraz korkarım çok da bilmiyorum siz birbirinizin dilinden anlarsınız demiştim öncesinde de 🤪
Yaparım demişti, meğer yav he heymiş o yaparım. Cidden insan anne olunca her şeyi yapma becerisi yükleniyor.
Bizimki de alt değiştirecekti sözde. Ortalık batınca Çocuğun bacaklarını zor tutuyor 😂
😂
Ah ah lalacım Allah analara güç kuvvet versin 🥲🥲 iyi oldu çok bekletmediniz iyileşme süreci biraz daha hızlı ilerler 😌

Kesinliklee. O kadar korkuyordum ki hamileyken ya anlamazsam ya bakamazsam diye şimdi yoldaş oluyor bana. Sorunsuz ağrısız sızısız olur inşaallah miniğin sünneti de. Hiç korkma. Ben çok korkmuştum meğer basitmiş zaten en basit ameliyat diyorlar sünnet için. Sorun çıkma ihtimali çok çok düşük. İlk gün geçince her şey bitiyor T temmuzekim de ağlama bile olmamış sünnetten dolayı maşaallah bizimki de sade ilk gün iğnenin etkisi geçince ağladı biraz. İkinci günden sonra ağrı kesici bile vermedim pipisine kremi rahat sürdüm öyle düşün. Bir de ben beze de krem sürüyorum yapışmasın diye eşim bi kere çok az sürmüş hafif yapıştı beze sen de öyle yapabilirsin dilersen. Gelmiş geçmiş olsun 🥰

Kızların dediği gibi sen bi cinnet geçir bence. Eşin anlayışlıysa durumun farkındaysa onu haberdar edip öyle geçir sonra dersin kusura bakmayın çok doldum üzmek istemedim vs. Okurken ben sinirlendim. Psikolojik şiddet bu da bi şekil ve bebeğin söz konusu. Allah yardımcın olsun. Rabbim onlara da biraz akıl fikir empati yetisi versin ne diyim. Sana da maşaallah sabırlı kızsın ben çoktan yıkmıştım ortalığı dolup. Umarım bunlar eşinle aranda sorun olmaz gerisi önemli değil kim kırılmış kim darılmış. Bazen güzel sözden anlamayanı darıltmak gerekiyor.

Bizimki de alt değiştirecekti sözde. Ortalık batınca Çocuğun bacaklarını zor tutuyor 😂
😂
Ah ah lalacım Allah analara güç kuvvet versin 🥲🥲 iyi oldu çok bekletmediniz iyileşme süreci biraz daha hızlı ilerler 😌
Amin canım benim şaka maka 3. Aydayız alıştık, hepimiz az buçuk bir düzen tutturduk kimi günler çok zor geçse de❤️
Kesinliklee. O kadar korkuyordum ki hamileyken ya anlamazsam ya bakamazsam diye şimdi yoldaş oluyor bana. Sorunsuz ağrısız sızısız olur inşaallah miniğin sünneti de. Hiç korkma. Ben çok korkmuştum meğer basitmiş zaten en basit ameliyat diyorlar sünnet için. Sorun çıkma ihtimali çok çok düşük. İlk gün geçince her şey bitiyor T temmuzekim de ağlama bile olmamış sünnetten dolayı maşaallah bizimki de sade ilk gün iğnenin etkisi geçince ağladı biraz. İkinci günden sonra ağrı kesici bile vermedim pipisine kremi rahat sürdüm öyle düşün. Bir de ben beze de krem sürüyorum yapışmasın diye eşim bi kere çok az sürmüş hafif yapıştı beze sen de öyle yapabilirsin dilersen. Gelmiş geçmiş olsun 🥰
Yoldaş❤️
Kesinlikle ben de öyle hissediyorum. Geçtiğimiz hafta eşimin iş seyahati sebebiyle biz de peşine takıldık gittik hiç bilmediğimiz bir şehre. Her gün aldım oğlumu bebek arabasına sokak sokak park park gezdim, yorulunca oturdum bi caddeye kendime bir çay ısmarladım ona da sütünü verdim. Kendi başıma olsam o kadar keyif almazdım hiç unutmayacağım bir yolculuk ve tatil oldu benim için.

Bakım süreci beni çok korkutuyor inanır mısın Umarım kolay olur canım? Bir de gaz çıkartma olayı nasıl olacak bizimki kusuyor malum ga ve kusma olmadan yatırmıyorum. Sırtına pıt pıt yaparken ön kısmı sıkışır acır mı acaba? T temmuzekim bardak kaptır diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam?
Doktora sordum gerek olmaz dedi ama bilemiyorum ilk 2 gün şişiyormuş galiba.

Canım burda kimsenin özel yaşamı kimseyi ilgilendirmez, kimseye de yargılama hakkı vermez ama burda yeri geliyor kimseye anlatamadığımız şeyleri anlatıp fikir alıyoruz. Paylaşıyoruz. O yüzden nacizane hissettiklerimi yazmak istiyorum.

Adet olmana kadar soran insanların bebeğe bal vermesine açıkçası ben çok şaşırmadım. Zihniyet bu demek ki ve böyle insanlar malesef kendilerini anneden daha anne olarak görürler. Teyzenin kendi memesini vermesi de ne demek? Bu bir travma değil de ne?
Bu çocuk büyüyüp bir karakter sahibi olacak ve bu insanların arasında öyle mi?
Çok dikkat etmen gözünü 2 saniye bebeğinden ayırmadan lazım senin. Neler duyup neler okuyoruz şu meme verme olayına İnan çok kızdım ve de üzüldüm.

Gurbetlik çok zor ama keşke eşinin ailesinin de olmadığı bir gurbet olsaymış bu eminim daha rahat ederdin. Eşinin haberi var mı bu olanlardan?

Allah yardımcın olsun burdan ahkam kesmek kolay umarım bu insanlardan uzaklaşacak bir yol bulursun🙏
Eşimin haberi var hiç seslenmiyor ne bana ne onlara zaten gerekirse marketimden gezmemden eksik kalacagim kızımı onlara birakmayacagim evet hamile kalmadan önce bebek oluncada başıma gelecekleri biliyordum zaten ben bunlar çok şaşırtıcı değil dediğiniz gibi inşallah bu tavırlarımdan dolayı kendilerini geri çekerler biraz

Ay dimi daha dönmeler yürümeler emeklemeler var ☺️
Kesinlikle ben de genel olarak o kanıdayım canım. Önce kilo alacak ki kasa da kilo alsın kuvvetlensin:)

🥳🥳 şebekler ya aynaya bakarak sarkı söylüyoruz ham ham yapıyorum kafasına kıkırdıyor
Onlarla birlikte biz de keşfediyoruz 🥰

gurbetgulu16 gurbetgulu16 size bi cinnet lazım
Kapanın elinde kalıyor çocuk çok yanlış
Psikolojinizi de bozar böyleleri
Ki çocuğun alerjisi bile olabilir
Ben tüketmiyorum kakao süt ürünleri bal mesela
Ben tüketince bile çocukta reaksiyon yapmıyor bu zır cahiller direkt bebeğe veriyor tövbe tövbe
Ah biraz anlasalar kendisi 5 çocuk buyutmus oglanlara bişey diyemem ama kızlar i becerememis malesef ikiside birbirinden dengesiz bide ben sana çocuğumu teslim edeceğim ha çok beklersin ...

Kızların dediği gibi sen bi cinnet geçir bence. Eşin anlayışlıysa durumun farkındaysa onu haberdar edip öyle geçir sonra dersin kusura bakmayın çok doldum üzmek istemedim vs. Okurken ben sinirlendim. Psikolojik şiddet bu da bi şekil ve bebeğin söz konusu. Allah yardımcın olsun. Rabbim onlara da biraz akıl fikir empati yetisi versin ne diyim. Sana da maşaallah sabırlı kızsın ben çoktan yıkmıştım ortalığı dolup. Umarım bunlar eşinle aranda sorun olmaz gerisi önemli değil kim kırılmış kim darılmış. Bazen güzel sözden anlamayanı darıltmak gerekiyor.
Ben çok sabrettim sırf saygısızlık yaomamak için güzel dille söyledim ama dinleyen olmayınca kendimi tutamadim artık zaten cinnet gibi oldu akşam herkes şok oldu ortam birden sessizlesti sonra görümcem ağzındaki çikolatayı tutup normal ıslak mendille silmeye kalktı hemen kalkıp aldım ver diye gittim arkada ağız mmendilini ıslatıp sildim içeriye baya bı gitmedim ama konuşulanları da duydum bu neydi şimdi çok abarttı ben 5 çocuk buyutmusum bişey olmamış dedi yine girmedim içeriye tuttum kendimi

Hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden, kolaylikla geçsin hem sünnet hem de sonrası 🙏
Biz de randevu aldık Çarşamba öğleden sonra sünnet olacak bebişim 🤗

X