Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Günaydın kızlar
Bugün kontrol günümüzdü. Tartıda +2 kilo alarak 11.7 kilo ile 32. Haftaya doğru gidiyorum🫠🫠 3 hafta da 2 kilo almayı başaran vücudumu tebrik ediyorum🤣 doktor kesinlikle çubuk kraker bile yeme paketli gıda tuzlu zeytin peynir havuç ve patates yeme dedi. Kontrollerimi haftalık olarak takip edeceğini söyledi. Geçen hafta ki atraksiyondan sonra seni her hafta görmem lazım yoksa duramam diyor 😂 birde 24 saatte 10 hareket takip et eğer hareket yoksa mutlaka ara dedi. Ama bebekte herhangi bir sorun yok çok şükür o da 1 hafta da 100 gr kadar alıp 1600 küsür olmuş çok şükür 🤲🏻

Rüyamda bir emziriyordum kızlar şakır şakır tutturucam diye uğraştım biraz ama gülücükler saçıyordu 😊 ilginç olan dogurmadim hastanede bı çekmeceden çıkarıp verdiler 🤦🏻‍♀️😂 ama o kokuyu hissettim resmen 😊
bir defa bende emzirirken görmüştüm harika bir duyguyla uyandım. Çekmeceden çıkarma işi de güzelmiş 🤣 beyin herseyi kaydedermis sadece doğum sancısını kaydetmezmiş mesela regl olunca yaşayacağın acıyı tahmin eder hissedermissin ama o dogum sancısını hafıza siliyormus diye okudum dün. Rabbimin bi hikmeti işte. Rüyada da en güzel yerden göstermiş sana.

Günaydın kızlar
Bugün kontrol günümüzdü. Tartıda +2 kilo alarak 11.7 kilo ile 32. Haftaya doğru gidiyorum🫠🫠 3 hafta da 2 kilo almayı başaran vücudumu tebrik ediyorum🤣 doktor kesinlikle çubuk kraker bile yeme paketli gıda tuzlu zeytin peynir havuç ve patates yeme dedi. Kontrollerimi haftalık olarak takip edeceğini söyledi. Geçen hafta ki atraksiyondan sonra seni her hafta görmem lazım yoksa duramam diyor 😂 birde 24 saatte 10 hareket takip et eğer hareket yoksa mutlaka ara dedi. Ama bebekte herhangi bir sorun yok çok şükür o da 1 hafta da 100 gr kadar alıp 1600 küsür olmuş çok şükür 🤲🏻
Maşallah bebişe de sana da ikiniz de iyisiniz 🥰 olur her hafta gelirim bende bebişımi görürüm hem deseydin 🤣

Tansiyon yüksekliği problemim vardı canim

Cok şükür protein kaçağı yok ya tansiyon aleti ni değiştireyim ben birde idrarda kanda bişey çıkmadıgindan tansiyonum da cikmiyo acaba psikolojik mi bilemedim 🤷
Benim de vardı önceki emzirme sürecinde atağa geçti ünsilin direnci ile beraber alfamet kullanmıştım o dönem boyunca. Ama şey tahlillerim normaldi baya 19ları görüyordum protein kaçağım yoktu böbreklerim de temizdi emzirme döneminde çok kilo almıştım insülin direncim yükseldiği için otomatikman tansiyonu da uçurdu benim

Kan düşüklüğü nedeniyle damardan kan/demir vs verilen var mı aranızda? Ferifer kullandığım halde gittikçe düşüyor değerlerim, doktar başka bir demir ilacı yazdı ama bu deneyeceğim 4. ilaç falan olacak, yan etkileri fena oluyor. İçebildiğim sadece Ferifer olmuştu. Değişmeden önceki doktorum damardan veririz rahatlarsın o zaman demişti, sonra o hastaneden ayrıldı kaldı öyle, diğer doktor henüz önermedi. İyi bir şeyse ben sorup yaptırabilirim diye düşünüyorum. Sonraki kontrolümüz ileride bayağı, ayrıca gitmem gerekecek.

Ben 20 küsür haftalıkken taktırdım. Demir ilacı içemiyorum kusuyorum ve ferritinim 1.8e düştüğü için damardan 2 kere demir ilacı takıldı. 2 hafta sonra kan tahlili yaptırdığımda 160 çıkmıştı ferritin değerim. Raporunu da çıkardı doktor, bebek demir depolarını kullanacak yine düşecek düşünce tekrar taktır hapla uğraşmana gerek yok diye

Kan düşüklüğü nedeniyle damardan kan/demir vs verilen var mı aranızda? Ferifer kullandığım halde gittikçe düşüyor değerlerim, doktar başka bir demir ilacı yazdı ama bu deneyeceğim 4. ilaç falan olacak, yan etkileri fena oluyor. İçebildiğim sadece Ferifer olmuştu. Değişmeden önceki doktorum damardan veririz rahatlarsın o zaman demişti, sonra o hastaneden ayrıldı kaldı öyle, diğer doktor henüz önermedi. İyi bir şeyse ben sorup yaptırabilirim diye düşünüyorum. Sonraki kontrolümüz ileride bayağı, ayrıca gitmem gerekecek.
Benim kanım çok düşük oldugu İcin damardan aldım . Doğumhane katında almıştım gecen hafta doktorum da rahatlarsın diye önerdi

Evet. Ağzıma ilk lokmayı attıktan tam bir saat sonraki ölçümler.

Sabahları aslında daha önemli olan, açlık şekeri. Ama 148 de biraz fazla. Bildiğim kadarıyla sınır 140. Ne yedin kahvaltıda ?

Maalesef kahvaltılarım çok kısıtlı benim. 1-2 dilim tam buğday yada kepekli ekmek, domates salatalık bol yeşillik, yumurta, peynir, tuzsuz zeytin. Bunlarla 120-125 çıkıyor. 🤷‍♀️
benimde sabah açlık şekerim 95-100 gibi çıkıyor 😒

Aynen bu şekilde yedim, açlık 78di. 10.55te kahvaltıya oturdum ve 1 yumurta, peynir, 2 dilim ince tam buğdaylı ekmek, bol yeşillik ve domates salatalık. 1 bardak da süt , beslenme diyetinde aynen bunlar vardı ve hatta 3 dilim ekmek diyordu 3 yemiştim 🥺
sütte yükseltiyor galiba benimde kahvaltı sonrası 120 küsürler de çıkıyordu bugün süt içtim 148 çıktı

Günaydın kızlar
Oyy maşallah 🧿 herşey güzelmiş işte olsun bebiş iyi olsun yeter
Son haftalarda kilo alımı artıyor Malesef ki durdurabilirsen kendini tabi 😂
Her hafta gidip görmek te ayrı güzel olur ben hemen hemen şu bir ay veya 20 günü doldurduğumda koşa koşa gidiyorum 😂😂
Umutvari Umutvari bak üç haftada 2 kilo alan arkadaşımız 🤣🤣 vücuda göre değişiklik oluyor işte sen almıyorsun bebişe yediriyorsun biz ise alıp kilo yapıyoruz hahah🤣🤣

Oyy maşallah 🧿 herşey güzelmiş işte olsun bebiş iyi olsun yeter
Son haftalarda kilo alımı artıyor Malesef ki durdurabilirsen kendini tabi 😂
Her hafta gidip görmek te ayrı güzel olur ben hemen hemen şu bir ay veya 20 günü doldurduğumda koşa koşa gidiyorum 😂😂
Umutvari Umutvari bak üç haftada 2 kilo alan arkadaşımız 🤣🤣 vücuda göre değişiklik oluyor işte sen almıyorsun bebişe yediriyorsun biz ise alıp kilo yapıyoruz hahah🤣🤣
Çok şükür evet her şeyin yolunda olması içimi rahatlatıyor ama yine de işte kilo konusu can sıkıyor yani ben takılmıyorum elbet verilir ama doktor üstünde durunca geriliyor insan😅 ay evet ya çok heyecanlı iyi oldu valla🤣 Shhshshs Benim yediğim yarıyor valla ne yesem artık öyle diyorum kendimi öyle avutuyorum 🤭😂 keşke almasam ama bizimde kaderimiz bu bende isterdim kilo almayan hamişlerden olmak 😃

sütte yükseltiyor galiba benimde kahvaltı sonrası 120 küsürler de çıkıyordu bugün süt içtim 148 çıktı
Ara öğünümde süt ve badem fındık deneyeceğim bakalım nasıl çıkacak ama o ekmek bir dilim de olsa çavdarlı tam tahıllı onlar da beni yükseltiyor onu anladım. Sende de mi gebelik şekeri çıktı canım?

Çok şükür evet her şeyin yolunda olması içimi rahatlatıyor ama yine de işte kilo konusu can sıkıyor yani ben takılmıyorum elbet verilir ama doktor üstünde durunca geriliyor insan😅 ay evet ya çok heyecanlı iyi oldu valla🤣 Shhshshs Benim yediğim yarıyor valla ne yesem artık öyle diyorum kendimi öyle avutuyorum 🤭😂 keşke almasam ama bizimde kaderimiz bu bende isterdim kilo almayan hamişlerden olmak 😃
Ahaha böyle kendini avutmak ta iyş bende arada böyle düşünmüyor değilim 🤣🤣🤣
Bu grupta ki arkadaşlarımın bazıları çok şanslı zayıf hamile kaldılar evet aldılar ama hala bizim aldığımız kiloda değilller bu yüzden kiloları görmek istemiyorum bir süre 😂😂😂
Neyse sağlık olsun
Günü gelecek burada herkes diyet için sıraya girecek 🤣🤣

Ahaha böyle kendini avutmak ta iyş bende arada böyle düşünmüyor değilim 🤣🤣🤣
Bu grupta ki arkadaşlarımın bazıları çok şanslı zayıf hamile kaldılar evet aldılar ama hala bizim aldığımız kiloda değilller bu yüzden kiloları görmek istemiyorum bir süre 😂😂😂
Neyse sağlık olsun
Günü gelecek burada herkes diyet için sıraya girecek 🤣🤣
Ama öyle yaniiii 😂😂😂 evet Bencede çok şanslılar yanş mesela bende isterdim şu an 6/7 kg kadar almak ama olmadı nasip değilmiş 😂 bende görmek istemiyorum şu an kocamdan 1.7 kg daha kiloluyum o da sinirimi bozuyor zaten 🤣 tabi canım sağlık olsun berekettir alınır verilir 😂

Rüyamda bir emziriyordum kızlar şakır şakır tutturucam diye uğraştım biraz ama gülücükler saçıyordu 😊 ilginç olan dogurmadim hastanede bı çekmeceden çıkarıp verdiler 🤦🏻‍♀️😂 ama o kokuyu hissettim resmen 😊
Maşallah kuzum inşallah gerçekte de şakır şakır olur sütün 🤣🤲❤️ off bu ilginç rüyalar çok acayip ya çekmeceden çocuk çıkarmak nedir 🤣🤣 bu hamilelerin rüyaları gerçekten abuk subuk oluyor bende o kadar ilginç şeyler görüyorum ki gerçek üstü çok acayip 🤣🤣 bugün kv ile bebeğe bir şeyler almaya gideceğiz sabaha kadar kızımdan kalan küçülen zıbınları çıkarıp baktım hastane çantası hazırladım. Bunlar da çok eskimiş falan diyorum rüyamda halbuki yepyeni duruyor kendimi bunalttim çanta yapacağım diye. Artık hazırlayacağım ya beynime yerleşmiş görüyorum 🤣🤣 geçen de doktorun muayene koltuğunda uyumuşum rüyamda güya kızımı görmeye gittigimde 🤣🤣🤣 he uyuturlar seni orada bi de üstünü örtsünler istersen dedim kendi kendime 🤣🤣🤣🤣

Bende bugün kontrole gittim kızlar ☺️ normalde 29 haftadayım ama ultrasonda 30+4 çıkıyor kafası ve göbüşü bir hafta önde gidiyormuş😏 bir hafta boyunca açlık toklu şekerini ölç diyet yap yürüyüş yap haftaya tekrar gel dedi 🙄 kilosu da 1600 olmuş tostos bi oğluş dedi 🥰ve tabiki suyum hala fazla

Ama öyle yaniiii 😂😂😂 evet Bencede çok şanslılar yanş mesela bende isterdim şu an 6/7 kg kadar almak ama olmadı nasip değilmiş 😂 bende görmek istemiyorum şu an kocamdan 1.7 kg daha kiloluyum o da sinirimi bozuyor zaten 🤣 tabi canım sağlık olsun berekettir alınır verilir 😂
Bak işte en sinir bozucu şey hele eşin senden zayıfsa 🤣🤣biz şuan aynıyız Ahaha bu yüzden gerilmiyorum 😂😂
Eşime sen zayıfladın biraz kilo alsana diyip duruyorum adam bari bende zayıf olmasın 🤓🤓

Bak işte en sinir bozucu şey hele eşin senden zayıfsa 🤣🤣biz şuan aynıyız Ahaha bu yüzden gerilmiyorum 😂😂
Eşime sen zayıfladın biraz kilo alsana diyip duruyorum adam bari bende zayıf olmasın 🤓🤓
Çok fena çoook moralim sııffırrr😂😂 benimki almazda dikkat ediyor valla o yüzden ben ondan büyük ihtimalle doğuma kadar bi 6/7 kg fazla olurum 😂😂

Back
X