2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet çok şükür geçti farkettiğim gibi masajla süt kanallarını açtım sonra lahana ile soğuk kompress yaptım ağrısı da şişi de indi
Artık bir daha olursa daha erken teşhis koyabilirim diye düşünüyorum. Onu ben de duydum annem söyledi hatta hemen göğsüm şişti deyince, erkeklerin de pipisi şişermiş
Ben de 172yim eşim 185 bizim kız cüce kalacak herhalde 3 aylık 60 cm
Bizim de 60 cm bence uzun ya bebeklerimiz :)

Meme konusunda bir şey diyemem canım bizimki baştan beri red yaptığı için reflüsü olduğu için bebelac anti reflü maması kullanıyoruz şu an. Öncesinde hipp organıc kullanıyordum. Senin sütün baya çoktu sanki öyle hatırlıyorum azaldı mı huzursuz ağlıyorsa genelde ya gaz ya açlık

Evet canım biraz fazla diyor ama az da yediremiyoruz yıkıyo ortalığı. Emekleyince yürüyünce verir artık diye umut ediyorum. Ama öyle iri bi bebek değil boyu uzun olduğu için heralde
Ya bizimde öyle açsa asla susmuyor sıkıyorsa verme o anda katılaya katılaya ağlıyor. Bencede görüntüsü normalse atar zaten hareketlenince canım

Bebelac dan memnunmusn reflü ye iyi geldi mi

Gaz konusunda nasıl oldu bilmiyorum ama 1. aydan sonra hızlı bi şekilde geçti kendi kendine gaz cıkarıyor aglamaları kesildi geceleri artık uyuyor çok şükür.inşallah en kısa zamanda tüm bebişler kurtulur gazdan doktor cok huysuzlanırsa mama takviyesi yap demişti bugün gündüz 60 ml hipp azda kendi sagılmış sütümden verdim kesintisiz 3 saat uyudu normalde uyumazdı hiç bu kadar şimdide aynı sekilde uyuyor bu saatlerde mümkün degildi ama kilo alımıda iyi 1 ayda alması gereken kiloyuda almış ben anlamış degilim

Kahkaha şeklinde mi canım sırıtma gibimi gülüşü
Bu sekilde gülüyor bazende agzını açarak gülüyor kahkaha atmıyor gülmeside sabah kalktıgında oluyor genelde bolca sagımız solumuz dagılmış gördügün gibi sadece huuu agu filan sesler cıkarıyor

Eklentiler

• IMG_20221119_200748.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 53
Ben en son biberondaki sütüne eczaneden aldığım anason çayından koydum 2 çay kaşığı dün de bugün de kakasını yaptı şükür biraz daha rahat, karnı hala gaz dolu ama en azından kaka yapabiliyor günde 1 de olsa

Benim sağlıklı olmasından başka bir gayem yok şu an yok boymuş yok kiloymuş bunlara takılmıyorum artık akışına bıraktım iki doktor gördü ikisi de normal dedi pazartesi 3 ay kontrolü var sağlık ocağında kesin az kilo almış bu çocuk aç diyecek hemşire onu da şimdiden tahmin ediyor ve duymazdan gelmeyi planlıyorum artık sıkıldım kendime eziyet etmekten başka bir şey değil bu “yetersiz anne” hissiyatı.
2 ayda 14 cm büyümeye de şaşırdım sadece ilk defa duyduğum için maşallah

Kg alımı iyiyse mamayı gerek görmüyorlar ama doktorda önerdiyse ver canım. Birisi anne sütünü sebzeye mamayıda kebaba benzetmişti. Ağırlık çöküyor herhalde mamadan sonra aman aman ne çektik o gaz sancılarından özellikle 40-65 gün arası

Misafirlikten bildiriyorum. Tek başına oğlumla karanlık odada oturuyoruz. Israrla uyumuyor düzeni şaştı tabii. Babannesi çok ısrar ediyor diye gittik ama akşam gezmesi bize göre değil halen..

Hatırlamak istemiyorum unutmakta mümkün değil sen bir ögünde ne kadar mama veriyorsun üstünde yazan talimattan gidiyorum ama dogru yapıyorumdur umarım doktor 60 90 ml verebilirsn demişti.

Ben de papara yiyicem hemşireden kesinGece 3 saat kesintisiz uyuyor dediğimde 2 satte bir uyandır sen demisti. Valla arada alerji mamasından da teklif ettim bı kere 30 CC kadar içti, diğerlerini hep döktüm. Eğer mama desteği zorunlu denirse mamaya aroma ekleyip vermeyi deniycem bakalım.

Misafirlikten bildiriyorum. Tek başına oğlumla karanlık odada oturuyoruz. Israrla uyumuyor düzeni şaştı tabii. Babannesi çok ısrar ediyor diye gittik ama akşam gezmesi bize göre değil halen..
Güldüm buna Aynısını bizde yaptık gittigimiz yerde salonda oturamadan ev sahibinin yüzünü göremeden geri döndük çok şükür

Hatırlamak istemiyorum unutmakta mümkün değil sen bir ögünde ne kadar mama veriyorsun üstünde yazan talimattan gidiyorum ama dogru yapıyorumdur umarım doktor 60 90 ml verebilirsn demişti.
Normalde 4 saatte 120ml bizim. Ama boy kg orantısına göre doktor 3 saatte bir 120ml’de verebilirsin isterse dedi. 3 saatte bir yerdi. Sünnetten beri çok iştahsız yavrum

Ahhaa Bugün kuzenimin nişanı var gitmedim bu yüzden. Yoksa bı odada emzir uyutmaya çalış, stres ol, giren çıkan olsun bebeği sevsin laftan anlamasın fln filan daha o işlere uzağım zira kucaktan inmiyor uyudugunda da, yok gibi bişey oldum

Güldüm buna Aynısını bizde yaptık gittigimiz yerde salonda oturamadan ev sahibinin yüzünü göremeden geri döndük çok şükür
Eziyet oluyor ya bebişe bir daha gitmeyeceğiz. Hala uyumadı ortamı yadırgıyorlar herhalde. Ayy bende o durumdayım iki insan yüzü görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…