Ben 4. Ayda doktora dönme meselesini konusunca bana şey dedi çoğu anne baba cocugunun dönebildiğini düşünce öğreniyor diye. Allah korusun hepimizin bebeğiniBugun bizimki de piyanoya kafasini vurdu azicik bir sey ama nasil agliyor pek bi nazli
Gecen gun sana donmuyor benimki dedim ya dun annemdeydim bir anda donmeye basladi ve uyutup koltuga koymustum koltuktan dustu cok korktum betim benzim atti kendime de cok kizdin Allahtan annem yanimdaydi da korkma bir seyi yok falan diye sakinlestirdi. Hic guvenmemek lazimmis donmuyor diye. Nolur nolmaz dikkat etmek lazim.
Ben nasıl bir çare bulacağım bilmiyorum. Bizim yatakta benimle beraber uyuyor. Memede uyuduğu için beşiğine de alamıyorum. Dönmeye başladığı an gece düşer diye çok korkuyorum. Yatak korkuluğu mu alsam ne yapsamBugun bizimki de piyanoya kafasini vurdu azicik bir sey ama nasil agliyor pek bi nazli
Gecen gun sana donmuyor benimki dedim ya dun annemdeydim bir anda donmeye basladi ve uyutup koltuga koymustum koltuktan dustu cok korktum betim benzim atti kendime de cok kizdin Allahtan annem yanimdaydi da korkma bir seyi yok falan diye sakinlestirdi. Hic guvenmemek lazimmis donmuyor diye. Nolur nolmaz dikkat etmek lazim.
Canım ne yaptın sen işe başladın mı?Canım cuma günü gittik kontrole ama buraya giremedim mastit oldum ateşli ateşli gezdim 3 gün.
Doktora söyledim bizim kız dik oturmak istiyor diye, eğer kendi istiyor ve durabilyorsa bu iyi demek ki erken oturacak, sorun yok dedi. Zaten Artık mama sandalyesine oturtabilirsiniz dedi. Yani hiçbir sorun yokmuş, söyle babasına da içi rahat etsin
Canim ben ek gıda listesi yazdım orda internet sitelerinde doktorlarin listeleride cikiyor bende düzenli olmasını sevdim tadimda haşlayip sanirim alerjisi yoksa karıştırıp verebilirsin benceSonunda böyle düzenli bir liste gördümçok teşekkür ederim. Sadece şeyi soracağım, pirinç, irmik, yulaf diyor ya. Tadımda sadece bunları haşlayıp mı vereceğiz? İçine bir şey karıştıracak mıyız yulafın mesela?
Evet canım başladım ne yazık ki... Kendimi sağınca tazyik iyice arttı okulda da emziremedim diye mastit bile oldum 5 ay sonraCanım ne yaptın sen işe başladın mı?
Geçen bi yazı okudum alerjisi varsa anında tepki veriyorlarmıs zaten. Üst üate verme meselesini hangi besine net alerjisi var onu tespit etmek içinKızlar bu tadım konusunda bugün 2 tatlı kaşığı kabak verdim fakat yarında patates versem olur mu ? Yani 3 gün kuralı değilde 1 gün kuralı diye bişey var mıbirde günde kaç kez vermem gerekiyor ?
Aynen cnm bizde çok erken başladık nil kendi oturmak istiyordu 6,5 aylık olduk biz bugün nil kendi oturuyor artık tabi 5 dk da 1 devriliyor ama bayaa uzun kendi oturuyor artıkCanım cuma günü gittik kontrole ama buraya giremedim mastit oldum ateşli ateşli gezdim 3 gün.
Doktora söyledim bizim kız dik oturmak istiyor diye, eğer kendi istiyor ve durabilyorsa bu iyi demek ki erken oturacak, sorun yok dedi. Zaten Artık mama sandalyesine oturtabilirsiniz dedi. Yani hiçbir sorun yokmuş, söyle babasına da içi rahat etsin
Riske atmayayım diye bugünde kabak verdim ama mesela yarın patates ve kabağı püre yapıp versem olur mu ?Geçen bi yazı okudum alerjisi varsa anında tepki veriyorlarmıs zaten. Üst üate verme meselesini hangi besine net alerjisi var onu tespit etmek için
Patatesi dahs önce denettirip alerji cıkmadıysa öyle yapılıyor. Patates alerjik bir şey değil diye ben 1 gün denettirdim sadece sonra balkabağıyla karıstırdımRiske atmayayım diye bugünde kabak verdim ama mesela yarın patates ve kabağı püre yapıp versem olur mu ?
Kıyamam yaEvet canım başladım ne yazık ki... Kendimi sağınca tazyik iyice arttı okulda da emziremedim diye mastit bile oldum 5 ay sonra
Canım, şöyle söyleyeyim anneannesiyle babaannesi beraber bakıyorlar. Çok şükür sandığım kadar kötü olmamış ama kaşıkla veriyorlar sütü ancak öyle içiyor. Ben gelince bana bakıp bir "neredesin sen" ağlaması var ki sorma, içim parçalanıyorKıyamam yatahmin edebiliyorum o kadar emmeden sonra ememeyince bebek göğüslerin mahvolmuştur. Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. İnşallah rapor bulmuştur diye aklıma geldin. En son işe başlaması gereken annelerdensin. Bebek nasıl? Gaz durumu düzeldi mi biraz? Sensiz uykuya geçebiliyor mu? Benimki memede uyuduğu için işe başlamaya çok korkuyorum.
Cnm 2,5 saatte normal büyüyorlarKızlar yaaa kıza 7 gibi bez taktım, 9 buçukta altını değişeyim dedim baktım bezi kupkuru. Halbuki bir sürü emzirmştim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, acaba normal mi bu durum yoksa işe başlayınca mastit falan sütü mü azalttı?
Ne güzel anneler bakıyormuş en azından yabancıya alışmak zorunda kalmamışsınız. Nasıl olsa alışacaktı canım, belki de erkenden alışması daha iyi olacak, ama hissettiklerini tahmin edebiliyorumCanım, şöyle söyleyeyim anneannesiyle babaannesi beraber bakıyorlar. Çok şükür sandığım kadar kötü olmamış ama kaşıkla veriyorlar sütü ancak öyle içiyor. Ben gelince bana bakıp bir "neredesin sen" ağlaması var ki sorma, içim parçalanıyorhemen emmeye başlıyor. Hiçbir yerden rapor bulamadım, son deprem vs olaylarından sonra da çok üzerine düşemedim o kadar çok çocuğunu, ailesini kaybeden insan oldu ki çevremde, peşine düşmeye utandım açıkçası artık Çok zor uyuyormuş kucakta geze geze, ama alışacağız, mecburuz. Vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum ama yapabileceğim başka hiçbir şey yok daha ev bile bulamadık, 3 ayımız kaldı. Gazı da biraz azaldı gibi ama hâlâ geçmiş değil
Sağ olasın kuzum, içimi rahatlattınCnm 2,5 saatte normal büyüyorlar
Canım benim, çok çok teşekkür ederimNe güzel anneler bakıyormuş en azından yabancıya alışmak zorunda kalmamışsınız. Nasıl olsa alışacaktı canım, belki de erkenden alışması daha iyi olacak, ama hissettiklerini tahmin edebiliyoruminşallah tez zamanda alışır, neşeyle karşılık verir sen gelince canım benim. Hiç vicdan yapma, onun geleceği için çalışıyorsun. Ben rapor bulamazsam ben de mecbur başlayacağım. Şu an 1 aylık raporum var onu kullanıyorum. İnşallah evinizi de bulursunuz gönlünüze göre bir an önce
Canim eger sen ortada bebek kenarda yatiyorsa mutlaka o file gibi yatak korkuluklari oluyor ya onlardan al. Ya da anne yani besigi varsa onu yaslayabilirsin yatagin o tarafina.Ben nasıl bir çare bulacağım bilmiyorum. Bizim yatakta benimle beraber uyuyor. Memede uyuduğu için beşiğine de alamıyorum. Dönmeye başladığı an gece düşer diye çok korkuyorum. Yatak korkuluğu mu alsam ne yapsambeşiğine koyar koymaz uyanıyor
Elma, muz, yoğurt denedik biz de. Elma sevdi en çok.
5. Ayda olup ek gıdaya baslayacak anneler havuc bizde aşırı gaz yaptıı. Her bebeğe aynısını yapmaz tabi orası ayrı bizim ki reflüsü olan ve kusan bir bebek sabahtan beri gegirip gegirip kusuyor. Havuc bizde ötelenecek birazcık. Bal kabağı, kabak, patates, muz, elma bunları denedik. Havuc ötelenecek bizde 6. Aya yakın tekrar denerim. Yoğurt veriliyor mu bilgisi olan var mı? Baska ne denettirebilirim