2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Maşallah afiyet şifa olsun insallah hep böyle iştahlı olur. Peşinden kosturan cocuk zor oluyor babalar zaten onlara kalsa direk her şeyi yedirecekler geçen benimki ekler yalattırıyordu insanın evi gibisi yok ama işte çok şükür Rabbim hiç yaşanmamışa çevirsin Yeniden güzel bir düzen kurmayı nasip etsin

Mama sandalyesi tercih meselesi gibi. Kimi fonksiyonlu kullanıyor kimi düz. Ben düz bi model aldım şimdilik oturuyor: e bebekte var banyo oturağı daha kullanmadık ama vakumu sağlam duruyor

Cnm mama sandalyesi biraz ihtiyaç olayına bağlı ben çok basit baby plus 200 tl ye ikea modeli olandan aldım zaten her şeyden hemen sıkılıyorlar ama 2. Çocuk yapcak olsam gözüm kapalı katlanır sağlam olanlardan alırdım nile güvenmiyorum 2.000 tl verip oturmayabilir çünkü oturmaya çalışırken şimdi sanki emeklemeye çalışıyor gibi çıldırtıyor beni :)

Banyo oturaklarından ebebekten aldım cidden vakumlu ve çok iyi bazende onda oturtuyorum ama banyoda filan çok iş görür

Guzel anneler size bir sorum olacak cok kararsiz kaldigim icin sizden de fikir almak istedim.
Benim hemen hemen 1 ay sonra ise donmem gerekiyor iznim bitiyor artik cagiriyorlar is yerinden onlari da zor durumda birakmak istemiyorum daha fazla.
Bebegime bakacak kimse yok yani bakici tutmam lazim ve maasim cok yuksek degil suan 12 civari. Yani calisirsam paranin buyuk kismini bakiciya vericem maddi olarak cok mantikli degil ama hem sigortam yatmis olacak hem de bu zamana kadar verdigim emekler bosa gitmemis olacak.
Calismazsam da bebegime kendim bakicam sigortam odenmeyecek ve maastan az bir sey de olsa elime gecen miktar gecmeyecek.
Simdi sorum su siz benim yerimde olsaniz napardiniz?
Cok sukur ekonomik anlamda borcumuz falan yok idare ederiz ama tabi ben sahsi olarak kendi parami kafama gore harcayamam.
Cok kararsizim siz olsaniz napardiniz?

Çalışmam
Bu yüzden mesela atanmaya calismamistim da
Bebeğime kendim bakicam bakıcıya para verince elime bişey kalmicak zaten diye
2 bin lira için yorulmam ruhen bedenen
Çocuğumun her anında olmak benim için daha önemli

Canım ben de çok düşündüm bunu. Eğer kiramız artmazsa çalışmayacağım. Maaşım biraz daha yüksek senden ama git gel yol masrafı, yemek, kıyafet, bakıcı derken hiç bir şey kalmıyor. Biraz birikim yaptım, onunla idare etmeyi düşünüyorum. Ama ev kendinizinse 1 dakka düşünmezdim aska çalışmazdım.

Uyuduktan sonra beşiğine koyabilsem hiç derdimiz kalmayacak. Yatağımda uyuduğu için yapışıyor, kalkmıyor ağlıyor. Dediğin gibi o korkuluklardan almam lazım. Yatağın 3 tarafına da koymam gerek, eşim içerde yatıyor biz bebekleyiz koca yatakta. Eşimin gece gündüz alarmı kurulu malesef. Onun tarafına beşik koyup, diğer taraflara korkuluk alacağım dediğin gibi

Ekonomik anlamda ihtiyaç yoksa çalışmazdım
İşyeri stresi mobingi eve gelince hiç bir şeye yetememe bebek bakıcıda büyüyecek otizm uyaran eksikliği vs uğraşacaksınız çünkü bakıcı tw açıp oturacak akşama kadar
Bilmiyorum ben eşimin geliri iyi olsa çalışmazdım

3 sene sonra işe dönebileceğin bi sektördemisin? Ben 1 yaşına gelince baslamayı düşünüyorum dönebileceğim sektördeyim çünkü. Çocuklar büyüyünce ihtiyacları artıyor diyorum sanırım şimdi böyleyse asıl o zaman daha cok ihtiyac olacak. Bu olaya keşke bi çözüm bulsalar yıllardır emek veriyorsun devamıda gelsin istiyorsun bu çocuklar hep böyle kalmayacak sonucta

Iste sorun o esimin geliri iyi degil
Yani kotu de degil cok sukur geciniriz ama birikim yapmak da lazim bu cocuk buyuyecek.
Ayrica ufkumu actin ben hep sanki bakiciyla oyunlar oynayacaklar aktivite yapacaklar falan diye dusunuyordum. Bir de bakicinin kotu cikma durumu var hic o ihtimali dusunmemistim.

Degilim isi birakirsam geri dondugumde tekrar sifirdan baslamam gerekir. Bir de Allah nasip ederse kardes dusunuruz bir 4-5 sene sonra. Yani donebilsem bile yine birakmam gerekir. 10 sene ara vermis bir elemani da kimse ise almaz 40 yasina geldigimde sifirdan baslatmak isteyeceklerini sanmiyorum.
Keske cozumu olsa. Bazen bebegim durmadiginda falan asla benden baskasi bakamaz diyorum 3 kurus icin deger mi diyorum, bazen de okudugum calistigim gunler aklima geliyor ekonomik ozgurlugumu de birakmak istemiyorum. Aglayasim geliyor bu konuyu dusundukce.

Canim ben calismaya devam ederdim. Is birakmak kolay, bulmak zor. Birde ise gitmek ayni zamanda sosyalleame ben kendimi daha verimli hissediyorum ofise gittigimde. Cocuguma karsida daha sabirli oluyorum, daha yapici oluyorum. Sigortan ve maasindan artan kismida yanina kar tabi bebisle ilgilenmek buyutmekte guzel ama benim fikrim boyle

Birikim yapamıyorsanız eşinizin geliri çokta iyi değil demektir o zaman çalışırdım
Sonuçta çocuklarımız için çalışıyoruz
Bakıcı işi sıkıntılı malesef olabildiğince etken kreşe vermek lazım

Cnm içinden nasıl geliyorsa öyle yap ama ben çalışmazdım yanlış anlama eline 2-3 bile kalmıcak yıpranacaksın aklın hep evde kalcak bakıcı nasıl bakıcak kameralar filan annen ve ya kayınvaliden baksa gözün kapalı dön derdim işe

Ay onlarda çocuğa eline geçeni yedirir içirir ben onlrada vermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…