Sağol canım çok geçmiş olsunCanım biz kullanıyoruz hatta şimdi kullanıyorum 4 gündür. Ben bir yan etkisini görmedim ama mutlaka yaptıktan sonra ellerimi burnunu ve gözlerini ıslak bir pamukla sil ya da yıka yoksa pamukçular olur demişti bana doktorumuz.
Bize yarım flakon ventolin yarım flakon serumu günde iki kere karıştırıp yapmamızı söyledi ama her doktor farklı yazıyor anladığım kadarıyla bir eczacıya ne demek istediğini sormak iyi olabilir.
Cnm bence önemli bir şey olsa yine olurdu burnunu açarken damarına denk gelmiştirÜst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabilir ya da burnunu açarken kanamışsa o kan genizden gelmiş olabilir dedi
Ay 10 gün önce 7 kiloydu nil bu gece artık kaldıramadım son saatlere doğru hiç gücüm kalmıyorKaç kilo oldu canım bizim oğlan iki hafta önce 7.5 tu 8 olmamıştır herhalde diş problemleri yüzünden iştahı yok pek ama yinede ben zor kaldırıyorum artık
Bendede bu var bende araştırıp bunu aldım en sonunda benim eserikli hiçbir şeyde durmuyor bundada 10 dk-Sunshine Aylarca mama sandalyesi hakkında düşünüp konuşup benim aldığım sandalye resmen eşimle tanıstıktan 2 hafta sonra evliliğe tamam dedim mama sandalyesini bile daha uzun düşündüm hoş düşünüp düşünüp bunu almakta ne biliyim
Kitap koyma oBi de tablet koyma yerli almışkız BİM’e oyuncaklısı gelmiş ya onu alsaydın bari
Ben hiç ayağımda sallamadım zaten malum 14 gün emzirdim benim ki kendi yatağında uyuyor sallanmadan ama bizdede emzik olayı var attığı zaman bazen tekrar istiyor ama cnm daha erken o bebeği sallamadan uyutmak için biraz dediklerini anlaması gerekiyor şuan krize girer emzik vermesem nil asla uyumuyor 7-8 aylık olsunda bende öyle denemelere başla nacizane fikrimTecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim
Sık değişerek bitir 4e geç canım rahat ettik biz baya 4 ile.Ben de senin gibi kafa karışıklığı yaşıyorum canım ya. Biz sorun sıkıntı mı var acaba diye. Bizde bazıları bembeyaz bazıları değil uçlarda sivrilikler oluştu filan.
Benim kızın dişler benim 20 lik diş macerama benzedi. 10 senedir ara ara ağrısı vuruyor, bir tamamen çıkaramadım dişleri10 senedir çıkarmaya çalışıyorum ona benzedi
Maya hakkında bilgim yok canım.
Ekgıda mucizesine inanmak istiyorum ben debir de damak tadı mevzusu var evet.. 4 yaş uzun bir süre inşallah o kadar sürmez
Biz de geçsek mi artık elimde 40 tane filan 3 numara kaldı. İz oluyor tabi
Bu oturma mevzusunda güneş de 1 aydır başka türlü durmadığından kucakta filan sürekli oturtur durumdayız
Biscolata ek gıda başlangıcı için güzel bi seçim olmuşgüle güle kullanın
O kitapları aldım, dün geldi. Şöyle bir göz attım sadece güzel fikir verir. Bir kaç görsel paylaşırım almak isteyene de fikir olur. Ben de normalde de ne yemek yapsam aklıma gelmez elimin altında bulunsun bari dedim
Kaynana gibi dedelerden çekeceğimiz var belli
Ben de yastıkla denedim birkaç sefer ama hem sık uyanıyor hem de yastığı yüzüne çekmeye kalktığını görünce vazgeçtim
Nasıl isterlerse öyle devam ediyorlar artık valla. Fır fır dönmeye başladıklarında göreceğiz artık.
Sen güçlü olmalısın
Bu dayıların çektiği ne bilmiyorum. Görünce öyle ağlıyor ki içi titriyor sakinleşmiyor
Michelin lastiğibenzetmelerini özlemişim
minik doğan bebek annelerine ayrı bi sarılasım geliyorbüyüyorlar şükür ama çok özledim o hallerini şimdiden. Arada açıp fotoğraflarına bakıyorum
Ay şu memecilerin mamacıların başına taş değil de ceviz filan mı düşse bi bitmediler
Allah Allah Çok geçmiş olsun tekrarlamaz umarım
Oda nemlendirici vardı diye hatırlıyorum. onu sık kullan odanın havası kurumasın en azından ekstra tıkanmaz
ben sabaha kadar çalıştırıyorum minicik odanın nemi en fazla 53 filan oluyor. Ama ona rağmen güneş daha ılımlı uyanıyor geceleri gırtlaktan bağırmaları yok
Doğrusunu öğrenmişsiniz ne güzel ben de denk gelmemiştim böyle bir uygulamaya.
Enfeksiyon geçirmiş olma ihtimali ne oldu peki ilaç filan yok o halde ?
CanımHayyal kullandı diye hatırlıyorum burada konuşulmuştu. Birileri daha vardı kullanan aslında
Çok geçmiş olsun tez zamanda kuzum iyileşsin inşallah
bebeğini memede uyutan bir anne olarak beni en çok düşündüren durumlardan biri… uyku eğitiminden bahsediyorsun 5.5 aylıktan sonra tavsiye ediliyormuşTecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim
Kızlar ya bebem her dk oyalanmak istiyo. Eşimin arkadaşının da bebegi var aynı ayda, kendi kendine saatlerce takılıyormuş konuşuyormuş falan. Ben yanında olduğum halde 30 sn kendi oyalanmıyo illa oyuncak gostericem ya da konusucam gezdiricem. Yoksa hemen mızıldanmaya başlıyo. Sizinki kendi kendine takılabiliyor mu ben mi boyle alıştırdım acaba? Biraz bırakıyım mı ağlasın? Hiçbir sey yapamıyorum gün içinde.
Ya baban gerçekten sürahi hanımdan el filan mı aldıYa kesinliğini bilmiyorum ama yine laf söz dinlemeyen kaynana babacım yürüteç alacağım diye tutturdu. Onların evde duracak artık günlük 15-30 dk kadar binse bi şey olmaz diye umuyorum. tabi şimdi değil 1 ay kadar sonra. Güneş sürekli ayaklarının üzerine basıp adımlıyor, adam da oradan gaza geliyorben 1 ay sonra diyorum ama kendisi kaşla göz arası da koyabilir
Canım 2.çocuğum ama her bebek farklı kızımın ciddi kolik sancıları vardı çok çektik 4 ay doldu sıkıntıları bıçakla kesmiş gibi bitti ne diş sıkıntısı ne atak hiçbişey gormedim çok rahattı ama oğlum beni mahvetti gaz sancısı vs çekmedik 5 ayına bir hafta kaldı ve bugün en zor akşamımı yaşadım düşünün yani çocuk emmiyo kaldırdığında bişey yok yatar pozusyona geçince basıyo çığlığı hiç dinlemiyo acaba bir yeri mi ağrıyo diyoruz kaldırınca susuyor battaniyede eşimle sallayarak uyuttuk oda olmasa arabayla gezdirecwktik bitirdi bu akşam beni tecrübe falan hikaye her çocuk farklı onların borusu ötüyor daha dün doğan bebe peşinde koşturdu mahvetti biziTecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim
Ay az önce aynısını diyordum anneme. Çok korkuyorum yutamaz diye pütürlüÇoğumuz aynı durumdayız sürekli bi sıkılma halleri var oyalayamıyoruz bırakayım ağlasın diyemiyorum katılıyo sesi filan gidiyo bazı kadınlar gibi bi kolumda o iş de yapamam taşıyamam yani oturuyorum hep
hope2022 Kuzum pp biberon öneririm hem hafif kendi de tutabiliyor hem zararsız lansinoh benim
-Sunshine ek gıdayı çatalla ezip mi veriyorsun robottan mı geçirdin canım ben püreye alıştırmak istemiyorum ama bu defa da çiğnemeye alışmıyolar bi dr şey yazmıştı siz hiç yemek yerken boğulan bebek gördünüz mü diye ama cesaret yok valla
Anasından el aldı anasındanYa baban gerçekten sürahi hanımdan el filan mı aldıgüneşin dedesiyle arası nasıl
Anasından el aldı anasındanbabaannemin yanında sürahi Hanım melek kalır
Yedi beni valla oturmak icinDemekki cocuk kendini hazır hissediyor ne biliyim by kadar ısrarcı olduklarına göre
Bakıyım bende plastik aynen bizimki 120 lik kücük boy vardı işte onu kendisi tutmaya baslamıstı simdi büyüyünce biberon boyu kaldıramıyorplastikte yeniden tutmaya baslar belki
benim kiz bi 15-20 dk ayna ile takiliuyor. Birde hareket eden oyuncaklar aldim tummy time icin onlarda calisirken gene bib10-15 dk takiliyor kendi.Kızlar ya bebem her dk oyalanmak istiyo. Eşimin arkadaşının da bebegi var aynı ayda, kendi kendine saatlerce takılıyormuş konuşuyormuş falan. Ben yanında olduğum halde 30 sn kendi oyalanmıyo illa oyuncak gostericem ya da konusucam gezdiricem. Yoksa hemen mızıldanmaya başlıyo. Sizinki kendi kendine takılabiliyor mu ben mi boyle alıştırdım acaba? Biraz bırakıyım mı ağlasın? Hiçbir sey yapamıyorum gün içinde.
gecmis olsun canim .Kızlarsanırom daha once bebeği ishal olan anneler vardı yardımınıza ihtiyacım var oğlum geceden beri ishal uykudan ağlayarak ağrıyla uyanmıştı gece 2 kere yaptı kakasını bugünde bu saate kadar 2 kere ama az az yaptı sprun sancısı çok oluyo geceden beri 6 saattr bir calpol veriyorum sizce doktora goturmeli miyim
oyyy hadi hayirli olsjn ek gidaniz24 saatte iki kere 4 er bez peş peşe bol sulu kanlı ishalli bez değişince dedim ben ek gıdaya başlayayımbu tatlı pattesi yedireyim artık
Vira bismillah dedik başladık
Biraz suyundan biraz da zeytin Yağı ile kaşıkla püre yaptım. en azından ilk tadımlarda kaşıkla yediririm diye düşünürken bi anda ye kızım dedim koydum önüne
Hanımefendi normalde ne bulursa ağzına götürmeyi biliyor ama avuçladığı mıncıkladığı püre hariç dolu tabağı bile ağzına sokmaya kalktı
arada ben vermeye kalktım pek sevmedikaşı gözü saçı başı yer yanı battı tabi zamanı ayarlayamamışım uyku vakti gelmesi ile kıyameti kopardı zor anlar yaşadık
Uyudu uyandı yeniden denedik. Sonra ishalin de verdiği yetkiye dayanarak biraz bebek suyunu ısıtıp alıştırma bardağında verdim. Ve bildiğiniz lıkır lıkır içtiaralarda ağzına patates sokuşturdum sonra yeniden su içti filan
Bir mucize olur da normal bir bez alırım artık diye umut ediyorum
Yalan yok çok stresliydim yutamaz boğulur diye korkuyordum ama yutuyorlarmış
İnşallah canımçok sevmedi gibi ama bakalım
Muhallebi filan yulaf sütü yapıp öyle ayarlarım sanırım
Çünkü bizim alerjiler geçecek gibi değil
Bi de evde kendi bebe bisküvimizi yaptık mı tadından yenmez
Şifa olsun hepsine inşallaaaahh
oyyy gecmis olsun Mehmet Pasayaİlaçlar biraz işe yarayınca play time ı es geçmeedi
Sağol canım deneyeceğim söylediklerini evi hep normal ısıda tutuyorum ben hiç kalın giydirmedim doğdu doğalı haftasonu çıkmıştık bir sıcak bir soğuktu dışarı sanırım o zaman olduanurkoc canım çok geçmiş olsun. Biz kullandık doruka kısa bir dönem fakat dorukta alerjik reaksiyon gösterdi ve bıraktık. Gerçi bu kadar küçük bebeklerde önerilmiyormuş cortair. Bize de bronşit başlangıcı demişlerdi. Buhar makinesi, nazal yıkama ve çok sıcak olmayacak şekilde ev sıcaklığı yaparak atlattık süreci.
Benimkide memede uyuyakalıyor yatağına koyup piş piş yapıyorum annemde sen yokken biz nası uyutucaz hiçbirşeye alışmadı çocuk diyorTecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim
Canım 2.çocuğum ama her bebek farklı kızımın ciddi kolik sancıları vardı çok çektik 4 ay doldu sıkıntıları bıçakla kesmiş gibi bitti ne diş sıkıntısı ne atak hiçbişey gormedim çok rahattı ama oğlum beni mahvetti gaz sancısı vs çekmedik 5 ayına bir hafta kaldı ve bugün en zor akşamımı yaşadım düşünün yani çocuk emmiyo kaldırdığında bişey yok yatar pozusyona geçince basıyo çığlığı hiç dinlemiyo acaba bir yeri mi ağrıyo diyoruz kaldırınca susuyor battaniyede eşimle sallayarak uyuttuk oda olmasa arabayla gezdirecwktik bitirdi bu akşam beni tecrübe falan hikaye her çocuk farklı onların borusu ötüyor daha dün doğan bebe peşinde koşturdu mahvetti bizi
Ay az önce aynısını diyordum anneme. Çok korkuyorum yutamaz diye pütürlünormalde blw gidecektim de eline vermeye korkuyorum.
Ben patatesi direkt çay kaşığı ile ezdim yumuşacıktı zaten. Baktım sonradan hafif parçalanmamış parçacıklar kalmış içinde ama sorun olmadı. Direkt blender yapmak istemiyorum dediğin endişeleri taşıyorum ben de. Doktor doğru demiş.
bir kerecik başarıyla çiğnetmeyi başarsak devamı gelir de ben de suan cesaret edemiyorum
3 ay olacak dedeyi yeni tanımaya başladıama benim kız su an babasından başka erkek sevmiyor orası net
Karşısında Maymunluk yapmaya alıştırmışsınız çocuğu, ben yapamam hıh diyodu, şimdi çocuğu yere yatırıyorum eğiliyo önüne filansırtına çıkarır yakında bi de görsen kucağa alıştırmışsınız diyo asıl kucağından düşürmeyen kendisi
Ay benim babam tam kaynana yaaaaaa
Tatlı patates çok güzel bir seçim bende onunla başlamıştım kolay eziliyor tadı da çok güzel afiyet olsun Güneş eAy az önce aynısını diyordum anneme. Çok korkuyorum yutamaz diye pütürlünormalde blw gidecektim de eline vermeye korkuyorum.
Ben patatesi direkt çay kaşığı ile ezdim yumuşacıktı zaten. Baktım sonradan hafif parçalanmamış parçacıklar kalmış içinde ama sorun olmadı. Direkt blender yapmak istemiyorum dediğin endişeleri taşıyorum ben de. Doktor doğru demiş.
bir kerecik başarıyla çiğnetmeyi başarsak devamı gelir de ben de suan cesaret edemiyorum
3 ay olacak dedeyi yeni tanımaya başladıama benim kız su an babasından başka erkek sevmiyor orası net
Karşısında Maymunluk yapmaya alıştırmışsınız çocuğu, ben yapamam hıh diyodu, şimdi çocuğu yere yatırıyorum eğiliyo önüne filansırtına çıkarır yakında bi de görsen kucağa alıştırmışsınız diyo asıl kucağından düşürmeyen kendisi
Ay benim babam tam kaynana yaaaaaa
Canım hiç olmazken ishal olduysa ve hala geçmediyse doktor olabilir. Sebebi nedir belki bakılması gerekir aktif sıvı da kaybediyor. Başka bilgim önerim yok ishal konusu geçince yazmak istedimKızlarsanırom daha once bebeği ishal olan anneler vardı yardımınıza ihtiyacım var oğlum geceden beri ishal uykudan ağlayarak ağrıyla uyanmıştı gece 2 kere yaptı kakasını bugünde bu saate kadar 2 kere ama az az yaptı sprun sancısı çok oluyo geceden beri 6 saattr bir calpol veriyorum sizce doktora goturmeli miyim
Ahh ah bakalımKızlarrr gün gelecek çocuklar odalarında yatacak biz heriflerle balkon bahçe fark etmez birer kadeh şarapla sessiz geceye bakıcaznormalde asla 22:00 da uyumayan kız uyudu ha uyanır ha kalkar diye beklerken bu saat oldu :) uyumadan uyanmasını bekledim mıkırdama başladı :) mesai başlıyor bari eşim uyanmadan gelse de bi duş alaydım koktum konudan konuya nasıl atladım bilmiyorum ama
Sağol çiçeğim darısı sizeYedi beni valla oturmak icin
tutar cok rahat plastikle
benim kiz bi 15-20 dk ayna ile takiliuyor. Birde hareket eden oyuncaklar aldim tummy time icin onlarda calisirken gene bib10-15 dk takiliyor kendi.
gecmis olsun canim .
Ishalken vucut cok su kaybedermis , bez saysiina bir bak, yeterli besleniyor mu vs.
oyyy hadi hayirli olsjn ek gidaniz
Dr Osman Gonulal pureyi hic onermiyor canim .
oyyy gecmis olsun Mehmet Pasaya
Ben bi kere denedim önermiyorumBenimkide memede uyuyakalıyor yatağına koyup piş piş yapıyorum annemde sen yokken biz nası uyutucaz hiçbirşeye alışmadı çocuk diyor
Denemek istiyorum uyanıkken koyup pişlemeyi ama korkuyorummm
Ben koşmayacağım sanırım ya, yerse yer yemezse sonra yerBen diyorum çocuk büyütmemişim öteki yaprak dökümü ali rıza bey gibi akşama kadar mama sandalyesinde otururdu buna iğne batırıyolar durduk yere
Blw için 7 aydan sonra öneriyolar ama sabredemem ona ben ya geleneksel türk annesi tabakla peşinden koşarım
Beni dün sen gaza getirdin farkında değilsinTatlı patates çok güzel bir seçim bende onunla başlamıştım kolay eziliyor tadı da çok güzel afiyet olsun Güneş e