2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Elma, muz, yoğurt denedik biz de. Elma sevdi en çok.

Kızlar size örnek bir menü atıyorum nil bugün böyle beslendi tabi hergün böyle değil fikir olsun diye atıyorum

06.00 : 90 cc mama
10.15 : 100 cc mama
13.30 : 3 bisküvi(hipp) yarım yumurta sarısı 1 tatlı k.labne
15.00 : 45 cc mama
16.30 : Sebze püresi(pirinçli)
19.30 : Yoğurt
21.00 : 90 cc mama
02.00 : 120 cc mama

Kızlar tadım yapan arkadaşlar bize doktor ilk patates havuç balbakağı elma yoğurt demişti sonra ben hemen muz verdim bilginiz olsun sonra işte soğan pırasa sarımsak hep sebze püresine ekleyerek gittim ben ilk 5 hariç tadım yaptırmadım bu hafta ıspanakı soğanla kavurup kıyma yoğurt vercem doktor kıymaya ve kemikli ilik suyuna geçebilirsin dedi çünkü nil artık bütün mevsim sebzelerini püresinde yedi:)

Doktorun dediği cümle sebze ve meyve tadımlarınız( mevsimsel) bittiyse geçebilirsiniz kıyma ve ilikli suya dedi. Kızlar ben pirinçli yaptığım için sebze püresini tok tuttu haberiniz olsun

Siz 7. Aya yaklastınız ya ondan baslar artık. Ben 5. Aya gireli 2 gün oldu bütün tadımlar bitti yoğurt haric napıyım simdi modundayım

Siz 7. Aya yaklastınız ya ondan baslar artık. Ben 5. Aya gireli 2 gün oldu bütün tadımlar bitti yoğurt haric napıyım simdi modundayım
Yaz mart ayı sebze meyveleri diye pırasa denet mesela kereviz karnıbahar madem daha erken öyle 3 gün kuralıyla:) tabi artık 6,5 oldu teyzeleri nil hanım :)

Tadimlar bittiyse alerjisi yoksa bence iki seyi karistirip ögün olarak dene ne olacak ki kuzum yogurt dene hatta bisey olmazsa mesela yogurtla bi sebzeyi karistirirsin

Tadimlar bittiyse alerjisi yoksa bence iki seyi karistirip ögün olarak dene ne olacak ki kuzum yogurt dene hatta bisey olmazsa mesela yogurtla bi sebzeyi karistirirsin
Kesinlikle ama tek yoğurt yiyen bebeği sakın içine bir şey karıştırmayın madem tek yiyor yesin çünkü eğer içine karıştırırsanız ki hele hele meyve sade yemez haberiniz olsun:) sebze yoğurt yapın ama meyve yoğurttan sonra sade yemiyorlar arkadaşım yaşadı onu ben hep sade veriyorum

Yaz mart ayı sebze meyveleri diye pırasa denet mesela kereviz karnıbahar madem daha erken öyle 3 gün kuralıyla:) tabi artık 6,5 oldu teyzeleri nil hanım :)
Ay onlar etkiler mi ki gaz problemini. 17 sine kadar oyalanarak gidiyim de 17snde doktor randevumuz var ona sorayım diyordum bende. Pırasayı nasıl vercem mesela. Gene haşlayıp ezip mi
Tadım bitimi söyle klasik elma muz kabak patates bitti ilk bunlara baslanıyor ya

Valla cnm tadım öyle buharda haşla ez ver taze fasulyeyi bile öyle yapıyorlar ben sebze püresinin içine atarak gittim ama heryerde buharda her şeyi yapıyorlar zaten kuş kadar yicek:)

Valla cnm tadım öyle buharda haşla ez ver taze fasulyeyi bile öyle yapıyorlar ben sebze püresinin içine atarak gittim ama heryerde buharda her şeyi yapıyorlar zaten kuş kadar yicek:)
Sen valla süreci çok güzel ilerlettim darısı bize 5 aylık oldugu için sanırım daha telaslayım o yüzden neyi nasıl versem modunda

Ben o kadar normal karşıladım ki aylardır yaşadığım şey bu insan her şeye alışıyor
Nasıl düzeleceğiz artık bir fikrim yok
İnşallah düzelirler çok geç olmadan

Kizlar bisey soracagim, Can yuzustu donuyor ama geri donemiyor hala normal mi? Sali kontrolumuz var yapmasi gerekenleri yapiyor mu diye bakiyorlar hep..dedim moralimizi bozmasalar simdi

Kizlar bisey soracagim, Can yuzustu donuyor ama geri donemiyor hala normal mi? Sali kontrolumuz var yapmasi gerekenleri yapiyor mu diye bakiyorlar hep..dedim moralimizi bozmasalar simdi
Cnm 6,5 aylığız nil dönmüyor doktor her bebek dönmez emeklemez direk yürür takılmayın dedi zaten bizimkide popo popo kaydırıp alcaklarını alıyor mesela çok iyi oturuyor nil şuan takılma bir şey derlerse

Selam kizlar,
gecmis sayfalari okuyamadim ama umarim herkes iyidir

hope2022 bizde artik bu hafta itibari ile full mamaya donduk ve Lina asla yatmak istemiyor hep oturmak istiyor. 4.ay kontrolunde doktorumla konusup 5. ay da tadimlara baslamak istiyorum bende.

Bizim burda blw yapan anne grubu soyle yapiyor ; ilk 100 besin listesi var herkesin kendine gore, ilk 1 ay onlari tattiriyorlar. alerji var mi vs. ornegin ilk 3 gun tavuk , patates, havuc tatmissa bebek, 4. gun bunlari iceren bir yemegi vermisler ve yanina yeni birsey daha tattirmislar gibi gibi.
Alejiler zaten bir gunde kendini belli edermis diye okudum bir kac yerde. Bende bu sekilde ilerlicem .

Size yolladigim kitaplarda cok guzel tarifler var . E ekim1903 in dedigi gibi pirincli tarifler hep tok tutan tarifler olarak geciyor.

Bizim ki hiç dönmüyor doktor sorun görmedi daha ama
Tavuk filan daha ileri ki aylarda geciyor bizde sanırım. Sizin orda doktor yönlendirmeside farklı olur tabi. Bencede başlayıp cabukca öğünlere geçmek en güzeli gibi. Aynen kitaplsrda ki tarifler cok güzel duruyoro aşamaya gelelim bakalım bii bol bol deneriz

bana tarif edicek dr aile hekimi, burda cocuk hasta degilse cocuk dr u gormuyor zaten. Ben biraz daha kendi yolumda ilerlicem cunku onlar herkese sabit seyleri anlatiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…