O anın şokuyla insan ne yapacağını bilemiyor canim en son İstanbul'da bı deprem olmuştu iki üç sene önce oğlum daha 1 yaşında falandı uyuyordu beşikte bende temizlik yapıyorum bı anda sallanmaya başladı dediğiniz gibi patlama sesi gibi bir sesle geçer diye bekledim bı kaç saniye ama yok geçmiyor uyuyan çocuğu nasıl kapıp çıktığımı hatırlamıyorum ama ne kadar yanlış deprem anında kaçmakEvet gerçekten o büyük depremden daha kötüydü bu. Aşırı korkunç salladı ve sesler çıktı. Yani Allahtan kısa sürdü,onun kadar uzun sürseydi düsünmek bile istemiyorum vah halimize.
Ben tam emzirip yatırmıştım. Bi wc girdim sonra yatağa uzandım tam uykuya geri dalıyorum derken oldu o deprem. Hiçbir şey yapamadım eşim bir anda korkuyla uyandı elimi tuttu öyle sallandıkcahilliğe bak ya aklıma geldikçe sinir oluyorum. Bebek beşikte garibim bi haber biz yatakta sallanıyoruz. O kadar deprem oluyor gene büyük bir depremde affallayıp korunaklı bir yere geçmiyoruz öyle kalakalıyoruz
Ay Aman Allah beterinden korusun canım valla gerçekten öyle. Bahçe katında olmadığın sürece cıkıp gitmeye calışmak baya yanlış onda bile maksimum 10 saniyen varmış.O anın şokuyla insan ne yapacağını bilemiyor canim en son İstanbul'da bı deprem olmuştu iki üç sene önce oğlum daha 1 yaşında falandı uyuyordu beşikte bende temizlik yapıyorum bı anda sallanmaya başladı dediğiniz gibi patlama sesi gibi bir sesle geçer diye bekledim bı kaç saniye ama yok geçmiyor uyuyan çocuğu nasıl kapıp çıktığımı hatırlamıyorum ama ne kadar yanlış deprem anında kaçmakşuan diyorum ki iki çocuğum var Allahım tek başıma yakalansam nasıl olur ne yaparım diyorum
Yazdıklarını okudukça ilk bebeğim geliyor aklıma canim benim Allah sabir güç kuvvet versin o kadar iyi anlıyorum ki tukeniyosun ama ayakta da kalmak zorundasın geçecek bu günler az kaldıBu gecede bebis hiç durmadı en sonunda çıkardık arabayla tur attık gecenin bir vakti bütün sokakları dolandık en sonunda ağlamayı.kesip uyudu eve geldik tam besigine koyucam tekrar gözlerini açtı
Tam o anda deliricem heralde dedim
Bi daha ağlama zırlama zorla unuttuk en son saate baktığımda 5 di bu kadar hengameden sonra 7 de gözlerini tekrar açtı
Bugünler bitecekmi gercekten
İstanbul depremi yakın diyorlar ya çok korkuyorum ya 17 Ağustos depreminde burda değildik o yüzden çok bilmiyorum dediğin gibi ikinci kattayim Rabbim beterinden korusun illaki olacak bir gün en az hasarla ağlayalımAy Aman Allah beterinden korusun canım valla gerçekten öyle. Bahçe katında olmadığın sürece cıkıp gitmeye calışmak baya yanlış onda bile maksimum 10 saniyen varmış.
İnsan ne kadar sık yasasa da, okusa da, bilinçlense de, o anın şokuyla çoğu zaman ya hiç bişey yapamıyor, yada dediğin gibi hatalar yapabiliyor malesef. Sakın kalıp, güvenli alana geçip beklemek lazım ama bunu yapmak çok zorO anın şokuyla insan ne yapacağını bilemiyor canim en son İstanbul'da bı deprem olmuştu iki üç sene önce oğlum daha 1 yaşında falandı uyuyordu beşikte bende temizlik yapıyorum bı anda sallanmaya başladı dediğiniz gibi patlama sesi gibi bir sesle geçer diye bekledim bı kaç saniye ama yok geçmiyor uyuyan çocuğu nasıl kapıp çıktığımı hatırlamıyorum ama ne kadar yanlış deprem anında kaçmakşuan diyorum ki iki çocuğum var Allahım tek başıma yakalansam nasıl olur ne yaparım diyorum
Nazar boncuğunu konduralimKızld bebekleriniz 2. Ayda boy kilo ne kadardı?
Bizimki o kadar çok kusuyor ki, dün gidip kilo boy baktırayım dedim 55. Günde 60 cm 6150 kilo olmuş iyi dediler.
Allah rahmet eylesin canim hiç kolay bişey değil böyle bı durumdan sevdikleeimizi kaybetmek sürekli bı kaybetme korkusuyla yaşar insan. Elimizden bişey gelmiyor ellerimizi açıp dua etmekten başkamaviss_34 biz de Gölcük depreminde burda değildik ama anneannemler buradaydı ve teyzemleri kaybettik. Ondan mıdır nedir inanılmaz büyük bir travmam var.
Şimdi İzmite yerleştik ve kaçınılmaz şekilde mutlaka yaşayacağız günü geldiğinde gibi hissediyorum çok korkuyorum..
Olacağını bile bile bekliyoruz elimizden ne gelir.
Aynennn öyle haklısın canım profesör doktor canlı yayında depreme yakalanmış o bile ne yapacağını şaşırp kaçmıştıİnsan ne kadar sık yasasa da, okusa da, bilinçlense de, o anın şokuyla çoğu zaman ya hiç bişey yapamıyor, yada dediğin gibi hatalar yapabiliyor malesef. Sakın kalıp, güvenli alana geçip beklemek lazım ama bunu yapmak çok zor
Bizimde 2 günden beri yapmadı, gaz damlası , karnına masaj yapıyorum, zeytin yağ sürüyorum yok yapmadı, o ağladıkça sancı çekince daha da strese giriyorum üzülüyorum, sizin onerebilceginiz birşey var mıOyyy masallah darısı benim oğluşa olsun kaka konusunda, dünden beri yapmadı baya huzursuzgözünüz aydın
Bizde ikinci ayda 62cm 5600gr gelmişti canım. Gayet iyiler benceKızld bebekleriniz 2. Ayda boy kilo ne kadardı?
Bizimki o kadar çok kusuyor ki, dün gidip kilo boy baktırayım dedim 55. Günde 60 cm 6150 kilo olmuş iyi dediler.
Var cnm bizde de oluyor arada, doktorumuz normal demişti.Kız bebiş anneleri kızlarınızda sümüksü akıntı oluyormu bizde ara sıra çok az miktarda oluyor araştırdım normalmiş ama başka yaşayan varmı bu durumu merak ettim
Ohh iyi bari sağol canım yazdım doktora ama cevap veremedi daha rahatladım şimdiVar cnm bizde de oluyor arada, doktorumuz normal demişti.
Biz erken doğduğumuz için daha yeni 4 kg olabildik kilo alımımız iyiymiş ama daha çabuk kilo alsın istiyor insan sütüm yetmesine rağmen mama ile destekliyorum hemen toparlasın diyeBizde ikinci ayda 62cm 5600gr gelmişti canım. Gayet iyiler bence
Geçmiş olsun canım Allah bian önce sütun çoğalır, benim de sütüm gelmemişti , Kuru börülce Kaynattim yagladim yedim çok faydasını gördüm, birde tahin helva yedim bunların çok faydasını gördüm hala da yaparımKızlar iyi geceler burda daha yeniyim herkese merhaba. Sezeryan doğum yaptığım için sütüm hemen gelmedi zaten zorlu bı doğum oldu 2 gün hastanede yattım doğumdan sonra da 2 gün yattım 4 gün boyunca serumdan başka birşey vermediler öyle olunca da sütüm çok geç geldi ama bebeğimin istediği gibi değil çok yavaş akışlı çenesi yoruluyo sütü getirene kadar. sarılık olmaması için biberonla mama verdik o şekilde meme reddine başladı. silikon uç çay kaşığıyla vermeyi denedik Eds yöntemini de denedim hiç biri fayda etmiyo geri donduremiyorum kendime. Kendimi sağıp biberonla veriyorum 20-25 CC anca çıkıyo bu sütü arttıramaz miyim bestlak süt damlası ve lactamil anne çayı da içiyorum. Kesilip gidicem diye korkuyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı şunu şöyle yaptım sütüm arttı diyecek. Denemediğim yemedigim icmedigim şey kalmadı
Koltukta yatakta tek bırakma günleri sona eriyor desene canimKızlar bugün bebiş ayaklarını kaldırıp yan tarafa attırıyordu sonra tamamen yan döndü bende kalçasına elimi koydum hop dönüverdikama alttan kolumuzu kurtaramadık öyle debelenip durdu yavrum biraz uğraştı ağlamasın diye kaldırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?