2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 88 40,4%
  • erkek

OY: 112 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    218
Ben doğduğundan beri zıbın ve tulum giydiriyorum sadece ev 23-24 derece ilk 2 3 banyosundan sonra yelek giydirdim o kadar ense ve göğüsten kontrol ediyorum hiç üşüdüğünü görmedim nadiren bacakları soğuk oluyor ama doktorlar bacağından kontrol edin demiyor zaten. Birde uyku tulumu aldım 1 tog yatarken zıbın + tulum üzerine onu giydiriyorum normalde zıbınla giydirin diyor ama elyafı ince geldi bana çocukta terlemiyor zaten böyle. Bence annelik içgüdüsü bize doğruyu söylüyor zaten kimseye aldanmamak lazım. Bende dün çocuğun burnunu temizliyordum yıkama yapıp aspiratör ile çekiyorum ne var ne yok geliyor kv üşüyor o yüzden sümükleniyor diyor 🫣
Ay en iyisini de onlar biliyor.Herkes yanılıyor hu kaynanalar hep doğru😂

Hindistan cevizi yağı canım benimkinin olacak gibi oldu onu sürdüm eser bile kalmadı
Sonrasında yıkadın mı yine tarayıp canım yoksa nemli kalsın diye öyle mi bıraktın?
Düzene oturması bir seneyi buluyor diye biliyorum canım ben daha olmadım
Rahatladım şimdi. İnsan stres oluyor bir hamilelik daha kaldıramam😂
Ne diye arattırmak gerekiyor
3D arka plan diye aradım ben canım
Of bu konuda bende muzdaribim molfix pure&soft kaç kez çiş sızdırdı mavi paket daha iyiydi prima aktif bebek çiş konusunda harikaydı ama kaka sırtına kadar çıkıyordu Sleepy bir iki kez sızdırdı goon yeni kullanmaya başladım bugün epey kaka yapmasına rağmen hiç taşırmadı şok oldum o sırada ana kucağındaydı o yüzden mi ya da bezden mi bilmiyorum ilk defa kaka arkaya değil öne doğru bulaşmıştı eğer bir kaç kaka daha taşırmazsa goon devam edeceğim gibi
Goonla ilgili bende güzel şeyler duydum onunla devam ederim gibi.Ana kucağında bizimki de cok fazla taşırıyordu hem önü hem sırtına doğru.Başlarda sevmemişti sonra bir gün anakucaĝında sessizce duruyordu ağlamıyordu bende yemek yaptım.Sonra koku geldi dedim ne güzel rahatça yapabilmiş kaldırmamla sok oldum sırtı tulumu her yeri kaka olmuştu artık ne zaman fazla sessiz durursa anında altını kontrol ediyorum😂

Sükur grubumuz geri gelmis😊 bizde bugun aşi olduk cok agladi hic dayanamiyorum bu duruma 3 asi birden yapiyolar bide ayri ayri olsa ys cocuk perisan oldu.
Ben de dayanamıyorum diye aşılara annemi çağırıyorum o ağlamaları çok can sıkıcı.Anne oldum ama kendi annemi görünce hala çocuk gibi hissediyorum

Kızlar bu rota ve menenjit 3.ayda mı oluyor? Okuduğum kitapta 2.ayda da yapılabileceği söyleniyordu doktorum 3.ayda başlayalım dedi ama aralarında hafta olması gerekmez mi ikisinin? Doktor maskeliydi söylediklerini bazen anlamadım her seferinde de tekrar ettirmek istemedim size bir sorayım dedim.Nasıl yaptırdınız etkileri nasıl oldu?

Goon 2. Kakayıda taşırmadı ama çiş taşırdı maalesef 🥹 çok ümitliydim galiba ben yanlış numara kullanıyorum ya 2 almıştım 8 kg a kadar diye küçük mü geliyor nedir anlamadım bu bez olayına karar veremedim bir türlü

Kızlar bu rota ve menenjit 3.ayda mı oluyor? Okuduğum kitapta 2.ayda da yapılabileceği söyleniyordu doktorum 3.ayda başlayalım dedi ama aralarında hafta olması gerekmez mi ikisinin? Doktor maskeliydi söylediklerini bazen anlamadım her seferinde de tekrar ettirmek istemedim size bir sorayım dedim.Nasıl yaptırdınız etkileri nasıl oldu?
Benim bildiğim 2. Ayda çok fazla devlet aşısı var diye 3 ve 5. Aylar boş olduğu için o aylarda yapılıyor. Hatta menenjitin 2 türü varmış 2 si birbirinden farklıymış ama aynı gün mü oluyor bilmiyorum

Goon 2. Kakayıda taşırmadı ama çiş taşırdı maalesef 🥹 çok ümitliydim galiba ben yanlış numara kullanıyorum ya 2 almıştım 8 kg a kadar diye küçük mü geliyor nedir anlamadım bu bez olayına karar veremedim bir türlü
Canım bence sadece kilo ile ilgili değil bu bez. Çünkü kilo uysa bebek boyluysa daha aşağıda kalıyor tam kavramıyor o zaman da çıkıyor

Benim bildiğim 2. Ayda çok fazla devlet aşısı var diye 3 ve 5. Aylar boş olduğu için o aylarda yapılıyor. Hatta menenjitin 2 türü varmış 2 si birbirinden farklıymış ama aynı gün mü oluyor bilmiyorum
Aşıya karar vermek zor birde iki türü var anlamıyorum. Ama gerçekten aşıdan sonra huy değiştiriyor çocuklar. Keşke hiç gerek olmasa ama işte

Ben doğduğundan beri zıbın ve tulum giydiriyorum sadece ev 23-24 derece ilk 2 3 banyosundan sonra yelek giydirdim o kadar ense ve göğüsten kontrol ediyorum hiç üşüdüğünü görmedim nadiren bacakları soğuk oluyor ama doktorlar bacağından kontrol edin demiyor zaten. Birde uyku tulumu aldım 1 tog yatarken zıbın + tulum üzerine onu giydiriyorum normalde zıbınla giydirin diyor ama elyafı ince geldi bana çocukta terlemiyor zaten böyle. Bence annelik içgüdüsü bize doğruyu söylüyor zaten kimseye aldanmamak lazım. Bende dün çocuğun burnunu temizliyordum yıkama yapıp aspiratör ile çekiyorum ne var ne yok geliyor kv üşüyor o yüzden sümükleniyor diyor 🫣
Vallah kendi bildikleri hep doğru onlar için doktorlar da bilmez onlara göre Allah akıl fikir versin onlara benim bebe bazen 23 derecede bile terliyor eğer üzerini bir tık kalın giydirsem doktor da zaten 22 den yukarı çıkmayın dedi birde bebekleri kendinizle kıyaslamayın dedi senin 26 derecede hissettiğini o 22 de hissediyor dedi eşime tek tek anlattı o bebek dedi günlük nerdeyse bir bir buçuk litre süt içiyor sen dedi kilona göre 12 litre süt içsen daha doğrusu yemek yesen nasıl olurdu bir düşün dedi kan basıncının nasıl yükseleceğini düşün dedi o senin hissettiğinden daha fazla sıcaklıyır dedi

Eskiden bizleri okulda sorgusuz sualsiz aşı yaparladi.. şimdi işte yaptirmak yada yaptırmamak arasında git gel oluyor. Ben de doğum yapan doktorunda ufak 4 yaşında kızı var ona soruyorum hocam siz naptınız diye ben yaptırdım hepsini deyince bizde yaptıralım dedik. Çok karma olduk Suriye liler vs gelince önemli dedi.okullarda çok salgın oluyor dedi. 🤷🏼‍♀️
Doktorların hiç biri yaptırma demez zaten örnek olarak da gözükmez çünkü sen desenki benim doktorum yaptırmamış bende yaptırmıcam doktor ismi kulaktan kulağa yayılır sonra aşı karşıtı doktor olarak anılır aşı karşıtı doktorlara ne yapıldığı aşikar ama belli başlı aşıların yapılması lazım özellikle kızamık kabakulak vs onlar yaygın oluyır genelde birde instagram keşfetim bu aşılar hakkında olumsuz konuşanlarla doldu otizm vs. Korku salıyorlar insana gerçekten diğer türlü de sıkıntı Allahım çocuklarımızı korusun hayırlısıyla atlatalım şu aşı olaylarını

Back