2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 92 41,1%
  • erkek

OY: 114 50,9%
  • ikiz kız

OY: 3 1,3%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    224
Bizde dün sabah olduk canım . Dün daha iyi geçmişti bugün ateşi düne göre daha yüksek seyrediyor. Ama bugünden sonra rahatlar büyük ihtimalle.
Aa ertesi günde mi çıkma ihtimali var🥹 hemşirede bana akşam üzeri falan çıkabilir demişti bir sonraki güne sarkacağını hiç düşünmemiştim. Kaç gibi çıktı ateşi? Her çocuk aynı olmaz gerçi ama

Kızlar bugün 2. Ay aşılarını olduk sabah 10 falandı bu saate kadar ateşi çıkmadı bende calpol vermedim durduk yere gece sık sık ateşine de bakacağım ama sizce çıkar mı bu saatten sonra? Bir yandan da versem mi acaba diye dertleniyorum ne yapsam bilemedim
Ocak sonu bizim kızında 2. Aşıları yaptırdık. Ateş çıkmadı şükür 🙏 inşallah sizinki de de çıkmaz.

Ocak sonu bizim kızında 2. Aşıları yaptırdık. Ateş çıkmadı şükür 🙏 inşallah sizinki de de çıkmaz.
Ay inşallah darısı hepimizin başına 🙏 yeterince stres oldum zaten bu aşılar yüzünden nasıl geçecek diye 🥹 hatta şimdiden 3. Ay aşısı derdi sardı beni biri ateş yapıyormuş galiba genelde

Ay inşallah darısı hepimizin başına 🙏 yeterince stres oldum zaten bu aşılar yüzünden nasıl geçecek diye 🥹 hatta şimdiden 3. Ay aşısı derdi sardı beni biri ateş yapıyormuş galiba genelde
İste o stres bu cuma bende mevcut. Biri rota aşısı diğeri unuttum ateş yaparsa diye endişeliyim 🥺

İste o stres bu cuma bende mevcut. Biri rota aşısı diğeri unuttum ateş yaparsa diye endişeliyim 🥺
Menenjit ateş yapıyormuş işte 🥹 bir arkadaşım 2. Ay aşısında ateş olmayınca hiçbir aşıda ateş olmuyor dedi ama bilimsel dayanağı var mıdır bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ birde takip ettiğim bir fenomende yaptıracakmış aşıdan önce bir ilaç veriyorlarmış doktorlar sanırım takipçilerin çoğu yazmış ateş falan olmuyormuş onu önceden içirince

Menenjit ateş yapıyormuş işte 🥹 bir arkadaşım 2. Ay aşısında ateş olmayınca hiçbir aşıda ateş olmuyor dedi ama bilimsel dayanağı var mıdır bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ birde takip ettiğim bir fenomende yaptıracakmış aşıdan önce bir ilaç veriyorlarmış doktorlar sanırım takipçilerin çoğu yazmış ateş falan olmuyormuş onu önceden içirince
Onu yapma canım vücut savaşmadan bağışıklık üretemez sen direk ilaç verirsen vücut nasılsa ilaç veriliyor diye kendi bağışıklığını ona göre oluşturmaz zaten çok nadir yüksek ateş oluyor dedikleri gibş bunda olmadıysa diğerlerinde olmaz

Onu yapma canım vücut savaşmadan bağışıklık üretemez sen direk ilaç verirsen vücut nasılsa ilaç veriliyor diye kendi bağışıklığını ona göre oluşturmaz zaten çok nadir yüksek ateş oluyor dedikleri gibş bunda olmadıysa diğerlerinde olmaz
Evet doğru söylüyorsun dünde hiç ateşi falan çıkmadı fazla evham yapıyorum galiba alt tarafı aşı daha bu çocuk hastalanacak büyüyecek neler yaşayacağız bir aşıda bu kadar stres olursam sıkıntı valla 🫠

Sükur grubumuz geri gelmis😊 bizde bugun aşi olduk cok agladi hic dayanamiyorum bu duruma 3 asi birden yapiyolar bide ayri ayri olsa ys cocuk perisan oldu.

Neden yaptırmayı tercih etmedin? Rota ağızdan olan değil mi?
Menenjit yan etkisi daha çok görülüyor o yüzden yaptırmayı tercih etmedim biraz araştırınca kullanıcı yorumlarınıda okuyunca vazgeçtim açıkcası evet rota ağızdan veriliyor sağlık ocağındaki hemşire yaptı bizimkini güncel fiyatı 2300 küsürdü menenjitte öyle sanırım

Evet doğru söylüyorsun dünde hiç ateşi falan çıkmadı fazla evham yapıyorum galiba alt tarafı aşı daha bu çocuk hastalanacak büyüyecek neler yaşayacağız bir aşıda bu kadar stres olursam sıkıntı valla 🫠
Sen bebeğin terlememesini sağla bağışıklık düşüyor aşıdan sonra hemen hasta olabiliyorlar bizim kaynana sağolsun 26 derecelik evde zorla yelek giydirdi üşür o dedi sen bilmezsin diye sonra bir baktım çocuk terlemiş sırttan sonra üstünü değiştireyim dedim o arada da teri soğuyunca üşüdü muhtemelen 2 gün içinde hastalandı bronşit oldu zaten aşının içinde bronşitte var oda etki etmiş olabilir bilmiyorum ama terleyen çocuk hasta olur net dikkat edilmesi lazım

Sükur grubumuz geri gelmis😊 bizde bugun aşi olduk cok agladi hic dayanamiyorum bu duruma 3 asi birden yapiyolar bide ayri ayri olsa ys cocuk perisan oldu.
Arkadaşlarıma sordum en ağırıda 6. Aydaki aşı dediler galiba çocuk felci aşısı için söylediler vallah bende çok geriliyorum birde bu karma aşıların hatırlatma dozlarıda var iki tane olsa neyse 3 tane gözüküyor aşı takviminde bir yanım yaptırma diyor hepsini bir yanım ya bu yüzden bir şey olursa annelik çok zormuş yaa

Sen bebeğin terlememesini sağla bağışıklık düşüyor aşıdan sonra hemen hasta olabiliyorlar bizim kaynana sağolsun 26 derecelik evde zorla yelek giydirdi üşür o dedi sen bilmezsin diye sonra bir baktım çocuk terlemiş sırttan sonra üstünü değiştireyim dedim o arada da teri soğuyunca üşüdü muhtemelen 2 gün içinde hastalandı bronşit oldu zaten aşının içinde bronşitte var oda etki etmiş olabilir bilmiyorum ama terleyen çocuk hasta olur net dikkat edilmesi lazım
Ahhh bunu eskiler anlamıyor bende anlatamıyorum bizim büyüklere olması gereken kıyafetler bunlar diye diye dilimde tüy bitiyor 😞 😞

Arkadaşlarıma sordum en ağırıda 6. Aydaki aşı dediler galiba çocuk felci aşısı için söylediler vallah bende çok geriliyorum birde bu karma aşıların hatırlatma dozlarıda var iki tane olsa neyse 3 tane gözüküyor aşı takviminde bir yanım yaptırma diyor hepsini bir yanım ya bu yüzden bir şey olursa annelik çok zormuş yaa
Eskiden bizleri okulda sorgusuz sualsiz aşı yaparladi.. şimdi işte yaptirmak yada yaptırmamak arasında git gel oluyor. Ben de doğum yapan doktorunda ufak 4 yaşında kızı var ona soruyorum hocam siz naptınız diye ben yaptırdım hepsini deyince bizde yaptıralım dedik. Çok karma olduk Suriye liler vs gelince önemli dedi.okullarda çok salgın oluyor dedi. 🤷🏼‍♀️

Ben doğduğundan beri zıbın ve tulum giydiriyorum sadece ev 23-24 derece ilk 2 3 banyosundan sonra yelek giydirdim o kadar ense ve göğüsten kontrol ediyorum hiç üşüdüğünü görmedim nadiren bacakları soğuk oluyor ama doktorlar bacağından kontrol edin demiyor zaten. Birde uyku tulumu aldım 1 tog yatarken zıbın + tulum üzerine onu giydiriyorum normalde zıbınla giydirin diyor ama elyafı ince geldi bana çocukta terlemiyor zaten böyle. Bence annelik içgüdüsü bize doğruyu söylüyor zaten kimseye aldanmamak lazım. Bende dün çocuğun burnunu temizliyordum yıkama yapıp aspiratör ile çekiyorum ne var ne yok geliyor kv üşüyor o yüzden sümükleniyor diyor 🫣

Kızlar bugün 2. Ay aşılarını olduk sabah 10 falandı bu saate kadar ateşi çıkmadı bende calpol vermedim durduk yere gece sık sık ateşine de bakacağım ama sizce çıkar mı bu saatten sonra? Bir yandan da versem mi acaba diye dertleniyorum ne yapsam bilemedim
Biraz geç olacak tabi ama ben de vermemiştim çok şükür sorunsuz atlattık.Ateşi çıkmadan ilaç vermenin calpol dahi olsa yanlış olduğunu okudum forumda,hemşire söylemiş.Ateşi yoksa kendi vücut ısısını düşürürmüş ve bu daha tehlikeyliymiş.Bazı bebekler ateşsiz ve sorunsuz atlatıyor bence

Bu kaynanaların sürekli üşür demesine de ayrı bir gıcık oluyorum.Bizim çocuğumuzu en çok biz düşünürüz,kimse bizden fazla üzülemez kötü olsa yapmayız herhalde.Benim eşimde sürekli üşüyor kızımız başka odadayken salon 27 derece oluyor bizimki battaniye ile oturup yatıyor.Gece uyurken ben sıcaktan bunalıyorum eşim battaniye yorgan ile uyuyor üstüne her gece terliyor ama üşümekten çok korkuyor.Kaynanam da sürekli çocuğumu severken sen üşüdün mü üşüdün mü diyor en son dedim üşümez o senin büyüttüğün psikolojik olarak üşüyor bunu yapıp durma ben çocuğumu böyle büyütücem karışmasın kimse diye.Artık fazla gelip gitmiyor ama işime geldi ne yalan söyleyim

Back
X